|
|
#91 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Dot.: Polska,Europa - dokąd zmierzamy ?
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8603073 5]nie moge znalezc zadnych informacji o tych islamskich gettach w Polsce, podacie konkretne linki?[/QUOTE]
Podbijam pytanie, plus może macie linki do tej informacji o 30 tys. uchodźców islamskich? Tego też nie widzę.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
30.000 migrantów islamskich
Strona rządowa (niedawno była blokowana przez rząd, wróciła po 14 dniach przerwy) https://migracje.gov.pl/statystyki/z...0.4071&level=4 O zaczątkach getta na Ursusie był gdzieś reportaż, jak znajde to zamieszczę link. Inne getta to okolice ośrodka dla uchodźców pod Warszawą https://www.youtube.com/watch?v=L-qOcD0vTwY Rosyjscy muzułmanie atakowali uchodźców z Ukrainy za brak burki. Atakowali szkołę i okolicznych mieszkańców. Rosjanie zaatakowali polską szkołę w Coniewie. "Dzieci były przerażone!" https://wiadomosci.wp.pl/czeczeni-za...7342855493761a PIS oczywiście nikogo nie deportuje, bo tylko udawali antyislamską partię. W praktyce to najbardziej proislamska partia w tej części EU. Umowa imigracyjna z Bangladeszem 22.04.2017 https://m.bdnews24.com/en/detail/bangladesh/1324036 Umowa imigracyjna z Uzbekistanem https://ndie.pl/do-polski-moze-przyj...z-uzbekistanu/ W lipcu Duda podpisał umowę emerytalną z Turcją, która prawdopodobnie spowoduje ułatwioną imigrację z islamistycznej Turcji. Czy ktoś się pytał o to społeczeństwa? Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2018-10-24 o 23:08 |
|
|
|
|
#93 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bla bla bla, to ze powtarzasz jedno i to samo bez zadnych zrodel/dowodow nie zasluguje na odpisywanie
Tylko kilka slow odnosnie ponizszego... No i gdzie tu sa niby przyklady, cytuje "Na koniec rady nadzorcze spółek skarbu państwa są wymieniane co kilka miesięcy, czyli transferuja miliony złotych z odpraw poza te spółki..." Masz info z TVN, o tym ze PiS wymienil kadry po wyborach, tak jak i wszyscy i przyklad zmian z jednej spolki, a farmazonisz jakby chodzilo o conajmniej wiekszosc jesli nie wszystkie spolki i to co kilka miesiecy. Twoja pisanina to klaszyczny przyklad prymitywnej manipulacji i farmazonienia - masz jakis przyklad i rozciagasz go na ogol, dodajac do tego kontekst, ktorego nie ma... Tak jak ponizej: Cytat:
Co za prymitywna manipulacja Rownie dobrze to mozna pisac o tym, ze wpuszczaja hordy Chinczykow czy Brazilijczykow Krecisz i piszesz farmazony, ta Twoja pisanina jest nic nie warta. Cytat:
? Skad Ty sie urwales, przy normalnym zmeczeniu materialu rzadzacymi, nie mowiac juz o wszystkich bledach i potknieciach rzadow PiS to beda mieli szczescie/swietny wynik jesli dobija do 40%.Wygrac powinni w cuglach, ale to glownie dlatego, ze opozycja jest tak beznadziejna. Cytat:
Kabaret jakis ![]() Cytat:
Odpowiesz w koncu na zadane wprost pytanie, skoro ten PiS taki zly i niedobry, to na kogo powinno sie glosowac, zeby bylo lepiej? Nawet Ci pogrubie, bo cosik je ignorujesz, a to dopiero zdziwko Powiesz w koncu, czy mam z grubsza ignorowac ta Twoja pisane i tylko punktowac co lepsze kawalki?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czemu miałbym pisać na kogo głosować? Każdy ma inne przekonania, jest wiele partii i każdy wybierze sobie inną. Dalej udawaj, że po wydaniu 22 miliardów zł na 500+ wyniki PIS są ok. Napisz może jak oceniasz umowę imigracyjną ze światową stolicą polewania kwasem i gwałtów na dzieciach - islamskim Bangladeszem?? Umowa imigracyjna z islamskim Bangladeszem 22.04.2017 https://m.bdnews24.com/en/detail/bangladesh/1324036 Pani Rafalska ![]() Umowa imigracyjna z islamskim Uzbekistanem 18.05.2018 https://ndie.pl/do-polski-moze-przyj...z-uzbekistanu/ ![]() Bo to sobie pomijasz i pomijasz, czyli rozumiem, że popierasz umowy z Bangladeszem i Uzbekistanem? OK, to wystarczyło napisać, że uważasz to za pozytywne i to popierasz. Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2018-10-25 o 18:10 |
||
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To sa pewnie ci pracownicy budowlani, ktorzy w Polsce mieli umowy.2. Powiem szczerze ze nie rozumiem, co jeszcze robia Czeczeni w Polsce? Wojna juz sie skonczyla bardzo dawno temu. Poogladajcie sobie kanaly youtuberow, ktorzy autostopem jezdza po swiecie, kilkoro z nich bylo w Czeczeni i tam jest naprawde dobrobyt. W Dagestanie jest gorzej, tam trzeba uwazac na ataki. A co do tej sytuacji w szkole to nie jest ona jednoznaczna. Czeczenka przebywa w obcym kraju, dziecko do niej dzwoni, ze go pobito, kto wie, co jej tam naopowiadal. Ona idzie do szkoly i nikt jej nie chce wpuscic. Kto kiedykolwiek poslal do szkoly dziecko w obcym kraju, ten wie, jak impulsywnie reaguje sie, kiedy czuje sie zle potraktowanym w kontekscie szkoly. 3. Jaki jest cel tych umow np. z Bangladeszem tez nie rozumiem. Czy to nie takie dyplomatyczne pierdu pierdu? ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- 4. No przeciez ci ludzie z Uzbekistanu przyjada do pracy. Jesli przedsiebiorcy wyrazili taka chec, to widocznie brakuje im rak do pracy w przemysle i sa mocno zdesperowani. Czemu ja sie nie dziwie, bo juz dluuugo nie slyszalam, zeby ktos zatrudnil sie w Polsce w jakiejs fabryce czegostam. |
|
|
|
|
|
#96 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8603983 6]1. Nie wiem, co ta strona rzadowa przedstawia, tzn. nie rozumiem, dlaczego ja pokazujesz, nie widze zwiazku. Jesli dobrze rozumiem, to sa tam wyszczegolnieni wszyscy, ktorzy maja prawo pobytu w Polsce (czyli pewnie tez studenci itd.) To by wyjasnialo duza liczbe ludzi z Egiptu, Tunezji itd., bo oni od lat przyjezdzaja na studia (Polska prowadzi miedzy innymi medycyne w jezyku angielskim, poza tym sa rozne kierunki w jezyku angielskim takze na licencjacie - np. zdaje sie SGH - w wielu innych krajach Zachodniej Europy wiekszosc kierunkow prowadzona jest po angielsku dopiero od studiow magisterskich, o medycyne tez ciezko. Akurat to jest pozytywne, bo te studia kosztuja ladne pieniadze i jednak uniwersytety troche na tym zarabiaja). Zauwaz ze na tej mapie jest tez ok. 300 osob z Korei Polnocnej, no przeciez nie uchodzcow, bo tylu uchodzcow to tam chyba nawet rocznie nie ma na calym swiecie...
To sa pewnie ci pracownicy budowlani, ktorzy w Polsce mieli umowy.[/QUOTE]Ja nie jestem przeciwko imigracji. Uważam, że Polska potrzebuje około 5 milionów imigrantów, ale powinna ich przyjmować z krajów nieislamskich. Studenci z krajów islamskich myślisz, że jak traktują kobiety w swoich krajach? Ta strona przedstawia tylko część imigracji z krajów islamskich, ponieważ nie obejmuje osób przyjętych w procedurze uproszczonej, realne wartości są mniej więcej ponad 2 razy większe niż na migracje.gov.pl. Cytat:
Panuje tam nazistowska odmiana islamu (czysty koran). Nie bardzo rozumiem, dlaczego mielibyśmy przyjmować "ludzi", którzy traktują kobiety jak rzeczy (nawet gdyby była tam wojna)? Podstawowym celem władzy jest bezpieczeństwo obywateli Polski i nie można wpuszczać tu ludzi, którzy są zagrożeniem dla obywateli. Tak, niestety będę wrzucał ich do jednego worka, ponieważ nie ma możliwości ich sprawdzić. Cytat:
Cytat:
Cel jest taki jak Merkel. Na taśmach Morawiecki mówi, że jest nią zafascynowany. By zrozumieć o co chodzi wystarczy przypomnieć sobie, ile razy PISowcy i Kaczyński mówili o sobie, że są patriotami a inni zdrajcami. Patriota nie mówi nonstop, że jest patriotą, po prostu działa na rzecz kraju, natomiast ci co szkodzą państwu, będą co chwile mówić "Jestem patriotą". ![]() https://www.rp.pl/Polityka/308069899...-medialny.html Strategia Kaczyńskiego zawsze jest taka sama wobec Brukseli: 1. Najpierw głośno krzyczy NIE 2. Potem cicho mówi tak. Ale chyba im się cos sypie z logicznym mysleniem, bo ten film o niewpuszczaniu islamistów wkurzył tylko ludzi, którzy widzą, że jest dokladnie odwrotnie. Cytat:
Ostatni rok to: Próba gwałtu na dziecku w Lubartowie (Bangladesz) Dwie próby gwałtu na Polkach w Namysłowie (imigrant Egipcjanin wypuszczony od razu po tych próbach gwałtu). Atak na 59-letnią Polkę w Starachowicach (Libijczyk) Próba gwałtu Hindusa na Polce w Warszawie (dostarczał jedzenie). Próba gwałtu na Polce w Warszawie (Pakistańczyk z ubera). Co za różnica czy gwałciciel to uchodźca, czy imigrant islamski? Islamskie gangi zgwałciły w UK tysiące białych dziewczynek i członkowie byli imigrantami, lub potomkami imigrantów islamskich. Co ciekawe całe społeczności muzułmańskie wywierały presję na policję, by nic z tym nie robiła (78 miast!). Wiadomo czym się kończy imigracja islamska. To kłamstwo islamskie i taśmy Morawieckiego, to będą dwa czynniki, które zniszczą tę partyjkę. Wyborcy nie chcieli 7 tys. "uchodźców", których tylko garstka przeszłaby weryfikacje i wjechała do Polski, więc nowy "antyislamski" rząd PIS im wpuścił już 30.000 islamistów (plus wpuszczonych wg procedury uproszczonej). Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2018-10-25 o 21:33 |
||||
|
|
|
|
#97 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brednie o jakis falach uchodzcow - i podanie ogolnych liczb jesli chodzi o migracje z roznych krajow Nie mowiac juz o tym, ze to ze ktos przybyl do Polski (czy gdziekolwiek indziej) z kraju gdzie wiekszosc to muzulmanie, nie oznacza ze jest muzulmaninem, kolejny Twoj blad w logice ![]() Przykladowo: https://www.tvp.info/20793010/przyje...li-do-warszawy Cytat:
Czyli nie umiesz zaproponowac nic pozytywnego, tylko umiesz pisac negatywne bzdety. Tak myslalem, ze to Twoje pisanie tyle warte Cytat:
Nie wiem jakie Ty masz oczekiwania odnosnie wynikow PiS, w szczegolnosci w konsekwencji 500+, ale nie oczekuj, ze ja je bede podzielal i szczerze to mnie te Twoje oczekiwania nie obchodza. Ja juz o swoich pisalem Cytat:
Z Uzebkistanem podobnie - sciaganie ludzi konkretnie do pracy. Cytat:
To znaczy tyle, ze nie zamierzam komentowac wszystkich Twoich bzdur, ile mozna kopac lezacego odpisywaniem na to co piszesz. Wypisujesz mase bezsensownych rzeczy, nie odpowiadasz na pytania i jeszcze bedziesz tu wywolywal do odpowiedzi, dobry zart ![]() Cytat:
Przeciez to chory pomysl ![]() Polska potrzebuje dodatniego przyrostu naturalnego i to wlasnie poprawienie demografii bylo celem programu 500+. Oczywiscie mozna krytykowac, ze mozna bylo inaczej, obnizyc podatki, dac ludziom bezposrednio itd. itp., ale fakt faktem ze zaden rzad IIIRP nie probowal rozwiazania na taka skale w celu poprawy dzietnosci. Zobaczymy czy faktycznie to pomoze... To Ci dopiero absurd, tyle bredni o zagrozeniu imigracja islamska, a pozniej pisanie o tym ze PL potrzebuje 5mln imigrantow
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
O tych pakistanskich gangach, ktore wykorzystywaly dzieci w UK i tuszowaniu sprawy przez wladze akurat slyszalam. Straszna sprawa.
Najgorsze - i to w calej Europie tak jest - ze po tych dzialaniach typu proba gwaltu, gwalt itd. ci ludzie nie sa wydalani z Europy. Ile razy slysze, ze jakis terrorysta ''byl dobrze znany policji'' za takie kwiatki jak np. posiadanie broni To sie akurat musi zmienic. Tydzien temu w Kolonii Syryjczyk na dworcu (to jest wielkie ponad milionowe miasto, dworzec tez jest duzy) wszedl sobie do apteki i wzial zakladniczke, podobno chcial ja podpalic (czyms ja oblal), dodatkowo 14-letnia dziewczynka miala jakies obrazenia. Policja zadzialala blyskawicznie, strzelila w tego oprawce, ok. Ale co mnie najbardziej denerwuje?Ten czlowiek od 2015 roku kiedy przebywal w NIemczech mial juz kilkanascie! wykroczen na koncie. Mial byc wywieziony do Syrii, bo nie dostal azylu, ale uwaga uwaga urzad nie dotrzymal terminow do wywiezienia go z powrotem do Syrii, dlatego dostal status uchodzcy i pozwolenie na pobyt w Niemczech do 2021 roku. ![]() Przeciez to sa jakies zarty. On po pierwszym wykroczeniu powinien byc wywieziony. (Zrodlo, nie mam po polsku: https://www.merkur.de/politik/koeln-...-10329151.html) |
|
|
|
|
#99 |
|
I tak powiem
|
bibi1234 - ty mi serio przypominasz mnie samego sprzed roku
. Tu trzeba uważać z takimi informacjami, żeby nie popaść w bańkę informacyjną.Sam kiedyś popełniłem poważny błąd metodologiczny. Myślałem sobie tak, że jak według jakiś tam badań przeprowadzonych na muzułmanach w jakimś europejskim kraju 30% popiera szariat (co niekoniecznie nawet oznacza popieranie przemocy), a np. 13% popiera dżihad to jeśli muzułmanów jest na świecie 1,4 mld to takich groźnych islamistów może być nawet setki milionów. Tymczasem był to oczywisty błąd, niebiorący pod uwagę, że muzułmanie żyją w różnych regionach świata o różnych wzorcach kulturowych. Teraz źródełko: http://uuniv.blogspot.com/2018/06/gd...muzumanow.html Najwięcej muzułmanów żyje w Indonezji. Jest to kraj bardzo liberalny, prawie nieróżniący się od krajów zachodu. Zaraz po tym najwięcej muzułmanów żyje w Indiach, co ciekawe stanowią oni mniejszość w tym kraju, no ale demografia Indii robi swoje. Hinduscy muzułmanie również należą do liberalnych. Tylko bardzo mała część z nich wspiera islamski terroryzm pomimo zachęt ze strony fundamentalistów z ISIS, Pakistanu i Afganistanu. Także, większość muzułmanów na świecie nie jest agresywna. Z krajów najbardziej niebezpiecznych na świecie z największą ilością zabójstw czołówka to wbrew pozorom są głównie kraje Ameryki Południowej i częściowo Afryki, które są chrześcijańskie jak Honduras, Wenezuela, Salwador, Gwatemala, Lesotho, Swaziland. A wśród najbardziej bezpiecznych, na pierwszym miejscu jest multi-kulturalny Singapur, gdzie jest prawie po równo buddystów, chrześcijan, muzułmanów i niewierzących. W dodatku wśród najbezpieczniejszych można znaleźć takie islamskie kraje jak Kuwejt, Indonezja, Algieria a nawet Arabia Saudyjska. Wszystko przedstawione poniżej: Plus istnieje wiele liberalnych odłamów islamu jaki reprezentują np.: Sufici, Berberowie, Kabylowie, Bektaszyci, no i oczywiście Tatarzy. ![]() Także problem nie tyle leży w islamie, co we właściwej polityce migracyjnej, trzeba sprawdzać kto przyjeżdża, czy nie będzie stanowił zagrożenia itd. I jak było powiedziane powyżej, trzeba przełamać poprawność polityczną i korupcję na szczeblach politycznych. Jeśli ktoś popełnił przestępstwo, trzeba go deportować, a nie robić sobie jaja i pozwalać na wszystko. Edytowane przez MuchaLibre Czas edycji: 2018-10-26 o 14:02 |
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8604106 7]O tych pakistanskich gangach, ktore wykorzystywaly dzieci w UK i tuszowaniu sprawy przez wladze akurat slyszalam. Straszna sprawa.
Najgorsze - i to w calej Europie tak jest - ze po tych dzialaniach typu proba gwaltu, gwalt itd. ci ludzie nie sa wydalani z Europy. Ile razy slysze, ze jakis terrorysta ''byl dobrze znany policji'' za takie kwiatki jak np. posiadanie broni To sie akurat musi zmienic. Tydzien temu w Kolonii Syryjczyk na dworcu (to jest wielkie ponad milionowe miasto, dworzec tez jest duzy) wszedl sobie do apteki i wzial zakladniczke, podobno chcial ja podpalic (czyms ja oblal), dodatkowo 14-letnia dziewczynka miala jakies obrazenia. Policja zadzialala blyskawicznie, strzelila w tego oprawce, ok. Ale co mnie najbardziej denerwuje?Ten czlowiek od 2015 roku kiedy przebywal w NIemczech mial juz kilkanascie! wykroczen na koncie. Mial byc wywieziony do Syrii, bo nie dostal azylu, ale uwaga uwaga urzad nie dotrzymal terminow do wywiezienia go z powrotem do Syrii, dlatego dostal status uchodzcy i pozwolenie na pobyt w Niemczech do 2021 roku. ![]() Przeciez to sa jakies zarty. On po pierwszym wykroczeniu powinien byc wywieziony. (Zrodlo, nie mam po polsku: https://www.merkur.de/politik/koeln-...-10329151.html)[/QUOTE] "Najlepsza" jest ta blokada medialna. Natascha Kampusch była więziona i gwałcona 8 lat i było o tym pełno w mediach polskich, o Fritzlu to samo. Mówili o tym parę tygodni. Teraz we wrześniu ujawniono, że Sarah brytyjska 15- letnia dziewczyna, która została porwana sprzed Tesco, była gwałcona przez 12 lat przez islamski gang pochodzenia imigranckiego, miała 8 aborcji i co? Było o tym cokolwiek na tvn24? Oni chyba wręcz mają zebrania redakcyjne i szef pracowników medialnych mówi: - Słuchajcie o tym nie mówimy. Nie możemy rzucać złego światła na zwyczaje muzułmanów. https://www.dailymail.co.uk/news/art...abortions.html Są podwójne standardy, w Szwecji gwałciciele nie są karani. W UK latami policja nic nie robiła z pakistańskimi gangami potomków imigrantów islamskich. Dlaczego? Ponieważ całe społeczności muzułmańskie wywierały presję na policję, całe społeczności uważają, że kobieta bez burki powinna być gwałcona. Oni uważają, że małe dziewczynki to kobiety w wersji mini. Takie przekonania mają islamscy imigranci i islamscy uchodźcy. Teraz w Rzymie Afrykanie zgwałcili i zabili 16-letnią włoską dziewczynę Desiree Mariottini. Okazuje się, że tego samego dnia był gwałt Afrykanina na włoskiej nauczycielce i takie wiadomości o gwałtach są tam 5 razy dziennie. Czy było o tym coś w mediach u nas? W Polsce i na zachodzie zwykle było tak, że zabójcy i gwałciciele znali swoją ofiarę. Teraz to się zmienia i coraz częściej sprawcą jest obcy, bo zwyczajnie z imigracją afrykańską i islamską jest większa przestępczość i jest niebezpiecznie jak się wyjdzie wieczorem z domu. Czyli UE staje się trzecim światem pod względem bezpieczeństwa, a papież komunista wie o gwałtach i mordach i dalej popiera inwazję. Papież kontynuuje tradycję papieży bez sumienia. Co do azylu to Niemcy ciągle łamią prawo, bo uchodźcą może być tylko osoba w pierwszym bezpiecznym kraju. Islamiści przyszli do Niemiec z Austrii, Austria jest krajem bezpiecznym, więc powinni być wydalani. W Austrii ten sam przypadek, bo Austria nie graniczy z Syrią, tylko z bezpiecznymi Węgrami. Do Węgier przestępcy graniczni przyszli z bezpiecznej Serbii itd., itd., itd. Syryjczyk w Turcji jest uchodźcą, gdy postanowi wyjechać do Grecji wg prawa staje się nielegalnym imigrantem. UE powinna zagrozić Turcji dużymi sankcjami gospodarczymi, jeżeli ich nie przyjmie. Podobnie powinno być z krajami afrykańskimi, jeżeli taki Senegal nie chce przyjąć swoich przestępców granicznych, to najpierw się mu grozi zabraniem funduszy pomocowych, a potem innymi sankcjami. Merkel powinna być sądzona za przyjmowanie nielegalnych imigrantów. Bankster Morawiecki wybrał imigrantów z Bangladeszu. Oto Bangladesz https://euroislam.pl/ulice-dhaki-spl...nskim-swiecie/ Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2018-10-26 o 17:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

Co za prymitywna manipulacja
Rownie dobrze to mozna pisac o tym, ze wpuszczaja hordy Chinczykow czy Brazilijczykow
Kabaret jakis

To sa pewnie ci pracownicy budowlani, ktorzy w Polsce mieli umowy.
Wojna juz sie skonczyla bardzo dawno temu. Poogladajcie sobie kanaly youtuberow, ktorzy autostopem jezdza po swiecie, kilkoro z nich bylo w Czeczeni i tam jest naprawde dobrobyt. W Dagestanie jest gorzej, tam trzeba uwazac na ataki.