PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-25, 07:56   #91
czekoladka
Zadomowienie

Dot.: PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI...

Cytat:
Napisane przez come fly with me
Nie zgadzam się. Do Polski przyjeżdża głowa Kościoła Katolickiego, jest to pewne wyróżnienie dla naszego kraju, a także bardzo istotne i ważne z wielu względów wydarzenie! Nie ważne czy jesteś katoliczką czy nie. To wszystko co tak bardzo przypomina "szopkę", to środki bezpieczeństwa, które trzeba podjąć, to chyba normalne, prawda? a określenia "katoland" nie skomentuję.
Zgodzę się co do określenia "Katoland" Shem przesadziła lekko Osobiście cieszę się, że przyjeżdza Papież, wiadomo, to wielkie wydarzenie, ale to, co te władze wyprawiają to przesada z kolei w drugą stronę. Z tymi reklamami to też spore przegięcie... o innych przegięciach nie wspomnę. Ja nie rozumiem, po co oni to robią
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:02   #92
Bridget
Zakorzenienie

Katoland to akurat najlepsze określenie na to co się dzieje w tym kraju absurdów! I nie dotyczy to tylko przyjazdu B16.

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:03   #93
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Właśnie... najgorsze jest to, że cała ta wizyta, a raczej szopka jaką urządzili nasi kochani politycy dezorganizuje zupełnie życie innych ludzi niz ci co przyjadą na mszę. Nawet w tv sie zastanawiali dlaczego zrobili dzień wolny w budżetówkach i w szkołach, skoro jak przyjeżdżał JPII to po prostu kto chciał to brał urlop i tyle. A teraz nagle wolne... jak jakieś święto narodowe.

Zresztą dla mnie to denerwujace... ja bym chciała żeby każdy sie deklarował na co maja iść jego podatki, na jaki Kościół, albo na jaką organizację. Nie chcę by moje pieniądze były wydawane na takie zjazdy i na czesanie trawy i polerowanie znaków drogowych.

Ktos na gazecie mądrze napisał, że gdyby właśnie było tak, że kazdy płaci podatki na ten kościół do którego przynależy to by szybko sie okazało jak bardzo katolicki mamy kraj...

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:06   #94
gabka9
Zadomowienie

GG do gabka9

Cytat:
Napisane przez magdzia33
bardzo dobre rozwiazanie! ja mam imieniny dziadzia tez mam grilla....

nooooooooo
Wypijemy zdrowie Papieża

Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałe 6 cudów świata

Bloguję:

WrzosowiskoMakeUp

gabka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:09   #95
Shemreolin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka
Zgodzę się co do określenia "Katoland" Shem przesadziła lekko Osobiście cieszę się, że przyjeżdza Papież, wiadomo, to wielkie wydarzenie, ale to, co te władze wyprawiają to przesada z kolei w drugą stronę. Z tymi reklamami to też spore przegięcie... o innych przegięciach nie wspomnę. Ja nie rozumiem, po co oni to robią
czekoladko, ja uważam, że nie przesadziłam niestety. Podkreślam, że nie mam nic do papieża, ba! nawet całkiem go lubię w przeciwieństwie do niektórych katolików, którzy krzywią nos, bo to juz nie jest ich papież-polak. Katoland to raczej określenie na ten cały szał katolicki, na brak tolerancji dla osób innej wiary, albo tych co nie wierzą wcale. Jesteśmy przesiaknięci katolicyzmem. Nawet jak urodzisz dziecko i powiesz, że nie chcesz go ochrzcić to już będą na cibeie ludzie krzywo patrzeć, no bo jak to tak? Jak dziecka do komunii nie chcesz zabrać to tez dziwna jakaś. Jak ślubu kościelnego nie chcesz to tez jest problem. Jak po papieżu nie płaczesz to co z ciebie za człowiek podły? Niestety ale nasz kraj jest katolicki, a nie świecki...

Stary 2006-05-25, 08:17   #96
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
- odwołują matury i wiele uczniów ma problemy przez to --> http://wiadomosci.onet.pl/pielgrzymk...7803,item.html
Żal mi tego chłopaka....

Cytat:
- zakazują reklam podpasek, alkoholu i innych niezbyt podniosłych reklam
Ale nie zakazują chyba używania? Bo mi dokładnie na jutro wypada okres . (To chyba z okazji przyjazdu papieża )

Cytat:
- panuje zakaz noszenia broni
Kurcze, dobrze, ze nie mieszkam w Warszawie, bo bym musiała kałasznikowa zostawić w domu

Cytat:
- nasz boski Giertych dał wolne dzieciakom, ale ich rodzice pracujący w prywatnych firmach nie mają wolnego i co maja zrobić z dziećmi? Muszą wziać przymusowy urlop, albo szukać jakiegoś zastępstwa do dzieci.
Co do tego, to akurat słyszałam, ze podobno szkoła musi zapewnić zajęcia dzieciom, których rodzice nie mogę im zapewnić na ten czas opieki. Ale nie wiem czy to pewne na 100%.

A tak ogólnie...to sama nie wiem czy smiać się czy płakać...może ktoś mi powie...?
aisne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:23   #97
Atram
xxyy

sie wydaje ze te parasolki to po to, ze duzo dewotek u nas w kraku, ktore mysla ze papiez byl tylko jeden i ten co przyjedzie to juz nie papiez tylko jakis Niemiec.. i krzywde by mu tymi parasolkami mogly zrobic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 08:27   #98
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez come fly with me
Nie zgadzam się. Do Polski przyjeżdża głowa Kościoła Katolickiego, jest to pewne wyróżnienie dla naszego kraju, a także bardzo istotne i ważne z wielu względów wydarzenie! Nie ważne czy jesteś katoliczką czy nie. To wszystko co tak bardzo przypomina "szopkę", to środki bezpieczeństwa, które trzeba podjąć, to chyba normalne, prawda? a określenia "katoland" nie skomentuję.
Tak? Ja myślę, że to ważne, czy jesteś katoliczką czy nie. Mnie się nie podoba, że pieniądze z moich podatków idą na tą pielgrzymkę, a nie na np. szpitale.
W takim razie jeśli przyjedzie dajmy na to Chirac, to też zróbmy takie szopki, bo on też jest głową państwa.

MArzę o tym, żeby wprowadzono podatek na kościół tak jak w Niemczech: deklarujesz, że jesteś wierzący - płacisz, a nie jesteś - nie płacisz.

Zobaczylibyśmy wtedy, czy ci przemodleni Polacy tak naprawdę są katolikami z krwi i kości.

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:28   #99
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ja się właśnie zastanawiam, czy nie znajdzie sie taki wybitny, ktory bedzie chcial zrobic krzywde nowemu papiezowi...
A druga sprawa, to smiac mi sie chce, bo wychodzi na to, ze wladze nas nie szanują. Widocznie nie tak trudno zadbac o miasta, skoro trwaja prace porzadkowe i nawet czesze sie trawe, ale widocznie na piekne miasto zasluguje tylko papiez, ktory i tak nie bedzie zwracal uwagi na takie duperele... a normalni mieszkancy, ktorym nie obojetna jest estetyka miasta mogą się tylko cieszyc, ze kilka dni bedzie ładnie (bo to tylko jednorazowa akcja, komu sie po wyjezdzie B16 bedzie chcialo sprzatac...) albo i wiekszy balagan bedzie, bo beda zrywac plakaty, chorągiewki się beda walac... hehs
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:29   #100
lain
Zakorzenienie

a ja widze plusy tego wydarzenia:
-komunikacja bedzie tak kulala (wszystko ustawione pod pielgrzymke), ze nigdzie nie dotre (a z reszta gdzie? sklepy pewno zamkniete)
-knajpy pewno zamkna ze wzgledu na prohibicje
-w TV pewno na wszystkich kanalach bedzie jedno
-TŻ bedzie siedzial w pracy
wiec w koncu uda sie osiagnac sytuacje, ze bede zmuszona z braku innych mozliwosci pouczyc sie do tych dwoch egzaminow na poczatku czerwca nio chyba, ze utkne na Wizazu (o ile na czas pielgrzymki go nie zamkna).

Cytat:
Napisane przez Bridget
Katoland to akurat najlepsze określenie na to co się dzieje w tym kraju absurdów! I nie dotyczy to tylko przyjazdu B16.

jak pierwszy raz zobaczylam B16 to myslalam, ze piszecie o jakims modelu samolotu
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:31   #101
Atram
xxyy

a orientujecie sie moze czy jutro takie male sklepy beda czynne? bo nie wiem czy zdobyc jedzenie na dzien czy na dwa?
a co z sobota?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 08:33   #102
Shemreolin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisne
Żal mi tego chłopaka....

Ale nie zakazują chyba używania? Bo mi dokładnie na jutro wypada okres . (To chyba z okazji przyjazdu papieża )
Ty popacz popacz... a ja dzisiaj dostałam O ja grzeszna

Cytat:
Kurcze, dobrze, ze nie mieszkam w Warszawie, bo bym musiała kałasznikowa zostawić w domu
A ja będę się musiała rozstac z moim S&W... Ja sie tak nie bawie!!!!

Cytat:
Co do tego, to akurat słyszałam, ze podobno szkoła musi zapewnić zajęcia dzieciom, których rodzice nie mogę im zapewnić na ten czas opieki. Ale nie wiem czy to pewne na 100%.

A tak ogólnie...to sama nie wiem czy smiać się czy płakać...może ktoś mi powie...?
A no i owszem... świetlice maja byc czynne. Ale tak naprawdę to po co w takim razie cała ta szopka. I tak dzieci będą musiały cos tam robic, a ktoś będzie musiał ich pilnować. A nie lepiej by było, gdyby w ten dzień po prostu na życzenie rodziców dziecko było zwalniane ze szkoły i usprawiedliwione?

I co mnie najbardziej dziwi to fakt, że pl. Piłsudskiego ma jednak swoją pojemność i sie tam cały katolicki naród nie zmieści. Ciekawa jestem ile ludzi tu przyjedzie i ile odejdzie z kwitkiem...

Stary 2006-05-25, 08:37   #103
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atram
a orientujecie sie moze czy jutro takie male sklepy beda czynne? bo nie wiem czy zdobyc jedzenie na dzien czy na dwa?
a co z sobota?
w Krakowie powinny byc czynne, bo w koncu nas papiez nawiedzi dopiero w sobote chyba (czy w piatek wieczorem? nawet nie wiem ) w sobote roznie to moze byc... w sumie dopiero w niedziele sa jakies wieksze uroczystosci. to juz chyba zalezy indywidualnie od sklepu
Stary 2006-05-25, 08:37   #104
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
czekoladko, ja uważam, że nie przesadziłam niestety. Podkreślam, że nie mam nic do papieża, ba! nawet całkiem go lubię w przeciwieństwie do niektórych katolików, którzy krzywią nos, bo to juz nie jest ich papież-polak. Katoland to raczej określenie na ten cały szał katolicki, na brak tolerancji dla osób innej wiary, albo tych co nie wierzą wcale. Jesteśmy przesiaknięci katolicyzmem. Nawet jak urodzisz dziecko i powiesz, że nie chcesz go ochrzcić to już będą na cibeie ludzie krzywo patrzeć, no bo jak to tak? Jak dziecka do komunii nie chcesz zabrać to tez dziwna jakaś. Jak ślubu kościelnego nie chcesz to tez jest problem. Jak po papieżu nie płaczesz to co z ciebie za człowiek podły? Niestety ale nasz kraj jest katolicki, a nie świecki...
Oj, zgadzam się. Fajnie być katolikiem w Polsce, zwłaszcza fanatycznym, ale niech no tylko ktoś by spróbował być ateistą, to już go ci tolerancyjni i miłosierni katolicy pokażą mu co o nim myslą. Bez sensu.
Stary 2006-05-25, 08:39   #105
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bridget
B16 Tak napisane, wygląda jak nazwa jakiegoś samolotu (coś w stylu F16)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 08:41   #106
lain
Zakorzenienie

Cytat:

I co mnie najbardziej dziwi to fakt, że pl. Piłsudskiego ma jednak swoją pojemność i sie tam cały katolicki naród nie zmieści. Ciekawa jestem ile ludzi tu przyjedzie i ile odejdzie z kwitkiem...
nie wiem jaka pojemnosc ma pl. Pilsudskiego, ale slyszalam, ze jest 300 tys. wejsciowek, wiec pewno cos kolo tego bedzie.
Stary 2006-05-25, 08:44   #107
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

a kina? w ogóle?
bo że mi taki "Kod..." puszczą, to nawet nie marzę
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:46   #108
Lovisa
Zakorzenienie

O, na dwójce pokazują najnowszą produkcję Joszko Brody, czyli piosenkę o... kto zgadnie? "Bedetto, Benedetto!"
Stary 2006-05-25, 08:51   #109
Agoosia
Zakorzenienie

o kurcze, a jednak go oglądnę

a teraz pytanie nr 2; o co chodzi?

"Zakaz obejmuje także ciastka i lody. Słynnych papieskich kremówek w Wadowicach nie kupimy "na wynos". W dniu pielgrzymki wierni będą mogli jeść ciastka jedynie na miejscu, w cukierniach. To samo będzie z lodami."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 08:52   #110
aisne
Zadomowienie

Dobrze ze papież nie przyjeżdża do Redy .

Ale powiem wam, że ja i tak chyba nie będę wychodzić na ulice, bo (jak już pisałam w innym wątku) jak młodzież polska, katolicka, pokolenie JPII wyjdzie na ulice z okazji dnia wolnego (oczywiście po to by sławić Boga ) to ja wolę się nie narażać...

Jednak dopiero wieczorem wyjdę ze znajomymi do klubu z okazji zakończenia matur...i tak sie zastanawiam...chyba nie zamkną?

Powiem wam też coś, w zwiazku z tą imprezą, co pasuje mi trochę do tematu tego wątku. Otóż koleżanka pisała o tej imprezie wszystkim z naszego rocznika (w naszej szkole są tylko po 2 klasy na rocznk), nawet tym, których za bardzo nie lubimy . I jedna dziewczyna odpisała jej (jedna ze szkolnych dewotek):

"Nie przyjdę bo to piątek, a tego zabrania przykazanie. I nie będę podawać dalej".

Moja koleżanka poczuła się jak grzesznica, pomimo, ze sama jest, nazwę to tak: "głębokiej wiary" ..tyle, że nie jest dewotką
aisne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:54   #111
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoosia
o kurcze, a jednak go oglądnę

a teraz pytanie nr 2; o co chodzi?

"Zakaz obejmuje także ciastka i lody. Słynnych papieskich kremówek w Wadowicach nie kupimy "na wynos". W dniu pielgrzymki wierni będą mogli jeść ciastka jedynie na miejscu, w cukierniach. To samo będzie z lodami."
Jakto o co chodzi? To proste! Jak możesz chcieć kupic na wynos kremówkę papieską? Na wynos? Wstyd! To jest profanacja. W domu zajadać kremówkę, w miejscu zepsucia? Nigdy! Co by było jakby Bededykt się dowiedział o takich incydentach w dniu jego wizyty?
Stary 2006-05-25, 08:56   #112
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Dokładnie PARANOJA

W Lublinie jutro nawet Biedronki bedą pozamykane
Autobusy bedą jeździć wg rozkładu sobotniego

Co to sie porobiło
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 09:01   #113
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez aisne
. I jedna dziewczyna odpisała jej (jedna ze szkolnych dewotek):

"Nie przyjdę bo to piątek, a tego zabrania przykazanie. I nie będę podawać dalej".
A tu sie akurat wcale nie dziwię i uważam, że nie powinnyście z niej kpić, tylko uszanować jej wolę. W klasie TŻ-ta i mojej też było 3 chłopaków, którzy w piątki nie chodzili z nami na imprezy. Niektórzy naprawdę tego dnia przeżywają mękę Chrystusa i spedzają ten czas na mszy albo na modlitwie w domu i może osobom "mniej zaawansowanym" wydawać się to dziwne, ale tak samo dla tych osób dziwni jesteście Wy... my musieliśmy przełożyć studiówke z piątku na sobotę, bo w piątek koledzy by nie przyszli. Nikt nie robił z tego kłopotu, wiedzieliśmy, że dla chłopaków to jest naprawdę ważne (żadna to była pokazówka, tylko autentyczne przekonania)...
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 09:06   #114
Atram
xxyy

a czy w tych swietych dniach obowiazuje jakis post? albo cos?
Stary 2006-05-25, 09:11   #115
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atram
a czy w tych swietych dniach obowiazuje jakis post? albo cos?
alez tak! tylko suchy chleb i woda. przeciez to oczywiste i kremowki w lokalu
Stary 2006-05-25, 09:14   #116
Agoosia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Jakto o co chodzi? To proste! Jak możesz chcieć kupic na wynos kremówkę papieską? Na wynos? Wstyd! To jest profanacja. W domu zajadać kremówkę, w miejscu zepsucia? Nigdy! Co by było jakby Bededykt się dowiedział o takich incydentach w dniu jego wizyty?
Lovisa błagam, powiedz, że robisz sobie ze mnie jajca nie obrażę się, tylko mi to powiedz bo ja w dalszym ciągu nie kumam
Stary 2006-05-25, 09:15   #117
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
O, na dwójce pokazują najnowszą produkcję Joszko Brody, czyli piosenkę o... kto zgadnie? "Bedetto, Benedetto!"
kurde, a w pracy jestem
taki szołłłłłłłłłł mnie ominąąąąłłłłłłłłłłł...

Stary 2006-05-25, 09:16   #118
aniielica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona
A tu sie akurat wcale nie dziwię i uważam, że nie powinnyście z niej kpić, tylko uszanować jej wolę. W klasie TŻ-ta i mojej też było 3 chłopaków, którzy w piątki nie chodzili z nami na imprezy. Niektórzy naprawdę tego dnia przeżywają mękę Chrystusa i spedzają ten czas na mszy albo na modlitwie w domu i może osobom "mniej zaawansowanym" wydawać się to dziwne, ale tak samo dla tych osób dziwni jesteście Wy... my musieliśmy przełożyć studiówke z piątku na sobotę, bo w piątek koledzy by nie przyszli. Nikt nie robił z tego kłopotu, wiedzieliśmy, że dla chłopaków to jest naprawdę ważne (żadna to była pokazówka, tylko autentyczne przekonania)...

Mój kolega- adwentysta w piatek po zachodzie słońca nie mógł chodzić na zajecia na uczelni. Tak samo w cała sobotę. Takie maja zasady.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 09:17   #119
Bridget
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain
alez tak! tylko suchy chleb i woda. przeciez to oczywiste i kremowki w lokalu

Stary 2006-05-25, 09:22   #120
Madia
Zakorzenienie

Hehehe...bezbożnice papież przyjeżdża a Wy sobie normalnie jakieś jajca odstawiacie Ech...trzeba jakoś rozładować to napięcie i nerwy, które się z tym przyjazdem łączą Ufff..dobrze, że nie mam telewizora - mniej nerwów

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości