Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-27, 09:11   #91
szaruskowa
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

ja zamiast piwa 0% wolę popijać ciemny kwas chlebowy ale smak jest tak specyficzny że wiele osób nie przepada. poza tym większość tych w hipermarketach to sam cukier i barwniki, więc muszę jeździć po niego do sklepu z eko żywnością. ale alternatywa jest
szaruskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:12   #92
emciaa90
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku
Szaruskowa dzięki za przypomnienie o winie! ja piwa nie lubię w ogóle więc nie tęsknię ale winko mmmmm muszę się zaopatrzyć bo chyba szykuje się jakiś grill majowkowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
emciaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:15   #93
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
ja zamiast piwa 0% wolę popijać ciemny kwas chlebowy ale smak jest tak specyficzny że wiele osób nie przepada. poza tym większość tych w hipermarketach to sam cukier i barwniki, więc muszę jeździć po niego do sklepu z eko żywnością. ale alternatywa jest
o , zapomniałam o kwasie dobry pomysł:P

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:16   #94
I ona
Zakorzenienie

Dzień dobry w nocy zrobiłam zamówienie na BabyBoom. Co do butelki to zdecydowałam się na Tommy Toppe 150ml i kupiłam jedną, a nie dwie. I zobaczę, po pierwsze czy w ogóle będzie potrzebna, a jak będzie to czy małego podpasuje czy nie. Po przemyśleniach stwierdziłam, że nie ma co kupować więcej na start jak niewiadomo co i jak.

Berenika współczuje sytuacji. Myślę, że powinnaś bardziej stanowczo porozmawiać z mężem. Co do teściów to też mogliby faktycznie Ci pomóc a nie tylko patrzeć, ale z drugiej strony nie można im nic kazać. Mimo wszystko to nie ich dzieci. Natomiast wierzę, że jest to przykre, kiedy mieszka się z kimś, a tak naprawdę w takiej sytuacji jest się samemu. Powinni pomóc i powinno wyjść to od nich.

O dobrze, że winka się pojawiły Muszę na nie luknąć w rossmannie. Narazie piję czasem Warke 0%, ale to takie słodkie

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:19   #95
Bitamina
Raczkowanie

Hej kochane,

co do piwa - ja polecam Bawarię pszeniczną 0% - jak ktoś lubi delikatne pszeniczne to jest pycha, dodatkowo naprawdę jest 0% alkoholu, a nie, jak w standardzie - do 0,5%.

Berenika, współczuję Ci - ja też trochę jestem rozczarowana, bo mi tż obiecywał wspólny wypad w czerwcu, potem się okazało że "przez ciążę" zapomniał poprosić o urlop i jeszcze zdążył mi zrobić delikatne wyrzuty, że jadę na majówkę do mamy, kiedy on by mógł znalexć dla mnie czas (a ja się nastawiałam na czerwiec, a mamy już nie przełożę, bo ma problemy zdrowotne i zaraz wyjeżdża na miesięczną rehabilitację). Więc tak to jest się z chlopami umawiac - ogólnie nie mam źle, napawdę, ale czasami przykro mi się robi.

Dodatkowo kolejny, piąty już, niezdany egzamin na prawko. Jeśli w maju mi się nie powiedzie, to wyjeżdżam z Warszawy, bo to śmieszne jest. Tym bardziej, że dobrze się czuję za kółkiem a uwalają mnie za takie głupoty, które w realnym życiu nie mają najmniejszego znaczenia (dzisiaj np. że przejechałam na żółtym).

Też lekarza dzisiaj zaliczam, bo jakieś moczowe tematy (chociaż powtórzone wyniki wyszły czysto).
Aha, zapisałam się też na szkołę rodzenia, kurs zaczyna się 21 maja, ale muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwskazań. A mój lekarz uwaza, że skoro mam zwolnienie, to znaczy że nie mogę nigdzie chodzić, więc mi pewnie nie wystawi. Więc na dziko będę musiała sobie szukać innego, brr...
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:40   #96
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Hej kochane,

co do piwa - ja polecam Bawarię pszeniczną 0% - jak ktoś lubi delikatne pszeniczne to jest pycha, dodatkowo naprawdę jest 0% alkoholu, a nie, jak w standardzie - do 0,5%.

Berenika, współczuję Ci - ja też trochę jestem rozczarowana, bo mi tż obiecywał wspólny wypad w czerwcu, potem się okazało że "przez ciążę" zapomniał poprosić o urlop i jeszcze zdążył mi zrobić delikatne wyrzuty, że jadę na majówkę do mamy, kiedy on by mógł znalexć dla mnie czas (a ja się nastawiałam na czerwiec, a mamy już nie przełożę, bo ma problemy zdrowotne i zaraz wyjeżdża na miesięczną rehabilitację). Więc tak to jest się z chlopami umawiac - ogólnie nie mam źle, napawdę, ale czasami przykro mi się robi.

Dodatkowo kolejny, piąty już, niezdany egzamin na prawko. Jeśli w maju mi się nie powiedzie, to wyjeżdżam z Warszawy, bo to śmieszne jest. Tym bardziej, że dobrze się czuję za kółkiem a uwalają mnie za takie głupoty, które w realnym życiu nie mają najmniejszego znaczenia (dzisiaj np. że przejechałam na żółtym).

Też lekarza dzisiaj zaliczam, bo jakieś moczowe tematy (chociaż powtórzone wyniki wyszły czysto).
Aha, zapisałam się też na szkołę rodzenia, kurs zaczyna się 21 maja, ale muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że nie ma przeciwskazań. A mój lekarz uwaza, że skoro mam zwolnienie, to znaczy że nie mogę nigdzie chodzić, więc mi pewnie nie wystawi. Więc na dziko będę musiała sobie szukać innego, brr...
fakt bavaria wit jest pycha

ja zdalam prawko za 6 razem,trzy razy mi zgasł na górce jestem mistrzem haha któraś mnie pobije ?? ale nie ukrywam, nie czuje sie dobrze za kolkiem... chociaż lepiej jak jade nowym samochodem tż,ja mialam 19 letniego forda pume ale prawda jest taka, ze tak jak na egzaminie nie jezdzi sie na codzień trzeba sie ten jeden raz przystosować...

współczuję ze lekarz ma takie podejscie,ja cieszę sie ze na tego trafilam jest mega lajtowy
chociaż np nie na każdej wizycie sprawdza mi długość szyjki i w ogole tam nie zaglada za czesto, nie wiem czy to dobrze czy zle czy normlanie:p

Stary 2018-04-27, 09:45   #97
szaruskowa
Zadomowienie

Podziwiam Berenikę i wszystkie inne kobiety, które żyją z facetem pracującym wyjazdowo. Jak leżałam w szpitalu z powodu kolki, w tej samej sali leżała kobieta w 34 tygodniu. Od kaszlu dostała rozwarcia 5cm, mąż pracuje jako kierowca, a w domu 6-letnia córka. Ona od 33 tygodnia do porodu musi leżeć w tym szpitalu... Było mi jej potwornie szkoda, a przede wszystkim mąż będzie musiał "wytrzepać się" z całego urlopu, żeby móc zostać z córką. Może chociaż odrobinę Cię to pocieszy, że możesz spędzić mimo wszystko ten czas w domu, a nie 7 tygodni w czterech ścianach szpitala
Mój mąż planuje otworzyć własny warsztat samochodowy i wraca codziennie 19-20 do domu, zwykle wolne ma tylko niedziele. Ale przynajmniej codziennie mam go przy sobie i jesteśmy w stanie coś zaplanować.
Stary 2018-04-27, 09:47   #98
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Stella dopiszesz mi wizytę na 15go maja?

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:48   #99
szaruskowa
Zadomowienie

sorry za podwójny post, ale wyszkoczył mi jakiś error :/
Podziwiam Berenikę i wszystkie inne kobiety, które żyją z facetem pracującym wyjazdowo. Jak leżałam w szpitalu z powodu kolki, w tej samej sali leżała kobieta w 34 tygodniu. Od kaszlu dostała rozwarcia 5cm, mąż pracuje jako kierowca, a w domu 6-letnia córka. Ona od 33 tygodnia do porodu musi leżeć w tym szpitalu... Było mi jej potwornie szkoda, a przede wszystkim mąż będzie musiał "wytrzepać się" z całego urlopu, żeby móc zostać z córką. Może chociaż odrobinę Cię to pocieszy, że możesz spędzić mimo wszystko ten czas w domu, a nie 7 tygodni w czterech ścianach szpitala
Mój mąż planuje otworzyć własny warsztat samochodowy i wraca codziennie 19-20 do domu, zwykle wolne ma tylko niedziele. Ale przynajmniej codziennie mam go przy sobie i jesteśmy w stanie coś zaplanować.

Co do badania szyjki, to ja odkąd jestem na L4 mam wizyty co 3 tygodnie, średnio mi to leży, no ale niech mu będzie, chodzę tak często. I mój lekarz na każdej wizycie sprawdza szyjkę, a teraz dzień przed szóstym miesiącem miałam USG dopochwowe szyjki.

Edytowane przez szaruskowa
Czas edycji: 2018-04-27 o 09:50
Stary 2018-04-27, 09:50   #100
Fiolla
Raczkowanie

Passionfruit, my toyotę auris w wersji kombi będziemy zmieniać na minivana jakiegoś (pewnie forda Smax), bo o ile bagażnik ok, to kabina mała, nikomu oprócz dziecka nie jest wygodnie Chyba że planujesz ją jako city car głównie dla siebie, to wtedy inna bajka. Mężowi w większości aut niewygodnie, bo bardzo wysoki jest.

Chloestic, zazdroszczę niedużego brzucha, naprawdę, zanim ja się rano wyplączę z poduchy i przekulnę, żeby wstać to mija całkiem dużo czasu... Pobolewają czasem pachwiny, zakładanie skarpetek jest trudne, buty wiążę na boku, wolałabym jeszcze poczekać na takie atrakcje, a tu jeszcze ponad 3 miesiące. Pocieszające jest to, że dostałam głównie brzucha

Wczoraj próbowałam pokazać małej, że tunel z ikei nie gryzie i utknęłam
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:50   #101
sylwia1906
Zadomowienie

Angelajna mój z nfz u którego byłam aż 3 razy to tylko raz zaprosił mnie na fotel w celu pobrania cytologi (o czym nie mówił tylko pobrał:p) Na szczęście to taki dodatkowy lekarz bo nie ufam mu za grosz:p

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 09:52   #102
Bitamina
Raczkowanie

Angelaajna, ja licze na to, że trafię na swojego lekarza lepszy dzień jakoś w maju i z bólem serca, ale da mi to zaświadczenie.
Heh, ja miałam spinę z tym prawkiem, bardzo chciałam w kwietniu zamknać tę sprawę, ale jak się nie dało to trudno - wiem, że tragedii nie ma z moim jeżdżeniem i prędzej czy później zdam. Tylko szkoda mi tej kasy, bo bym mogła na wyprawkę wydawać, a nie dla urzędasow, którzy bardzo lubią pokazać swoją władzę...
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:52   #103
ania9o
Zakorzenienie

Hej. Wczoraj kompletnie nie mialam czasu zajrzeć po wizycie. Wieści średnie. Szyjka wg lekarza na nfz nadal 2,5cm (u ginki prywatnie była podobno 3,2cm) i mam teraz przychodzić częściej, nie koniecznie do niego bo może nie być miejsc i nie było, za 3 tygodnie idę jeszcze do innego lekarza więc będę miała opinię trzech. Zobaczymy. Ogólnie ten lekarz na nfz proponuje mi położenie się do szpitala na kilka dni żeby podać sterydy. Wydaje mi się że trochę za bardzo zapogiewacze bo szyjka jest co prawda na granicy ale jest zamknięta więc nie wiem sama...

Oczywiście dziękuję Wam za życzenia dla mojej córci, przekazane jutro imprezka urodzinowa, mam nadzieję, że ogarnę, dużo nie szykuje bo dwie salatki, dwa ciasta (to moja mama piecze) i torcik, tak symbolicznie będzie ogarne troszkę fotek to będą na klubie. A zaraz wrzucę Wam moje dzieciątko 30 minut po narodzinach i 365dni później

A teraz zmykam bo jadę z mamą na mammografię, udało mi się ją namówić na badanie.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 09:57   #104
sylwia1906
Zadomowienie

Co do piwa bezalkoholowego poprawcie mnie jeśli macie lepszą wiedzę, ale według mojej nie ma szans zrobienia piwa 0%. Podczas fermentacji piwa zawsze wytrąca się minimalna ilość alko. Są to ułamki procentów (takie jak przyswajamy pijąc kefir, czy jedząc jabłko). Niektórzy producenci piszą oficjalnie, ze zawartość alko do 0,5%, a inni uznają taką ilość za nic i piszą 0%.
0% to może mieć zwykła lemoniada, którą ktoś wlewa do butelki po piwie i tak nazywa, ale piwo zawsze coś tam ma. Co nie oznacza, że ta ilość ma wpływ na dziecko, bo pewnie więcej % miałybyśmy po zjedzeniu 3 jabłek, czy wypiciu 500ml kefiru.

Stary 2018-04-27, 10:00   #105
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Co do piwa bezalkoholowego poprawcie mnie jeśli macie lepszą wiedzę, ale według mojej nie ma szans zrobienia piwa 0%. Podczas fermentacji piwa zawsze wytrąca się minimalna ilość alko. Są to ułamki procentów (takie jak przyswajamy pijąc kefir, czy jedząc jabłko). Niektórzy producenci piszą oficjalnie, ze zawartość alko do 0,5%, a inni uznają taką ilość za nic i piszą 0%.
0% to może mieć zwykła lemoniada, którą ktoś wlewa do butelki po piwie i tak nazywa, ale piwo zawsze coś tam ma. Co nie oznacza, że ta ilość ma wpływ na dziecko, bo pewnie więcej % miałybyśmy po zjedzeniu 3 jabłek, czy wypiciu 500ml kefiru.

Tak to prawda. Producenci piszą 0% jeśli zawartość alkoholu jest poniżej 0,5% obj. Ale jak mówisz, zjedzenie jabłka, kapusty kiszonej, wypicie kefiru to czasem więcej niż 0,5% a kapusty kiszonej to już na pewno

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 10:02   #106
Panterka1313
Zadomowienie

Przez 2h nie wiem co ze sobą zrobić haha później wychodzę

Stary 2018-04-27, 10:03   #107
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawy był panel o szczepionkach i zainteresował mnie też o homeopatii. Reszta to dwa panele o kolkach w kółka to samo i kolejna reklama banku krwi. Porównywalne do bezpiecznego malucha moim zdaniem
Hmm no to zobaczymy. Wybiorę się, a jak będzie nudno to.zawsze można wyjść:p

Stary 2018-04-27, 10:05   #108
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Passionfruit, my toyotę auris w wersji kombi będziemy zmieniać na minivana jakiegoś (pewnie forda Smax), bo o ile bagażnik ok, to kabina mała, nikomu oprócz dziecka nie jest wygodnie Chyba że planujesz ją jako city car głównie dla siebie, to wtedy inna bajka. Mężowi w większości aut niewygodnie, bo bardzo wysoki jest.
Kochana, my mamy Opla Zafirę i hondę kombi. Pozbędziemy się hondy i kupimy Aurisa Kombi jako ten drugi samochód. Generalnie ja będę nim jeździła odwieźć do szkoły młodego, po zakupy i do mamy. Zatem wymagań za dużych nie mamy. Tylko na hybrydę się nakręciłam

Własnie powiedziałam,że wychodzę dziś z pracy o 14. padam na twarz...
Stary 2018-04-27, 10:06   #109
forester
Zadomowienie

Witam się w 3 części!
uff jakoś nadrobiłam, kosztem pracy, ale zaraz nadgonie.
Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Ja pewnie kupię laktator Lovi Prolactis i w związku z tym planuję zakup butelki Lovi (do tej która jest przy laktatorze nie dodają podobno smoczka) ale nie wiem czy jest sens sugerować się marką laktatora przy wyborze butelek hmmm...
Też mam ten laktator, dobry wybór! Ja się nie kłuje w brzuch, tylko w pupe albo w ramiona tzn. Tz kłuje, a jak go nie ma to sama, w udo (boli najbardziej). Mam zwiększoną dawkę heparyny i pełno siniaków. Wyglądam jak ofiara przemocy domowej
Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
moj sie nabija, ze po co czytam te bzdury i czy bedziemy sobie robic spotkania przy kawie
Ja to czerpie tyle wiedzy z tych grup, że wole poświęcić chwilkę niż potem być zagubiona Super wyglądasz Chloestic!
Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja Was, kupujące samochody z marszu, podziwiam. Ja pół roku chodzę wkoło tego tematu i jakoś nie mogę się ani zabrać ani zdecydować. Ogólnie mam wybraną toyotę auris hybrydową, ale nie jestem pewna na 100% i tak kombinuję. Już mój tż się śmieje, że kupi sam i nie będzie mnie pytał bo już go wkurzam
Żeby nie było to będzie moje pierwsze auto z salonu, dotychczas zawsze miałam używane. Może dlatego tak przeżywam?

Od kilku dni 2.0 zrobił się mocno aktywny. Rano szaleje, wieczorem szaleje. Z jednej strony to bardzo uspokaja, a z drugiej lekko wkurza

Ps. piątek, piąteczek, piątunio, a później długi weekend. Chociaż częściowo pracuję to i tak cieszę się na to wolne jak dziecko.
Ja ostatnio o auto stoczyłam batalie. Mój mąż to ten co nad autem duma i duma, chociaż zna nasze potrzeby. Bardzo dużo jeździmy, więc auto jest dla nas istotne. Mój mąż chciał mnie osadzić w aucie totalnie nie podchodzącym mi, zupełnie nie to czego potrzebuje. Wkurzyłam się, dogadałam z bratem i za dwa tyg w kontener w Stanach ładują moje subaru Mina chłopa była bezcenna jak wszytsko ogarnęłam sama. No i będe miała jasną tapicerkę, ale szczerze nie zauważyłam różnicy w świnieniu w porównaniu z drugim autem z ciemną. Brudzi się od błota tak samo.
Cytat:
Napisane przez szaruskowa Pokaż wiadomość
Uwielbiam kwas. Samodzielnie robiony to jest ogień tylko trzeba uważać bo wybucha

forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 10:12   #110
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Angelaajna, ja licze na to, że trafię na swojego lekarza lepszy dzień jakoś w maju i z bólem serca, ale da mi to zaświadczenie.
Heh, ja miałam spinę z tym prawkiem, bardzo chciałam w kwietniu zamknać tę sprawę, ale jak się nie dało to trudno - wiem, że tragedii nie ma z moim jeżdżeniem i prędzej czy później zdam. Tylko szkoda mi tej kasy, bo bym mogła na wyprawkę wydawać, a nie dla urzędasow, którzy bardzo lubią pokazać swoją władzę...
no wiem, u mnie się czekało 2 tyg na egzamin wiec dokupywalam jazdy extra... duzo kasy chociaż jak pracowałam w spa to ja dawalam mojemu instruktorowi wejściówki na spa a on mi liczyl wybiórczo godziny 🤣

ale do szkoły rodzenia powinien Ci dac... albo idź do innego jak Ci będzie robił problem.

Ja będę chodziła do szkoly rodzenia w szpitalu w którym chodze do niego na wizyty i tam tez bede rodzila więc mysle ze da bez problemu bo jest platna wiec pewnie im zalezy
Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Angelajna mój z nfz u którego byłam aż 3 razy to tylko raz zaprosił mnie na fotel w celu pobrania cytologi (o czym nie mówił tylko pobrał:p) Na szczęście to taki dodatkowy lekarz bo nie ufam mu za grosz:p

w sumie ostatnio mi robił usg dopochwowe i bylo okej hm no nie wiem, badan mi pilnuje a powiedzcie mi powtarza sie toxo czy różyczke ? bo mi polozna mowi ze powtórzymy teraz toxo a na skierowaniu zaznaczyła mi różyczke i zgłupiałam

Stary 2018-04-27, 10:18   #111
Fiolla
Raczkowanie

Z autem jak ze wszystkim, trzeba sprawdzić na sobie, ale warto kierować się opinią doświadczonych osób, które na sobie przetestowały różne rozwiązania.

My szukaliśmy w sumie hatchbacka, ale trafiła się ta toyota, a że wcześniej jeździliśmy 3-drzwiową corsą (którą uważam na najlepszy samochód na świecie), to doznaliśmy szoku wsiadając do takiego auta.
Ale życie, a raczej spory RWF, zweryfikowało podejście. Teraz widzę sens posiadania trzech osobnych foteli z tyłu

Passionfruit, jako drugi samochód to spoko. Myślę, że będziesz zadowolona.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 10:22   #112
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
no wiem, u mnie się czekało 2 tyg na egzamin wiec dokupywalam jazdy extra... duzo kasy chociaż jak pracowałam w spa to ja dawalam mojemu instruktorowi wejściówki na spa a on mi liczyl wybiórczo godziny 🤣

ale do szkoły rodzenia powinien Ci dac... albo idź do innego jak Ci będzie robił problem.

Ja będę chodziła do szkoly rodzenia w szpitalu w którym chodze do niego na wizyty i tam tez bede rodzila więc mysle ze da bez problemu bo jest platna wiec pewnie im zalezy w sumie ostatnio mi robił usg dopochwowe i bylo okej hm no nie wiem, badan mi pilnuje a powiedzcie mi powtarza sie toxo czy różyczke ? bo mi polozna mowi ze powtórzymy teraz toxo a na skierowaniu zaznaczyła mi różyczke i zgłupiałam

Angelajnaaa jak nie chorowałaś na te dwie choroby to się powtarza badanie. Ja nie miałam toxo, więc powtarzałam.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 10:26   #113
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Ale życie, a raczej spory RWF, zweryfikowało podejście. Teraz widzę sens posiadania trzech osobnych foteli z tyłu

A jaki masz RWF???
Stary 2018-04-27, 10:48   #114
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane,

Ja zdałam za 4 razem, a teraz śmigam jak szalona i nic mi nie straszne. No,może jedynie parkowanie równoległe

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:

Chloestic, zazdroszczę niedużego brzucha, naprawdę, zanim ja się rano wyplączę z poduchy i przekulnę, żeby wstać to mija całkiem dużo czasu... Pobolewają czasem pachwiny, zakładanie skarpetek jest trudne, buty wiążę na boku, wolałabym jeszcze poczekać na takie atrakcje, a tu jeszcze ponad 3 miesiące. Pocieszające jest to, że dostałam głównie brzucha

No czasem tz wiąże buty teraz muszę go poprosić o pomalowanie paznokci u stóp i golenie haha

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 10:49   #115
Melka92
Wtajemniczenie

Czesc! Melduje sie w nowym watku!!
kurde na telefonie zadnych powiadomien nie dostawalam i myslalam, ze spokojnie na watku , a tu tyle do nadrobienia! sprobuje poczytac..

Widzialam temat butelek - ja chyba zdecyduje sie na tommee tippee u mnie w uk sa najbardziej popularne.

Berenika nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak czasami musi byc Ci ciezko

ania90 czekamy na fotki z imprezki!
Stary 2018-04-27, 11:15   #116
limonka84
limonka84

Cytat:

Haha dobre z tym tunelem!

My kupiliśmy pierwszy raz nowe auto z salonu (wyprzedaż 2017) i pierwszy raz z drzwiami z tyłu dla mnie to był jedyny wymóg, dałam tż pełną dowolność co do wyboru. Oczywiście jako miłośnik jednej marki wiedziałam co wybierze i cóż Będzie Miał Wydatki... ale wziął w leasing, więc mimo wysokiej raty wrzuci częściowo w koszty (prowadzi dg). Dla mnie na plus jest też pojemy bagażnik i automatyczna skrzynia biegów. I to by było na tyle jechałam nim 2 razy i jest super, ale parkować wolę swoim małym autkiem, które wszędzie się wciśnie

Cytat:
współczuję ze lekarz ma takie podejscie,ja cieszę sie ze na tego trafilam jest mega lajtowy
chociaż np nie na każdej wizycie sprawdza mi długość szyjki i w ogole tam nie zaglada za czesto, nie wiem czy to dobrze czy zle czy normlanie:p
Ja usg szyjki miałam raz, na połówkowym, a tak to tylko co wizytę zagląda czy wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj kompletnie nie mialam czasu zajrzeć po wizycie. Wieści średnie. Szyjka wg lekarza na nfz nadal 2,5cm (u ginki prywatnie była podobno 3,2cm) i mam teraz przychodzić częściej, nie koniecznie do niego bo może nie być miejsc i nie było, za 3 tygodnie idę jeszcze do innego lekarza więc będę miała opinię trzech. Zobaczymy. Ogólnie ten lekarz na nfz proponuje mi położenie się do szpitala na kilka dni żeby podać sterydy. Wydaje mi się że trochę za bardzo zapogiewacze bo szyjka jest co prawda na granicy ale jest zamknięta więc nie wiem sama...

Oczywiście dziękuję Wam za życzenia dla mojej córci, przekazane jutro imprezka urodzinowa, mam nadzieję, że ogarnę, dużo nie szykuje bo dwie salatki, dwa ciasta (to moja mama piecze) i torcik, tak symbolicznie będzie ogarne troszkę fotek to będą na klubie. A zaraz wrzucę Wam moje dzieciątko 30 minut po narodzinach i 365dni później

A teraz zmykam bo jadę z mamą na mammografię, udało mi się ją namówić na badanie.
Córeczka przesłodka!

Cytat:
O takie łupyZałącznik 7517271
Fajnie gadżety a co z tego wygraliście?

Cytat:
Z autem jak ze wszystkim, trzeba sprawdzić na sobie, ale warto kierować się opinią doświadczonych osób, które na sobie przetestowały różne rozwiązania.

My szukaliśmy w sumie hatchbacka, ale trafiła się ta toyota, a że wcześniej jeździliśmy 3-drzwiową corsą (którą uważam na najlepszy samochód na świecie), to doznaliśmy szoku wsiadając do takiego auta.

3-drzwiowa Corsa to było moje pierwsze autko więc mam ogromny sentyment i też uważam, że było super!

Cytat:
no wiem, u mnie się czekało 2 tyg na egzamin wiec dokupywalam jazdy extra... duzo kasy chociaż jak pracowałam w spa to ja dawalam mojemu instruktorowi wejściówki na spa a on mi liczyl wybiórczo godziny ��

Ja będę chodziła do szkoly rodzenia w szpitalu w którym chodze do niego na wizyty i tam tez bede rodzila więc mysle ze da bez problemu bo jest platna wiec pewnie im zalezy w sumie ostatnio mi robił usg dopochwowe i bylo okej hm no nie wiem, badan mi pilnuje a powiedzcie mi powtarza sie toxo czy różyczke ? bo mi polozna mowi ze powtórzymy teraz toxo a na skierowaniu zaznaczyła mi różyczke i zgłupiałam
Mnie kazał powtórzyć toxo w drugim trymestrze.

Berenika, współczuję sytuacji. Poprosiłabym jednak teściów o pomoc, bo rzeczywiście będzie Ci trudno samej to wszystko ogarnąć. Powodzenia!

Edytowane przez limonka84
Czas edycji: 2018-04-27 o 11:16
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-27, 11:17   #117
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Haha dobre z tym tunelem!

My kupiliśmy pierwszy raz nowe auto z salonu (wyprzedaż 2017) i pierwszy raz z drzwiami z tyłu dla mnie to był jedyny wymóg, dałam tż pełną dowolność co do wyboru. Oczywiście jako miłośnik jednej marki wiedziałam co wybierze i cóż Będzie Miał Wydatki... ale wziął w leasing, więc mimo wysokiej raty wrzuci częściowo w koszty (prowadzi dg). Dla mnie na plus jest też pojemy bagażnik i automatyczna skrzynia biegów. I to by było na tyle jechałam nim 2 razy i jest super, ale parkować wolę swoim małym autkiem, które wszędzie się wciśnie

Ja usg szyjki miałam raz, na połówkowym, a tak to tylko co wizytę zagląda czy wszystko ok.

Córeczka przesłodka!

Fajnie gadżety a co z tego wygraliście?

QUOTE=Fiolla;83220336]Z autem jak ze wszystkim, trzeba sprawdzić na sobie, ale warto kierować się opinią doświadczonych osób, które na sobie przetestowały różne rozwiązania.

3-drzwiowa Corsa to było moje pierwsze autko więc mam ogromny sentyment i też uważam, że było super!

Mnie kazał powtórzyć toxo w drugim trymestrze.

Berenika, współczuję sytuacji. Poprosiłabym jednak teściów o pomoc, bo rzeczywiście będzie Ci trudno samej to wszystko ogarnąć. Powodzenia![/QUOTE]

Ja też wole parkować swoim a nie tym wielkim autobusem

Wygraliśmy z tego pampersy te 6x22, butelkę i otulacz swaddle

Blogowy świat

Edytowane przez yoona
Czas edycji: 2018-04-27 o 11:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-27, 11:17   #118
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Angelajnaaa jak nie chorowałaś na te dwie choroby to się powtarza badanie. Ja nie miałam toxo, więc powtarzałam.

noo toxo na pewno nie, ale rozyczke to rękę bym dala sobie obciąć moze sie pomyliła ta polozna
Cytat:
Ja zdałam za 4 razem, a teraz śmigam jak szalona i nic mi nie straszne. No,może jedynie parkowanie równoległe

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

No czasem tz wiąże buty teraz muszę go poprosić o pomalowanie paznokci u stóp i golenie haha

ja daję radę sama wszysrko robic,chociaż z paznokciami sie namęczyłam dwa dni temu

Stary 2018-04-27, 11:22   #119
Panterka1313
Zadomowienie

YONA mi średnio idzie skośne za to równoległe jak rajdowy kierowca

Stary 2018-04-27, 11:23   #120
yoona
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny, dostałam dziś wypłatę.
I dostałam jej o parę stówek mniej niż w marcu,mniej więcej tyle,ile dostałam w lutym,który przecież miał mniej dni.
Ktos ma pojęcie dlaczego?:/

Blogowy świat

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości