![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wątek zbiorczy - GLYCO A
Kupiłam krem glyco-a, bardzo ładnie wygładza skórę i złuszcza ( nawet bardzo ), ale przy okazji strasznie wysusza. Nie mogę go stosowac codzienie, ale najwyżej co drugi dzień. Jak krem stosować na zmianę z glyco-a, zeby skóra nie była tak przesuszona???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: GLYCO-A jak używać???
A może po wchłonięciu tego z kwasami aplikuj krem nawilżający, kremy na noc. Właśnie, czy kupiłaś to coś we Wrocławiu? W takim razie gdzie?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Spróbuję!! Na placu Nowy Targ jest aptek McCoy`s zadzwoniłam tam, zamówiłam i na drugi dzień rano krem już na mnie czekał. Tel. 342 74 42,46.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hello, tez uzywam Glyco A i mimo iz mam twarz przyzwyczajoną do kwasów, ten mnie piekł - to potęzne stężenie AHA. Czy stosowałas wcześniej kremy z nizszym stęzeniem? moze twoja skóra jest teraz nie przyzwyczajona do kwasów. Pamiętaj że na glyco a możesz nakładac inny krem nawilżajcy albo kojacy - ja zawsze tak robię bo same kwasy nigdy nie nawilzają moej skóry dostatecznie. Glyco jest bardzo lekki i szybko się wchłania, dlatego po chwili nakładam na niego inny krem. Najlepiej jakiś delkatny apteczny, kojący. Jest duzy wybór, mozesz spróbować coś z la roche, Toleriane albo zwykły hydraphase, coś z Abene lub Biodermy albo Iwostin ten bez filtrowy (bo po co na noc filtr
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki!!! Nie wiedziałam, że można nakładać jeden krem na drugi, ale na pewno spróbuję!!!! Pozdrawiam!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
dzięki za info. A ile kosztowało Cię to cacko?
Widzisz, Smoczyca podała Ci wiele prozpozycji kremów, wybór jest olbrzymi. Albo możesz stosować krem z kwasem co drugi dzień, albo nawet rzadziej.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na razie spróbuję nakładać na glyco-a krem nawilżający a jak nie pomoże to będę go stosowac co drugi dzień. Krem kosztował chyba 45 zł, to chyba najlepszy kosmetyk jaki stosowałam do tej pory, naprawdę widać efekty!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Re: GLYCO-A zaraz zwariuję
Mam łzy w oczach... wydawało mi sie że mam juz buzię do kwasów nawykłą... zaraz oszaleję!
![]() ![]() A teraz biegne szybciutko nasmarować buźkę tłustym kremem...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie Smoczyco
![]() ![]() z tego co pamietam moje "początki" uzywania kremow z kwasami pieklo mnie wszystko- nawet te "słabsze" kremy. Teraz nawet GlycoA ktorego uzywam codziennie od dwoch m-cy (na wieczor i nawilzający na to) wywoluje co najwyżej lekkie mrowienie ![]() ![]() Po prostu skoro po oczyszczających maseczkach i peelingach Twoja skora mowi kwasom "niet" ![]() ![]() ![]() cmoki i nie ciskaj za okno bo taki zly nie jest ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Uuuuuu... biedactwo! Wiem co czujesz, bo kiedyś nałożyłam go zaraz po mocnym peelingu i musiałam siadać na rękach żeby sobie skóry nie wydrapać. Najlepszy w tej sytuacji jest podmuch zimnego powietrza - włącz wentylator i usiądź przed nim albo stań w otwartym oknie
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ach Pal
![]() dzięki za otuchę... no sama mogłam miec tyle rozumu żeby po maseczce nie nakładać kwasku ![]() ![]() Uspokoiłaś mnie! ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Przy okazji zadam wam pytanko... Czy wiecie może jak długo działa Glyco-A po nałożeniu? Czy działa dopóki go nie zmyje czy sam z siebie po paru godzinkach (po ilu?)?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
droga Aniu, Glyco działa zaraz po nałożeniu aż do momentu gdy się go zmyje
![]() ![]() Trzeba mu to oddać draniulkowi, że choć piecze jak nie wiem co to naprawdę wygładza skórę... liczę na to że za jakiś czas pojawi sie u mnie jakiś piorujący efekt nawilżenia ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ten kremik polecił mi sam Pan dr W.Jankowiak!
Stosuję go już dwa miesiące i efekty są rewelacyjne! Jeśli chodzi o stosowanie Glyco-A ja mam zalecone: codziennie rano, następnie po około 15 minutach dobry krem nawilżający i żadnych innych środków złuszczjących. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej
mam prosbe. Doradzcie mi jaka jest najlepsza masc na przebarwienia powstale po tym nieszczesnym tradziku ![]() Slyszalam ze dobrze sobie z tym radzi masc Glyco-A. Czy rzeczywiscie jest taka dobra? a moze macie jakies inne propozycje? prosze o rade. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Podejrzewam , że nie używałaś wcześniej kwasów, jak wrzucisz w wyszukiwarkę to naprawdę pojawi się mnóstwo postów na ten temat bo to ciągle się tutaj przewija. Ponadto dodam od siebie, że na mnie działa ale jest silny bo aż 12%. Radziłabym zaczać od czegoś łagodniejszego, a może acne derm - ładnie goi wypryski i je rozjaśnia i w porównaniu do tych "typowych" kwasów jest o wiele tańszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Glyco-A?
Cytat:
![]() A mam jeszcze jedno pytanie. Gdybym jednak sie zdecydowala na ten glyco-A to czy nie wypali mi buzi:P jak on jest taki mocny? a masz racje nie uzywalam do tej pory kwaskow:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
1) jak na mój gust zdecydowanie za mocny jak na pierwszy raz i możesz sobie zrobić więcej krzywdy niż pozytku, 2) przy kwasach jakie by one nie były należy pamietać o filtrach bo przerwienia mogą się pojawić na słoneczku, 3) niewiem jaką masz skórę ??? skłonną do wyprysków??? glyco -a nie ma w swoim zamiarze leczyć lecz złuszczać, rozjaśniać i to robi doskonale ale może wartałoby sie pokusić na wspomniany "kwasik" acne -derm ![]() 4) niewiem co uważasz za "wypalić" , może na pewno mocno wysuszyć , więc należy pamiętać o nawilżaniu , odżywaniu i ja np mam cerę suchą to nie używam go codziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Radzilabym spojrzec na KWC i tam poczytac troche w opiniach...Za porada naszej kochanej Smoczycy wiem,ze dla cery z wyprsyskami dobry bylby kremik Lysanel Acticve ,ktory ma w skladzie kwasy BHA a one maja wlasciwosci antybakteryjne,czyli zwlaczajace wypryski,Glico a ma Kwasy AHA..aktualnie uzywam tego kremiku i nie zauwazylam jakiegos maskrycznego pieczenia czy tez'wyzerania twarzy',na drugi dzien moja buzka byla nawet nawilozona
![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja ci nie radze stosowac glyco-a teraz ja popełniłam dokładnie ten błąd.Nie miałam syfów i postanowiłam sobie rozjasnic twaz i ja troszke złuszczyc.....po tygodniu spasowałam bo był dla mnie za silny.twarz mi sie po tygodniu stosowania zrobiła nadwrazliwa i nie moglam juz glyco stosowac
![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
dziewczyny. Ja glico A stosuję od jesieni do wiosny. I twarz mam super. Wcześniej też nie stosowałam niższego stężenia zaczęłam od razu od Glico. Na początku po nałożeniu czuję lekkie mrowienie i nic poza tym. Używam go najpierw co trzeci wieczór, po miesiącu co drugi. Nakładanie warunkuję obserwując skórę. Efekt buźka gładka, rozjaśniona bez wyprysków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Bede bacznie obserwowac moja twarz..na razie uzywam go od piatku ,wiec nie moge ocenic jaki jest...
![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja tam was tylko ostrzegam,nie mowie ze u was sie bedzie coś dzialo ale ja jestem wrazliwiec i wrazliwcom nie radze tak od razu wyskakiwac z 12% lepiej zaczac od nizszych, ale jak macie buzkie nie do zdarcia to i moze nic sie nie bedzie dzialo.....czekam na wasze opinie jak u was bedzie działac... to mi tu pisac
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi
![]() a jest moze Glyco-A ale nie 12% ale slabszy? chyba rzeczywiscie dam sobie z nim spokoj moze zastosuje cos slabszego jak tak na pierwszy raz ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
No wlasnie na razie nie zapeszam mam nadzieje,ze nic mi nie bedzie..
a co do Glico A to wydaje mi sie ,ze nie ma mniejszych proocentow ![]() Nie stosowalam ,ale ponoc bardzo dobry jest Effeclar..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Tuchajbej ma rację - Glyco to tylko 12% Aha - to bardzo dużo, ta firma ma tylko ten jeden krem w ofercie. Ale w aptece są kremy z niższym stężeniem - Cleanance K, Diacneal, Effaclar (tu mamy lipohydroxykwas). Nie chcę nikogo zniechęcać do kuracji kwasami, bo sama jestem zwolenniczką, ale naprawdę Glyco jest bardzo silnym preparatem i ja bym nie zaczynała od niego swej przygody z kwasami. To bardzo wysokie stężenie AHA, najwyższe do użytku domowego, wyższe są tylko stosowane w gabinetach przez kosmetyczki czy lekarzy. Nie dziwię się że Tuchajbej zaobserwowała uczucie nawilżenia skóry - AHA w tym stężeniu działa właśnie nawilżająco. Nie ma za to właściwości antybakteryjnych, dlatego dla cery z problemami lepsze będzie coś z dodatkiem BHA, np Lysanel, albo kwas azelainowy (Acne Derm, Skinoren).
Glyco jest naprawdę mocnym preparatem. Żałuję jednej niezbyt rozsądnej kuracji - kosztowała mnie wiele miesięcy koszmarnego uwrażliwenia cery i rok wklepywania specyfików uspokajających naczynka. Tak wysokie stężenie AHA nie przysłuży się naczynkom - u mnei rozjuszył je tragicznie, wszystko zaowocowało również bardzo wydelikaconą cerą - szczypało i piekło prawie wszystko - używałam tylko mocno kojącego kremu dla wrażliwców i o kwasach zapomniałam na długo. Nadal oceniam Glyco A jako b. dobry i efektywny specyfik - złuszcza, oczyszcza, pomaga w pozbyciu się drobniejszych blizn czy przebarwień - ale to specyfik nie dla wszystkich. Dla mnie na pewno niewskazany. Wszystkim osobom z wrażliwą naczynkową cerą zalecam ostrożność - minusy mogą przeważyć ewentualne korzyści. Ja na własnej skórze się nauczyłam, że kwasy AHA niestety mi nie służą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez interesuje ten krem(mialam wiele innych z kwasami-potrzebuje czegos mocniejszego),ale w skladzie zawiera on parafine-zapychacz porow.Czy zeczywiscie on zapycha pory?
Co do Effaclar k - uwazam,ze jest on za slaby,moze byc dobry na ten pierwszy raz,ale i tak jako pierwszego uzylam kiedys Lysanel activ SVR i jest naprawde dobry.Teraz 2 razy w tygodniu robie sobie peeling preparatem z zawartoscia kwasow 25%. Aha.Diacneal tez jest dobry,ale tylko pierwsza tubka.Ja uwielbiam kwasy,zluszczanie,doszlam juz do wspolczynnika 25 % i szukam wyzej(juz wlasciwie znalazlam-chce kupic)Uwazam,ze to wszystko juz dla mnie za malo,moze moja skora juz nie reaguje na kwasy?Nawet,gdy uzywan peelingu SVR HYDRACID SP a na niego poloze Diacneal to mam tylko ladna,zarozowiona buzie,mila wdotyku,bez podraznien.Wlasciwie to jestem zadowolona.Znalazlam nawet peeling do uzytku domowego z zawartoscia kwasow 50 %,ale nie wiem czy to dobry pomysl,na razie podwyzsze procent do 30. Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-02-16 o 15:46 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]()
O widze duzo rad
![]() ![]() to rzeczywiscie dam sobie spokoj (jak na razie) z Glyco-A. Wyprobuje chyba Acne-derm moze bedzie dobry bo tez duzo dobrego sie na jego temat naczytalam a jak nie pomoze to wtedy.... ![]() Nie mam zbyt duzych tych przebarwien ale mnie juz denerwuja wiec trzeba sie jakos tego pozbyc ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
dla mojej mieszanej cery glyco-a byl dobry. od niego zaczynalam przygode z kwasami i nic sie nie stalo. tzn. najpierw szczypalo przez pierwsze dni. przez nastepne 2 tygodnie nie szczypalo, ale mialam skore jak scierka, a potem kupilam physiogel
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Effaclar faktycznie jest raczej słabym kremem, ma Ph nieco zbyt wysokie by kwas mógł efektywnie złuszczać. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.