![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy zwrócić prezent?
Cytat:
Bo ja zawsze powtarzam, że faceta poznaje się po czynach a nie słowach. To, że Ci mówi, że jesteście w stałym związku i coś tam kiedyś planuje, to tylko słowa które nic go nie kosztują, a trafiają w punkt u kobiet które sobie już tam wyobrażają wspólną przyszłość. Pół roku razem, nie przedstawia Cie znajomym ani rodzinie, ukrywa relacje, stawia rodzinę na 1 miejscu. Dla mnie to właśnie z jego strony klasyczne FwB gdzie ma namiastkę związku, wspólne weekendy i bzykanie bez zobowiązań ![]() A to co wmawiał Tobie to już inna bajka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
To, że facet twierdził, że zamiast spotkać się z dziewczyną przestawiał szafę u dziadka, to jeszcze nie znaczy, że mówił prawdę. Nie ma co tu czegokolwiek zrzucać na rodzinę, że niby zmanipulowany. Równie dobrze część tych razów, gdzie niby pomagał rodzinie to mógłby być zupełnie inne aktywności. Nawet łącznie z tym, że siedział w domu, bo mu się nie chciało z dziewczyną widzieć. Albo miał czas w tym momencie na kręcenie się przy kimś innym. Status "nikt praktycznie nie wie, że jestem w związku" daje dużo swobody.
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Weszłam dziś na FB chcąc pousuwać go ze znajomych i tam wpadłam na zdjęcia z przed dwóch dni kiedy odmówił mi spotkania pod pretekstem kolejnego rodzinnego obiadu. Okazało się, że pierwsze pół dnia spędził na jakiejś wycieczce na rolkach. Obiad to musiał być o 17 żeby zdążył wrócić do swojej miejscowości. Także można było ogranąć obie kwestie tylko trzeba było chcieć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
nieprzyzwoita
|
Olej dziada, szkoda każdej Twojej myśli jemu poświęconej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moglo tak byc, ze najpierw kilka godzin rolek, a potem obiad o 17h. Brzmi to wiarygodnie. Problem polega na tym, ze przy stole nie bylo miejsca dla Ciebie. Ani ze nie chce zmienic stylu zycia i mniej obiadkowac z krewnymi. Jak nie chce to nic z tym nie zrobisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Rolek też jej niezaproponował
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
lokalna gwiazda
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89392968]Rolek też jej niezaproponował[/QUOTE]
Być może autorka na rolkach nie umie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Czyli z rodzina moze swietowac a z toba nie... Na twoim miejscu porozmawialabym z nim na ten temat i szczeze powiedziala ze jest Ci przykro ze z rodzina ma ochote swietowac a ty nie mozesz zrobic mu zadnej niespodzianki i ze nie rozumiesz dlaczego.Juz nie wspominajac o tym ze milo byloby gdyby Cie zaprosil na ta rodzinna uroczystosc skoro jestescie razem... Zapytaj sie go czy ty wgl jestes dla niego wazna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
To można towarzyszyć na rowerze. Jak ktoś chce, to znajdzie sposób na wspólne spędzenie czasu. Tylko trzeba te chęci mieć.
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taka rozmowa była. Mówiłam, że jest mi przykro, że odmówił na moje zaproszenie a jednocześnie chętnie zje obiad i tort u rodziny. Stwierdził, że nie obchodzi urodzin. Cóż... Mówiłam także, że ma coraz większy problem ze spotkaniem czy porozmawianiem ze mną. Stwierdził, że nie ma na nic czasu. No szkoda, że w tym samym czasie chodził na spacerki z tatusiem i wrzucał na fejsa zdjęcia i relacje jak oszalały. Taki to był brak czasu. Tam jest jakas mega pokręcona relacja rodzinna. Tan facet daje się traktować jak nastolatek. Jest na każde zawołanie mamy, taty, wujków, babć, ciotek... Masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Jestem rozczarowana. Jest mi przykro, jakieś moje nadzieje zostały zawiedzione. Liczyłam, że skoro mamy wspólne pasje (tak, ja też jeżdżę na rolkach) to tym bardziej będzie nam się lepiej zgrać i będziemy fajnie spędzać czas. Po pół roku byłam już w jakiś sposób zaangażowana, ale staram się jakoś sobie zagospodarować czas i zająć się sobą. Teraz wyjeżdżam na kilka dni w góry bo tam mam rodzinę więc postaram się złapać trochę tchu. Wiem, że tu nie było szansy na zdrowy związek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89393410]On nie daje się traktować jak nastolatek. Po prostu jego rodzina jest dla niego ważniejsza niż Ty, nie jesteś dla niego priorytetem. Jesteś tylko opcją. Nawet przestawianie szafy u dziadka jest ciekawsze. Miałam taką relacje, facet wolał opędowywac pomidory w przydomowej szklarni niż pójść na wczesniej umowiona randkę że mną. Tyle że ja nie miałam takich jaj jak Ty żeby zerwać.[/QUOTE]
Dokładnie. Facet wykręcał się od spotkań z Autorka i tyle. Nieważne, czy w tym momencie przestawiał z dziadkiem szafę, czy oglądał Netflixa grzebiąc wykałaczką w zębach. Dokonywał takiego a nie innego WYBORU i nie było nim spędzanie czasu z niby jego dziewczyną. Również miałam takiego faceta. Koszmar. Po prostu nie był za mną, a jednocześnie przez jakiś czas nie miał jaj, aby to po prostu zakończyć.
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Otóż to. Wszystko było ważniejsze. Wakacje z tatusiem, meble ciotki, urodziny z dziadkiem. Tam nie było ani miejsca ani chęci dla mnie. Koszmar i męczarnia. Dobrze, że to zakończyłam, chociaż było mi ciężko i jeszcze przez pewien czas będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z opisu nawet nie zaczelas. Jak deklarujesz jakis koniec to chyba koniec robienia sobie zbednej nadziei. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
A ten facet próbuje się jakoś kontaktować czy z jego strony tez cisza?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, próbował wyjaśniać, że przytłoczyło go zycie i problemy w pracy, a ja jestem mało wyrozumiała. Szkoda, że to przytłoczenie odbijało się tylko na mnie, bo nie widziałam go w relacjach z kolegami i rodziną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
W sensie wyslal smsa - mam ciezko w pracy, jestes niewyrozumiala? Bo piszesz, ze nie odbierasz jego telefonow. Tez bym nie wiedziala co odpisac na takie tresci. Nawet gdyby mi zalezalo. :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Przecież olewał Autorkę już od dawna i urodziny były tą ostatnią kroplą, która przelała szalę goryczy. Postanowiła to zakończyć i słusznie. Po co drążyć, czy sms i jakiej treści.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.