![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Spokojny dzień. Oby dalej tak bylo. Adi ![]() Cyferka ![]() U mnie buro i ponuro. Przynajmniej nie pada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
dziękuję... Tobie równie dobrego życzę... ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Emmi, buziak na dobry dzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
4 pory roku i ja piąta
|
Czytam o waszej relacji szaleństwa zakupiwego, u siebie tego nie doświadczam. W sensie nie widzę a może ja w niemodnych sklepach robię zakupy?. Czas mija nam dość intensywnie. TS po lekarzach śmiga na zmianę z kierowcami. Gdyby tylko syn był kierowcą i trzeba by było wizyty dostosowywać do jego pracy to trwalo i trwalo. A tak jakoś leci w miarę składnie a czasami udaje się zlapać przy zapisie jakieś okienko.
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Mnie dobrze z tym czasem. Nie chcialabym ,,po,, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mimo intensywności to jest spokojnie. I niech tak zostanie. Planujemy sobie relaksik. MM zaplanował sobie też wyjazd do mamy na kilka dni. Więc też się trochę wyrwie z tych 4- ścian i zwierząt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
O, myślałam, że tu pusto
![]() Cześć Emmi ![]() ![]() ---------------------- Ciepło 8*C z doskoku coś tam robię, puki widno to robota się klei. ------------ Emmi ,czy to już wkrótce zostaniesz teściową? W okresie świątecznym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
4 pory roku i ja piąta
|
Termin ślubu jest pod koniec stycznia. Trochę czasu jest ale TS mocno panikuje. A stres jest niewskazany. Chodzi o serce. Przygotowania idą sprawnie. Mocno pomagają też rodzice TS . Ja lubię pieczywo kupować w piekarniach i też nie krojone. Zawsze tak aby dzieci umiały nie tylko kroić ale i równo ukroić kromkę.
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Lenifa ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-19 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Emmi siedzę nad filmikiem Osborna, nt odżywiania i ważności onego i nie tylko. Podoba mi sie jak patrzy kompleksowo na organizm i raczej podzielam jego opinię, że to jedna z ważniejszych rzeczy. On to w kontekscie bezglutenowców mówi, ale myślę, że to dotyczy wszystkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
4 pory roku i ja piąta
|
Fajny taki luźniejszy dzień ale wilałabym go jutro. A najchętniej już pójść, bo takie luzy to bardziej mnie męczą.
Lenifa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Hej lenifko
![]() Też dumam co podać mojej starszej synowej na wigilię. Je bezglutenowo, niestety tak jak u Ciebie, byle okruszek może jej zaszkodzić. Szubę na pewno zrobię pod jej kątem ![]() ziemniaczki i duży wybór ryb, sałatkę z fasolką szparagową, marchewką gotowaną, ogórkiem kiszonym, mam nadzieję, że się naje do syta i nie będzie jej szkoda tych pierogów ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Emmi termin ślubu bardzo blisko ![]() Nie dziwię się jej ,że panikuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Cyferko to kazdy ma inne coś co nie może. Ja mam juz bardzo dużo. Tzn szerzej niz bezglutenowe i z potraw wigilijnych to moge tylko kompot sliwkowy i zmieniaczki z ryba i buraczkami ale ryba bez panierki
![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2024-12-19 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-19 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Emmi
![]() Kiedyś jeszcze cywilny i kościelny. Z tego co wiem, to większość młodych panikuje. Panowie też. Mój młodszy S na luziku , ale starszy, po mimo tego, że byli już ze sobą 7 lat, to bardzo przeżywał i panikował. ----------------- Lenifko to jeszcze wiele możesz ![]() Ale, jak to się mówi nie samym chlebem człowiek żyje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Tak cyferko , mogę laktozę i cala szczęśliwa jestem bo jeszcze jakby do tego laktoza... Łatwo zepsuć jest nasz organizm, naprawić trudniej. Chociaz i tak dobrze, że wiadomo co i jak. Przynajmniej można unikać i daje się żyć. Zanim doszlam do tego etapu bylo naprawdę kilka lat w plecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Lenifko, ja Ciebie bardzo rozumiem.
Synowa ciągle miała bóle głowy, brzucha i inne bardzo przykre dolegliwości. Odkąd jest na diecie, zaczęła żyć. Wcześniej to nie aż w takim stopniu uaktywniało się, ale przyszedł taki czas, że było bardzo ciężko. Miała szczęście do dobrego lekarza, który poinstruował co i jak dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Tak to właśnie wygląda. U mnie długo żaden lekarz nie wpadl na trop. Dopiero jedna lekarka niemiecka zasugerowala że może o to chodzić. I póki pilnuje diety, to wszystko jest ok. Ale ludzie nie rozumieja tego raczej. Co nie ma nic dziwnego w tym. Tylko, że jest coraz więcej ludzi mających tego typu problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Jak kogoś nie dotyczy, to nie rozumie
![]() Ja nie mogę laktozy, nawet moja mama mi nie wierzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
To tak jest zawsze, ale nie ma co się dziwić, inni nie bardzo to rozumieją. Póki sie nie sparzysz nie rozumiesz natury ognia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pilnie słucham o czym rozmawiacie. Lenifa już sporo na ten temat pisala. Ja się przyglądam ale brak czasu i brak czasu na konsekwentne dzialanie pod kątem jedzenia powoduje, że niewiele wiem. Trochę wiem czego nie mogę jeść na noc, do spania. Zawsze to coś. Obecnie jest obserwacja i działania na zatoki i one posuwają się do przodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ponadczasowy Jan Kochanowski
Na zdrowie Ślachetne zdrowie, Nikt się nie dowie, Jako smakujesz, Aż się zepsujesz. Tam człowiek prawie widzi na jawie I sam to powie, Że nic nad zdrowie Ani lepszego, Ani droższego; Bo dobre mienie, Perły, kamienie, Także wiek młody I dar urody, Miejśca wysokie, Władze szerokie Dobre są, ale Gdy zdrowie w cale. Gdzie nie masz siły I świat niemiły. Klinocie drogi, Mój dom ubogi Oddany tobie, Ulubuj sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Emmi dziękuje za Kochanowskiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Adusia, przypomniało mi sie dzisiaj, jak jechałam po psiaka do lecznicy, że dawniej robiłaś piernik. Taki przekładany, ale nie staropolski, a jakiś inny przepis. Taki szybki. Masz ten przepis? Potrzebuję coś sprawdzonego na szybko, bo w tym roku nie mam piernika dojrzewającego.
Hej Dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
U nas słabo z przygotowaniami
![]() Karp w zamrażalniku razem z kupnymi uszkami i krokietami, zakwas na barszcz już nastawiony od poniedziałku, zakupy jakieś zrobione i tyle. Choinki brak ![]() Ja pracuje w wigilię do 19 więc czego nie przygotujemy dzień wcześniej to mąż bedzoe musiał zrobić w wigilię ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Mam też susz na kompot, uwielbiamy Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
4 pory roku i ja piąta
|
![]() ![]() Kicham odkąd wstałam. Już wczoraj chyba coś się zaczęło ale byłam na tyle zajęta a potem zmęczona nie zwracałam na to uwagi. Tyle co głowa podpowiada, że to już wczoraj się zaczęło. Dzieci raz więcej raz mniej w szkole i wcale zdrowsze nie wracają ![]() Milka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-20 o 05:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
4 pory roku i ja piąta
|
Lenifo
![]() Adi ![]() Cyferko ![]() Annorl ![]() Dobrego dnia Wam życzę ![]() Nastawiam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-20 o 05:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Emmi, duzo zdrowka dla TS.
Tak, choroby glownie z pogody. I juz naqet chyba nie o to chodzi, ze nie wiadomo jak sie ubrac. Bo to tez. Ale w takiej temperaturze to wirusy sie mnoza na potege i atakuja. Brzydko, deszczowo, pochmurno i depresyjnie. Oby w poniedzialek bylo dosc ladnie i bez opadow. Bo misze z moim seniorkiem psem jechac do innwgo miasta na szczegolowe badania. A to prawie 40 km. I musze jwchac sama, do twgo dzieci musze zabrac. Bo nie mam co z nimi zrobic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Dzień dobry ![]() Emmi ![]() i teraz czytam o jej zdrowiu....ech. Jaki śliczny stolik dzisiaj mamy ![]() W pracy zastój, tylko odkurzacze piorące zarabiają ![]() -------------- My z Emkiem po przebudzeniu kichamy na przemian ![]() Potem to przechodzi i w ciągu dnia jest ok. Centralne ogrzewanie, ono jest winne. Ania, współczuję wyprawy, walczysz kochana ![]() Milka jak sami swoi, bez gości to wszystko ujdzie ![]() ---------------- Będę po południu. Jadę na pogrzeb do tragicznie zmarłych chłopaków. Koszmar. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Kaweczka mocno pochmurny dzień rozjaśnia. Zabieram się za picie i czytanie. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cyferko, dziś pogrzeb. Bardzo współczuję. Przeżycie makabryczne. ===== Aniu, niestety, nie mam przepisu na szybki piernik. Robiłam tylko ten dojrzewający. Emmi, a więc ślub już w styczniu. Będziesz wtedy najprawdziwszą teściową. Gratuluję. ===== Milka, pracujesz, dyżur w Wigilię. Ech, taka to slużba dla dobra innych. ===== Pogoda u nas marna. Szaro, buro i ponuro. Depresyjne mocno. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-12-20 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Milka, wspolczuje tego dyzuru w wigilie.
Cyferko, no tak... Odkurzacze ida, bo ludzie lrzed sqietami wiecwj sprzataja 😉 O, i wy kichacie. Nie dobrze. Adusia, nie wiem czemu mi sie ubzduralo, ze mialas przepis na szybki poernik. Nic to, zrobie z przepisu Ania gotuje. Tam zawsze wszystko wychodzi. Chyba ze ma ktos inny sprawdzony przepis na szybki piernik. U nas tez depresja niemilosierna. Cos okropnego z ta pogoda. Byla by zima, bylby snieg, to i inaczej by sie czlowiek czul. A tu dupa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.