Z cyklu - kochanie, to tylko koleżanka z pracy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-10, 12:36   #91
Monika828282
Zadomowienie

Dot.: Z cyklu - kochanie, to tylko koleżanka z pracy

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość

nie zdziwiłabym się jakby ten wątek był fejkiem, emocji w tej relacji tyle co w akwarium z aranżacji centrum handlowego
Tak samo uważam, z powyższego (i jeszcze paru innych) powodów.

Edytowane przez Monika828282
Czas edycji: 2018-02-10 o 12:38
Monika828282 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 12:44   #92
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Monika828282 Pokaż wiadomość
Tak samo uważam, z powyższego (i jeszcze paru innych) powodów.
To zgłaszajcie i podawajcie powody... Też mi się zdaje, że tego trolla to ja już wiele razy czytałam.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 12:49   #93
Monika828282
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
To zgłaszajcie i podawajcie powody... Też mi się zdaje, że tego trolla to ja już wiele razy czytałam.
Nooo, ten styl wypowiedzi. Bardzo charakterystyczny dla takiego jednego trolla co tu powraca co jakiś czas ze swoimi historyjkami.
Stary 2018-02-10, 13:02   #94
cavvythecat
Wtajemniczenie

Ej, jaki troll?

Też mi się wydaje, że to ustalanie wyglądało tak, że ona powiedziała "za dużo rozmawiasz z Martą", a on uznał, że ok, przymuję do wiadomosci, będziemy rozmawiać rzadziej
Stary 2018-02-10, 13:03   #95
farmaceutka88
Rozeznanie

Węszę trolla. Kwieciste opisy sytuacji i związku, cała ta narracja i czekanie na to, aż misiek w spokoju sobie zje i porozmawia z kochanką ... a Ty czekaj na swoją kolej ... jakoś nie pojmuję tego.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:02   #96
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cavvythecat Pokaż wiadomość
Ej, jaki troll?
Była taka, która miała męża Kubańczyka, który też miał koleżankę, z którą się obściskiwał, ale my nie rozumiemy, bo to taki gorący temperament, południowiec, nie znamy się.
Była taka (Charlotte?), która mieszkała w UK i miała chorobliwie zazdrosnego męża.
Była jeszcze LovinLight i Surrykatka, która założyła wątek o swoim Grey'u, wszystko zerżnęła z książki. Miała wiernie oddane fanki, które ją broniły przed hejterami wskazującymi na podobieństwa, oczywiście z zazdrości.
Dla mnie to wszystko była ta sama osoba, ale nawet jeśli to osobne trolle, to moim zdaniem któryś z tych.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 14:07   #97
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Była taka, która miała męża Kubańczyka, który też miał koleżankę, z którą się obściskiwał, ale my nie rozumiemy, bo to taki gorący temperament, południowiec, nie znamy się.
Była taka (Charlotte?), która mieszkała w UK i miała chorobliwie zazdrosnego męża.
Była jeszcze LovinLight i Surrykatka, która założyła wątek o swoim Grey'u, wszystko zerżnęła z książki. Miała wiernie oddane fanki, które ją broniły przed hejterami wskazującymi na podobieństwa, oczywiście z zazdrości.
Dla mnie to wszystko była ta sama osoba, ale nawet jeśli to osobne trolle, to moim zdaniem któryś z tych.
Namiętnie czytam perełkowe wątki i o matko, myślałam, że tylko ja połączyłam Lovin i Surrykatkę Plus, jeszcze ta dziewczyna od Mister i Monsieur, dla mnie wszystko to samo.
Ale kurde, żeby ten wątek z tym łączyć nie pomyślałam, a faktycznie podobny styl pisania.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-10, 14:21   #98
Monika828282
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cavvythecat Pokaż wiadomość
Namiętnie czytam perełkowe wątki i o matko, myślałam, że tylko ja połączyłam Lovin i Surrykatkę Plus, jeszcze ta dziewczyna od Mister i Monsieur, dla mnie wszystko to samo.
Ale kurde, żeby ten wątek z tym łączyć nie pomyślałam, a faktycznie podobny styl pisania.
Mnie się jeszcze ten wątek skojarzył z historią o podsłuchu/duchu w domu i drugim (o podobnej tematyce) o dziewczynie, która była pielęgniarką i mieszkała sama w odziedziczonym domu na postkowiu, w którym również działy się nieprawdopodobne historie Oba te wątki były pisane przez trolla. Tematy zupełnie inne od tego wątku ale styl pisania bardzo podobny.

Edytowane przez Monika828282
Czas edycji: 2018-02-10 o 14:22
Stary 2018-02-10, 15:28   #99
Hultaj
BAN stały

śledzie niedobre. :P
oj pasuje, ta uśmiechnieta serdecznie egzaltacja do mąsjer to już w szczególności.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 18:04   #100
shanta
Wtajemniczenie

Że też ludziom się chce tak trollować
Stary 2018-02-10, 18:23   #101
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
Że też ludziom się chce tak trollować
Ze tez ludziom chce sie tracic czas no odkopywanie tych wszystkich watkow, zeby powiazac koniec z koncem
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 18:23   #102
arno22
Zadomowienie

Jedni idą w politykę, drudzy w grafomanię....
arno22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-10, 18:31   #103
Monika828282
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ze tez ludziom chce sie tracic czas no odkopywanie tych wszystkich watkow, zeby powiazac koniec z koncem
Nie trzeba odkopywać, pamięta się styl i inne różne takie..
Stary 2018-02-10, 18:58   #104
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mojsza Pokaż wiadomość
Może w nieodpowiedni sposób opisałam sytuację, albo zaszło nieporozumienie. Nie zmieniałam go na siłę na moje życzenie, ale na jego prośbę o pomoc. Kiedy go poznałam, był w samym wirze życiowych problemów i załamań, nie radził sobie kompletnie, ani z poznawaniem ludzi, ani z sytuacją, jaką przeszedł, itd. Byłam wsparciem dla niego ale i on dla mnie także. Razem zmienialiśmy się na lepsze, budowaliśmy mocniejszych MY, starając wybrnąć z życiowego dołka. Razem staraliśmy sobie dawać powody do szczęścia, choć jak widać, nie było łatwo.
Kiedy przyjaciel przychodzi do Ciebie po pomoc i mówi: pomóż, wyciągnij mnie z tego, to co robisz? Odmawiasz w obawie, że zmienisz go na siłę?
Z dużymi problemami idzie się na terapię, a nie do ołtarza.

Wynianczylas chłopa, a teraz przy innej poczuje się mężczyzną, zacznie nowy związek będąc już na życiowej górce, na którą pomogłaś mu z tego co piszesz się wczołgać.

Przykre, ale życiowe. Pacjent nie będzie ze swoim terapeutą, gdy już pokonał problemy.

Swoją drogą wcale nie jest taki słaby, jak sobie wmawiasz, ustawił Cię koncertowo w tej sytuacji z koleżanką.

Moim zdaniem powinnaś przestać sama siebie gloryfikować jako męczennicę, która uratowała biednego misia, miś jest mężczyzną, i to chyba całkiem atrakcyjnym. Może warto inaczej na niego spojrzeć? Bo jeśli żona widzi w nim tylko małego chłopczyka wymagającego prowadzenia za rączkę, to każda kobieta, która dostrzeże w nim samca alfa, będzie w pół drogi do rozkochana gościa na amen.
Stary 2018-02-10, 20:20   #105
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Monika828282 Pokaż wiadomość
Mnie się jeszcze ten wątek skojarzył z historią o podsłuchu/duchu w domu i drugim (o podobnej tematyce) o dziewczynie, która była pielęgniarką i mieszkała sama w odziedziczonym domu na postkowiu, w którym również działy się nieprawdopodobne historie Oba te wątki były pisane przez trolla. Tematy zupełnie inne od tego wątku ale styl pisania bardzo podobny.

Ma ktoś link do wątku o pielęgniarce i strachach w domu? poczytałabym sobie
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 08:10   #106
Andziullka666
Zadomowienie

Był też taki wątek o dziwnej sąsiadce, która pochodziła nocą pod drzwi tarasowe i się gapila, pamięta ktoś?

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 09:20   #107
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Andziullka666 Pokaż wiadomość
Był też taki wątek o dziwnej sąsiadce, która pochodziła nocą pod drzwi tarasowe i się gapila, pamięta ktoś?

Rzeczywiscie, był! Dosc niedawno temu. Taka kolonijna opowieść z dreszczykiem do snucia przy ognisku
911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 09:31   #108
Mojsza
Przyczajenie

Po kolei odpowiem.
Ustaliliśmy, że nie chcę dłużej tolerować takiej sytuacji, jaka jest obecnie, ani teraz z koleżanką z pracy, Martą, nawet jeśli to wszystko okazało się być tylko nieporozumieniem i zbiegiem fatalnych okoliczności, ani w przyszłości z żadną inną koleżanką, której nie znam.
On przyznał, że cała ta sytuacja wyszła zupełnie bezmyślnie i nie powinno do tego dojść, jest mu/ nam przykro, a nie taki był zamiar. Po wyjaśnieniach wiem, że to faktycznie osoba przesadnie towarzyska i chętna do spotkań dzień w dzień z różnymi znajomymi, chwytająca każdą okazję do wyjścia z domu, ale nie zainteresowana odbijaniem facetów, po prostu lubi ludzi, a tak się złożyło, że i on potrzebuje częściej wychodzić, kontaktować się z ludźmi. Tylko przy okazji powiedział i uczynił nieprzemyślane błędy, o których pisałam na początku mojego wątku.
Potwierdziły to także informacje od wspólnego znajomego, który nie wiedział o naszym problemie (długo by pisać), więc tu nie mam już wątpliwości - to nie Marta była takim zagrożeniem jak się wydawało, tylko brak szczerych rozmów, wyobraźni, myślenia za dwoje, a nie tylko o sobie.

Problemem też była moja niepewność, co robić. Własnie po to tutaj przyszłam, zapytać, czy podobne sytuacje są normalne, że mąż ma prawo wychodzić z kim chce, bez poczucia bycia w więzieniu, czy raczej ma się ze wszystkiego tłumaczyć i prosić o zgodę. Gdzie jest ta granica i jak ją zaznaczyć, jak jej oczekiwać...

Oboje mamy teraz dużo do odbudowania, ale i jesteśmy mądrzejsi na przyszłość. Oby wyciągnięte wnioski działały już zawsze w naszym związku.

Nie, najwyraźniej nie jestem tak dobra w pisaniu, jak twierdzicie, bo i wyraźnie widać, że nie wszyscy zrozumieli intencję założenia wątku, błędnie też reagując na moją obecność.
Można by długo wyjaśniać, tylko po co, skoro zostałam uznana za trolla...
Na koniec podziękuję tylko tym, którzy faktycznie przyszli z poradą i pomocą, których trzeźwe obiektywne opinie pomogły mi ustawić się do pionu i zrobić porządek z myślami i zagubionym związkiem. Jestem szczerze wdzięczna.

Osoby, które oskarżają mnie o bycie trollem i wylewne teksty, zachęcam, aby swój czas zaoszczędziły na dalsze takie oskarżenia. Szkoda Waszego czasu i przyznam szczerze, jestem bardzo negatywnie zaskoczona atmosferą niektórych osób... Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw.
Mojsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 09:47   #109
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Po kolei odpowiem.
Ustaliliśmy, że nie chcę dłużej tolerować takiej sytuacji, jaka jest obecnie, ani teraz z koleżanką z pracy, Martą, nawet jeśli to wszystko okazało się być tylko nieporozumieniem i zbiegiem fatalnych okoliczności, ani w przyszłości z żadną inną koleżanką, której nie znam.
On przyznał, że cała ta sytuacja wyszła zupełnie bezmyślnie i nie powinno do tego dojść, jest mu/ nam przykro, a nie taki był zamiar. Po wyjaśnieniach wiem, że to faktycznie osoba przesadnie towarzyska i chętna do spotkań dzień w dzień z różnymi znajomymi, chwytająca każdą okazję do wyjścia z domu, ale nie zainteresowana odbijaniem facetów, po prostu lubi ludzi, a tak się złożyło, że i on potrzebuje częściej wychodzić, kontaktować się z ludźmi. Tylko przy okazji powiedział i uczynił nieprzemyślane błędy, o których pisałam na początku mojego wątku.
Potwierdziły to także informacje od wspólnego znajomego, który nie wiedział o naszym problemie (długo by pisać), więc tu nie mam już wątpliwości - to nie Marta była takim zagrożeniem jak się wydawało, tylko brak szczerych rozmów, wyobraźni, myślenia za dwoje, a nie tylko o sobie.

Problemem też była moja niepewność, co robić. Własnie po to tutaj przyszłam, zapytać, czy podobne sytuacje są normalne, że mąż ma prawo wychodzić z kim chce, bez poczucia bycia w więzieniu, czy raczej ma się ze wszystkiego tłumaczyć i prosić o zgodę. Gdzie jest ta granica i jak ją zaznaczyć, jak jej oczekiwać...

Oboje mamy teraz dużo do odbudowania, ale i jesteśmy mądrzejsi na przyszłość. Oby wyciągnięte wnioski działały już zawsze w naszym związku.

Nie, najwyraźniej nie jestem tak dobra w pisaniu, jak twierdzicie, bo i wyraźnie widać, że nie wszyscy zrozumieli intencję założenia wątku, błędnie też reagując na moją obecność.
Można by długo wyjaśniać, tylko po co, skoro zostałam uznana za trolla...
Na koniec podziękuję tylko tym, którzy faktycznie przyszli z poradą i pomocą, których trzeźwe obiektywne opinie pomogły mi ustawić się do pionu i zrobić porządek z myślami i zagubionym związkiem. Jestem szczerze wdzięczna.

Osoby, które oskarżają mnie o bycie trollem i wylewne teksty, zachęcam, aby swój czas zaoszczędziły na dalsze takie oskarżenia. Szkoda Waszego czasu i przyznam szczerze, jestem bardzo negatywnie zaskoczona atmosferą niektórych osób... Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw.
Super, że się dogadaliście. Powodzenia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-11, 11:42   #110
Mimiko
BAN stały

Heh, wizażowy klasyk. Najpierw post, w którym wszystko sugeruje, że związek autorki zmierza ku końcowi. Autorka zdobywa zainteresowanie wizażanek, wątek kręci się na parę stron i jak ktoś zaczyna podejrzewać trolla to nagle jedna "szczera" rozmowa i problemy rozwiązanie.
Stary 2018-02-11, 11:45   #111
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
A co cię obchodzi jak wyglądają granice u innych ludzi? Sami sobie swoje ustalajcie. Normalność jest względna.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 11:49   #112
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Mimiko Pokaż wiadomość
Heh, wizażowy klasyk. Najpierw post, w którym wszystko sugeruje, że związek autorki zmierza ku końcowi. Autorka zdobywa zainteresowanie wizażanek, wątek kręci się na parę stron i jak ktoś zaczyna podejrzewać trolla to nagle jedna "szczera" rozmowa i problemy rozwiązanie.
A przez 12 lat byli razem i nie nabyli wiedzy, co w związku jest normalne.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 11:54   #113
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Po kolei odpowiem.
poznasz ja?
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-11, 11:58   #114
I am Rock
lokalna gwiazda

Zawsze lepszy znany wróg, niż nieznany.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 12:09   #115
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Zawsze lepszy znany wróg, niż nieznany.
ale jesli zalozmy facet jest taki "rozwojowy" i bedzie dalej poznawal
nowe kolezanki, to zaraz okaze sie, ze Autorka ma kupe wrogow.
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-11, 12:26   #116
Monika828282
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2018-02-11, 14:14   #117
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A przez 12 lat byli razem i nie nabyli wiedzy, co w związku jest normalne.
Właśnie Mnie się w takich wypadkach wydaje, że albo troll, albo autorka po prostu zamiata problemy pod dywan. Nie chcę mi się po prostu wierzyć w to, że facet, który całe dnie może spędzać z koleżanką, nie chce jej przedstawić żonie i może z nią rozmawiać wiele godzin, nie zaangażował się zbyt mocno w tę relację. I dotąd oskarżał autorkę, że go pilnuje i się wtrąca, a nagle wszystko zrozumiał, przeprosił i już będzie cacy.
Stary 2018-02-11, 14:59   #118
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
No naprawdę I oczywiście, z tą Martą to wszystko inaczej nż myślałyśmy, oni po prostu od 12 lat żyją jak współlokatorzy i nie wiedzą jak wygląda ich związek.
Stary 2018-02-11, 15:39   #119
GdyKochamy
Zadomowienie

Tłumaczył to jej intencjami, że ona taka jest itp. Ale co to ma do tego? To on postanowił jej poświęcić cały wieczór w kinie... To on ją ukrywał. Ona mogła naprawdę się tylko kolegować, ale z jego strony to już tak ładnie nie wygląda...
Stary 2018-02-11, 16:09   #120
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Ale obsesyjna kolezanka ciagnela misia do kina a pozniej na piwo
A fu!
Dobrze ze sie otrzasnal
Teraz bedzie chodzil na ryby ;-)
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości