|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się efektownie spakować w podróz?
Cytat:
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wprowadzili takie przepisy i nie można ostrych rzeczy wnosić w bagażu podręcznym. Da się przeżyć jak to jest jeden pilnik, ale jak trzeba wyrzucić drogi zestaw do manikiuru?
Jeszcze przypomniałam sobie, że Dove i Sunsilk ma takie małe tubki szmaponów i odżywek, w sam raz na podróż. Zamiast brać mleczko, tonik, żel można kupić chusteczki do mycia twarzy.
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Musialabym przetestować te chusteczki, bo jakoś boję się stosować niesprawdzonych przeze mnie kosmetyków.
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biwak? Co wziąć?
Cytat:
może do tego jeszcze karimata, klapki pod prysznic zdecydowanie mniej kosmetyków - po co Ci 2 deo jak bierzesz antyperspirant? poza tym - jelsi nie jedziesz sama to zawsze wygodniej się z kims umówić i podzielić listą niezbędników uniwersalnych, np Ty bierzesz szampon a ktos inny mydło i wzajemnie pożyczacie. po co każdy bedzie tachał to samo i z doświadczenia wiem że częśto przydaje sie PRZEDŁUŻACZ |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napisałam sobie na komputerze spis rzeczy, które muszę zabierać na każdy wyjazd. I potem przed każdym wyjazdem drukuję sobie karteczkę z tymi rzeczami wypisanymi. Dzięki temu nie muszę kilka razy w roku robić spisu i nic nie zapomnę zabrać.
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz biorę jedną małą. Działa minimalizowanie kosmetyków. Ogranicz ich ilość, po co Ci dwa dezodoranty? Poza tym szampon biorę w saszetkach, to samo żel pod prysznic i balsam. Do tego kremik (1) przeżucam do maluśkiego pojemniczka. No i po co Ci dwa błyszczyki? Jedziesz na biwak, a nie ma sesję zdjęciową. Jeden wystarczy. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
kompas i latarka,
plaster, koc NRC do siedzenia (mieści się w kieszeni) a świetnie izoluje, albo do namiotu też się nadaje. Do kupienia w aptekach za 5 zł. TO taka folia, jak mają ratownicy górscy i nią okrywają ofiary losu, co się im szlaki pomylą. Ale na biwakach też się świetnie przydaje. No i żel na komary. Dodatkowo gitara, śpiewnik, mapy, scyzoryk... |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
ja też powoli spisuję rzeczy, które wezmę do Anglii... Lecę na 3 miesiące - do pracy. Lista zakupów robi się coraz dłuższa... Mam nadzieję, że niczego nie zapomnę
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
KOSMETYKI:
- Krem Naturals Aloe Face Crem with wheatcerm -Krem Dove - Krem Nivea wzięłabym albo Dove, albo Nivea - deodorant Nivea w kulce. -Dwa błyszczyki: jabłkowy i pomarańczowy. zamiast tego pomadka ochronna -Cienie cantare - perfumy ode a lanivea no, chyba że nie możesz obejść się bez kolorówki, ale wg mnie to jest zbyteczne -lusterko - wazelina kosmetyczna -krem na zajady -patyczki do uszu -deodorant shelley - antyperspirant - Rexona -odżywka do włosów eva - szczotka i grzebień nie wystarczy sama szczotka? albo tylko grzebień? - szampon do włosów - szczoteczka do mycia zębów - pasta Ubrania: -5 par majteczek;D -5 par skarpetek;D -dwa polary - czarny rozpinany, jasnoniebieski. wzięłabym jeden koszulki: -Sok Sports (granatowa) - czarna z łapkami - czarna z cyferką 5 - różowa 3/4 z kwiatkami -fioletowa I love new york -różowy top - różowa z serduszkiem z tego co widzę, jedziesz na pięć dni, nie dwa tygodnie weź trzy bluzki, to wystarczyBluzki: -Look at me now (zielona) -Ngasi (kwiatki z brokatu) -różowa w paski jedną, dwie ![]() Spodnie: - dzinsy ciemne - dzinsy jasne (2 pary) 1 para 2x długie spodnie i rybaczki też powinny wystarczyć![]() - rybaczki -Strój kompielowy -Ręcznik mały i duży. Buty: -adidasy czarne - sandały klapki do kąpieli! kurtka przeciwdeszczowa plastry tabletki od bólu głowy itp latarka i to wszystko, co wymieniły wcześniej dziewczyny
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
aa przypomniało mi sie co chciałam dopisac. nie obejdziesz sie tygodnia bez odżywki do włosów??
moim zdaniem szampon zdecydowanie wystarczy
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długie jeansy- co by wieczorem przy ognisku zimno nie było. Bluzeczki z krótkim rekwem i bluza z długim WIELOFUNCKYJNY SCYZORYK!!!! Cienie do powiek, 3 rodzaje dezodorantów sa zbedne!!!!- jeden deo wystarczy! Krem do twarzy równiez sztuk jeden- uniwersalny nie przesadzaj z brokatowymi bluzeczkami i innymi super ciuchami- na biwaku i tak sie ubrudza.... Kiedy były te czasy kiedy to ja sie pakowałam w jeden stlelaz na wakacje....
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja jeździłam na biwaki (dawno temu
Z doświadczenia polecam także wziąć maszynkę jednorazową, bo na nic te wszystkie piękne ciuszki jeśli odrosną włoski. I skoro masz 14 lat to zapas podpasek i tamponów, w tym wieku różnie to bywa, nawet jeśli z wyliczeń nie wychodzi (to też z przykrego doświadczenia niestety, w najgorszych koszmarach nie przewidywałam nagłego ataku okresu pośród dzikiej przyrody). A no i papier i chusteczki jak urządzenia wielofunkcyjne. Poza tym zgadzam sie z wypowiedziami powyższymi No i życzę udanego biwakowania i przede wszystkim duuużo słoneczka |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
chusteczki nawilżane!
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Mysia_kotka zapomniałaś o jednej rzeczy- TRAGARZ Jeżeli nie możesz go zabrać ze sobą, to musisz zrezygnowac z połowy rzeczy. Ja bym ze sobą zabrała:
do spania -kalimate -śpiwór -jaśka -koc -piżamka (najlepiej z długim rękawem i długimi spodniami, ale cienka) do mycia -ręcznik (mogą być dwa- jeden malutki do buzi, jeden duży kompielowy) -mydło -pasta do zębów -szczotekę -szampon pielęgnacyje -balsam -balsam do opalania (możesz też wziąść chłodzący po opalaniu) -pomadka ochronna -kremik do buzi -dezodorant (jednen!!!!!) różne takie -husteczki higieniczne -podpaski lub tampony -patyczki do uszu -grzebień (zabiera mniej miejsca) -gumke do włosów lub spinkę do jedzenia -kubeczek -sztućce -menaszke (jak nie posiadasz, to jakiś mały tależyk) do ubrania po ilości majtek i skarpetek wnioskuję, ze jedziesz na 5 dni -5 par majtek -5 par skarpetek -ciepły sweter -bluzę z długim rękawem, ale nie przesadnie ciepłą (sweter wystarczy) -2 pary spodni z długimi nogawkami (jedne są na zapas jakbyś pierwsze mocno pobrudziła, ale i tak najlepiej chować je na dno plecaka) -polar -3-4 bluzeczki z krótkim rękawem -kostium kompielowy No, to chyba byłoby wszystko
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zapomniałam
Wzięłabym jakieś 7 par skarpet, zwłaszcza jeśli ma padać
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
pakujemy się!!!
Chyba każda z nas ma ten sam problem co roku jak wyjeżdża na wakacje
Ja jadę w tym roku na tydzień nad morze. Nie chce zabrać nie wiadomo ile rzeczy bo to bezsensu(przepraszam wszystko ma przecież sens ) Mogłybyście mi napisać co najlepiej zabrać żeby być na wszystko przygotowanym ale nie zabrać ze sobą całe szafy Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pakujemy się!!!
Wiesz, ja mam pare "knyfow" dotyczacych pakowania sie
![]() Po pierwsze wszystko co tylko przyjdzie mi do glowy zabrac, przymierzam, bowiem czesto na miejscu okazywalo sie ze nie pasuje, gryzie a nie pamietalam o tym, niewygodne itd. Druga zasada dotyczy kosmetykow. Zawsze zabieram ogrom ich nauczylam sie po prostu to co moge, przesypywac do mniejszych opakowan. dotyczy to np. pudrow, cieni, albo olejkow (serum krystaliczne mam w malej buteleczce) a jesli na pare dni to przelewam odzywke, balsamy czy nawet szampon ![]() latem zabierz jak najmniej ciemnych majtek- moga sie nie przydac pod letnim jasnym ubraniem i najlepiej tez miec "bezpieczne" jednokolorowe kolorki zamiast pstrokatych, ktore pod sukienka lub jasnymi spodniami by nie pasowaly ![]() mam nadzieje ze pomoglam troszke
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
nieśmiało proponuję zapakować wyszukiwareczkę, taką maleńką
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=51877&hi ghlight=pakowa%E6 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=30100&hi ghlight=pakowa%E6 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=26088&hi ghlight=pakowa%E6
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Najpierw przeszukaj forum! Były tematy i o wyjazdach wakacyjnych, i o pakowaniu się.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszukiwarka
Nawet był taki wątek wczoraj. Jesli co roku jeździ się na wakacje, to chyba wiadomo co ze sobą zabrać.
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie ja nawet jeden z takich wątkow kiedys załozyłam
![]() Gdy bylam w podobnej rozterce. Takze nic innego ale...wyszukiwarka
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Oj a ja tylko dodam, że znalazłam w Internecie taką przydatną rzaczej listę rzeczy do zabrania pod namiot. Jeżeli komuś się przyda, piszcie, to wkleję
.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Wzięłabym jakieś 7 par skarpet, zwłaszcza jeśli ma padać

nauczylam sie po prostu to co moge, przesypywac do mniejszych opakowan. dotyczy to np. pudrow, cieni, albo olejkow (serum krystaliczne mam w malej buteleczce) a jesli na pare dni to przelewam odzywke, balsamy czy nawet szampon