|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka jest Twoja rodzina? | |||
Moi rodzice są razem i są szczęśliwi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
193 | 53,91% |
Moi rodzice rozeszli się, gdy byłam dzieckiem |
90 | 25,14% |
Moi rodzice rozeszli się, gdy byłam starsza |
38 | 10,61% |
Moi rodzice są razem, ale lepiej by się rozeszli |
37 | 10,34% |
Głosujący: 358. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy jesteś z rozbitej rodziny?
Shemreolin
![]() Mimo, że Cię nie znam, to podziwiam Cię ![]() a co do mnie.. zaznaczylam 4 opcje.. sadze ze moi rodzice niedlugo sie rozstana.. mam mieszkac z matka.. co nie bardzo mi sie usmiecha, bo ja zycie przytlacza.. wszystkim sie przejmuje, martwi.. niestety zauwazylam ze przejmuje jej zachowanie. ale staram sie to zmienic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Zaznaczylam 1. Moi rodzice sa ze soba i sa szczesliwi. Tego jestem pewna
![]() ![]() ![]() ![]() Co innego babcia... ![]()
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
odświeżam...
cóż moi rodzice się teraz rozwodzą... ![]() ![]() bywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
brakuje mi odpowiedzi, moi rodzice sa razem ale nie sa szczesliwi...
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Moja mama i tato byli ze sobą bardzo szczęśliwi. Wiadomo w małżeństwie bywały schody, ale potrafili je razem pokonywać. Niestety mój kochany Tato zmarł (w styczniu minie) 2 lata temu.
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Moi rodzice rozwiedli się jak miałam 12 lat.. I to była swojego rodzaju ulga
![]() Nie miałam szczęśliwego dzieciństwa. Rodzice ciągle się kłócili. Mama sprawdzała ojca, próbowała kontrolować bo była zazdrosna, a on nie jest typem pantoflarza który się podporządkuje i będzie cicho siedział. Spisywała liczniki w samochodzie, przeszukiwała kieszenie i wszystkich szpiegowała. Wszytko miało być tak, jak ona chce i kropka. A jakie były kłótnie o pieniądze ![]() Nigdy nie miałam szczęśliwej, kochającej się rodziny.. Tata 2 raz się ożenił, ma 2gą córkę. Mama mieszka sama, spotyka się od niedawna z facetami, wcześniej przez kilka lat praktycznie nie wychodziła z mieszkania, miała depresję, była nawet z tego powodu w szpitalu. Ja mieszkam z tatą. Na szczęście nie musiałam mówić, czego chcę. Bałam się matki. Bałam się, co mi zrobi, kiedy powiem, że chcę mieszkać z tatą. Tata uparł się, że dzieci (mam jeszcze starszego brata) mają zostać z nim, w końcu mama się zgodziła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Niestety :/ Rodzice sie rozwiedli jak byłam mała, ale utrzymauje kontakt z ojcem, a mieszkam z mamą i dużo starszym rodzenstwem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Są razem i są szczęśliwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Tak, jestem z rozbitej rodziny. Urodziłam się kiedy rodzice byli już po rozwodzie, jednak mama dała ojcu drugą szansę. Niedługo po tym się rozstali na dobre. Ojca widziałam w życiu może z dwa razy. Kiedy miałam 8 lat umarł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2008-11-30 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Moi są razem i są szczęśliwi...
Mogą być wzorem dla innych par, bo zbudowali wspaniały związek na miłości i zaufaniu. I tak jest do dzisiaj. A sami nie pochodzą z idealnych rodzin.
plączę się w zdradzieckie supły. Czasami pękam, bo mnie przerywa niecierpliwość życia. Edytowane przez Arethaf Czas edycji: 2008-11-30 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
odp.3 - szkoda slow
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Moi rodzice rozwiedli się, kiedy miałam 6 lat.... Z ojcem widuję się dość często, o ile jest w Polsce (bo pracuje za granicą). Nie uważam go za złego człowieka, ale nasze stosunki są bardziej "rozrywkowe" niż poważne. Nie mam TŻta dlatego, że boję się swojej reakcji na wieść o tym, że on nie chce ze mną być. W uczuciach jestem bardzo, aż za bardzo stała. Niestety, żadne z rodziców nie chce mi powiedzieć, dlaczego się rozwiedli...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Widzę, że nie jestem jedynym przypadkiem osoby z totalnie rozbitej rodziny. Jeśli chodzi o mnie? Hm... historia długa i szeroka jak rzeka. Moja mama w swoim życiu miała dwóch mężów, jeden z nich jest moim ojcem, a właściwie to nim był. Zaraz wyjaśnię dlaczego był. No i z pierwszego nieudanego zresztą małżeństwa pojawiło się na świecie moje rodzeństwo, brat i siostra. Pierwsze małżeństwo nie wyszło mamie, z racji tego że ich ojciec był alkoholikiem. No i jakimś cudem poznała mojego ojca. I wyszłam na świat ja. Co się okazało był alkoholikiem też! Miała kobieta szczęście. Po mnie miało ur. się jeszcze dwoje dzieci, ale jedno zostało usunięte, a drugie poronione. No cóż ... I taki to żywot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
U mnie odpowiedź 1. Bywa różnie, ale zawsze razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Hej,
poszukuję kobiet pochodzących z rodzin rozbitych, które obecnie są w związku nieformalnym lub małżeństwie. W swojej pracy magisterskiej badam dokładnie style przywiązaniowe w związkach oraz inteligencję emocjonalną kobiet, których rodzice się rozwiedli. Bardzo mi zależy na waszej pomocy! Jeśli chciałybyście bliżej poznać jakie style komunikacji preferujecie w kontaktach z mężczyznami, jak interpretujecie własne emocje i emocje innych proszę o kontaktach. Obiecuję osobom zainteresowanym przesłać info zwrotne odnośnie ich wyników! pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Zaznaczyłam 1
![]() ![]() ![]() Troche odeszłam od tematu ![]()
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Moi rodzice rozwiedli się, gdy miałam 18 lat.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Nie są razem no ale wyszło to prawie wszystkim tylko na dobre
![]()
Edytowane przez KochajMniie Czas edycji: 2010-01-01 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
Moja mama (tak, ona, nie rodzice - jej były mąż nie zasłużył w najmniejszym stopniu na to miano) na całe szczęście rozwiodła się, gdy miałam pół roku. Chwała Jej za to, oszczędziła mi i sobie rodzinnego piekła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Uzależnienie
|
Zaznaczyłam pierwszą opcję
![]() ![]()
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Popatrzcie, jak różne jest poczucie szczęścia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
moi rodzice rozeszli się, jak miała 4 lata.
Teraz nie mam ŻADNEGO kontaktu z ojcem.
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Moi rodzice rozwiedli się, gdy miałam 18 lat. Z ojcem nie mam żadnego kontaktu.
(*) Sara 03.11.2016 r. ![]() Edytowane przez aniulkaa88 Czas edycji: 2009-08-25 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem z rozbitej rodziny, Moi rodzice rowiedli się gdy miałam 2 latka, ale odkąd pamiętam ojca nigdy nie było, pomimo tego, że mieszka ode mnie 4 km dalej i jestem jego jedynym dzieckiem, spotykamy się raz w roku na święta u babci bądź gdzieś przypadkowo na mieście. Co do pytania wydaje mi się, że brak kontaktu z ojcem, ma jakiś wpływ na moje kontakty z TŻtem ponieważ potrzebuję więcej czułości, przytulania, czegoś czego nie doświadczyła w dzieciństwie ze strony ojca, do tego jest ode mnie dużo starszy więc pewnie i to jest przyczyną że jesteśmy razem, ponieważ gdzieś w podświadomości szukałam partnera który dał by mi nutkę tego czego nie dostałam od ojca. mame mam najwspanialszą na świecie, ale wiadomo, że zadna matka nie jest w stanie zastapic ojca.
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
A ja to w ogóle jestem rozbita heh
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Moi rodzice rozwiedli się, kiedy miałam 6 lat. Wydawało im się wtedy, że jak jestem mała, to nie widzę, co się dzieje, ale ja po nocach nie spałam, jak słyszałam, kiedy się kłócą. Gdzieś jak miałam 4 lata "tatuś" zaczął przesadzać z alkoholem, sprowadzał sobie kolegów, kilka razy szarpał się z moją mamą. Kiedyś, pamiętam, jak mama wyszła, tatuś sobie wypił i siedział gadając z jakimś kumplem w kuchni. W tej kuchni był stół, pod ktorym spał nasz pies, ale jak go nie było, to ja tam właziłam. Staremu coś odbiło i postanowił bawić się pistoletem na ślepe naboje. Efektem było kilka minut oszołomienia i chwilowa utrata słuchu z mojej strony. Ale żadne z nich nigdy się o tym nie dowiedziało. Pewnej nocy spakowałyśmy się i pojechalyśmy po prostu do jej rodziców. Pamiętam, że wtedy bardzo dużo płakała. Ojciec przepił nasze mieszkanie, więc musiał się przenieść do jakiegoś mniejszego, w bloku. Stracił tez pracę. Potem był okres, ze w miarę dobrze się dogadywali, szliśmy gdzieś razem do zoo, do wesołego miasteczka, interesował się, co u mnie słychać, kupował jakiś prezent. Ale parę razy jak byłam u niego na dzień zaczynały się dziwne macanki. Wtedy tego nie rozumiałam, choć krępowało mnie to, potem dopiero, będąc już w gimnazjum, uświadomiłam sobie, jak się to nazywa. Ale jeszcze mimo wszystko go kochałam. Od 10 roku życia (czyli dokładnie przez 10 lat) widziałam go może z 4 razy i to zawsze jak czegoś chciał. Nie płacił alimentów, przepił kolejne mieszkanie wraz ze swoja kochanką, porobił długów. Mi i mamie groził komornik. Przez rok musiałam trzymac zamknięty na strychu komputer i moje meble, to samo z tv, żeby w razie jakby się zjawił komornik, nie zabrał nam tego, mimo, że to dom dziadków był. I choć był takim skurczysynem, do którego już nie mam żadnego sentymentu, to podziwiam moją mame, która pomogła mu wyjść z dlugów i już nie składała więcej wniosku o alimenty, choć jej się należało. Dla mnie jest ona niedoścignionym wzorem kobiety.
Myślę, że dlatego też tak szybko pragnęłam stabilizacji, a nie było we mnie chęci do szaleństw, imprez. Co śmiesniejsze, mój TŻ też jest z rozbitej rodziny. Ależ się rozpisałam.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Ojciec jest alkoholikiem, nie mieszka z nami, ale rodzice rozwodu nie mają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
o właśnie, ładnie ujęłaś odpowiedź której mi brakowało
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.