![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI...
To co sie dzieje w Warszawie i wogóle w całej Polsce to jest po prostu paranoja. Inaczej nazwać tego nie umiem.
- ma padać deszcz, a zabraniają parasolek nosić i w tv grzmią, że to jest "niebiezpieczna broń". ![]() - z trasy przejazdu papieża ludzie mają doniczki z balkonów ściagać żeby nie zabiły Benedykta. No ciekawe jak, gdy balkony sa nad chodnikami, a nie nad jezdnią i jak to mozliwe zabić papieża doniczką, jak bedzie jechał opancerzonym samochodem. ![]() - odwołują matury i wiele uczniów ma problemy przez to --> http://wiadomosci.onet.pl/pielgrzymk...7803,item.html - wprowadzają prohibicję na całe mazowsze i teraz robią sie kolejki do sklepów z alkoholem. Ktos na forum gazety napisał: "Cale miliony beda patrzec jak jeden czlowiek na placu Pilsudskiego bedzie moczyl usta w kielichu wina. " ![]() - zakazują reklam podpasek, alkoholu i innych niezbyt podniosłych reklam - moja koleżanka z pracy powiedziałą, że jej koleżanka mieszka przy trasie przejazdu papieża, zaraz obok Parku Saskiego (park obok pl. piłsudskiego) i podobno policja zapowiedziała, że będzie sprawdzać domy - panuje zakaz noszenia broni - w tv pokazali jak strasznie sie przygotowują do tego. Wszędzie kamery, wszędzie policja. Kupa kasy na to pójdzie... ale jak zwykły obywatel idzie ulica to pies z kulawa nogą sie nie zainteresuje żeby był bezpieczny. - nasz boski Giertych dał wolne dzieciakom, ale ich rodzice pracujący w prywatnych firmach nie mają wolnego i co maja zrobić z dziećmi? Muszą wziać przymusowy urlop, albo szukać jakiegoś zastępstwa do dzieci. Wiecie co.. ta cała szopka mnie po prostu szok! Juz mam dosyc całej tej wizyty. Polaczki z rządu naszego ledwo srają żeby pokazać jaki to nasz naród bogobojkny. W tv pokazywali nawet jak słuzby porządkowe polerowały znaki drogowe! Normalnie sił mi brak jak na to patrze... Katoland pieprzony... ![]()
![]() |
#2 |
KWC
|
Dot.: PARANOJA! Wizyta Benedykta XVI...
Zgadzam się z Tobą, kochana shem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() Kurcze, naprawdę takie szopki? ![]() Tzn. o odwołanych zajęciach ireklamach podpasek wiem, ale te parasolki, doniczki, sprawdzanie domów...Szok ![]()
![]() |
#4 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przyłączam się do wściekłej Shem
![]() Mam tylko jedno "ale" - na chodnikach będą stały tłumy ludzi, więc chodzi chyba o to, zeby taka doniczka nie spadła w tłum ![]() Z resztą się zgadzam. Paranoja. Jadąc na kampus UW widzę, że wszystko jest ogrodzone płotkami, nie ma miejsca, żeby autobus się zatrzymał i wypuścił ludzi. Cały park Saski ogrodzony. A co do parasolek... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istna paranoja ![]() A maturzystom to współczuje,kurcze no ![]() Shem-nic dodac,nic ujać. święty za życia ![]() Nie wiem,czy on by sobie takich szopek życzył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
NIE CIERPIĘ POZERSTWA :[
Może niech od razu kilka kościołów nowych zbudują? :/ I plakaty wszedzie powieszą z modlitwami itepe :/ Rany, a niedawno jakoś chyba 20 mln rząd dał na budowę kościoła w Warszawie. Też się oburzyłam. Przecież kosciołów jest b. dużo :/ Mogliby to dać ludziom na święta czy coś :/
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Łączę się z wami w złości, drogie warszawianki! Dawno już takich idiotyzmów nie widział ten świat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jak dzisiaj przeczytałam że alkohol wzbroniony to mi szczena opadła!!!
A teraz po tym co napisała Shem to już wogóle wymiękam... ![]() Przesadzają trochę...'Trochę'...
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nic dodać, nic ująć... Zgadzam się z każdym słowem Shem
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
a czy daoniczka nie moze na kogos spasc w normalny dzien? tylko jak papiez przyjedzie to napewno wszystkie pospadaja!!! co ze mendy to powymyslaly!!
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Shem zgadzam się z Tobą całkowicie
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja pomimo zakazów:
--bede uzywała podczas wizyty podpasek ![]() ![]() --wypije kolejna buteczynke whisky ![]() --kupie kwiatka w doniczce, --posle dziecko do przedszkola --i wyjde z parasolka nawet gdyby miało swiecic słonce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
wlasnie - "TROCHE" za bardzo... choc z samej wizyty sie ciesze
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Shem - nie zapominajmyo al. Szucha i ludziach czyszczacych plyty chodnikowe szczoteczkami zeby wszstko ladnie wygladalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nasz wspaniały prezydent nie wpadł na pomysł zrobienia z tego dnia święta narodowego. Mogłoby być tak pięknie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ale jestem w stanie zrozumieć, że kiedy na chodniku będzie stał tłum, w którym nie można sie przesunąć ani na centymetr, taka doniczka może być w pewien sposób groźna ![]() Wiem, masa absurdów się mnoży, ale kwestię doniczek jakoś mogę znieść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
xxyy
|
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam jak na uczelnie dojade - a dojechac musze, niestety :/
Lexie, uwazaj, bo Cie zaaresztuja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() A czemu dopiero następnego dnia? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja jak usłyszałam o wolnym dniu w piątek, w szkołach i urzędach to zwątpiłam, nie przypominam sobie żeby takie szopki były odstawiane jak nasz świętej pamięci Jan Paweł II przyjeżdżał...o co chodzi w ogóle w tym kraju?? Wyrazy współczucia dla Warszawianek (i Warszawiaków oczywiście też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja to w ogóle nie dażę naszego rządu sympatią
![]() Ale z tymi podpaskami to głupota - a już argumenty to są jakieś z średniowiecza. Rozumiem - 50 lat temu to by był skandal, ale dzisiaj? Skąd się wzięli ci ludzie?? Paranoja. Szczególnie, że nawet w Kolonii na spotkaniach młodych nie działy się takie rzeczy (słyszałam w tekewizji ![]() Powinni w całej Warszawie porozklejać billboardy Durexa ![]() ![]() EDIT: a z samej wizyty też się cieszę, chociaż korki i wszystkie te problemy mnie przerażają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Fakt faktem że w niektórych wypadkach to przesada, zwłaszcza to przymusowe wolne w szkołach, w budzetówce ponoc też, o parasolkach i doniczkach to nie słyszałam, ale się zdzwiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Co ja się tu dziś naśmiałam, tego nie wie nikt ![]() ![]() Chyba się zawinę z tego kraju ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() O kurczę... Masz rację! Chyba wyjmę tą małą, składaną parasolkę z torby ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Shemreolin zgadzam się z Tobą
![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nie wiecie przypadkiem czy możliwe będzie dotarcie do krakowskiego rynku w sobote? Bo niestety mam egzamin do sesji i mam obawy ze nie dotrę na niego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.