Facet i narkotyki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-01-04, 06:54   #91
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Dot.: Facet i narkotyki

[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;89454788]dla mnie to sa spore ilosci i nie do zaakceptowania. nawet sama trawa, jesli bylaby codziennie, to nie do zaakceptowania[/QUOTE] Za dużo tego. Okazjonalne eksperymentowanie to max 3x w roku coś, tutaj się tego zbiera sporo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 08:11   #92
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
To chyba oczywiste, że każda używka jest niezdrowa i.
No nie, nie dla każdego jest to oczywiste.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 08:12   #93
tinkerver2
Zakorzenienie

Lubię sobie czasem zapalić, ba, aktualnie jestem leczona marihuaną z powodu bezsenności, ale z takim typem bym się nie związała.

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 09:59   #94
Misia452
Zakorzenienie

Jak dla mnie facet do odstrzału.
Jestem w stanie zaakceptować jedynie trawkę i to nie, że facet pali codziennie tylko okazjonalnie. Raz na jakiś czas np na spotkaniu ze znajomymi spoko.

Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 09:59   #95
TadCooper
Raczkowanie

Cytat:
To ciekawe, bo ja też pracuję w IT oraz mój partner i nie od lat nie mieliśmy styczność z żadnymi narkotykami. Nie zauważyliśmy, żeby się nasi współpracownicy chwalili braniem kwasu czy podjadaniem grzybków. Także to raczej kwestia twojego środowiska niż branży.
kwas i grzyby to psychodeliki, pisałam że w mojej bańce branżowej (mojej, w moim mieście/otoczeniu) popularne są stymulanty. A innym zarzucasz innym czytanie bez zrozumienia

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
No dobra, a jak ma wskazania medyczne do palenia trawki codziennie, w sensie pali medyczną marihuanę przepisaną przez lekarza?
to niech pali na zdrowie

Cytat:
Dziękuję bardzo za "rozpuszczenie filtrów rzeczywistości i obudzenie się z perspektywą" choćby schizofrenika, a potem męczenie się przez resztę życia z napadami paranoidalnymi.

Trzeba być nieźle przepranym przez jakieś hipisowskie nowe fale i mieć naprawdę słabą wiedzę na temat działania ludzkiego mózgu, żeby tak wszem i wobec 'polecać psychodeliki'.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

I zaczęłabym od usunięci tych pseudonaukowych dokumentów z netflixa o psychodelikach.
No cóż widać jak dłoni że nigdy nie brałaś ale wiesz lepiej jak to jest
obudzenie się z perspektywą schizofrenika po grzybach - złoto

twoja wiedza na temat działania ludzkiego mózgu jest znikoma, masz do tego prawo i nie musisz tej wiedzy mieć a wypowiadając się tak kategorycznie na tematy na które nie masz pojęcia sama dobitnie pokazujesz jak jest

Cytat:
Napisane przez Isanka Pokaż wiadomość
Co za zbieg okoliczności, ja i bohater wątku również a wśród moich współpracownikow też raczej nikt się nie chwali że to zażywa.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
oj w ogóle mnie nie dziwi ten"zbieg okoliczności" xD
Stary 2023-01-04, 10:38   #96
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Chyba jednak ci te eksperymenty z narkotykami zaszkodziły na mózg, bo masz ewidentny problem z czytaniem ze zrozumieniem i za dużo sobie dopowiadasz. Także proszę nie wmawiać mi rzeczy, których nie napisałam.
Cytat:
Przecież jak ktoś już poczuje fizyczny głód substancji to ostatnie rzeczy z domu sprzeda, żeby kupić działkę. Ludzie na głodzie kradną, prostytuują się, zostają alfonsami swoich partnerów. A podejrzewam, że większość z nim nie planowała się uzależniać od tego co brali i robić takich rzeczy.
Nie, to Twoje słowa jakby głód fizyczny równał się psychicznemu i nagle każdy kto coś brał zaczyna się wysprzedawać i prostytuować dla kolejnej działki, bo nie masz pojęcia co jak działa na organizm i jakie są efekty odstawienia.
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 11:03   #97
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
Nie, to Twoje słowa jakby głód fizyczny równał się psychicznemu i nagle każdy kto coś brał zaczyna się wysprzedawać i prostytuować dla kolejnej działki, bo nie masz pojęcia co jak działa na organizm i jakie są efekty odstawienia.
Dobrze, że ty masz

Nigdzie nie przyrównywałam głodu fizycznego do psychicznego. Odpisywałam autorce na stwierdzenie, że miała nadzieję, że wysoka cena kokainy spowoduje, że facet się nie rozkręci, a przecież to tak nie działa, bo jak już ktoś wpadnie w spirale uzależnienia to będzie szukał stymulanta, tego samego lub innego. Czy ty twierdzisz, że można sobie niuchać od tak kokainę i człowiek się nie uzależni?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez TadCooper Pokaż wiadomość
Nie masz się co śmiać. Jeśli masz takie skłonności (a możesz o tym nie wiedzieć przecież) to istnieje takie ryzyko. Bierz co sobie chcesz, ale twoje polecanie psychodelików innym jest co najmniej lekkomyślne.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
twoja wiedza na temat działania ludzkiego mózgu jest znikoma, masz do tego prawo i nie musisz tej wiedzy mieć a wypowiadając się tak kategorycznie na tematy na które nie masz pojęcia sama dobitnie pokazujesz jak jest
Cukiereczku, jestem neurobiologiem z wykształcenia, miałam styczność z ludźmi pod wpływem równych substancji m.in. LSD. To ty pokazujesz brak wiedzy polecając takie substancje innym na forum w Internecie. Poza tym co to znaczy branie 'psychodelików z głową' według ciebie?

Edytowane przez PumpkinEyes
Czas edycji: 2023-01-04 o 11:08
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 11:36   #98
rejczeI
Wtajemniczenie

Cytat:
kwas i grzyby to psychodeliki, pisałam że w mojej bańce branżowej (mojej, w moim mieście/otoczeniu) popularne są stymulanty. A innym zarzucasz innym czytanie bez zrozumienia

to niech pali na zdrowie

No cóż widać jak dłoni że nigdy nie brałaś ale wiesz lepiej jak to jest

oj w ogóle mnie nie dziwi ten"zbieg okoliczności" xD
Branie narkotyktów nie czyni z nikogo eksperta tylko dlatego że nie leży się w ścieku.
Najwyraźniej ludzie z Twojego otoczenia nie potrafią funkcjonować/pracować bez tripa. Tyle. Wszystko co piszesz jest klasykiem o braniu dla sportu i że w każdej chwili można przestać. Ilu to już ludzi wygłaszało, wygłasza i będzie wygłaszać; te złote myśli.
Ogólnie Doom powyżej pięknie sprawę podsumował i częściowo się/was samozaorał. Alkohol i cukier są ogólnodostępne i na szeroką skalę stąd są dobrze sprawdzone. I nieszkodliwe nie są. Nie znam nikogo (może poza jednostkami z problemami z tarczycą) kto by mógł wcinać puste kalorie bez pilnowania wagi. Tak samo melanż raz na ileś to jest pikuś ale ich zwiększona częstotliwość to prosta droga do tego by popłynąć. Ludzie się łatwo uzależniają od głupiego skrolowania telefonu a tu mózgotrzepy dostają łatkę cukiereczków.

Co kto lubi ja bym się nie związała z narkomanem tak samo jak z hazardzistą i sama nie brneła w te eksperymenty bo nie chciałoby mi się organoleptycznie testować czy ktoś będzie miał fart i nie popłynie czy może będzie należał do większości i będzie miał z tym z czasem większe problemy.

Edytowane przez rejczeI
Czas edycji: 2023-01-04 o 11:38
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 12:21   #99
Monia284
Zakorzenienie

Ja myślę że narkotyki mogą być bardziej niebezpieczne pod tym względem że naprawdę łatwo uzależniają. Alkohol też ale myślę że znam więcej ludzi którzy piją alkohol z umiarem i nie uzależniają się od niego niż ludzi którzy biorą jakiekolwiek narkotyki i się nie uzależniają. Narkotyki bardziej porównałabym do papierosów. Silnie uzależniają. Na początku wydaje się że jest pod kontrolą i nie biorą często ale tak uzależniają że niedługo już dawka i częstotliwość się zwiększa i są brane już często. Tylko ta osoba może nadal nie zauważać problemu.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 14:02   #100
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rejczeI Pokaż wiadomość
Branie narkotyktów nie czyni z nikogo eksperta tylko dlatego że nie leży się w ścieku.
Najwyraźniej ludzie z Twojego otoczenia nie potrafią funkcjonować/pracować bez tripa. Tyle. Wszystko co piszesz jest klasykiem o braniu dla sportu i że w każdej chwili można przestać. Ilu to już ludzi wygłaszało, wygłasza i będzie wygłaszać; te złote myśli.
Ogólnie Doom powyżej pięknie sprawę podsumował i częściowo się/was samozaorał. Alkohol i cukier są ogólnodostępne i na szeroką skalę stąd są dobrze sprawdzone. I nieszkodliwe nie są. Nie znam nikogo (może poza jednostkami z problemami z tarczycą) kto by mógł wcinać puste kalorie bez pilnowania wagi. Tak samo melanż raz na ileś to jest pikuś ale ich zwiększona częstotliwość to prosta droga do tego by popłynąć. Ludzie się łatwo uzależniają od głupiego skrolowania telefonu a tu mózgotrzepy dostają łatkę cukiereczków.

Co kto lubi ja bym się nie związała z narkomanem tak samo jak z hazardzistą i sama nie brneła w te eksperymenty bo nie chciałoby mi się organoleptycznie testować czy ktoś będzie miał fart i nie popłynie czy może będzie należał do większości i będzie miał z tym z czasem większe problemy.
Cytat:
Dobrze, że ty masz

Nigdzie nie przyrównywałam głodu fizycznego do psychicznego. Odpisywałam autorce na stwierdzenie, że miała nadzieję, że wysoka cena kokainy spowoduje, że facet się nie rozkręci, a przecież to tak nie działa, bo jak już ktoś wpadnie w spirale uzależnienia to będzie szukał stymulanta, tego samego lub innego. Czy ty twierdzisz, że można sobie niuchać od tak kokainę i człowiek się nie uzależni?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Nie masz się co śmiać. Jeśli masz takie skłonności (a możesz o tym nie wiedzieć przecież) to istnieje takie ryzyko. Bierz co sobie chcesz, ale twoje polecanie psychodelików innym jest co najmniej lekkomyślne.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cukiereczku, jestem neurobiologiem z wykształcenia, miałam styczność z ludźmi pod wpływem równych substancji m.in. LSD. To ty pokazujesz brak wiedzy polecając takie substancje innym na forum w Internecie. Poza tym co to znaczy branie 'psychodelików z głową' według ciebie?
Generalizujecie,
statystycznie, podobny procent osób popada w uzależnienie, zarówno od narkotyków jak i alkoholu. W liczbach bezwzględnych oczywiście problem alkoholowy ma dużo więcej osób, w wyniku przedawkowania narkotyków i dopalaczy umiera rocznie 200-250 osób w Polsce, od przepicia 10-12 tysięcy. A jednak jak się idzie do klubu i pije drinki to nikt od razu nie krzyczy, że popadniesz w alkoholizm, będziesz dawać dupy i sprzedasz dom

Psychodeliki też są różne, i tak parę razy w życiu próbowałem grzybów, nigdy LSD/kwasa, właśnie z powodu tego, że po kwasie można się "zwiesić" albo popaść w różne psychozy itp. Po grzybach, które są naturalne, i rosną w Polsce nie, i nie mówię o jakichś eksperymentach z mikrodawkami muchomorów bo to dla mnie też odjazd tylko klasycznymi jak łysiczka lancetowata.

Tak uważam, że można niuchać kokainę i się nie uzależnić, zależy od powodów i częstotliwości. Pierwszy kontakt miałem jakieś 20 lat temu, potem częściej w okresie djowania, od wielu lat sporadyczny. Tak więc w zeszłym roku "ćpałem" i mieszałem koks z MDMA 3x, 2 na festiwalach, raz na imprezie, rok wcześniej był to raz. Na przestrzeni lat 20 było to razy wiele, za nikim z nożem nie biegam, dupy nie dawałem, domu nie sprzedałem. Skończyłem 2 kierunki, pracę mam dobrą i znam wielu którzy sporadycznie też biorą.
Kompletnie na co dzień do życia nie jest mi to potrzebne, ale na festiwalu wolę to zamiast alkoholu, a jeżeli nie jadę, mój mózg też z tego powodu specjalnie nie cierpi.

Jednak nie chodzi o zachwalanie, wręcz przeciwnie pisałem, że można popłynąć i popaść w uzależnienie, a przez to, że nie są badane, wszystko od trawy po koks może być dodatkowo zanieczyszczone (zazwyczaj jest) innymi rzeczami, nawet bardziej szkodliwymi i dobrze mieć tego świadomość. Również mieszanie pewnych rzeczy czy branie z alkoholem może organizm wykończyć.

Po prostu nie ma co wszystkich wrzucać do 1 wora i z góry zakładać X czy Y. Na takiej samej zasadzie można się uzależnić od alkoholu, słodyczy czy soli i "dodatków" spożywczych jakie dowalają w fastfoodach a ich nadmiar w ten czy inny sposób również organizm wykończy.
Stary 2023-01-04, 14:19   #101
Monia284
Zakorzenienie

No ja jestem dużym przeciwnikiem. Nie brałam nigdy nawet marihuany. Zapaliłam kiedyś papierosa dla żartu. No ale to na imprezie. Tak to nie. Alkohol tak ale z umiarem większe picie okazyjnie. Nie chcę zmieniać sobie chemii mózgu, żeby wydawało mi się przez chwilę że mogę wszystko, a niszczyć sobie tym zdrowie.

Stary 2023-01-04, 14:47   #102
DrDoom
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
No ja jestem dużym przeciwnikiem. Nie brałam nigdy nawet marihuany. Zapaliłam kiedyś papierosa dla żartu. No ale to na imprezie. Tak to nie. Alkohol tak ale z umiarem większe picie okazyjnie. Nie chcę zmieniać sobie chemii mózgu, żeby wydawało mi się przez chwilę że mogę wszystko, a niszczyć sobie tym zdrowie.

Ale świadomości brak, w Polsce 2.5miliona osób pali marihuanę, większość jest z importu, a w życiu bym nie zapalił takiej która nie jest z apteki albo pewnego źródła bo to prosta droga na onkologię. Widziałem w Hiszpanii kiedyś jak się ją uprawia.
Nie trzeba oglądać dokumentów na Netflixie, 30min drogi od Barcelony są miasteczka które żyją z uprawy zioła, nikt się z tym nie kryje, nikt tego nie wyłapuje, na takiej samej zasadzie jak i u nas są "nielegalne" kasyna. Przy swoim mieszkaniu w Warszawie, blisko jednego z głównych rond w ciągu "blaszaków" na 8 punktów 5 to są takie kasyna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z1.jpg (97,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z2.jpg (150,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z3.jpg (290,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4.jpg (390,6 KB, 65 załadowań)
Stary 2023-01-04, 14:56   #103
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DrDoom Pokaż wiadomość
Ale świadomości brak, w Polsce 2.5miliona osób pali marihuanę, większość jest z importu, a w życiu bym nie zapalił takiej która nie jest z apteki albo pewnego źródła bo to prosta droga na onkologię. Widziałem w Hiszpanii kiedyś jak się ją uprawia.
Nie trzeba oglądać dokumentów na Netflixie, 30min drogi od Barcelony są miasteczka które żyją z uprawy zioła, nikt się z tym nie kryje, nikt tego nie wyłapuje, na takiej samej zasadzie jak i u nas są "nielegalne" kasyna. Przy swoim mieszkaniu w Warszawie, blisko jednego z głównych rond w ciągu "blaszaków" na 8 punktów 5 to są takie kasyna.
No tak te zanieczyszczenia narkotyków to masakra.

Stary 2023-01-04, 15:32   #104
Jestemmonika1996
Przyczajenie

Musisz sama się zastanowić czy coś takiego ci odpowiada. Jeśli nigdy nic nie bralas to nie masz pojęcia o narkotykach i wasz ewentualny związek nie będzie funkcjonował. Facet ma ewidentnie inne zdanie na ten temat niż Ty i nie będziesz wstanie go zmienic. Ty cały czas będziesz podejrzliwa co będzie prowadzić do kłótni.

Mój mąż też na festiwalach bierze Mdma i pali czasami trawkę z kumplami, nie mogę mu nic zarzucić i prowadzimy normalne życie. Ja również czasami coś wezmę bo nie pije alkoholu i uważam że Mdma jest mniejszym złem niż alkohol. Ale to moje zdanie i też nie mogę mojemu partnerowi niczego zarzucić bo pod tym względem mamy podobne poglądy.
Jestemmonika1996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 15:46   #105
Buzzerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jestemmonika1996 Pokaż wiadomość
Musisz sama się zastanowić czy coś takiego ci odpowiada. Jeśli nigdy nic nie bralas to nie masz pojęcia o narkotykach i wasz ewentualny związek nie będzie funkcjonował. Facet ma ewidentnie inne zdanie na ten temat niż Ty i nie będziesz wstanie go zmienic. Ty cały czas będziesz podejrzliwa co będzie prowadzić do kłótni.

Mój mąż też na festiwalach bierze Mdma i pali czasami trawkę z kumplami, nie mogę mu nic zarzucić i prowadzimy normalne życie. Ja również czasami coś wezmę bo nie pije alkoholu i uważam że Mdma jest mniejszym złem niż alkohol. Ale to moje zdanie i też nie mogę mojemu partnerowi niczego zarzucić bo pod tym względem mamy podobne poglądy.
Pewnie dostanę za to jakieś ostrzeżenie, no trudno. Ale nie sądzę, że osoba, która w wieku 13 lat brała wszystko co dostępne, powinna się wypowiadać w takim wątku Możesz takim "lajtowym" podejściem tutaj na forum, wyrządzić komuś krzywdę niechcący jak ktoś się zasugeruje tym, co piszesz.

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-04, 16:43   #106
tinkerver2
Zakorzenienie

Ogólnie jeśli chodzi o narkotyki to ja jestem taka typową stara data - nie widzę nic złego w paleniu marychy raz na jakiś czas, ale niczego innego nie tykałam.
Za to jako dzieciak łoiłam tanie winiacze jak wodę. Gimnazjum upłynęło mi pod znakiem Dwikozy
Ciężko powiedzieć tak naprawdę... Bo ja potrafiłam w pewnym momencie powiedzieć stop i po prostu z dnia na dzień przestałam sięgać po alkohol. Na studiach praktycznie w ogóle nie piłam, bo nie czułam takiej potrzeby. Miałam męża alkoholika, więc mimo że u mnie w domu alkohol był codziennie, czasem już od rana, to sama w ogóle nie piłam. Alkohol to był mój wróg, nie mogłam patrzeć na piwo, obrzydzal mnie. Za to od rozwodu polubiłam drinki znaczy wiecie, wyjście do baru to już nie jest trauma, można kupić kolorowego drineczka, mogę wypic piwo z koleżanką czy lampkę wina.

Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-05, 07:57   #107
chwast
Zakorzenienie

Ja brałam różne substancje z różną częstotliwością, tylko nie wyobrażam sobie być wówczas w związku. To był mój czas, moja zabawa, nie chciałoby mi się sobą kogoś obarczać, jako, że również sama nie chciałabym być z kimś kto chodzi na imprezy co tydzień i zapodaje jakieś emki.

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-05, 14:20   #108
rejczeI
Wtajemniczenie

Po pierwsze nie muszę generalizować bo środowisko szołbiznesu słynie ze skłonności do stosowania używek więc wystarczy trochę przyglądać się co tam panie słychać i jak na dłoni widać co kto robi po narko (ach te śmichowe demolki hoteli po koncertach przez sławy np.), albo wybiera się na odwyk; krótko mówiąc jak bardzo amatorzy zabawy mają to ''pod kontrolą''. Pieniędzy raczej im nie brak, jakości też i też pewnie o sobie lansują że z głową, ach och. Po 3 zjawisko co to nie ja, z głową, nie to co ten, tamten, w psychologii dobrze jest znane.
Po 2 opowieści o poszerzaniu horyzontów i przekraczaniu granic też są stare jak świat, w ślad za nimi idzie stanowisko osób pracujących z uzależnionymi, więc kto tu generalizuje.
Nie podoba mi się trywializowanie zagadnienia i rozmiękczanie go, a nie to czy ktoś dorosły sobie coś aplikuje. Mało kto ma odwagę mówić o sobie że ćpa bo jest ćpunem, nawet tu w tym wątku dorabiacie tej czynności urocze znaczenie. Tak jakby palacz lansował że nie jest palaczem tylko smakoszem aromatów roślinnych. I ja bym się z takim człowiekiem w związek nie pchała bo naprawdę nie chciałoby mi się jak pierwsza naiwniara dziwić się, że bierzesz sobie wesołego roześmianego błyskotliwego gościa i finalnie lądujesz z degeneratem którzy niszczy siebie i rodzinę. Wiadomo że w życiu różnie może się potoczyć i najfajniejszy człowiek może popaść w depresję np. czy zaliczyć różne trudne sytuacje, i bez zamiłowania do używek, ale żeby pchać się w pewnik z pasjonatem rozwalania sobie układu nerwowego przaśnymi eksperymentami, to sorki, ale nope. A branie dopalaczy (bo też o nich wspomniano) czyli czegoś czego skład jest w ogóle loterią i może być bardzo niemiłą niespodzianką to juz w ogóle jak dla mnie na wstępie świadczy o niskim polocie a tacy ludzie też nie są dla mnie atrakcyjni.

Edytowane przez rejczeI
Czas edycji: 2023-01-05 o 14:24
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-05, 20:49   #109
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości