35 stopni i powyżej....:( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-18, 09:47   #91
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Dot.: 35 stopni i powyżej....:(

Cytat:
Napisane przez _Adelajda_ Pokaż wiadomość
przy niższych niz 28 to ja musze sweterek nosic
bo od razu marzne
a ja lubie w sukienusiach bez sweterka
Ja też jestem zmarlzuchem (np. cały rok śpię w skarpetkach... ) ale afrykańskie upały trające dłużej niż kilka dni, trochę mnie męczą.
Lubię jak jest ciepło, upalnie, wieje lekki wietrzyk, jak świeci słońce, ale bez przesady
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 09:55   #92
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A ja nie znoszę upałów, w pięć minut po wyjściu z domu już "pływam". Poza tym przy bardzo wysokich temperaturach często nie jestem w stanie używać jakichkolwiek zapachów, czasem nawet Green Tea Ardenki wydaje mi się nie do zniesienia. Dzisiaj użyłam Eternity Orchid Purple i jakoś mnie ten zapach nie męczy, no ale pogoda dziś rochę lepsza, nieco wietrznie, więc temperatura tak nie dokucza.

A tak w ogóle to już czekam na jesień. Moja ukochana pora roku - jesień w każdej odmianie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 10:56   #93
kropka75
Zakorzenienie

Ja lubię ciepło, ale to co było w pon. i wt. to lekkie przegięcie. Na taką porę nadawały się tylko Innocent i niebieski Exclamation. Dla mnie. Bo mojego pana już Niewinny dusił.
Dziś ciut chłodniej (28 mam akurat i jest to ostatni stopień który trawię siedząc, gdy się ruszam znoszę góra 26) i na taki dzień pasuje mi jeszcze Coco M. Zwłaszcza edt.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 11:06   #94
Contax
Zakorzenienie

Ja też lubię ciepło, ale nie tropiki i to w mieście Przy tych temperaturach żaden zapach na mnie się nie trzyma, po godzinie dwóch wszystlo ze mnie ulatuje.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 11:24   #95
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja uwielbiam upały Zakładam przewiewne sukienki, perfum używam na jakie tylko przyjdzie mi ochota, chociaż prawdą jest, że wszystko dość szybko ulatuje. Na szczęście mam ostatnie w swoim życiu wakacje więc mogę się byczyć, siedzę przy otwartych oknach, mogę wyłożyć się na leżaku w cieniu, więc lubię takie warunki. Jednak w pracy, lub w mieście, gdzie byłam w poniedziałek, słońce praży niemiłosiernie do czarnego asfaltu i to już jest średnio ciekawe.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 11:44   #96
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Własnie doszłam do wniosku, że wczorajsza "niewyczuwalność" Brita była ściśle związana z pogodą. W tej chwili wygląda na to, ze zaraz będzie padac....
Generalnie upały uwielbiam, mogłabym mieszkać i pracować w takim klimacie, jakiego przykład mieliśmy przez ostatnie dwa dni (ale z klimą w pracy poproszę ), i co osobiście uważam za zabawne, przy takich temperaturach mam ochote na intensywne, mocne perfumy - o, Angel byłby w sam raz ale i Innocent mi odpowiada
Stary 2007-07-18, 14:42   #97
gosik.s
Wtajemniczenie

Dziś mam na sobie Alejkę i z zadowoleniem odkryłam, że upały wcale jej nie szkodzą, ba, nawet jakby poprawiły jej nieszczególną trwałość

W upały czerwcowe natomiast używałam Neonatury Cocoon, ślicznie się rozwija w wysokich temperaturach.

Misja w Zambii - Ty też możesz pomóc...
gosik.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 15:37   #98
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

No właśnie, podobno Alejka rozwija sie przepieknie w upały. Ja swoją n15-tkę kupiłam jakoś w listopadzie i może dlatego zapach jest dla mnie OK, ale żadna rewelacja. Ciekawa jestem, czy gdybym teraz spróbowała Alejki, pachniałaby lepiej i ładniej...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 16:40   #99
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Ja też lubię ciepło, ale nie tropiki i to w mieście Przy tych temperaturach żaden zapach na mnie się nie trzyma, po godzinie dwóch wszystlo ze mnie ulatuje.
Dokładnie
W takich upałach mam jakby zatkany nos i prawie wszystko wyparowuje ze mnie w tempie błyskawicznym Innocent to już dla mnie za duży kaliber gdy temp. sięga 30 st. więc ratuję się Pamplelune i Green Tea.
Zresztą nie znalazłam jeszcze idealnego zapachu na upały który by mnie chłodził i orzeźwiał
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 16:50   #100
gosik.s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
No właśnie, podobno Alejka rozwija sie przepieknie w upały. Ja swoją n15-tkę kupiłam jakoś w listopadzie i może dlatego zapach jest dla mnie OK, ale żadna rewelacja. Ciekawa jestem, czy gdybym teraz spróbowała Alejki, pachniałaby lepiej i ładniej...
Nie widzę przeszkód, żeby czym prędzej spróbować, no chyba, że już wypsikane

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Zresztą nie znalazłam jeszcze idealnego zapachu na upały który by mnie chłodził i orzeźwiał
A Iced Green Tea, też Cię nie orzeźwia?

Misja w Zambii - Ty też możesz pomóc...
gosik.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-18, 17:09   #101
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosik.s Pokaż wiadomość
Nie widzę przeszkód, żeby czym prędzej spróbować, no chyba, że już wypsikane

A Iced Green Tea, też Cię nie orzeźwia?
hmm, tej wersji nie testowałam niestety
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 01:15   #102
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
A ja lubię tropiki. Żaden upał mi nie straszny.

Zimno też mi właściwie nie przeszkadza, bo odkąd przytyłam nie marznę. Ganiam więc z gołą głową i bez rękawiczek nawet podczas mrozów.

Faktem jest, że zapachy rzeczywiście podczas upałów spływają błyskawicznie, ale co mi tam - robię "dopsiki".
Upalne FdB jest cudne, a Jaisalmer nawet i w taką pogodę się trzyma.

Z resztą ja na "dopsiki" skazana jestem tak czy inaczej, bo na mojej skórze nie trzyma się nic, niezaleznie od pogody. Jedyne, co utrwala zapachy zimą, to warstwa ubrań, w które wsiąkają.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 08:21   #103
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosik.s Pokaż wiadomość
Dziś mam na sobie Alejkę i z zadowoleniem odkryłam, że upały wcale jej nie szkodzą, ba, nawet jakby poprawiły jej nieszczególną trwałość
Święte słowa.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Spróbuj. Ja pokochałam Aleję na nowo właśnie tej wiosny, gdy było bardzo ciepło. Jest zaskakująco piękna i trwała.

Dziś jest trochę chłodniej, więc ubrałam Coco M. edp. Jednak mniej w niej herbatki z cytrynką niż w edt. Na upały wolę więc edt. Notabene muszę przyznać, że im dłużej używam, tym bardziej kocham ten zapach.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 09:45   #104
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dokładnie
W takich upałach mam jakby zatkany nos i prawie wszystko wyparowuje ze mnie w tempie błyskawicznym Innocent to już dla mnie za duży kaliber gdy temp. sięga 30 st. więc ratuję się Pamplelune i Green Tea.
Dobrze, ze przypomnialas mi o Pamplelune zaraz wygrzebie flaszke i zobaczymy jak sie bedzie dzisiaj trzymac, i przy okazji zobacze jak to jest z tymi kocimi sikami

Cytat:
Napisane przez Sabbath
Ja tez lubie tropiki, ale w tropikach gdzie wilgotnosc powietrza jest inna, no i przede wszystkim jestem na luzie, bo na urlopie, przyodzina w cienkie szmatki , a nie w miescie
Ale tak, czy siak jestem zwolenniczka lata w wydaniu kontynentalnym.

Cytat:
Napisane przez Sabbath
Zimno też mi właściwie nie przeszkadza, bo odkąd przytyłam nie marznę. Ganiam więc z gołą głową i bez rękawiczek nawet podczas mrozów.
O, a tego zazdraszczam ja rekawiczki musze nosic juz jak jest +10 stopni, bo inaczej dlonie mi sinieja i trace czucie.

Cytat:
Napisane przez Sabbath
Faktem jest, że zapachy rzeczywiście podczas upałów spływają błyskawicznie, ale co mi tam - robię "dopsiki".
Upalne FdB jest cudne, a Jaisalmer nawet i w taką pogodę się trzyma.

Z resztą ja na "dopsiki" skazana jestem tak czy inaczej, bo na mojej skórze nie trzyma się nic, niezaleznie od pogody. Jedyne, co utrwala zapachy zimą, to warstwa ubrań, w które wsiąkają.
Fakt, jeszcze sa dopsiki tylko nie za bardzo usmiecha mi sie nosic ciezka flaszke ze soba. Zreszta kiedys mi capneli jedna z torebki na imprezie plenerowej
Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-19, 10:01   #105
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

to tak jak i ja

Naprawdę, czasami mam wrażenie, ze EGIPT byłby dla mnie odpowiedniejszym miejscem do życia - niestety o zimnie, nie mogę powiedziec tego co Ty - nie cierpię zimna .... jestem zmarźluchem.
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-29, 13:47   #106
xxgreatboy
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Madlaine Pokaż wiadomość
Pamplelune, Mentafolia, Les Nuits d'Hadrien, Aroma Tonic, Que Viva, Oceanus, Eau d'Orange Verte i wersja Concentré, Freeworld, Premier Figuier , może i Mandragore czasami, a reszta to juz zaleznie od humoru i ewentualnych nieplanowanych oczywiście zakupów

Eau d`Orange Verte jest idealny na upały sam wypróbowałem za namową Dreamera... Niestety wybitnie krotkotrwaly...
xxgreatboy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości