![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się efektownie spakować w podróz?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Niestety wprowadzili takie przepisy i nie można ostrych rzeczy wnosić w bagażu podręcznym. Da się przeżyć jak to jest jeden pilnik, ale jak trzeba wyrzucić drogi zestaw do manikiuru?
Jeszcze przypomniałam sobie, że Dove i Sunsilk ma takie małe tubki szmaponów i odżywek, w sam raz na podróż. Zamiast brać mleczko, tonik, żel można kupić chusteczki do mycia twarzy.
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Musialabym przetestować te chusteczki, bo jakoś boję się stosować niesprawdzonych przeze mnie kosmetyków.
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biwak? Co wziąć?
Cytat:
![]() może do tego jeszcze karimata, klapki pod prysznic zdecydowanie mniej kosmetyków - po co Ci 2 deo jak bierzesz antyperspirant? poza tym - jelsi nie jedziesz sama to zawsze wygodniej się z kims umówić i podzielić listą niezbędników uniwersalnych, np Ty bierzesz szampon a ktos inny mydło i wzajemnie pożyczacie. po co każdy bedzie tachał to samo i z doświadczenia wiem że częśto przydaje sie PRZEDŁUŻACZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja napisałam sobie na komputerze spis rzeczy, które muszę zabierać na każdy wyjazd. I potem przed każdym wyjazdem drukuję sobie karteczkę z tymi rzeczami wypisanymi. Dzięki temu nie muszę kilka razy w roku robić spisu i nic nie zapomnę zabrać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz biorę jedną małą. Działa minimalizowanie kosmetyków. Ogranicz ich ilość, po co Ci dwa dezodoranty? Poza tym szampon biorę w saszetkach, to samo żel pod prysznic i balsam. Do tego kremik (1) przeżucam do maluśkiego pojemniczka. No i po co Ci dwa błyszczyki? Jedziesz na biwak, a nie ma sesję zdjęciową. Jeden wystarczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
kompas i latarka,
plaster, koc NRC do siedzenia (mieści się w kieszeni) a świetnie izoluje, albo do namiotu też się nadaje. Do kupienia w aptekach za 5 zł. TO taka folia, jak mają ratownicy górscy i nią okrywają ofiary losu, co się im szlaki pomylą. Ale na biwakach też się świetnie przydaje. No i żel na komary. Dodatkowo gitara, śpiewnik, mapy, scyzoryk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
ja też powoli spisuję rzeczy, które wezmę do Anglii... Lecę na 3 miesiące - do pracy. Lista zakupów robi się coraz dłuższa... Mam nadzieję, że niczego nie zapomnę
![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
KOSMETYKI:
- Krem Naturals Aloe Face Crem with wheatcerm -Krem Dove - Krem Nivea wzięłabym albo Dove, albo Nivea - deodorant Nivea w kulce. -Dwa błyszczyki: jabłkowy i pomarańczowy. zamiast tego pomadka ochronna -Cienie cantare - perfumy ode a lanivea no, chyba że nie możesz obejść się bez kolorówki, ale wg mnie to jest zbyteczne -lusterko - wazelina kosmetyczna -krem na zajady -patyczki do uszu -deodorant shelley - antyperspirant - Rexona -odżywka do włosów eva - szczotka i grzebień nie wystarczy sama szczotka? albo tylko grzebień? - szampon do włosów - szczoteczka do mycia zębów - pasta Ubrania: -5 par majteczek;D -5 par skarpetek;D -dwa polary - czarny rozpinany, jasnoniebieski. wzięłabym jeden koszulki: -Sok Sports (granatowa) - czarna z łapkami - czarna z cyferką 5 - różowa 3/4 z kwiatkami -fioletowa I love new york -różowy top - różowa z serduszkiem z tego co widzę, jedziesz na pięć dni, nie dwa tygodnie ![]() ![]() Bluzki: -Look at me now (zielona) -Ngasi (kwiatki z brokatu) -różowa w paski jedną, dwie ![]() Spodnie: - dzinsy ciemne - dzinsy jasne (2 pary) 1 para ![]() ![]() - rybaczki -Strój kompielowy -Ręcznik mały i duży. Buty: -adidasy czarne - sandały klapki do kąpieli! kurtka przeciwdeszczowa plastry tabletki od bólu głowy itp latarka i to wszystko, co wymieniły wcześniej dziewczyny
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
aa przypomniało mi sie co chciałam dopisac. nie obejdziesz sie tygodnia bez odżywki do włosów??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długie jeansy- co by wieczorem przy ognisku zimno nie było. Bluzeczki z krótkim rekwem i bluza z długim WIELOFUNCKYJNY SCYZORYK!!!! Cienie do powiek, 3 rodzaje dezodorantów sa zbedne!!!!- jeden deo wystarczy! Krem do twarzy równiez sztuk jeden- uniwersalny nie przesadzaj z brokatowymi bluzeczkami i innymi super ciuchami- na biwaku i tak sie ubrudza.... ![]() Kiedy były te czasy kiedy to ja sie pakowałam w jeden stlelaz na wakacje.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Jak ja jeździłam na biwaki (dawno temu
![]() Z doświadczenia polecam także wziąć maszynkę jednorazową, bo na nic te wszystkie piękne ciuszki jeśli odrosną włoski. I skoro masz 14 lat to zapas podpasek i tamponów, w tym wieku różnie to bywa, nawet jeśli z wyliczeń nie wychodzi (to też z przykrego doświadczenia niestety, w najgorszych koszmarach nie przewidywałam nagłego ataku okresu pośród dzikiej przyrody). A no i papier i chusteczki jak urządzenia wielofunkcyjne. Poza tym zgadzam sie z wypowiedziami powyższymi ![]() No i życzę udanego biwakowania i przede wszystkim duuużo słoneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
chusteczki nawilżane!
![]()
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Mysia_kotka zapomniałaś o jednej rzeczy- TRAGARZ Jeżeli nie możesz go zabrać ze sobą, to musisz zrezygnowac z połowy rzeczy. Ja bym ze sobą zabrała:
do spania -kalimate -śpiwór -jaśka -koc -piżamka (najlepiej z długim rękawem i długimi spodniami, ale cienka) do mycia -ręcznik (mogą być dwa- jeden malutki do buzi, jeden duży kompielowy) -mydło -pasta do zębów -szczotekę -szampon pielęgnacyje -balsam -balsam do opalania (możesz też wziąść chłodzący po opalaniu) -pomadka ochronna -kremik do buzi -dezodorant (jednen!!!!!) różne takie -husteczki higieniczne -podpaski lub tampony -patyczki do uszu -grzebień (zabiera mniej miejsca) -gumke do włosów lub spinkę do jedzenia -kubeczek -sztućce -menaszke (jak nie posiadasz, to jakiś mały tależyk) do ubrania po ilości majtek i skarpetek wnioskuję, ze jedziesz na 5 dni ![]() -5 par majtek -5 par skarpetek -ciepły sweter -bluzę z długim rękawem, ale nie przesadnie ciepłą (sweter wystarczy) -2 pary spodni z długimi nogawkami (jedne są na zapas jakbyś pierwsze mocno pobrudziła, ale i tak najlepiej chować je na dno plecaka) -polar -3-4 bluzeczki z krótkim rękawem -kostium kompielowy No, to chyba byłoby wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Znowu zapomniałam
![]() ![]()
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
pakujemy się!!!
Chyba każda z nas ma ten sam problem co roku jak wyjeżdża na wakacje
![]() ![]() ![]() Z góry dziękuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Dot.: pakujemy się!!!
Wiesz, ja mam pare "knyfow" dotyczacych pakowania sie
![]() Po pierwsze wszystko co tylko przyjdzie mi do glowy zabrac, przymierzam, bowiem czesto na miejscu okazywalo sie ze nie pasuje, gryzie a nie pamietalam o tym, niewygodne itd. Druga zasada dotyczy kosmetykow. Zawsze zabieram ogrom ich ![]() ![]() latem zabierz jak najmniej ciemnych majtek- moga sie nie przydac pod letnim jasnym ubraniem i najlepiej tez miec "bezpieczne" jednokolorowe kolorki zamiast pstrokatych, ktore pod sukienka lub jasnymi spodniami by nie pasowaly ![]() mam nadzieje ze pomoglam troszke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
nieśmiało proponuję zapakować wyszukiwareczkę, taką maleńką
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=51877&hi ghlight=pakowa%E6 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30100&hi ghlight=pakowa%E6 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=26088&hi ghlight=pakowa%E6
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
bardzo dziękuje za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Najpierw przeszukaj forum! Były tematy i o wyjazdach wakacyjnych, i o pakowaniu się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
dokładnie
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Wyszukiwarka
Nawet był taki wątek wczoraj. Jesli co roku jeździ się na wakacje, to chyba wiadomo co ze sobą zabrać.
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Wiecie ja nawet jeden z takich wątkow kiedys załozyłam
![]() Gdy bylam w podobnej rozterce. Takze nic innego ale...wyszukiwarka ![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Oj a ja tylko dodam, że znalazłam w Internecie taką przydatną rzaczej listę rzeczy do zabrania pod namiot. Jeżeli komuś się przyda, piszcie, to wkleję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.