|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 35 stopni i powyżej....:(
Cytat:
) ale afrykańskie upały trające dłużej niż kilka dni, trochę mnie męczą. Lubię jak jest ciepło, upalnie, wieje lekki wietrzyk, jak świeci słońce, ale bez przesady
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie znoszę upałów, w pięć minut po wyjściu z domu już "pływam". Poza tym przy bardzo wysokich temperaturach często nie jestem w stanie używać jakichkolwiek zapachów, czasem nawet Green Tea Ardenki wydaje mi się nie do zniesienia. Dzisiaj użyłam Eternity Orchid Purple i jakoś mnie ten zapach nie męczy, no ale pogoda dziś rochę lepsza, nieco wietrznie, więc temperatura tak nie dokucza.
A tak w ogóle to już czekam na jesień. Moja ukochana pora roku - jesień w każdej odmianie.
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię ciepło, ale to co było w pon. i wt. to lekkie przegięcie.
Na taką porę nadawały się tylko Innocent i niebieski Exclamation. Dla mnie. Bo mojego pana już Niewinny dusił. Dziś ciut chłodniej (28 mam akurat i jest to ostatni stopień który trawię siedząc, gdy się ruszam znoszę góra 26) i na taki dzień pasuje mi jeszcze Coco M. Zwłaszcza edt. |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię ciepło, ale nie tropiki i to w mieście
Przy tych temperaturach żaden zapach na mnie się nie trzyma, po godzinie dwóch wszystlo ze mnie ulatuje.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam upały
więc mogę się byczyć, siedzę przy otwartych oknach, mogę wyłożyć się na leżaku w cieniu, więc lubię takie warunki. Jednak w pracy, lub w mieście, gdzie byłam w poniedziałek, słońce praży niemiłosiernie do czarnego asfaltu i to już jest średnio ciekawe.
|
|
|
|
|
#96 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Własnie doszłam do wniosku, że wczorajsza "niewyczuwalność" Brita była ściśle związana z pogodą. W tej chwili wygląda na to, ze zaraz będzie padac....
Generalnie upały uwielbiam, mogłabym mieszkać i pracować w takim klimacie, jakiego przykład mieliśmy przez ostatnie dwa dni (ale z klimą w pracy poproszę ), i co osobiście uważam za zabawne, przy takich temperaturach mam ochote na intensywne, mocne perfumy - o, Angel byłby w sam raz ale i Innocent mi odpowiada
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś mam na sobie Alejkę i z zadowoleniem odkryłam, że upały wcale jej nie szkodzą, ba, nawet jakby poprawiły jej nieszczególną trwałość
![]() W upały czerwcowe natomiast używałam Neonatury Cocoon, ślicznie się rozwija w wysokich temperaturach.
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, podobno Alejka rozwija sie przepieknie w upały. Ja swoją n15-tkę kupiłam jakoś w listopadzie i może dlatego zapach jest dla mnie OK, ale żadna rewelacja. Ciekawa jestem, czy gdybym teraz spróbowała Alejki, pachniałaby lepiej i ładniej...
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich upałach mam jakby zatkany nos i prawie wszystko wyparowuje ze mnie w tempie błyskawicznym Innocent to już dla mnie za duży kaliber gdy temp. sięga 30 st. więc ratuję się Pamplelune i Green Tea.Zresztą nie znalazłam jeszcze idealnego zapachu na upały który by mnie chłodził i orzeźwiał
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Iced Green Tea, też Cię nie orzeźwia?
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Zimno też mi właściwie nie przeszkadza, bo odkąd przytyłam nie marznę. Ganiam więc z gołą głową i bez rękawiczek nawet podczas mrozów. Faktem jest, że zapachy rzeczywiście podczas upałów spływają błyskawicznie, ale co mi tam - robię "dopsiki". Upalne FdB jest cudne, a Jaisalmer Z resztą ja na "dopsiki" skazana jestem tak czy inaczej, bo na mojej skórze nie trzyma się nic, niezaleznie od pogody. Jedyne, co utrwala zapachy zimą, to warstwa ubrań, w które wsiąkają.
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_______________ Dziś jest trochę chłodniej, więc ubrałam Coco M. edp. Jednak mniej w niej herbatki z cytrynką niż w edt. Na upały wolę więc edt.
|
||
|
|
|
|
#104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak, czy siak jestem zwolenniczka lata w wydaniu kontynentalnym. Cytat:
ja rekawiczki musze nosic juz jak jest +10 stopni, bo inaczej dlonie mi sinieja i trace czucie. Cytat:
tylko nie za bardzo usmiecha mi sie nosic ciezka flaszke ze soba. Zreszta kiedys mi capneli jedna z torebki na imprezie plenerowej
|
||||
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak i ja Naprawdę, czasami mam wrażenie, ze EGIPT byłby dla mnie odpowiedniejszym miejscem do życia - niestety o zimnie, nie mogę powiedziec tego co Ty - nie cierpię zimna .... jestem zmarźluchem. |
|
|
|
|
#106 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Eau d`Orange Verte jest idealny na upały sam wypróbowałem za namową Dreamera... Niestety wybitnie krotkotrwaly... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.

) ale afrykańskie upały trające dłużej niż kilka dni, trochę mnie męczą.

Na taką porę nadawały się tylko Innocent i niebieski Exclamation. Dla mnie. Bo mojego pana już Niewinny dusił. 
), i co osobiście uważam za zabawne, przy takich temperaturach mam ochote na intensywne, mocne perfumy - o, Angel byłby w sam raz ale i Innocent mi odpowiada 

Innocent to już dla mnie za duży kaliber gdy temp. sięga 30 st. więc ratuję się Pamplelune i Green Tea.