Pokaż TYŁY czyli PLECY!!! ciekawe czy przejdzie ;) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 13:52   #91
Panikaa
Zadomowienie

Dot.: Pokaż TYŁY czyli PLECY!!! ciekawe czy przejdzie ;)

Cytat:
Napisane przez ines25 Pokaż wiadomość
No no... Panikaa kolejna część Twojego ciała, po której widać, że jest nieźle ćwiczona! Nie masz mi czego zazdrościć bo jak dla mnie masz lepsze plecki Super!
dziękuję. Ale myślę że i tak plecy należą do najmniej ćwiczonych części mojego ciała, bo jakoś specjalnie ich nie trenuję, jest parę ćwiczeń na ramiona przy których pracują mięśnie na pleckach, a tak poza tym to raczej nic. Czasem sztangielkowy full wypas-parę ćwiczeń angażuje do pracy plecy
Panikaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 14:48   #92
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ines25 Pokaż wiadomość
Właśnie wiem, że podobno mam predyspozycje Mimo, że mam tylko 157cm wzrostu to cała jestem dość mocno zbudowana. A mogła byś polecić jakieś konkretne fajne ćwiczonka na plecy? Do dyspozycji mam sztangielki (od 2,5-10kg, jeśli dobrze pamiętam ich pełne "załadowanie" ) Na razie robię martwy ciąg, ćwiczenia na biceps, triceps, wyciskanie sztangielek (6kg) stojąc oraz wiosłowanie w opadzie. Co dodać/zamienić żeby równomiernie kształtować ładnie plecy?
Ines trening oparty na tych cwiczeniach jak najbardziej OK, moze dodasz jeszcze "dzien dobry" tak dla urozmaicenia? Robisz tez jakies wyciskanie na klatke (na laweczce/pilce, ew. push press), przysiad i wykroki? Tak, zeby cale cialko rownomiernie sie cwiczylo?

Cytat:
Napisane przez Panikaa Pokaż wiadomość
No to wklejam mój tył (poza naprężana, na pudziana )
Panikaa rewelacja! Ladne prostowniki, widac trapesius, do kompletu ladne barki i raczki... I te doleczki, ahhhh

belief

- do not underestimate the strength within."

Martucca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 14:57   #93
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martucca Pokaż wiadomość

Panikaa rewelacja! Ladne prostowniki, widac trapesius, do kompletu ladne barki i raczki... I te doleczki, ahhhh
Dziękuję widać, że masz spore pojęcie o mięśniach
PS Przez dłuższą chwilę wgapiałam się w zdjęcie i próbowałam zrozumieć o jakie dołeczki chodzi dziękować dziękować
Stary 2009-05-12, 08:55   #94
dog in the wood
Rozeznanie

Dodaje moje plecki choć nie chce ich mocno umięśnić...A6W zmotywowały mnie do tego aby wzmocnić troszkę mięśnie kręgosłupa i ta siedząca praca przed kompem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plecy.jpg (29,9 KB, 252 załadowań)
Stary 2009-05-12, 09:05   #95
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dog in the wood Pokaż wiadomość
Dodaje moje plecki choć nie chce ich mocno umięśnić...A6W zmotywowały mnie do tego aby wzmocnić troszkę mięśnie kręgosłupa i ta siedząca praca przed kompem
Bardzo ładne plecki
A ja ześwirowałam na punkcie pleców Intensywnie je trenuję. Wybieram z różnych programów ćwiczenia które angażują do pracy całe plecki
Stary 2009-05-12, 09:08   #96
dog in the wood
Rozeznanie

widzisz tylko ja lubię swoje plecy i zawsze mi sie podobały...ale widzę na fotkach że przynajmniej boczki mi się zmniejszyły poza tym wiem że przy takich plecach i ćwiczeniach które wykonujesz mogłabym uzyskać fajny efekt

na razie wzmacniam mięśnie wzdłuż kręgosłupa no i pompki myślę że jak dla mnie to wystarczy
Stary 2009-05-12, 09:17   #97
Panikaa
Zadomowienie

Ja nigdy nie zwracałam uwagi na plecy, właściwie nie wiem czemu
I szczerze powiedziawszy, jak zrobiłam sobie zdjęcia, to byłam bardzo zdziwiona, że tam jakieś mięśnie się pokazały
Bo jakoś wcześniej nie prężyłam się tyłem przy lustrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-12, 09:20   #98
dog in the wood
Rozeznanie

bo ciężko oglądać plecy w lustrze w każdym bądź razie moje mi się podobały i podobają wyglądam tyłem dużo szczuplej
Stary 2009-05-12, 19:29   #99
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję widać, że masz spore pojęcie o mięśniach
PS Przez dłuższą chwilę wgapiałam się w zdjęcie i próbowałam zrozumieć o jakie dołeczki chodzi dziękować dziękować
Hehehe, jak sie do czegos dazy, to trzeba to umiec nazwac
A na powaznie trenuje juz dosc sporo. Na chwile obecna robie wycinke pociazowa (12kg juz za mna ), a przy okazji probuje sil w treningu militarnym

A robisz podciagania (podchwyt, nachwyt)? Swietnie cwiczenia wielostawowe angazujace plecy, lapki i czesciowo klatke. Ja sobie bardzo poprawialam najszerszy grzbietu i barki

Cytat:
Umiesnic??? Sorry, ale ja tam u ciebie nawet zarysow miesni nie widze, wiec ryzyka nadmiernego rozrostu miesni nie masz (jak zreszta 95% wszystkich kobiet)

belief

Stary 2009-05-12, 19:34   #100
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Hehehe, jak sie do czegos dazy, to trzeba to umiec nazwac
A na powaznie trenuje juz dosc sporo. Na chwile obecna robie wycinke pociazowa (12kg juz za mna ), a przy okazji probuje sil w treningu militarnym

A robisz podciagania (podchwyt, nachwyt)? Swietnie cwiczenia wielostawowe angazujace plecy, lapki i czesciowo klatke. Ja sobie bardzo poprawialam najszerszy grzbietu i barki

Umiesnic??? Sorry, ale ja tam u ciebie nawet zarysow miesni nie widze, wiec ryzyka nadmiernego rozrostu miesni nie masz (jak zreszta 95% wszystkich kobiet)
Nie, niestety jeszcze nie robiłam, tzn. kiedyś coś tam...ale żeby tak regularnie to nie
Stary 2009-05-12, 19:35   #101
ines25
Rozeznanie

Cytat:
Ines trening oparty na tych cwiczeniach jak najbardziej OK, moze dodasz jeszcze "dzien dobry" tak dla urozmaicenia? Robisz tez jakies wyciskanie na klatke (na laweczce/pilce, ew. push press), przysiad i wykroki? Tak, zeby cale cialko rownomiernie sie cwiczylo?
Dzięki za odpowiedź Oczywiście robię inne ćwiczenia wykroki, przysiady (oba z obciążeniem), pompki no i brzuch. Czasem też się podciągam ale jestem w tym bardzo słaba. Pracuję nad podciąganiem

ines25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 08:07   #102
dog in the wood
Rozeznanie

MArtuca ja nie chce z nimi nic robić mi się podobają jakie są....chodziło mi o to że nie robie żadnych ćwiczeń na plecy poza pompkami męskimi i tymi damskimi no i wzmacniam mięśnie kręgosłupa a nie rzeźbię je.
Stary 2009-05-21, 20:42   #103
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
MArtuca ja nie chce z nimi nic robić mi się podobają jakie są....chodziło mi o to że nie robie żadnych ćwiczeń na plecy poza pompkami męskimi i tymi damskimi no i wzmacniam mięśnie kręgosłupa a nie rzeźbię je.
Zeby "rzezbic" plecy musialabys najpierw zrobic konkretna mase miesniowa, a tego bez solidnego jedzenia i porzadnego treningu silowego nie zrobisz. Potem musialabys pozbyc sie warstwy tluszczu podskornego i wtedy dopiero moglabys mowic o rzezbie.

Co do klasycznych pompek, to angazuja one miesnie klatki piersiowej, tricepsy i przednie aktony miesni naramiennych. Aby zaangazowac miesnie grzbietu wykonuj pompki boczne, (prawidlowo wykonywane) przysiady, wznosy z opadu (pilka fitnessowa mile widziana ), podciaganie

Panikaa podciaganie to jest to Jesli chcesz, podam ci na priv linka do zdjecia moich plecow "na masie"- efekt przyjazni z drazkiem

ines25 moge cie zapewnic, ze bedziesz zadowolona z efektow podciagania

belief

Stary 2009-05-21, 22:24   #104
AERDNA
Raczkowanie

.

Edytowane przez AERDNA
Czas edycji: 2012-03-30 o 12:30
AERDNA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 22:27   #105
TwojaNaZawsze
Raczkowanie

Zero kobiecości w takich plecach ;|

TwojaNaZawsze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 22:30   #106
AERDNA
Raczkowanie

.

Edytowane przez AERDNA
Czas edycji: 2015-01-28 o 10:34
Stary 2009-05-21, 22:49   #107
Martucca
Rozeznanie

AERDNA

R-E-W-E-L-A-C-J-A !!!

Jestes bossska! Daj zdjecia z aktualnej formy, plizzzz
Wlasnie poczulam sie bardzo malutka i nic-nieznaczaca

TwojaNaZawsze
zalezy kto, co lubi! Dla mnie zupelnie nie kobiece sa anorektyczne laski z trzesacymi sie udami i rekami jak szczypiorki, wiecznie walczace z cellulitem i obwislym tylkiem, jedzace jak wrobelki, wciaz odchudzajace sie i bredzace, ze miesnie im rosna od machania 2kg ciezarkami albo niesmiertelnymi 3x12 na maszynach
Zreszta to, co AERDNA tutaj prezentuje to jest forma pod zawody, z bardzo niskim % tluszczu w organizmie (nieosiagalnym dla "zwyklych" kobiet takich jak ty), w pelnym napieciu.
Jestem w 100% pewna, ze gdybys zobaczyla figure AERDNY w codziennych warunkach skreciloby cie i zawylabys z zazdrosci na widok brzucha plaskiego jak deska, super waskiej talii, pupy jak z kamienia i smuklych nog z udami bez grama tluszczu
Mam racje AERDNA?

belief

Edytowane przez Martucca
Czas edycji: 2009-05-21 o 22:51
Stary 2009-05-21, 23:01   #108
TwojaNaZawsze
Raczkowanie

Cytat:
AERDNA

R-E-W-E-L-A-C-J-A !!!

Jestes bossska! Daj zdjecia z aktualnej formy, plizzzz
Wlasnie poczulam sie bardzo malutka i nic-nieznaczaca

TwojaNaZawsze
zalezy kto, co lubi! Dla mnie zupelnie nie kobiece sa anorektyczne laski z trzesacymi sie udami i rekami jak szczypiorki, wiecznie walczace z cellulitem i obwislym tylkiem, jedzace jak wrobelki, wciaz odchudzajace sie i bredzace, ze miesnie im rosna od machania 2kg ciezarkami albo niesmiertelnymi 3x12 na maszynach
Zreszta to, co AERDNA tutaj prezentuje to jest forma pod zawody, z bardzo niskim % tluszczu w organizmie (nieosiagalnym dla "zwyklych" kobiet takich jak ty), w pelnym napieciu.
Jestem w 100% pewna, ze gdybys zobaczyla figure AERDNY w codziennych warunkach skreciloby cie i zawylabys z zazdrosci na widok brzucha plaskiego jak deska, super waskiej talii, pupy jak z kamienia i smuklych nog z udami bez grama tluszczu
Mam racje AERDNA?
To jest oczywiste,że to zależy od danej osoby i od tego co lubi. Ja tylko wyraziłam moje zdanie. Od tego jest przecież forum.

A co do tego,że zawyłabym i by mnie skręciło, to szczerze WĄTPIĘ Mnie coś takiego nie rajcuje Zresztą już napisałam,że DLA MNIE jest to mało kobiece.

TwojaNaZawsze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 06:25   #109
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Zeby "rzezbic" plecy musialabys najpierw zrobic konkretna mase miesniowa, a tego bez solidnego jedzenia i porzadnego treningu silowego nie zrobisz. Potem musialabys pozbyc sie warstwy tluszczu podskornego i wtedy dopiero moglabys mowic o rzezbie.

Co do klasycznych pompek, to angazuja one miesnie klatki piersiowej, tricepsy i przednie aktony miesni naramiennych. Aby zaangazowac miesnie grzbietu wykonuj pompki boczne, (prawidlowo wykonywane) przysiady, wznosy z opadu (pilka fitnessowa mile widziana ), podciaganie

Panikaa podciaganie to jest to Jesli chcesz, podam ci na priv linka do zdjecia moich plecow "na masie"- efekt przyjazni z drazkiem

ines25 moge cie zapewnic, ze bedziesz zadowolona z efektow podciagania
To ja bardzo proszę o zdjęcia
Hm... muszę sobie znaleźć jakieś miejsce do "zawieszenia" się
PS. Zgadzam się z opinią
edit: AERDNA świetne plecy!

Edytowane przez Panikaa
Czas edycji: 2009-05-22 o 06:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 07:58   #110
dog in the wood
Rozeznanie

Plecki macie śliczne, ale ja wolę swoje tzn wolę wąskie...jak np. jest jakiś bal tych sportowców i występują np. Rylik czy Guzowska w sukienkach na ramiączkach to mi to jakoś dziwnie wygląda Chociaż ja też nie uważam żeby suche laski wyglądały apetycznie.... Ja lubie swój tył chociaż się powoli poprawia bo przynajmniej jest najszczuplejszy i w dodatku zaznacza się talia....ja nie mam jakiś wygórowanych ambicji jeżeli chodzi o mięśnie na moim ciele ....chce wrócić do normalnej wagi a chyba przez ćwiczenia najłatwiej ...nie mam już nastu lat żeby się głodzić
Stary 2009-05-22, 08:25   #111
AERDNA
Raczkowanie

.

Edytowane przez AERDNA
Stary 2009-05-22, 08:30   #112
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AERDNA Pokaż wiadomość
Dziękuję za uznanie, cieszę się, że chociaż Tobie się podoba

Przyzwyczajona już jestem do krytyki ludzi, którzy w jakimś stopniu nie rozumieją tego sportu. Po to jest siłownia, żeby poprawić sylwetkę i zbudować masę mięśniową. Nigdzie nie jest powiedziane, że mogą robić to tylko mężczyżni.

To są zdjęcia z zawodów, gdzie wychodząc na scene, trzeba się odpowiednio przygotować. Po to właśnie nakłada się bronzer, żeby przy swiatłach na scenie mięśnie były widoczne i z bliska i z daleka.

Ja nie mówie, że codziennie tak wyglądam. Jestem normalną dziewczyną. Noszę rozmiar S. Nie jestem mega szeroka, żeby nie mieścić się w drzwiach.

Nie jestem zalana, gruga, szeroka itp. Jestem zwykłą szczupłą osobą. Po prostu dużo poświęcam siłowni i diecie. Buduję mięśnie a potem je rzeźbie tak, żeby sylwetka była proporcjonalna i miała ładne zarysy.

Zresztą zawody kulturystyczne, a przede wszystkim kategorie fitness cieszą się dużym uznaniem.

A z tym Twoim przedostatnim zdaniem, to przesadzilaś Nigdy nie mówiłam, że wygladam super. Znam swoje ciało. Każdy ma słabe i mocne punkty. Ja wiem, co musze jeszcze poprawić, a co jest ok. Mam swoje priorytety i na nich się skupiam
Mi również się podoba takie ciało, niestety większości tutaj nie podobają się umięśnione ciała, a przecież to forum fitness
Mam takie niedyskretne pytanie Jeśli można wiedzieć...ile masz lat i jak długo pracujesz nad figurą??
Może pokażesz również nogi? Jest taki wątek
Stary 2009-05-22, 08:47   #113
AERDNA
Raczkowanie

,

Edytowane przez AERDNA
Stary 2009-05-22, 08:53   #114
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Po prostu nie każdy zna się na tym sporcie. Nie każdy potrafi rozróżnić fitness od kulturystyki. Każdy ma swoje zdanie. Ja do swojego wygladu nie będę nikogo przekonywała.

Długo procowałam nad tym, żeby cos osiągnąć. Kosztowało mnie to wiele poświęceń i wyrzeczeń. I jestem duma, że w tak młodym wieku, potrafię postawić sobie cel i za wszelka cenę dążyć do niego. Mam wiele rówieśniczek, które w czasie, gdy ja ćwiczę na siłowni, one po kilka godz. siedzą przed tv i jedzą niezdrowo.

W sierpniu mam 20 lat. Od 3 lat ćwiczę na siłowni, a od 2,5 startuję w zawodach.

Co do moich nóg, to nie mam ich mega super urzeźbionych. Bo to był właśnie mój słaby punkt. Przed siłownią przez 3 lata trenowałam Teakwon-Do. A tam 75% uderzeń, to są same nogi, przez co miałam dużo mieśni na nogach.

Gdy zapragnęłam startowania w fitness, musiałam je najpierw spalić. Żeby sylwetka była proporcjonalna. Teraz gdy mięsien jest już mniejszy mam zamiar zwiaść się za jego rzeźbienie.

Obecnie jestem na masie, wiec raczej rzeźby na moich nogach nie zobaczysz. Ale jeżeli chcesz zobaczyć, jak wyglądam, to w moim podpisie w 1 wątku o kodach kreskowych, wrzuciłam moje zdjęcie z ostatnich zawodów. Było to z pół roku temu.
Świetna figura
Dobrze, że trafiłaś na to forum, bo już traciłam nadzieję
No i gratuluję, że w tak młodym wieku osiągnęłaś taką figurę! Wiem ile pracy i wysiłku to kosztuje, ale niektórzy nie potrafią tego docenić
Ja też wiele się nasłuchałam negatywnych opinii, a nawet w połowie moje mięśnie nie wyglądają jak Twoje.
Stary 2009-05-22, 08:59   #115
AERDNA
Raczkowanie

.

Edytowane przez AERDNA
Czas edycji: 2015-01-28 o 10:58
Stary 2009-05-22, 09:02   #116
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję.

Na początku wahałam się, czy się tutaj udzialać, ale co mi tam
Na tyle ile mogę, na tyle staram się pomoc innym. Mam już jakieś doświadczenie w diecie i ćwiczeniach, więc gdzie tylko mogę i mam chwilkę czasu, to się wypowiadam.

Nie przejmuj się negatywnymi opiniami. Ja się z nich tylko śmieję
Absolutnie się nie przejmuję.. Świadczy to o niewiedzy w owym temacie, bądź zazdrości
Stary 2009-05-22, 09:14   #117
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Absolutnie się nie przejmuję.. Świadczy to o niewiedzy w owym temacie, bądź zazdrości
Panikaa czemu takie głupoty wypisujesz ?? Jakiej zazdrości i niewiedzy

Przecież po to jest forum, żeby każdy mógł swobodnie określać tu swoje zdanie w temacie..i to nie powinno być tak głupio komentowane..

Mnie tez nie zachwycają takie plecy, wolę szczupłe, lecz bez tak mocno widocznych mięśni i dla mnie również jest to mało kobiece..i chociaż naprawdę podziwiam koleżankę z góry, za determinację w dążeniu do celu, za to, że w tak młodym wieku faktycznie dużo osiągnęła i wspaniale wyrzeźbiła swoje ciało (co łączy się z wieloma wyrzeczeniami) ale moje zdanie w tej kwestii się nie zmieni...szanujcie babeczki poglądy innych ludzi, nie krytykujcie tego

A teksty typu- jakbyś ją zobaczyła to byś zawyła z zazdrości- żenada po prostu

Moja wymiana:

Perfumy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80378806

Edytowane przez julittaa22
Czas edycji: 2009-05-22 o 09:16
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 10:20   #118
Panikaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Panikaa czemu takie głupoty wypisujesz ?? Jakiej zazdrości i niewiedzy

Przecież po to jest forum, żeby każdy mógł swobodnie określać tu swoje zdanie w temacie..i to nie powinno być tak głupio komentowane..

Mnie tez nie zachwycają takie plecy, wolę szczupłe, lecz bez tak mocno widocznych mięśni i dla mnie również jest to mało kobiece..i chociaż naprawdę podziwiam koleżankę z góry, za determinację w dążeniu do celu, za to, że w tak młodym wieku faktycznie dużo osiągnęła i wspaniale wyrzeźbiła swoje ciało (co łączy się z wieloma wyrzeczeniami) ale moje zdanie w tej kwestii się nie zmieni...szanujcie babeczki poglądy innych ludzi, nie krytykujcie tego

A teksty typu- jakbyś ją zobaczyła to byś zawyła z zazdrości- żenada po prostu
No ale po co te nerwy? i nie mów, że wypisuję głupoty, bo doskonale zdaje sobie sprawę z tego co piszę.
Moja wypowiedź nie dotyczy Ciebie, więc po co się tak unosisz?
edt: a teksty typu"nie podobają mi się, bo są mało kobiece" mogą urazić właścicielkę owych pleców. Opinia - tak, obrażanie- nie. Można przecież powiedzieć, że to nie mój typ figury, albo jakoś inaczej ubrać w ładne słowa.
I jeszcze tylko dodam, że przecież sama stwierdziłaś, iż to forum na którym wyraża się opinię... no więc ja wyrażam opinię na temat kogoś opinii... czy to takie trudne do pojęcia :/

Edytowane przez Panikaa
Czas edycji: 2009-05-22 o 10:37
Stary 2009-05-22, 10:36   #119
julittaa22
Zadomowienie

Chyba nie wiesz

Wkurza mnie to, że ośmieliła się napisać swoje zdanie a tu taki na nią najazd..że z zazdrości i zawiści tak piszę...skąd taki wniosek skoro wyraźnie napisała że takie plecy jej się nie podobają?? Tu nie trzeba czytać między wierszami, jest jasny komunikat

Jest tu jeszcze inna kwestia...skoro ktoś wrzuca na publiczne forum swoją fotę powinien być przygotowany na różne opinie na ten temat, w końcu każdy jest inny i ma inne upodobania, koniec kropka

Moja wymiana:

Perfumy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80378806

Edytowane przez julittaa22
Czas edycji: 2009-05-22 o 10:37
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 10:49   #120
Panikaa
Zadomowienie

Pozwolę sobie nie skomentować powyższej wypowiedzi, bo zdanie które właśnie skasowałaś, mnie nie zachwyciło...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości