|
|
#91 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Matka z dziećmi i porzucony dom.
Cytat:
ja właśnie jutro o 7 rano zamierzam przejąć taki jeden dom w Krakowie. właścicieli nie ma przez cały dzień. tylko tam śpią, to po co im dom, mogą spać w kawalerce. co się ma dom marnować ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
czaję.myślałam że coś ciekawego mnie ominęło |
||
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;88546238]Jeśli może być na dworcu, to coś dałoby się wykombinować. Ale chyba musiałabyś mieć zaświadczenie od proboszcza: https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/...scijanska.html
Może tym się autorka zainspirowała? [/QUOTE]O nie, a taki dobry humor miałam a tu znowu wały państwowych spółek oddający za bezcen majątek państwa kościołowi bo tak Mam nadzieję że za mojego życia dobiorą się im do dupy, zarekwirują wszystkie hektary, nieruchomości, wyeksmitują ect. bo już nie będzie argumentu że "nie było chętnych na naszą oficjalną więc za free potajemnie kościół spożytkuje, nie krytykuj bo przecież robią dobre uczynki i prowadzą caritas"
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88545831]to po co decydowaas sie na dzieci jak cie nie stac zapewnic im godnych warunkow do rozwoju?
ps.wiem ze troll ale czekam na jakies ciekawe rozwiniecie akcji[/QUOTE]Też myślę, że trol. Ktoś, kto pisze w taki sposób, nie wiedziałby co to jest "wywłaszczenie"
|
|
|
|
#94 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88546244]Ale ja tu widzę pomysł na nowy biznes. Można rozważyć założenie firmy pomagającej w przejmowaniu pustostanów. Pomoc w wypełnieniu wniosków, kontakt z właścicielem, konstruowanie kruczków prawnych żeby moc mieć dom na własność po x czasu spłaty. Ja w tym widzę potencjał.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Najlepsze jest to, ze pomysl na agencje ktora zajmowalaby sie szukaniem najemcow (nie paozytow) do takich domow za w miare niskie stawki nie jest taki glupi. Taka prawda ze nieuzywane nieruchomoci niszczeja, a tak to chociaz ktos to bedzie ogrzewal i trzymal w stanie jako takiej uzytecznosci. Ale jak sie potem pomysli, ze moglaby sie do tego domu wprowadzic osoba pokroju autorki, to czarno to widze. |
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
[1=e386deebc6d868358a3f3e9 502702f816a71b90c_60a2f58 3d6ab3;88546266]Najlepsze jest to, ze pomysl na agencje ktora zajmowalaby sie szukaniem najemcow (nie paozytow) do takich domow za w miare niskie stawki nie jest taki glupi. Taka prawda ze nieuzywane nieruchomoci niszczeja, a tak to chociaz ktos to bedzie ogrzewal i trzymal w stanie jako takiej uzytecznosci. Ale jak sie potem pomysli, ze moglaby sie do tego domu wprowadzic osoba pokroju autorki, to czarno to widze.[/QUOTE]
Takie niszczejące pustostany to często tez efekt wojenek spadkowych wiec ciężko by się było dogadać w kwestii wynajmu... W każdym razie fajny troll, poprawił mi humor, bo doła miałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Dokładnie I jeszcze ten tekst, że jak będą płacić po 500 zł, to dom powinien z czasem być ich. Podziwiam, że komuś musi się tak bardzo nudzić, że chce mu się wymyślać takie pierdoły
|
|
|
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
och nie...
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2021-02-28 o 22:25 |
|
|
|
|
#103 |
|
Pani żona :)
|
Autorko powiem Ci w sekrecie że słyszałam że od 2022 ma być nowy program rządowy dom +. Ale to tylko dla takich co mają minimum 4 dzieci. Więc masz jeszcze czas do końca roku żeby się postarać o jeszcze dwa bombelki. Mają zabierać bezdzietnym te domy i dawać tym z dziećmi. Wtedy od 2022 będziesz mogła złożyć wniosek i dostaniesz ten dom, albo nawet jakis lepszy. Tylko nie mów nikomu bo to jeszcze nie jawna wiadomość i nikt o tym nie wie.
![]() Ewentualnie możesz go przejąć na zasadzie pustostanu jak w Twoim urzędzie gminy działa jeszcze prawo z PRLu. Czyli dla osoby która znajdzie dom niezamieszkały przysługuje zasiedlenie w tymże domu ![]() Wątek perełka!
Na zawsze Twoja Na zawsze Mój Na zawsze MY Edytowane przez white_bear Czas edycji: 2021-02-28 o 22:33 |
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu jakiś kreatywny troll
Czekam na rozwinięcie akcji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przecież bombelki potrzebują. A oni i tak sa bezdzietni, więc w ogóle nie ma dyskusji moim zdaniem .
Edytowane przez karolciam Czas edycji: 2021-02-28 o 22:39 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, po co myśleć w taki ograniczony sposób, gdy można się nie bać i brać życie garściami.
Poproście kogoś o podwózkę do Warszawy i lećccie do Pałacu Kultury. Tam jest sporo pustych sal, wejdziecie sobie i już. Do tego jeszcze ta lokalizacja i widoki
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to rozwiązać? Znaleźć stała pracę, wziąć kredyt hipoteczny i kupić nieruchomość. Jak większość ludzi którzy też nie dostali nic od rodziców bo ich po prostu nie było na to stać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przypomniał mi się Malcolm XD i sala w Pajacu, zaanektowana pod biuro xD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurczę, ale się uśmiałam
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2021-02-28 o 23:13 |
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
Nie no, ten narzyczony to już w ogóle hit. Wspaniały
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyobrażam to sobie - jak jakaś kobita kręci się koło domu i łypie chytrze na niego okiem, a właściciele spokojnie siedzą za granicą nie zdając sobie sprawy z zagrożenia.
|
#113 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ja jutro odpisze na te wszystkie stawiane mi zarzuty bo dzis juz padam, dlugo chodzilam po wsi.
Dziekuje tym ktore mi probuja pomoc i cos doradzaja w tej kwestii a tej mniejszosci co sie nasmiewaja z mojej sytuacji to az szkoda gadac, jaka zawisc ludzka ze komus sie moze powiesc w zyciu i przejac dom. Jedno mi sie rzucilo i to odpowiem na szybko: nie stac nas na kupno! Moj narzyczony pracuje jedynie dorywczo a ja pracy zawodowej w zawodzie ktory studiowalam by sie na niego dostac nie znajde bez ukonczenia go i dyplomu wiec odpada. Musialabym od nowa sie do tego przylozyc i przestudiowac jeszcze raz jakie dokumenty itp. |
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88545957]Słyszałam, że trzeba mieć minimum 5 dzieci, żeby przejąć dom. Także masz za mało tych dzieci, przykro mi. Dwójka to tyle co nic, prawie każdy tyle ma.
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
Także do domu jeszcze nieco brakuje, ale może jakieś inne madki użyczyłyby na jakiś czas tego "jednego dziecka w zapasie"? Ps. Trolku nieuczku, nieużytki to mogą być rolne.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-03-01 o 00:29 |
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, dziewczyny, żarty na bok, a tak na serio to idź do gminy, dowiedz się jak nazywa się właściciel tego domu, uzyskaj do niego kontakt i po prostu przedstaw sytuację tak jasno jak nam tutaj, myślę, że dojdziecie do porozumienia, bo ja też nie wiem po co chata ma stać pusta, a skoro bogaci to właściwie nie widzę nic złego w oczekiwaniu, że Ci go sprzedadzą za jakąś symboliczną kwotę, tym bardziej, że masz bombelki, to każdy normalny człowiek by dla ich dobra chciał dojść do porozumienia. Trzymam kciuki, dobrze, ze Wizaż pomaga odzyskać wiarę w młode pokolenie, które jeszcze ma jakieś normalne wartości typu rodzina, własne ognisko domowe i prowadzenie racjonalnej gospodarki. A porady, żebyś jako matka kilkoro dzieci poszła do pracy zamiast się nimi zajmować - pozwolisz, że przemilczę, niektóre kobiety tutaj chyba serio myślą, że matka powinna mieć inne priorytety niż opieka nad swoimi dziećmi
Dzieciom należą się jak najlepsze warunki i chylę czoła, że o to walczysz |
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
Proponuję zapisać się do
partii prawo i sprawiedliwość. Może się zapiszesz do jakieś komisji dają 12 tys. Może załatwią jakiś pałac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam nadzieje, ze to żarcik z twojej strony. A jesli nie to: O warunkach to sie myśli zanim sie dzieci zrobi. Rozumiem, pierwsze dziecko wpadka i okazuje sie, ze chłop jednak nie nadaje sie na partera bo pracy nie ma, ona z dzieckiem tez pracy do pracy nie moze (chociaż jakby był dobry tatuś to by zajął sie dzieckiem a ona do pracy). Wiec na więcej dzieci sie nie decydujemy, zabezpieczamy sie jak sie da. A tu chłop praca dorywcza, 2 dzieci, brak miejsca na życie... Tragedia. Nadal zaskakuje mnie to, ze wiele kobiet pomimo, ze facet zawala sprawę przy 1 dziecku one decydują sie na kolejne i kolejne... Jakby liczyły, ze przy drugim czy 6 sie cos zmieni... Szoda tylko dzieci |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88546543]Ja mam nadzieje, ze to żarcik z twojej strony. A jesli nie to:
O warunkach to sie myśli zanim sie dzieci zrobi. Rozumiem, pierwsze dziecko wpadka i okazuje sie, ze chłop jednak nie nadaje sie na partera bo pracy nie ma, ona z dzieckiem tez pracy do pracy nie moze (chociaż jakby był dobry tatuś to by zajął sie dzieckiem a ona do pracy). Wiec na więcej dzieci sie nie decydujemy, zabezpieczamy sie jak sie da. A tu chłop praca dorywcza, 2 dzieci, brak miejsca na życie... Tragedia. Nadal zaskakuje mnie to, ze wiele kobiet pomimo, ze facet zawala sprawę przy 1 dziecku one decydują sie na kolejne i kolejne... Jakby liczyły, ze przy drugim czy 6 sie cos zmieni... Szoda tylko dzieci[/QUOTE]To bliźniaki. Sugerujesz, że powinna była abortować to z lewej, czy z prawej strony? Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Umknęło mi to. Nad aborcja nie bede sie tu rozpisywać. zero warunków na posiadanie dzieci to tym bardziej sie powinni zabezpieczać lepiej niz guma czy tabletki. |
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
Dej doma, dej bo ni mam.
Możecie się śmiać, ale podobną mentalność przedstawia moja teściowa - konsumentka zasiłków i wszelkiego socjalu od dekad. Używa mniej wyszukanego słownictwa niż ten troll, ale tok myślenia identyczny. A po co mu to ? Niech mi odda, bo ja biedna nie mam > standardowe zawołanie pasożyta. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

czaję.
Mam nadzieję że za mojego życia dobiorą się im do dupy, zarekwirują wszystkie hektary, nieruchomości, wyeksmitują ect. bo już nie będzie argumentu że "nie było chętnych na naszą oficjalną więc za free potajemnie kościół spożytkuje, nie krytykuj bo przecież robią dobre uczynki i prowadzą caritas"

Czekam na rozwinięcie akcji 
. Przecież bombelki potrzebują. A oni i tak sa bezdzietni, więc w ogóle nie ma dyskusji moim zdaniem
.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
Dzieciom należą się jak najlepsze warunki i chylę czoła, że o to walczysz