![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Comme des Garcons - Guerrilla Store
Z tym otwarciem sklepu to bardzo dobra wiadomosc. Z tego co piszesz to niestety bede musiala jednak poczekac na jego otwarcie otwarcie, bo wybor na Mokotowskiej nie jest zbyt duzy. Ale miesiac to wcale nie az tak dlugo. Dzieki za wiadomosci. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
czyli Endżi
|
Sprawa wygląda następująco - w najbliższym czasie nie zawitam ani w Warszawie ani w Krakowie, a chcę Harrisę, Carnation, Rhubarb, Play, Stickycake, Spicycocoa albo Burntsugar
![]() Wypatrzyłam taki sklep interenetowy, gdzie mają mnóstwo cudeniek i właśnie między innymi CdG : Klik! Czy może kupował ktoś u nich i jest w stanie powiedzieć, że ten sklep jest OK ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Your Angel, możesz spokojnie napisać maila do panów w krakowskim CdG, który znajdziesz na tej stronie
http://www.guerrilla-store.com/flash.php i oni wyślą Ci zamówione produkty z Polski, więc o wiele mniej zachodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowa wyprawa do Quality :)
Czy ktoś może mi powiedzieć jak pachnie GUERRILLA 2 ???
Będę wdzięczna, bo jestem bardzo ciekawa tego zapachu, a nijak mi nie podrodze do dalekiej Warszawy ![]()
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nowa wyprawa do Quality :)
Testowałam go bardzo dawno, ale były to wrażenia bardzo niepozytywne (a to tylko eufemizm). Guerilla 2 to przede wszystkim kwiaty polane starym silnikowym olejem.
Niestety niedobrze robi mi się na samo wspomnienie tego zapachu. Jedna z moich zapachowych traum. Ale istatnieją miłośnicy tej kompozycji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
No więc Proszę Państwa to już wiadomość oficjalna.
otwarcie Guerilla Store w Warszawie Przebieram nogami z niecierpliwości... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Pieńkowa Damo, to może wybierzemy się razem na odkrywanie Guerilli w Wawie? Zawsze to lepiej z kimś...
![]()
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie byłyby to godziny późno popołudniowe, ponieważ wcześniej mam inne zobowiązania. Ale konkretnej godziny nie jestem w stanie podać. Jeśli masz ochotę, możesz do nas dołaczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic, mam nadzieję, że będą prowadzić sprzedaż wysyłkową. ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Papugo, krakowski sklep podobno został przeniesiony a nie zliwkidowany. A to ze wględu na problemy z ogrzaniem poprzedniego budynku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Byłam, zobaczyłam, zakupiłam…
Nowa lokalizacja na Koszykowej 1. O wiele większą przestrzenią dysponują teraz partyzanci. Było bardzo miło. Można było się kulturalnie łiskacza napić. Tłoczno było jak na Guerilla Store. Jedna zła wiadomość. Podwyżka perfum o 10% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Pojęcia nie mam, Etiudo
![]()
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej dla pewności napisz maila. Chyba to nałatwiejszy sposób aby się dowiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Zadzwoniłam do Warszawy i sympatyczny Pan powiedział mi, że w Krakowie sklepu nie ma, ale może będzie
![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Na fali zapachowych ( i życiowych
![]() Szczególnie ciekawa jestem - jako że o serii Incense sporo już było na forum - wrażeń z testowania serii Red i innych, też CdG2, CdG2 Man i CdG Original/Eau de Parfum ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
CdG z serii Red testowałam Sequoie, Palisander i Harisse
![]() Poznanie Carnation i Rose jeszcze przede mną. ![]() Najbardziej przypadła mi do gustu Sequoia ![]() Przede wszystkim jest bardzo trwała. Na skórze rozwija się i rozkwita przez kilka godzin. Pierwsze akordy to alkohol, ciężki, zawiesisty, rumowy. Później przechodzi w nutki drzewne, iglaste, lekko wilgotne i apetycznie się wysładza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
czyli Endżi
|
Contax, na mojej skórze Sequoia też nieprzyzwoicie trwała. Testowałam późnym wieczorem w minimalnych ilościach na ramieniu a później poszłam spać. Przez kolejne kilka dni czułam jeszcze w mojej pościeli jakieś pojedyncze molekuły tego zapachu
![]() Fajnie go opisałaś ![]() ![]() Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Garage z Synthetików ![]() ![]() Wiem co piszę, bo uwielbiam narkotyzować się tym zapachem w garażu u mojego kochanego wujka, który przechodzi chyba kryzys wieku średniego, bo postanowił ponakupować sobie masę snobistycznych dwukołówek ![]() ![]() W każdym razie uwielbiam, uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam ten zapach ![]() ![]() No i jest jeszcze CdG2, który od razu wydał mi się dziwny w przyjemny sposób oraz WoodCaffee - urocze i eleganckie oblicze lekko osłodzonej kawy z dodatkiem drzewnych nutek i paczuli ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sequoia jest bardzo trwala ![]() ![]() Palisander tez jest trwaly, ale zapach na mojej skorze brzydko sie rozwijal. ![]() Z kolei Harissa zanim unioslam nadgarstek do powachania, uleciala bez sladu. ![]() Podoba mi sie tez Woodcaffee mimo, ze ostatnio stronie od typowych slodziakow. Wyczuwam w nich kawe z ciemnym palonym cukrem i delikatny kardamon. Po kilku dluzszych chwilach robia sie kremowe, aksamitne, gorzko - slodkie. ![]() Rhubarb to moj faworyt na gorace dni - lekki i zielony ![]() Wyraznie w nich wyczuwam zapach przełamanego kłącza zielonego, jeszcze niedojrzałego rabarbaru. Po pewnym czasie łagodnieje i robi się rześko zielony. Niestety, dość szybko ulatuje. ![]() Fajny jest tez Cinnamon lekki i delikatny, wrecz rachityczny zapach. Jak go ladnie okreslila Katt - luksusowe mydelko. ![]() Edytowane przez Contax Czas edycji: 2007-12-14 o 10:36 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za podzielenie się wrażeniami.
Nie ukrywam, że jak najbardziej na razie najbardziej nęcąco brzmią dla mnie opisy zapachów z czerwonej serii. Sama mam próbkę Rose - opiszę wrażenia, kiedy tylko potestuję na spokojnie.
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I specjalnie dzisiaj ponownie zaaplikowałam na nadgarstek CdG2 Man. Nie do końca rozumiem politykę CdG, która generalnie unika definiowania perfum na "męskie" i "damskie", tak w tym wypadku zapach został sklasyfikowany jako męski. Zastanawia mnie też, dlaczego padło akurat na CdG2 i CdG2 Man, aby wprowadzić je do zwykłych perfumerii, a nie sprzedawać pod szyldem Comme des Garcons. Tym bardziej, że CdG2 Man pokornym zapachem na pewno nie jest... Ten zapach to ogień. O ile Incense NK to buchający ogień, to ogień w CdG2 Man to gryzący i szczypiący w oczy ogień. Taki ogień, który jest na granicy dogasania. Pochłonął już wszystko i zanika. Mam wrażenie, że przez tę moc ognia siła wetiweru jest wzmocniona. Czuję go w tej kompozycji o wiele intensywniej niż w Encre Noire, które zawiera w sobie aż 3 rodzaje wetiweru. W tej kompozycji nie ma przypadkowego składnika. Każdy dopełnia siebie nawzajem. A wszystkie razem trworzą spójność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawił mnie właśnie CdG2 Man, bo jakoś nie mogłam na żadnym blogu trafić na recenzję, a jeśli była to szczątkowa. A CdG Eau de Parfum - Original znasz...?
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
we Włoszech CdG2 byly w sieciowych perfumeriach, ale nie w Sephorze, chodzi raczej o ich miejscowe sieci perfumeryjne (np. we Florencji byla to Aline Profumeria albo Le Vanità
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Znam także wersję klasyczną. Przetestuję ponownie i na dniach postaram się napisać jakąś recenzję. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się ile kosztuje obecnie w Wawie seria Incense? Szczególnie interesuje mnie Zagorsk i Avignon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.