![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Inżynieria środowiska...czy warto??
Cytat:
Ja od tego roku zaczynam studiować ochronę środowiska na specjalności inżynieria ekologiczna.... tak się zastanawiam jaką (?) następnie wybrac specjalizację....uzdatnia nie wody czy może instalacje sanitarne...ale skłaniałabym się jednak do tego drugiego...
![]() |
![]() |
#92 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
magiku nie wiem ktos ci powiedzia l ze na politechnice gdanskiej jest tylko jedna specjalizacja, ale powiedzial ci zle
![]() ![]() Ogolnie polecam ISia na PG , ja jestem zadowolona ![]() Co do "kierunkow zamawianych" i wielkiej akcji marketingowej zachecajacej do kierunkow technicznych - wiele ona nie zmieni, bo w praktyce sie okazuje ze po prostu wiecej osob odpada, a liczba osob co zostaja jest raczej niezmienna, albo zmienna w niewielkich zakresach. A czy jest ciezko? to zalezy jak kto to definiuje. Ci ktorym ciezko sie wziac wogole do nauki to maja przekichane. Jednak jak ktos umie przysiasc i rozkminiac, to po czasie zakmini. Ile to zajmie zalezy oczywiscie od indywidualnych predyspozycji. Zwlaszcza, ze mozna sie wkrecic i polubic te rozkminki Edytowane przez czabalaja Czas edycji: 2010-09-13 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
sajkolidżist
|
Odkopuję.
Jestem na pierwszym roku i bardzo chciałabym się dowiedzieć od osób, które skończyły te studia/lub znają takie osoby gdzie znalazły pracę. Studia mi się podobają znam teoretyczne perspektywy pracy, ale nigdy nie miałam okazji porozmawiać z kimś, kto skończył IŚ i już pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na 5 roku, więc za kilka miesięcy Ci powiem jak z pracą.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
sajkolidżist
|
A którą specjalność wybrałaś i na której uczelni jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Politechnika Lubelska, Technologia wody, ścieków i odpadów
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
a ja w piątek obroniłam się
![]() kierunek Inżynieria Środowiska i 5 lat studiów już za mną ![]()
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Hm, a powiedz mi czemu na tym wydziale wszyscy się tak późno bronią? Właśnie jakoś w listopadzie?
Zawsze mnie to zastanawiało...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Gdy doczytałam że masz do wyboru 2 kierunki to już wiedziałam ze to Częstochowa.Siedzimy w tym samym...ja dopiero ide do liceum,ale juz zastanawiam sie czy warto skoro tu są tylko 2 kierunki związane z biologią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
sajkolidżist
|
Też się zastanawiam nad TWŚiO, interesująca jest ta specjalność? Wiesz mniej więcej co możesz później robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie to z tego, co wiem, to nie ma większego znaczenia, którą specjalizację się wybrało, a liczy się kierunek. Specjalizacja u nas to chyba tylko po to, żeby z niej pracę napisać.
A w sumie mi się podoba.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-11-23 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Kicia gratuluje obrony!!!!!
Nie wiem jak na innych uczelniach ale na Polibudzie w Gdansku wlasciwie wszyscy sie bronia najszybciej we wrzesniu... zawsze sa takie maksymalne opoznienia. Inna sprawa jest taka ze wielu ludziom to odpowiada - masz czas na wyuczenie sie przez wakacje a poza tym po obronie sie zdaje legitymacje i tracisz znizki ![]() Co do specjalizacji to jak wyzej napisane chodzi raczej o prace dyplomowa... uprawnienia i tak wszyscy dostaja identyczne!! Oswiecila nas raz jedna babka na cwiczeniach i opowiedziala jak to wszyscy wykladowcy maja beczke gdy studenci zabijaja sie jak wariaci na sieci sanitarne. A po np oczyszczalniach i skladowiskach to umiesz robic i sieci sanitarne i jeszcze cos niecos wiesz o tych oczyszczalniach. Jesli chodzi o prace to znam 2 absolwentow,1 pracuje w firmie deweloperskiej a drugi ma firme projektujaca odwodnienia drog. Obydwoje (on i ona) na brak kasy nie narzekaja. Warto tez wsluchiwac sie w wiadomosci i nowinki. Polska jest krajem najubozszym w zasoby wody pitnej w Europie i za kilka chwil rozpocznie sie budowanie zbiornikow retencyjnych na duza skale. A od tego jak wiadomo inzynier srodowiska jest niezbedny. Poza tym oczyszczalnie, skladowiskaa... tu zawsze bedzie praca. Pewnie ze brzmi dla kogos nieobeznanego niesmacznie ale w efekcie praca w oczyszczalni np to glownie praca w labolatorium w bialym fartuszku ![]() Anegdotka odnosnie niesmacznych skojarzen ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Aaaa i bylo pytanie o to czy lepiej biotech czy is... opowiem z zycia wziete. Mama otwiera knajpe i trzeba bylo z sanepidu zamowic inzyniera do wyrysowania projektu. Przyszla mloda kobitka z ktora sie zgadalam ze uczyla sie tez na PG i jest po biotechnologii. Zapytala mnie o kierunek i jak uslyszala ze is to stwierdzila ze zaluje ze na niego nie poszla bo sa znacznie bogatsze uprawnienia zawodowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
sajkolidżist
|
A jak wyglądała u was praca inżynierska?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jednolite mgr jeszcze, pisze tylko pracę mgr, a po obronie jestem mgr inż.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, na które bardzo trudno znaleźć mi odpowiedź. Chciałabym w przyszłości... budować wiatraki (no wiecie, odnawialne źródło energii). Czy powinnam więc szukać wykształcenia na IŚ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
U mnie też duży nacisk był na alternatywne źródła energii, ale dopiero an 4-5 roku.
Jednak konstrukcje to nie bardzo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Jestem tegoroczną maturzystką i waham się co do kierunku studiów. Rozważam geodezję, budownictwo i właśnie inżynierię środowiska na Politechnice Warszawskiej. Martwię się tylko o pracę po studiach. Boję się, że nikt nie będzie chciał zatrudnić kobiety inżyniera
![]()
![]() |
#111 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-02-18 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Znam wiele kobiet inżynierek, pracujących
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że ktoś może mieć obiekcję do zatrudnienia filigranowej dziewczyny na budowie przy układaniu rurociągów, ale w innym przypadku nie widzę powodów, żeby bycie kobietą miałoby stanowić jakąkolwiek przeszkodę
![]() Zresztą sama jestem na V roku i znam wiele osób, które skończyły ten wydział i pracują.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2011-02-18 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Hmm... Studiował ktoś IŚ na AGH na GiG'u?
![]() Albo na krakowskim URze?
![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Moja przyjaciółka właśnie obroniła inżyniera na PW z IŚ. Jest mega zadowolona ze studiów a od roku już pracuje w biurze projektowym (18zł/h)
![]() ![]() matma, fiza... wszystko do przejścia najważniejsze są projekty! najpierw ręczne potem na kompach, trzeba lubić się w tym dłubać ![]() z tego co mi mówiła nie ma problemu z zatrudnianiem kobiet! wręcz przeciwnie bo podobno są dokładniejsze. Biotechnologii nie polecam jeśli ktoś nie chce wyjechać za granice. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Olean Czas edycji: 2011-02-22 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Słuchajcie, a jak to jest ze zdolnościami hmm plastycznymi i manualnymi?
Jestem w tym beznadziejna do kwadratu, jakbym miala cos wyrysowac recznie, to nie wiem czy by mi sie to udalo. Ale z tego co wiem pracuje się na Autocadzie, a to juz chyba zupelnie inna bajka? Pracując komputerowo tez sa potrzebne jakies zdolności, czy wystarczy wyćwiczyć program? Startuje na neurobiopsychologie(popra wiam maturę..) a jak mi sie nie uda mysle wlasnie o tym. Wiem, ze dziwne, ale nie mam jakiś konkretnych zainteresować. Nienawidzę jedynie historyczni- spolecznych przedmiotow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Czyli rozumiem, ze jak sie chce to sie nauczy tego wszystkiego i nie trzeba mieć wrodzonych zdolności tak jak na architekturze?
Ten antytalent plastyczny martwi mnie bardziej niz te wszystkie matematyki i fizyki... ![]() A w ogole czytalam, ze kierunek nie tyle co jest trudny, a bardzo pracochłonny, prawda to? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.