Czy zwrócić prezent? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-10-26, 17:48   #91
DrDoom
Rozeznanie

Dot.: Czy zwrócić prezent?

Cytat:
Napisane przez RunRunRebel Pokaż wiadomość
Mimo, że znajomość się skończyła w taki, a nie inny sposób, to muszę tu wyjaśnić, że absolutnie nie można było nazwać tego relacją FWB. Ostatnią rzeczą jaką mogę powiedzieć jest to, że facet chciał pobzykać w weekend i tyle. Rozwijać już tego tematu nie będę.

Porozmawialiśmy wczoraj. On totalnie zdziwiony, coś tam tłumaczył, że nie mógł olać przyjęcia bo RODZINA. Ja rozumiem, że może ciężko było odmówić kiedy ktoś coś zorganizował, zaprosił wszystkie babcie i wujków, ale zbierając w całość to, co się wydarzyło, to wyszło bardzo źle. Odrzucenie mojej (pierwszej) propozycji wspólnego spędzenia urodzin, odtrącenie mojego prezentu i moich starań, a jednocześnie przyjęcie z rodzicami i pominięcie kobiety, z którą jak twierdzi jest w oficjalnym związku. Nadmieniłam też o wakacjach spędzonych z ojcem (moja propozycja także była odrzucona) i wyjaśniłam, że dla mnie relacja stanęła w miejscu. Gdzieś na etapie pierwszych randek. Nie było żadnego zaangażowania, nie chciał mojego towarzystwa w ważnych chwilach, nie uwzględniał mnie w planach na najbliższą przyszłość. Nie spełniło to moich oczekiwań, ani nie wypełnia mojej definicji związku. Usłyszałam, że on nie chce się rozstawać, ale na tym rozmowa się skończyła.
Jesteś pewna?
Bo ja zawsze powtarzam, że faceta poznaje się po czynach a nie słowach.
To, że Ci mówi, że jesteście w stałym związku i coś tam kiedyś planuje, to tylko słowa które nic go nie kosztują, a trafiają w punkt u kobiet które sobie już tam wyobrażają wspólną przyszłość.
Pół roku razem, nie przedstawia Cie znajomym ani rodzinie, ukrywa relacje, stawia rodzinę na 1 miejscu.
Dla mnie to właśnie z jego strony klasyczne FwB gdzie ma namiastkę związku, wspólne weekendy i bzykanie bez zobowiązań
A to co wmawiał Tobie to już inna bajka.
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-26, 19:29   #92
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

To, że facet twierdził, że zamiast spotkać się z dziewczyną przestawiał szafę u dziadka, to jeszcze nie znaczy, że mówił prawdę. Nie ma co tu czegokolwiek zrzucać na rodzinę, że niby zmanipulowany. Równie dobrze część tych razów, gdzie niby pomagał rodzinie to mógłby być zupełnie inne aktywności. Nawet łącznie z tym, że siedział w domu, bo mu się nie chciało z dziewczyną widzieć. Albo miał czas w tym momencie na kręcenie się przy kimś innym. Status "nikt praktycznie nie wie, że jestem w związku" daje dużo swobody.
Stary 2022-10-27, 10:17   #93
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
To, że facet twierdził, że zamiast spotkać się z dziewczyną przestawiał szafę u dziadka, to jeszcze nie znaczy, że mówił prawdę. Nie ma co tu czegokolwiek zrzucać na rodzinę, że niby zmanipulowany. Równie dobrze część tych razów, gdzie niby pomagał rodzinie to mógłby być zupełnie inne aktywności. Nawet łącznie z tym, że siedział w domu, bo mu się nie chciało z dziewczyną widzieć. Albo miał czas w tym momencie na kręcenie się przy kimś innym. Status "nikt praktycznie nie wie, że jestem w związku" daje dużo swobody.
Hmm, daje do myślenia. Chociaż przecież zdjęcia z wakacji z ojcem są.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-27, 19:55   #94
RunRunRebel
Raczkowanie

Weszłam dziś na FB chcąc pousuwać go ze znajomych i tam wpadłam na zdjęcia z przed dwóch dni kiedy odmówił mi spotkania pod pretekstem kolejnego rodzinnego obiadu. Okazało się, że pierwsze pół dnia spędził na jakiejś wycieczce na rolkach. Obiad to musiał być o 17 żeby zdążył wrócić do swojej miejscowości. Także można było ogranąć obie kwestie tylko trzeba było chcieć. Takie podsumowanie na koniec.
RunRunRebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-28, 06:01   #95
Indecence
nieprzyzwoita

Olej dziada, szkoda każdej Twojej myśli jemu poświęconej.
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-28, 19:07   #96
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłam dziś na FB chcąc pousuwać go ze znajomych i tam wpadłam na zdjęcia z przed dwóch dni kiedy odmówił mi spotkania pod pretekstem kolejnego rodzinnego obiadu. Okazało się, że pierwsze pół dnia spędził na jakiejś wycieczce na rolkach. Obiad to musiał być o 17 żeby zdążył wrócić do swojej miejscowości. Także można było ogranąć obie kwestie tylko trzeba było chcieć. Takie podsumowanie na koniec.

Ale moglo tak byc, ze najpierw kilka godzin rolek, a potem obiad o 17h. Brzmi to wiarygodnie. Problem polega na tym, ze przy stole nie bylo miejsca dla Ciebie. Ani ze nie chce zmienic stylu zycia i mniej obiadkowac z krewnymi.

Jak nie chce to nic z tym nie zrobisz.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-28, 19:10   #97
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Ale moglo tak byc, ze najpierw kilka godzin rolek, a potem obiad o 17h. Brzmi to wiarygodnie. Problem polega na tym, ze przy stole nie bylo miejsca dla Ciebie. Ani ze nie chce zmienic stylu zycia i mniej obiadkowac z krewnymi.

Jak nie chce to nic z tym nie zrobisz.
Rolek też jej niezaproponował
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-10-28, 21:14   #98
I am Rock
lokalna gwiazda

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89392968]Rolek też jej niezaproponował[/QUOTE]
Być może autorka na rolkach nie umie
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-28, 23:08   #99
Lalalu181818
Raczkowanie

Czyli z rodzina moze swietowac a z toba nie... Na twoim miejscu porozmawialabym z nim na ten temat i szczeze powiedziala ze jest Ci przykro ze z rodzina ma ochote swietowac a ty nie mozesz zrobic mu zadnej niespodzianki i ze nie rozumiesz dlaczego.Juz nie wspominajac o tym ze milo byloby gdyby Cie zaprosil na ta rodzinna uroczystosc skoro jestescie razem... Zapytaj sie go czy ty wgl jestes dla niego wazna
Lalalu181818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-29, 07:49   #100
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lalalu181818 Pokaż wiadomość
Czyli z rodzina moze swietowac a z toba nie... Na twoim miejscu porozmawialabym z nim na ten temat i szczeze powiedziala ze jest Ci przykro ze z rodzina ma ochote swietowac a ty nie mozesz zrobic mu zadnej niespodzianki i ze nie rozumiesz dlaczego.Juz nie wspominajac o tym ze milo byloby gdyby Cie zaprosil na ta rodzinna uroczystosc skoro jestescie razem... Zapytaj sie go czy ty wgl jestes dla niego wazna
Przeczytaj wątek. Autorka już z nim zerwała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-29, 08:01   #101
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
To można towarzyszyć na rowerze. Jak ktoś chce, to znajdzie sposób na wspólne spędzenie czasu. Tylko trzeba te chęci mieć.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-29, 09:43   #102
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
To można towarzyszyć na rowerze. Jak ktoś chce, to znajdzie sposób na wspólne spędzenie czasu. Tylko trzeba te chęci mieć.

Jako osoba, ktora jezdzi na rolkach nie rekomenduje tego rozwiazania.
Stary 2022-10-29, 09:48   #103
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Pewnie jeść też nie potrafi skoro nie załapała się na rodzinny obiad.
Po prostu nie godna jest spędzania z nim czasu.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-29, 11:57   #104
RunRunRebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lalalu181818 Pokaż wiadomość

Taka rozmowa była. Mówiłam, że jest mi przykro, że odmówił na moje zaproszenie a jednocześnie chętnie zje obiad i tort u rodziny. Stwierdził, że nie obchodzi urodzin. Cóż...
Mówiłam także, że ma coraz większy problem ze spotkaniem czy porozmawianiem ze mną. Stwierdził, że nie ma na nic czasu. No szkoda, że w tym samym czasie chodził na spacerki z tatusiem i wrzucał na fejsa zdjęcia i relacje jak oszalały. Taki to był brak czasu.

Tam jest jakas mega pokręcona relacja rodzinna. Tan facet daje się traktować jak nastolatek. Jest na każde zawołanie mamy, taty, wujków, babć, ciotek... Masakra.
Stary 2022-10-29, 12:01   #105
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Cytat:
Taka rozmowa była. Mówiłam, że jest mi przykro, że odmówił na moje zaproszenie a jednocześnie chętnie zje obiad i tort u rodziny. Stwierdził, że nie obchodzi urodzin. Cóż...
Mówiłam także, że ma coraz większy problem ze spotkaniem czy porozmawianiem ze mną. Stwierdził, że nie ma na nic czasu. No szkoda, że w tym samym czasie chodził na spacerki z tatusiem i wrzucał na fejsa zdjęcia i relacje jak oszalały. Taki to był brak czasu.

Tam jest jakas mega pokręcona relacja rodzinna. Tan facet daje się traktować jak nastolatek. Jest na każde zawołanie mamy, taty, wujków, babć, ciotek... Masakra.
No to ciesz się, że w porę to dostrzegłaś i się wymiksowałaś

e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-29, 13:06   #106
Konto usunięte

Cytat:

On nie daje się traktować jak nastolatek. Po prostu jego rodzina jest dla niego ważniejsza niż Ty, nie jesteś dla niego priorytetem. Jesteś tylko opcją. Nawet przestawianie szafy u dziadka jest ciekawsze. Miałam taką relacje, facet wolał opędowywac pomidory w przydomowej szklarni niż pójść na wczesniej umowiona randkę że mną. Tyle że ja nie miałam takich jaj jak Ty żeby zerwać.
Stary 2022-10-29, 13:14   #107
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-29, 13:33   #108
RunRunRebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Jestem rozczarowana. Jest mi przykro, jakieś moje nadzieje zostały zawiedzione. Liczyłam, że skoro mamy wspólne pasje (tak, ja też jeżdżę na rolkach) to tym bardziej będzie nam się lepiej zgrać i będziemy fajnie spędzać czas. Po pół roku byłam już w jakiś sposób zaangażowana, ale staram się jakoś sobie zagospodarować czas i zająć się sobą. Teraz wyjeżdżam na kilka dni w góry bo tam mam rodzinę więc postaram się złapać trochę tchu.
Wiem, że tu nie było szansy na zdrowy związek.
Stary 2022-10-29, 23:04   #109
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89393410]On nie daje się traktować jak nastolatek. Po prostu jego rodzina jest dla niego ważniejsza niż Ty, nie jesteś dla niego priorytetem. Jesteś tylko opcją. Nawet przestawianie szafy u dziadka jest ciekawsze. Miałam taką relacje, facet wolał opędowywac pomidory w przydomowej szklarni niż pójść na wczesniej umowiona randkę że mną. Tyle że ja nie miałam takich jaj jak Ty żeby zerwać.[/QUOTE]

Dokładnie. Facet wykręcał się od spotkań z Autorka i tyle. Nieważne, czy w tym momencie przestawiał z dziadkiem szafę, czy oglądał Netflixa grzebiąc wykałaczką w zębach. Dokonywał takiego a nie innego WYBORU i nie było nim spędzanie czasu z niby jego dziewczyną. Również miałam takiego faceta. Koszmar. Po prostu nie był za mną, a jednocześnie przez jakiś czas nie miał jaj, aby to po prostu zakończyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-10-30, 09:24   #110
RunRunRebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Dokładnie. Facet wykręcał się od spotkań z Autorka i tyle. Nieważne, czy w tym momencie przestawiał z dziadkiem szafę, czy oglądał Netflixa grzebiąc wykałaczką w zębach. Dokonywał takiego a nie innego WYBORU i nie było nim spędzanie czasu z niby jego dziewczyną. Również miałam takiego faceta. Koszmar. Po prostu nie był za mną, a jednocześnie przez jakiś czas nie miał jaj, aby to po prostu zakończyć.

Otóż to. Wszystko było ważniejsze. Wakacje z tatusiem, meble ciotki, urodziny z dziadkiem. Tam nie było ani miejsca ani chęci dla mnie. Koszmar i męczarnia. Dobrze, że to zakończyłam, chociaż było mi ciężko i jeszcze przez pewien czas będzie.
Stary 2022-10-30, 09:31   #111
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to. Wszystko było ważniejsze. Wakacje z tatusiem, meble ciotki, urodziny z dziadkiem. Tam nie było ani miejsca ani chęci dla mnie. Koszmar i męczarnia. Dobrze, że to zakończyłam, chociaż było mi ciężko i jeszcze przez pewien czas będzie.

Z opisu nawet nie zaczelas. Jak deklarujesz jakis koniec to chyba koniec robienia sobie zbednej nadziei.
Stary 2022-10-31, 11:26   #112
alicjaross
Zadomowienie

A ten facet próbuje się jakoś kontaktować czy z jego strony tez cisza?

alicjaross jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-10-31, 14:07   #113
RunRunRebel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alicjaross Pokaż wiadomość
A ten facet próbuje się jakoś kontaktować czy z jego strony tez cisza?

Tak, próbował wyjaśniać, że przytłoczyło go zycie i problemy w pracy, a ja jestem mało wyrozumiała. Szkoda, że to przytłoczenie odbijało się tylko na mnie, bo nie widziałam go w relacjach z kolegami i rodziną. Był tak przygnębiony, że mógł chodzić na rolki z kolegami i jeździć na wycieczki z tatą. Niestety nie dał rady do mnie zadzwonić ani się umówić. Ja nie wiem czy on myśli, że jestem totalna idiotką i to łyknę czy co. Koniec, kropka, milczę i układam sobie zycie bez niego.
Stary 2022-10-31, 14:47   #114
Rena
Zakorzenienie

W sensie wyslal smsa - mam ciezko w pracy, jestes niewyrozumiala? Bo piszesz, ze nie odbierasz jego telefonow. Tez bym nie wiedziala co odpisac na takie tresci. Nawet gdyby mi zalezalo. :p
Stary 2022-10-31, 14:52   #115
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
W sensie wyslal smsa - mam ciezko w pracy, jestes niewyrozumiala? Bo piszesz, ze nie odbierasz jego telefonow. Tez bym nie wiedziala co odpisac na takie tresci. Nawet gdyby mi zalezalo. :p
Przecież olewał Autorkę już od dawna i urodziny były tą ostatnią kroplą, która przelała szalę goryczy. Postanowiła to zakończyć i słusznie. Po co drążyć, czy sms i jakiej treści.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości