![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wątek zbiorczy - GLYCO A
Aaniaa dziekuje Ci z całego serca.
Wczoraj nie wytrzymałam i nalozylam na twarz , nic nie piekło wiec pogrubiłam warstwe i troche miejscami podszczypywało ale ogólnie ok. Dzisiaj jak wytrzymam zostawie sobie na noc i w ogóle zobacze co sie dzieje 1-2 godziny po nałożeniu Dziekuje jeszcze raz, myslałam ze nikt mi nie odpowie, bo ostatnie posty były z polowy grudnia Renka z Warszawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Renka79 ale nie nakladaj grubej warstwy
![]() aaa, i pamietaj o dobrym nawilzaniu buzi, to podstawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
dobrze ze mi powiedzialas, dzisiaj przed nałożeniem grubej warstwy poszłam po rozum do głowy i nałozyłam cienka, bo jak mam to stosowan codziennie to niedługo nie bede miała skóry
![]() ![]() Dermatolog poleciła mi smarowac Tointex albo kremem nawilżajacym, ale ten pierwszy ma tez pomóc bliznie zejść(blizna jest prawie niewidoczna i wyglada jak rozszerzone naczynka ale mi przeszkadza bo nie lubie się malować a przez to powinnam) ale się rozpisałam jeszcze raz dziekuje. Mam nadzieje że niedługo bede musiała odstwic ten lek bo bede w ciąży - przynajmniej chciałabym, ale to się okarze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
no to Renka79 powodzenia w walce z blizna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
dziekuje Aniu,
Jakbys chciała ze mną pogadac to jestem na forum [ciach] , watek nowy fasolkowy rok (grudzien miesiac cudów), moje pseudo to Rena. Tu raczej juz nie wróce, ale zaprazam na tamte forum, jest fajnie Pozdrawiam Renka Edytowane przez L_V Czas edycji: 2007-01-07 o 15:28 Powód: reklama konkurencyjnego forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Glyco-A - dziwne...
Od jakichś trzech miesięcy walczę z blizenkami i czerwonawymi plamkami po wyleczonych pryszczach. Smarowałam twarz Differinem i Skinorenem, ale były chyba za słabe, więc sięgnęłam po Glyco-A. Wcześniej naczytałam się o silnym "żrącym" działaniu kremu, aż to powodowania strupów włącznie. Posmarowałam żuchwę wczoraj wieczorem, zaczęło piec. Pomyślałam: "Zaczyna się!". Po czym... przestało mnie piec, zostawiłam krem na twarzy na noc, dzisiaj rano żadnego podrażnienia, absolutnie nic! Czy to jest możliwe, żebym miała skórę słonicy?
![]() Edytowane przez Pleple Czas edycji: 2007-02-08 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Glyco-A - dziwne...
nie stosowałam glyco, ale to moze być tak, ze działa z opóźnionym zapłonem tak jak zorac, więc jeszcze mogą Cię dopasc jakies neiprzyjemnosci....:rolle yes:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Ja też nie stosowałam glyco ale właśnie dziś zakończyłam kuracje flavo-c i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Co to jest Flavo-C?
Wczoraj poleciałam z Glyco hardcorowo - nasmarowałam się znowu wieczorem, potem trzy godziny później poprawiłam, tuż przed pójściem spać. I znowu... nic! Może lekko zaróżowiona skóra. Lekko, powtarzam. Jak tak będą na mnie działały kwasy, czyli nie działały, to chyba w życiu nie pozbędę się tych śladów po trądziku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Z tym hardcorowym podejściem lepiej uważaj ...możesz wyrządzić sobie krzywdę ... tak jak pisano wyżej - dla niektórych to bomby z opóźnionym zapłonem
![]() Jeśli nie idzie Ci z kwasami - może retinoidy okażą się pomocne. Ja używam Atrederm 0,025% i jestem zadowolona. Nie wiem tylko ile musisz odczekać,zanim z kwasów przejdziesz na retinoidy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Pleple a to nie ja Ci poleciłam glico?
![]() Ja juz stosuje go ok. 3 tygodni i są efekty!!!! Co mnie cholernie cieszy ![]() Derm powiedziała mi ze ten krem wlasnie ma ten plus ze nie trzeba go stosowac dzien w dzien, spokojnie mozna sobie co jakis czas zrobic przerwe na jeden, dwa dni ![]() Aha Pleple, tak czytam Twoje posty i nie wiem czy dobrze rozumiem... Tobie o to chodzi zeby skora stałą sie max czerwona wtedy uważasz ze krem dziala?? A jesli nie robi sie czerwona tzn ze nie dziala?? Przeciez nie o to w tym kremie chodzi ![]() Ja stosuje cieniutka wartwe i naprawde efekty są |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Raczkowanie
|
Aaaaa... Nie pamiętam, możliwe!
![]() Cytat:
![]() Ty też stosujesz Glyco, żeby spłaszczyć blizny i rozjaśnić cętki? Mam nadzieję, że i u mnie będą efekty! ![]() Cytat:
Edytowane przez Pleple Czas edycji: 2007-02-11 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Pleple ja tobie radze uwazac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Pleple tak, juz ci kiedys pisalam ze tak jak Ty walcze z bliznami po tradziku po tabl anty
![]() A Glico jest naprawde super, wcale nie musi piec (chociaz moze), stosuj go cienka warstwe - bo jak dasz duuuzo to faktycznie moze Ci wypalic skóre. Jak cie za bardzo piecze albo zaczyna ci sie luszczyc skóra odstaw na jeden dzien. U mnie pierwsze efekty staly sie widoczne po jakims 1,5 tygodniu stosowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Hmmm..czy Glico jest mocniejszy niż Lysanel Activ? Bo stosowałam LA i szczerze mówiąc spisał się dosyć marnie - odniosłam wrażenie, że był za słaby. I właśnie poszukuję czegoś mocniejszego do uporania się z grudkami i przebarwieniami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny, nie bójcie się, postaram nie zrobić sobie krzywdy. Mam jeszcze jakiś instynkt samozachowawczy
![]() Joyka, tak, Glyco-A jest silnym środkiem, zdarza się, że przedawkowanie kończy się strupami na twarzy, sporo o tym czytałam, zanim sobie kupiłam ten "krem". Swoją drogą, to dziwne, że Skinoren jest dużo słabszy, a jest na receptę, a Glyco-A można kupić sobie z marszu w aptece. A przecież to naprawdę niebezpieczny środek, w dodatku lakoniczna informacja na pudełeczku na temat stosowania jest absolutnie niewystarczająca,a nawet myląca, bo z tego, co czytałam,stosowanie się do niej zwykle przykro się kończy. Nie ma też słowa na temat konieczności stosowania kremów z wysokimi filtrami, a przecież to jest super ważne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ple ple - stosowanie filtrów jest NIEZWYKLE ważne- ale nawet dermatolodzy nie zawsze o tym mówią...tak było w moim przypadku - Skinoren, Elocom i inne maści - wszystko to stosowałam BEZ ochrony przeciwsłonecznej...
![]() dlatego postanowiłam wziać się w swoje ręce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.skinoren.pl/informacje_o_produkcie/ Cytat:
![]() Ostatnie zdanie szalenie mi się podoba ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu tego wątku stwierdzam, że ja to jestem naprawdę gruboskórna..
![]() Jednak po tak długim czasie stosowania stwierdzam zdecydowanie,że ten kremik działa, tylko czasem trzeba zwyczajnie..dać mu czas.. ![]() ![]() Dodam może jeszcze tylko, ze od jakiegoś czasu łączę kurację Glyco z Retinem-A (Retin na noc,Glyco-rankiem) i chyba dopiero to połączenie dało w moim wypadku najlepsze efekty... (+ oczywiście możliwe duże ilości kremu nawilżającego!) Życzę zatem dużo wytrwałości , Pleple! I - powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Czytanie historii "glycolowych" z happy endem to miód na moje serce
![]() Czy znacie jakiś półtłusty czy tłusty krem na obecną pogodę z jak najwyższym filtrem? ![]() Rayne, ja dostałam Skinoren na receptę od lekarza, więc zasugerowałam się, że jest to lek dostępny na receptę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Mnie Glyco-A przepisał lekarz dermatolg ( świetny, wspominany tu często na forum)
Używam go od roku, regularnie. Efekt - lekko rozjaśnione przebarwienia, jaśniejsza skóra na buźce. Oczywiście zaraz po nałożeniu piecze ( tak ma być), zgodnie z zaleceniem lekarza odczekuję jakieś 15 minut i nakładam dobry krem nawilżający. Wg mojego lekarza, po 30-tce należy używać tego kremu regularanie, gdyż własnie poprzez zawartośc kwasy glikolowego lekko złuszcza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Łącze wątki o identycznej tematyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
A krem nawilżający nie "gryzie" się z Glyco? Nie niweluje działania kwasu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Ja używam kremu SVR (Xerial 5), nie zauważyłam, aby jako użyłaś "gryzł" sie z Glyco-A
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Mnie to się nawet wydaje ( i chyba tak właśnie mówił mi też o tym mój lekarz "od twarzy"
![]() ![]() No i w ogóle przy stosowaniu kwasów- warto chyba po prostu obserwować swoją buźkę, bo reakcje mogą być różne i nie zawsze wychodzą od razu, ale w miarę upływu czasu - można zazwyczaj się jakoś zorientować, co jest akurat dla nas najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Czy to możliwe, żeby po kilku dniach stosowania Glyco cętki na twarzy zrobiły się jaśniejsze?? Takie mam wrażenie. Oczywiście jestem cała w skowronkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Glyco-a pytanie !
wiem ze stosując glyco nalezy uzywam kremu z filterem ( trzeba czy pwinno się?
![]() ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Dot.: Glyco-a pytanie !
podnosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Dot.: Glyco-a pytanie !
Karolinka, ten filtr którego link podajesz nie nadaję się gdyż nie jest fotostabilny
Fotostabilne filtry w swojej ofercie mają firmy apteczne : Vichy , La Roche, Avene, SVR, Bioderma, Iwostin Lub drogeryjne: L'oreal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.