|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dla biegających - wzmacniający stretching
Aaaah dziękuję. Na pewno się przydadzą!
Ostatnio sporo biegam. Tylko zdjęcia się nie pokazują...
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Ja biegam codziennie najgorsze to ze leci mi z wagi ale ogolnie z sylwetki nie widac - no jedynie brzuch mi spadł.A wole zeby to z ud mi spadło.
Co robić ? A jeszcze gorsze ze wszystko idzie na łydki i mam wielkie !A biegam po 3 +godziny dziennie. Zalezy jaki mam dzien ale najmniej to ponad godzine biegam bez zatrzymywania się . Nie wiem czy mam biegac na plaskich czy na palcach a te lydki mnie dobijaja
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego nie ma zdjeć do tych ćwiczeń? Dałoby sie je przywrócić?
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
bardzo fajny wątek
dużo się nowego dowiedziałam i postanowiłam biegac. Mam jednak pytanie do dziewczyn które biegają...po ilu tygodniach widac efekty?? albo czy w ogóle widac? pochwalcie sie swoimi osiągnięciami |
|
|
|
|
#95 |
|
BAN stały
|
więcej informacji na
http://s14.***********onet.pl/c.php?uid=65946 |
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
A mi się zdjęcia nie wyświetlają
![]() ![]()
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
witam, mam pytanie i jeśli, któraś z pań mi odpowie, to będę wdzięczna. Biegam od ok.3 tygodni, jako,że mam bardzo dobrą kondycję to biegam bez przerw- szybko, ok.1 godziny. Biegam co drugi dzień, od ostatnich 2 biegów cierpię na straszne bóle mięśni łydki(wiem,że brmi to śmiesznie-jednak boli mocno). Nie mam pomysłu jak je zwalczyć, za wszelkie sensowne rady dziękuję.pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Może masz po prostu zmęczone nogi? Po treningu ochłódź łydki - polewaj je zimną (ale taką zimną zimną) wodą (z prysznica/kranu jak ci wygodniej). Pierwsze sekundy są okropne, ale potem ulga gwarantowana!
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mi się ,żadne zdjęcia ćwiczeń nie pokazują:/
W innych wątkach zawsze widzę ikonki dodanych zdjęć a tu nic. Czy potrzebuję jakiegoś specjalnego programu? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Na drugiej stronie koleżanka zamieściła jeszcze raz obrazki, mi się normalnie wyświetlają na ie.
I jak wam idzie bieganie? Walczycie w zime? |
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Biegać zaczęłam niedawno. biegam tak po ok 30-40 minut i później się rozciągam. Bardzo przydatne są te ćwiczenia wstawione przez Inch
![]() Świetnie mi się biega w taką pogodę, lekka kurteczka, muzyka na uszach i lecę ![]() Biegam w pon i czw, natomiast we wtorki i piątki mam karate. Czuję się świetnie w swoim ciele po tym wszystkim. A kiedyś nie nawidziłam biegać, kto by pomyślał
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Biegałam troche latem, niestety niez byt regularnie... Teraz zima mam znowu ochote zacząć ale te sniegi, to zmino brrr.. nie wiem jak sie ubrać. BIeganie w płaszczyku i kozakach odpada
co polecacie?
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
właśnie zaczynam biegac i nawet w ramach motywacji zamówiłam sobie krokomierz z funkcja liczenia kalori |
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi tabletkami to nie wiem... Ja wolę jednak schudnąć bez wspomagaczy...
Co do rozciągania to zapisałam się na fitness na zajecia gdzie też mam stretch i troche się obawiam Jestem zupełnie nierozciągnięta i ogólnie słabo z moją kondycją... Do tej pory ćwiczyłam tylko brzuszki sama w domu... Czy bardzo ciężko jest z tym rozciąganiem?
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=vadHfFSdvm8 znalazłam fajne cwiczenia na portalu, na którym biorę udział w konkursie "schudnijmy razem". Jak któraś ma ochotę na sesję zdjęciową albo na suplement diety Figurline to zapisujcie się.Albo głosujcie na moją drużynę http://www. schudnijmy .pl/TeamView/74 . Z góry dziękuję!
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Bieganie to najlepszy sposób na pozbycie się zbędnego tłuszczyku. Trzeba tylko pamiętać o odpowiednim obuwiu żeby nie uszkodzić stawów kolanowych. Mnie bieganie trzy razy w tygodniu utrzymuje w super formie. Może nie mam idealnej figury bo koooocham słodycze ale gdyby nie jogging to nie wyobrażam sobie jakie miałabym teraz schabiki :P.
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
A czy od samego strechingu mozna poprawic sylwetke i troche schudnac? Czy potrzebne sa jakies inne sporty, cwiczenia lub aeroby?
|
|
|
|
|
#110 |
|
BAN stały
|
Tak stretching jest bardzo dobry! Rozciąga wszystkie partie ciała jest poprostu super
Mam książkę o stretchingu jest tam pokazane i wytłumaczone każde ćwiczenie po kolei. Polecam! a tak w ogóle to gdy ciało jest rozciągnięte to nie ma zakwasów po bieganiu nawet gdy sie biega pierwszy raz od dłuższego czas wiem to po sobie Pozdrowionka |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja biegam co dziennie ( czasami 5 razy w tygodniu) i czuję ból w kolanach. Czy to może być spowodowane tym, że biegam za często? Biegam truchtem po ok 3,5 km, co wychodzi tak 20 min. Czuje od pewnego czasu takie obciążenie w kolanach i jak by napięcie mięśni...
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
kiurcze , mialam kiedys taka dobra ksiazke
![]() ![]() po ang w domu o stechingu ... jak ja znajde![]() ![]() to cos niej rzuce na ten temacik![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja biegam od 4 dni i szczerze mowiac 1 dzien byl OKROPNY!tak to jest jak sie kondycji nie ma;( Przy 3 dniu juz mi poszlo lepiej i mam nadzieje ze dojde do formy i dzieki temu pozbede sie celulitu z ud i posladkow Mam pytanko czy ktoras z Was zna cos na ten cholerny celulitis???i czy ktorejs z Was pomoglo bieganie?
|
|
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Czy naprawdę biegając (po 2-3 razy w tygodniu) wzmacniają się łydki zamiast spalać?
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
hm , moze i rosna, ale bez przesady ... :P ja cwiczylam swojego czasu taniec, i mi sie wzmocnily , i lekko zakreśliły ,tak że je delikatnie widać i biegałam tezżżż , tak naprawdę nie ma tak że rosną MASAKRYCZNIE, bo jeśli mialbyby rosnąć tak to musiałabys dźwigać sztangę na ramionach , nie wiem, robic przysiady z nia, ciagle wykonywac jakies wyskoki , jak zawodowiec, od biegania tak bardzo Ci nie urosną. Zapewniam Cię. Jedynie mogą się wyrzeźbić.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Czyt to prawda ze przy bieganiu mozna zrzucic troche tłuszczyku?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
no pewnie ... ;P :P jest ogólnorozwojowe
pije się dużo - stąd "zrzucanie" zagwarantowane. Ważne ,by nie jeść tuż przed bieganiem i tuż po, jeśli po - to mały i wysokobiałkowy lub węglowodanowy. W zależności co chce się osiągnąć. Białkowy będzie budulcem dla mięśni, węglowodanowy dostarczy energii. Warto jednak łączyć jedno i drugie, by trochę dać sobie zastrzyk energii ,ale jednocześnie dostarczyć budulca na mięśnie. Przykład dania -> Drobno pokrojone mięsko z kurczaka z soczewicą i sosem czosnkowym na bazie lekkiego jogurtu ("Nasiona soczewicy zawierają dużo białka, skrobię, składniki mineralne (wapń, fosfor, żelazo), także karoten i witaminy. ..."). Przyprawy to już kwestia gustu, niechaj każdy czaruje na własną odpowiedzialność![]() |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastyczny wątek, sub. , przyda mi się
Biegam od 4 miesięcy codziennie : )
Edytowane przez effulla Czas edycji: 2009-09-11 o 15:59 |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Ja Bodymaxa Sport Ci polecam Kochana
zobaczysz jak zaczniesz biegać to nie będziesz mogła skończyć
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
hm... polecany produkt - body max dla kogo ?
. Jak męczą Cie dolegliwości, które właśnie są niby redukowane przez BodyMax, to po poprostu sięgnij po ziółka i zmień dietę. Działa to na pewno z opóźnieniem,ale jest to z pewnością zdrowasza metoda do zoorientowania się w temacie,czy robisz coś źle i być może to sprawi ,że będzie Ci sie lepiej uprawiało sport. A suplementy zostaw na kiedy indziej jak dieta nie pomoże itp. Zresztą i tak czy siak polecam Ci bardziej odżywki , które są naturalne , z wyciągów roślinnych , tyle, że ich cena - przeraża! Bo przykładowo zestaw witamin Amwaya , dla ludzi aktywnych , ze tak to ujmę kosztuje 200 zł, a zużywa się do szybciej niż w miesiąc. Wiem , bo zażywałam,zresztą cała moja rodzina stosowała. Co jest lepsze nie wiem, ale ja zawsze wolę wydać więcej i mieć pewność, że nie jem za dużo spulchniaczy itp. które zawierają w większości suplementy z "niższej półki" . Bardzo dobre są też suplementy ( tudzież odżywki ) , które się rozpuszcza w wodzie , bo lepiej są "przjmowane" przez organizm i są bezpieczniejsze dla wątroby. A i jeszcze jedno, jak się zdecydujesz na jakikolwiek suplement - oblicz sobie ile w nim zawartych masz wszystkich mikroelementów itp. i zbilansuj to z dietą, bo nadmiar jakiś mikroele. w organizmie może Ci jedynie zaszkodzić , a nie pomóc. Uważaj na nadmiar wapnia, bo jest gorzej przyswajany z wiekiem i na metale itp. I nie musisz brać ich codziennie, w zależności od tego jak INTENSYWNE SĄ TWOJE TRENINGI I ILE Z TWOJEGO ORGANIZMU JEST WYDALANYCH potrzebny do budulca mikroelementów. Edytowane przez ocziko Czas edycji: 2009-09-18 o 16:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

dużo się nowego dowiedziałam i postanowiłam biegac. Mam jednak pytanie do dziewczyn które biegają...po ilu tygodniach widac efekty?? albo czy w ogóle widac? pochwalcie sie swoimi osiągnięciami