|
|
#91 |
|
To ja :)
|
Dot.: KenzoAmour
Sluchajcie, czy wiecie, czy 3 rozne kolory Amourka maja rozne zapachy?? Wachalam bialy i mnie zauroczyl, chcialam zamowic, ale nie wiem, czy ma on jakas specjalna nazwe, czy tez kolory buteleczek moze sa przypadkowe...
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 |
|
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Szef ds. Wymianek
|
przeczytalam caly watek i mam wrazenie, ze bede w mniejszosci, jesli wyznam teraz swoja wielka, nieprzebrana itepe, itede, milosc do Kenzo Amour
w tym samym momencie, gdy "zawachiwalam" sie tym zapachem po raz pierwszy, wiedzialam juz, ze musze go miec. i oczywiscie, z miejsca go nabylam milosc moja do przedmiotowego zapachu trwa i trwa - i jakby to rzekl Szymon Majewki - konca nie widac moze i czuc go kaszka ryzowa, moze i jest malo oryginalny, moze jest siaki i owaki - nie dbam o to, bo pozadam go cala soba. jest to jeden z tych zapachow, ktore czuje sama na sobie - i to nie bynajmniej na nadgarstku, ale po prostu "w powietrzu", nadto trzyma sie mnie ow zapach baardzo dlugo. jedyna wada dla mnie jest flakon - bo coz mi po mlecznej bieli czy inszej fuksji, jesli nie moge ocenic w zaden sposob tego, ile jeszcze magicznego zapachu wen (we flakonie) jest? (ooczywiscie, juz na Allegro mam upatrzonego nastepce mojej 50 - tki - tym razem dumna, pomaranczowa setke )i chyba rzeczywiscie cos laczy Kenzo Amour z HP, poniewaz podobnie nan reaguje (i tak, HP jest juz na mojej krotkiej wishliscie |
|
|
|
|
#95 |
|
|
Brawo Siarka, podpisuje sie rekami i nogami
|
|
|
|
|
#96 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja muszę powiedzieć, że zdziwiłam się nieco czytając ten watek, bo jakoś mam wrażenie, że więcej jest gorących wielbicielek tego zapachu na forum - Mendosita, Rachela przez jakiś czas, Homyk i ja dołączyłam tej jesieni
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mnie najbardziej podobają się krówkowo-ambrowe Amour Le Parfum. Cudowności Klasyczne Amour edp są na mojej skórze nieco anemiczne i lubią się kwasić. W Indian Holi dominuje niestety róża, choć zdecydowanie wolałabym wyczuwać wspominane wiśnie
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Kenzo Amour edp. Aktualnie rozpracowuje 100 ml i drugie tyle mam w zapasie na wypadek, jakby ktoś mądry z kenzo wpadł na pomysł ich wycofania. Ostatnio miałam okazje poznać Le Parfum i powiem szczerze, że się zakochałam
Nie wiem, który to składnik, bo nie sprawdzałam ale przypomina mi Coconik Szkoda tylko , ze są takie drogie.
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, co drażniło naprzegubnie, całkiem zniknęło, za to wyszło piękne dymne kadzidło.Róża powiadasz, Homyku? Nie wyczułam róży na dłoni, ale może ujawni się całościowo.
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
też lubię te zapach
i dziwne , ze mi pasuje, bo słodkich nie lubię i nie wyczuwam w nim słodyczy
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nawet skojarzenia z Tumulte Całkiem jednak nieźle się ten zapach nosi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Szef ds. Wymianek
|
hmm, wczoraj pierwszy raz od trzech miesiecy uzylam KA. caly dzien czulam ten zapach na sobie, towarzyszyl mi nawet podczas treningu
![]() niniejszym stwierdzam, ze mimo przerwy moja milosc nie oslabla - ba, rzeklabym nawet, ze okrzepla i umocnila sie ![]() (i tym bardziej ciesze sie, ze leci juz do mnie setka cala |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, spotkałyscie się z podróbką Indian Holi?
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Swego czasu na Allegro było kilkanaście podróbek i ani jednego oryginału...
|
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim nie kupowac 100-tek, bo nie istnieją oryginały o takiej pojemności.
Tak na marginesie - INdian Holi pojawiło się w Sephorze w cenie - uwaga! - 320 zł
|
|
|
|
|
#111 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Bardzo mi się podoba Kenzo Amour - w momencie zaślepienia kupiłam 50ml fuchsia edition w Naturze za 129 zł, ale EDT - tego już nie zauważyłam.
![]() Przestrzegam przed zakupem EDT, trwałość jest gorsza niż wody toaletowej z targowiska, jestem zła na siebie, bo zapach który lubię czuję raptem w momencie psikania się a potem ulatnia się w błyskawicznym tempie. Flaszkę zużyję, żeby mieć nauczkę ale więcej już nie kupię wody toaletowej nie testując jej trwałości przedtem. Oczywiście wszystkie testery Amour, z którymi miałam do czynienia to były EDP i ich trwałość i rozwijanie się zapachu na skórze mnie urzekły.
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#113 |
|
|
Na mnie i EDP trwaloscia nie powala
Nie wiem dlaczego...
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Na mnie EDP trzyma się 2 dni na pewno, a gdybym się nie myła, to pewni jeszcze dłużej. Przebija trwałością Angela, Aliena i Słonika.
Byłam przekonana, że fuchsia edition była tylko w wersji EDP (sama takową posiadałam). |
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
Ja mam edt i jest trwale tak samo jak np. Angel. Caly dzien a gdybym sie nie myla to jeszcze dluzej.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Kenzowa Miłość po prostu mnie urzeka. Jest cicha, spokojna, bez wielkich uniesień, ale pewna, bezpieczna. Nie jest też zbyt słodka - na szczęście kucharka, Daphne Bugey, do tego szarawego, jak pażdziernikowy poranek budynio-ryżu dodała niewiele cukru. Kenzo Amour pociąga mnie też stonowaną elegancją, dyskrecją, ciepłem. Podobnie jak Trussardi Inside, tej samej kreatorki ,KA jest tres chic, taki jaki proste ubranie z szarej wełny, ale wełny z najlepszego gatunku. Przymierzam to wdzianko od paru miesięcy i wiem z doświadczenia, że takie przymierzanie skończy się kupieniem.
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do grona miłośniczek Kenzo Amour
|
|
|
|
|
#118 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
I ja dołączam do tego szacownego klubu
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

w tym samym momencie, gdy "zawachiwalam" sie tym zapachem po raz pierwszy, wiedzialam juz, ze musze go miec. i oczywiscie, z miejsca go nabylam
milosc moja do przedmiotowego zapachu trwa i trwa - i jakby to rzekl Szymon Majewki - konca nie widac
moze i czuc go kaszka ryzowa, moze i jest malo oryginalny, moze jest siaki i owaki - nie dbam o to, bo pozadam go cala soba. jest to jeden z tych zapachow, ktore czuje sama na sobie - i to nie bynajmniej na nadgarstku, ale po prostu "w powietrzu", nadto trzyma sie mnie ow zapach baardzo dlugo. jedyna wada dla mnie jest flakon - bo coz mi po mlecznej bieli czy inszej fuksji, jesli nie moge ocenic w zaden sposob tego, ile jeszcze magicznego zapachu wen (we flakonie) jest?
(ooczywiscie, juz na Allegro mam upatrzonego nastepce mojej 50 - tki - tym razem dumna, pomaranczowa setke

Nie wiem, który to składnik, bo nie sprawdzałam
Szkoda tylko , ze są takie drogie.
To, co drażniło naprzegubnie, całkiem zniknęło, za to wyszło piękne dymne kadzidło.