![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: suknia odpowiednia do figury
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() myślę, że będzie Ci pasować, choc najlepiej będzie jeśli pochodzisz trochę po salonach i poprzymierzasz podobne fasony, na pewno znajdziesz cos dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mnie w takich sukniach najbardziej podoba się właśnie to miejsce gdzie jest sama koronka a nie ma jeszcze "właściwej sukni" Widziałam zdjęcia Twojej sukni - biust i dekolt wyglądają super i myślę że dobrze ją dobrałaś, ja natomiast wyglądałabym w niej strasznie ![]() ![]() Myślę, że najważniejsze to mierzyć wiele fasonów i porównywać żeby znaleźć idealny dla siebie. Golfiki rzeczywiście mogą skracać szyję, dlatego nie wszystkim pasują i trzeba do nich dobrze dobrać długość welonu i fryzurę
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!Coś czuję, że będę miała problem z suknią. Mam 147 wzrostu i jakieś 53 kg ( choć ponoć wyglądam na 48
![]() ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja tez mam problem z wyborem sukni slubnej.Mam zamiar ja kupic na poczatku sierpnia.Zalanczam swoje zdjecie abyscie widzialy moja figure i mogly mi cos doradzic.
z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na twoim miejscu popatrzyłabym na niziutkie gwiazdy, i zasugerowała się ich wyborem. Mi pierwsza na myśl przyszła Eva Longoria (155cm). Do najwyższych nie należy, a takie suknie sprawiają, że nie wygląda na niską, a tym bardziej na 17-18 latkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne co widzę na Twoim zdjęciu, to szerokie bioderka. Do tego masz bardzo ładne wąskie ramiona. Koniecznie wybralabym suknie bez ramiączek, by podkreślić twój dekolt i te boskie ramiona. Ponieważ nie masz dużych piersi, wybrałabym dekolt albo prosto ścięty, choć lepszy byłby w kształcie serca. Myślę, że ładnie byłoby wybrać dół taki, by był bardzo lejący - ale nie obcisły w biodrach, albo po prostu szeroki - odradzam bardzo obcisłe suknie a'la rybki. Dół mógłby zacznać sie od biustu, albo od pasa. Nie opinaj bioder - postaw na ramiona. Ja widzę cię w takim fasonie jak zdjęcie numer 1 (tylko tej pani trochę się obsunęła ta suknia za nisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
rav12345 - z jakiej kolekcji jest ta suknia?
![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
rav12345, dziekuje ci bardzo za dobranie sukni dla mnie, te suknie ktore mi pokazalas na zdjeciach, bardzo mi sie podobaja, i wlasnie taka podobna zawsze mialam zamiar kupic, po przeczytaniu tego watka sama tez sobie pomyslalam, ze do mnie by A pasowala, ale teraz jak potwierdzilas moje zdanie to juz nabralam pewnosci co do sukni, dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Maggie Sottero, model Melinda. Też mi się podoba. http://www.maggiesottero.com
Jednak nie kupowałabym jej w salonie, bo te suknie są szyte z tanich materiałów - widziałam kilkadziesiąt modeli na żywo. Zresztą tutaj w USA to są jedne z tańszych sukni, więc nie ma sie co dziwić. W Polsce ceny rosną... Chyba wolałabym uszyć coś na ten wzór, gdybyś sie zdecydowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy krawcowa by mi zrobila takie samo wykonczenie gory no i ten material zwierzchu jest super. Te pionowe paski by mi strasznie pasowaly. A bardzo odrozniaja sie od realu? i nie wiesz ile kosztują mniej wiecej? i gdybym chciala zamawiac to jakie koszty przesylki mniej wiecej tam sa?
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2007-06-17 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
ja juz suknie wybralam ale jestem ciekawa waszej opinii na ten temat 33lata 175cm 104 biust 78 talia 104 biodra dlugie do pasa ciemne wlosy i brazowe oczy i co powinnam ubrac??? do slubu koscielnego?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli zaś chciałabyś kupić ten model, to najtaniej i najpewniej będzie poprzez amerykański e-bay. Twój model kosztuje 550$ czyli 1500PLN, + koszty przesyłki które mogą wynieść ok. 100-200złotych. Oto link do aukcji: http://cgi.ebay.com/MAGGIE-SOTTERO-M...QQcmdZViewItem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje slicznie za odpowiedz
![]() juz mniej wiecej wiem co i jak i ebay bedzie w ostatecznosci Jako ze mam 152 wzrostu ![]() ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Mimo że mam całkiem niezłą wyobraźnię, to wolałabym zobaczyć jakiś zarys twojej sylwetki. Albo zamiast wymiarów, informację o tym jaki nosisz rozmiar - 40/42 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
rav 12345
to jest troche skomplikowane z rozmiarem spodnice nosze 40 spodnie 40/42 a bluzki 44 w w porywach do 46 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie konieczny jest szeroki / bardzo szeroki dół. Zdecydowałabym się też na sukienkę z ramiączkami, może nawet z rękawkami (zależy kiedy bierzesz ślub). Dekolt - najlepiej poprzymierzać. Nie kupiłabym sukni bez ramiączek, jeśli masz grubsze ręce - bo wtedy będą się bardzo rzucały w oczy. A rękawki / ramiączka odciągają uwagę, i ładnie dzielą dekolt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Odnośnie wielkiego biustu to ostatnio w sklepie przymierzałam tak z ciekawości sam gorset, żeby zobaczyć jak będę wyglądała ... wyobraźcie sobie, że gorset miał sztywne miseczki od stanika, świetnie wymodelowane w kształcie serca i był na cieniutkich ramiaczakch .... biust trzymał się suuuper bez stanika (miseczki rewelacyjnie go potrzymywały), nic się nie wylewało a całość wygladała prześlicznie ..... nawet mi się spodobał ten mój wielgachny biuścior w tym gorsecie.
Tak więc wszystko zależy od kroju i wykoniania gorsetu, jeśli krawcowa się na tym zna to wszystko będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny w sierpniu zaczynam już konkretne latanie i szukanie tej swojej wymarzonej, ech nie mogę się już doczekać.
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
To i ja Was sie poradze dziewczyny. Mam nadzieje ze po Waszych sugestiach, bede wiedziala w ktora strone mam zaczac moje szukanie.
A wiec jestem osoba niewysoka, wrecz niska - 160 cm w kapeluszu. Raczej szczupla, chociaz mam szerokie biodra, i dosyc szerokie ramiona. Biust sredni, wachajacy sie razem z moja waga. Chodzi mi o to jaki kroj sukni, bukiet i fryzura pasowaly by najlepiej do mojej sylwetki. Dodam rowniez ze moj TZ nie jest duzo wyzszy odemnie, wiec nie chodzi mi tutaj o dodaniu mi kilku cm, bo nie chce byc od niego wyzsza. Pokaze Wam jeszcze co mniej wiecej sobie upatrzylam. Licze na Wasze opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam natomiast wątpliwości co do dekoltu w łódkę - myślę, że optycznie poszerza ramiona (podobno takie ramiączka są też niewygodne, ale warto przymierzyć suknie). Najlepszy byłby dekolt w szpic. Unikaj rękawków. Bukiet jest bardzo ładny - w moim typie. Pamiętaj, by nie był za duży ![]() Butki również. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Dobór sukni ślubnej w zależności od figury:
http://www.suknie-slubne.cudownewesele.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Dziekuje rav za odpowiedz
![]() Teraz tylko trzeba zaczac przymierzanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia ślubna odpowiednia do figury
Dziewczyny pomóżcie!
![]() W Was moja nadzieja, bo nie wierzę kobietom z salonu ;p Jestem dość niziutka - 161 cm, mam dość duży biust ( Z 75 D będzie na pewno) no...I nie wiem co jeszcze, mam ładne bioderka ;p Podobają mi się dość niebanalne suknie, jednak zarazem eleganckie, kobiece i seksowne. Jak patrzę na suknie, to tak naprawdę każda jest taka sama, zmieniają się tylko dodatki, czy materiał :/ O ile mnie pamięć nie myli, to swego czasu przymierzałam parę sukien ślubnych (Nie mogłam się powsytrzsymać ;p) i przeważnie rozmiarówki są 38 - dla mnie za dużo. Panie mówiły mi że o ile się nie mylę powinnam mieć 36. Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
![]()
tak czytam i czytam i mam prośbe, sprawa nie dotyczy mnie- ja wbijam się w suknię 11.08.07 więc już praaawie gotowa. Pomóc obiecałam siostrze która nie może nic na siebie znaleźć, jest niska 163 i taaaak chudziutka- 46kg. (a je jak ja + mój mąż) nogi- patyki, ramiona wystające, biust wklęsłe A, biodra- masakra...no kości powleczone skórą. Buzia szczuplutka z szopą kręconych blond włosów- i co ma ta kobieta skać eleganckiego? sukienki wyglądaja na niej gorzej jak na wieszaku. Może spodnie? szerokie? no nie wiem... pomóżcie.
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sukienka była stopniowo rozkloszowana w literkę A, w odpowiednim momencie co dodało mi bioderek ![]() Edytowane przez ewelinaziaja Czas edycji: 2008-12-25 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
M.a.r.t.a Tak szybko idziesz rozglądać się za sukienką???Ja prawdopodobnie będę ślubować w maju, a planuję wszystko na styczeń-luty. Może za późno?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz rozglądam się wizualnie, oglądam sklepy internetowe, inne fora ślubne, przechodząc obok salonu przytykam nos do szyby i narazie tylko komentuje co mi sie podoba. Pod koniec roku powinny być wyprzedaże kolekcji może wtedy coś tez znajde dla siebie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.