|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Color assist - bezpieczny ściagacz kolor - potrzebuję opinii kogoś kto stosował
witam,
stało sie. robie eksperyment. na głowie mam ściagacz By Fama, trzymam 30 min. potem zastosuje majiblond kolor 921. kolor wyjściowy: ksztano-czarno-sraczkowaty. kolor docelowy-średni popielaty blond ,,, |
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Color assist - bezpieczny ściagacz kolor - potrzebuję opinii kogoś kto stosował
Wątpię żeby był popielaty.. Po tych wszystkich ściągaczach zawsze zostaje rudość trudna do przykrycia.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
i tu masz rację
w sumie tragedii nie ma , na popiel tez nie liczylam. ale śmierdzi okropnie,bleh(dekoloryzat or)
|
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny poradźcie: mój naturalny kolor to średni brąz, miałam na głowie farbę Casting Mroźny Kasztan a ostatnio położyłam Miedziany zniewalający mahoń. Wyszedł tylko na odrostach ale dał ładny złoto-rudy połysk całości i teraz zastanawiam się co wyjdzie jak ściągnę kolor i jaki kolor na to położyć???
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
ruda7816 nie ma czegoś takiego jak bezpieczny ściągacz koloru , każdy niszczy włosy, cudów w tej dziedzinie niestey nie ma
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
jak myslicie dziewczyny ile kompletow potrzeba na wlosy siegające linii biustonosza?
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
ja radze dwa. na moje do ramion ledwo ledwo starczyl jeden
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Super wynalazek,faktycznie...dz isiaj nałozyłam na włosy,trzymałam 30min i... mam taki kolor jak przed. Wyrzuciłam 50zł,żeby zniszczyć moje włosy bez jakiegokolwiek efektu. Świetnie
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie mozna dostac tendekoloryzator, zanlazłam na stronie Elgon ale tam są saszetki musiałabym kupić jakies 5-6 kopletów żeby zrobic dwa razy, al wiem ze są w buteleczkach 75ml z tym ze nie mogę nigdzie tego dostać
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam w buteleczkach na allegro, teraz widzę że już nie ma
Masz bardzo długie włosy?
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam cieniowane: część krótsze niż do ramion, a część do piersi no może ciut krótsze i rzadsze. Cos jak Natalia Kukulska (ale nie ogolone ) nie mam grzywki - te włosy są równe z tymi z tyłu.http://www.zeberka.pl/art.php?id=4148 ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
A możesz mi podać nazwe uzytkownika z Allegro od którego to kupiłaś, ja napisałabym do tej osoby i zapytała czy będzie miał jeszcze to w buteleczkach. Edytowane przez sywii Czas edycji: 2009-06-26 o 13:44 |
||
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Kupuiłam tutaj:
http://allegro.pl/my_page.php?uid=1516784 ale to jest chyba profil allegro elgon.pl więc równie dobrze możesz zapytać na elgon.pl. Mnie ten duży zestaw (2x75ml) starczył na 2 użycia na włosach do ramion , nie wiem czemu na stronie elgon podają że saszetki 2x30ml starczą tylko na bardzo krótkie włosy, dodam że nakładałam bardzo obficie. Najlepiej sprawdź pojemność farby którą farbowałaś włosy |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
hey mam do was takie mala prosbe
estem tu nowa i chcialam zapytac ja malowalam kioedys na czarna farbe z palete ale to bylo jakies 2lata temu malowalam tez szamponetkami z tej samej firmy ok 1roku malowania. mo naturalny kolor to sredni braz chcialabym zapytac co zrobic zeby zejsc do tego koloru a mam juz ok. 5cm odrostow i to brzydko wyglada bo teraz odrosty mam rude pod czerwone a chcialabym miec moj naturalny a potem sprobowac z blondem pomozcie z gory dziekuje *
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Paolek, pozostaje Ci tylko rozjaśnianie włosów i położenie farby odcieniem zbliżonej do Twojego naturalnego koloru
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
czytalam opis tego produktu i jakby byl w moim miescie albo okolicach to bym kupila podobno dobry ten color assist po tym co czytalam tutaj chce zdjac ten kolor o ile to sie da ale warto sprobowac na pasemku a potem na calej glowie
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- tylko ze moje miasto to stalowa wola w woj. podkarpackim to nie to co warszawa krakow czy wroclaw tam napewno jest ten dekoloryzator a tutaj to niewiem jutro pojde zobaczyc czy jest mam dosc juz tego koloru mam ochote jakiejs odmiany na wakacje szalenstwa na nie blad platynowy ale taki ze zlotymi refleksami cos w tym stylu niechce a moje wlosy bardzo powoli rosna w dodatku sa krecone ;p buziak;*---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- mam teraz odrosty jak ta dziewczyna co wkleila zdjecie na stronie 3 a nick quenth. i chce z takiego zejsc do sredniego brazu a potem juz pomalowac jakas farba na ciemny blad niewiem czy to sie uda ale chcialabym zreszta kazda z was rowniez;*
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Juz wiem że dekoloryzatora w buteleczkach już nie ma - nie produkuja, są tylko dostępne w saszetkcha.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Polecam dekoloryzator Elgon Color Assist, jest doskonały! Włosy mam piekne, nie są w żadnym wypadku zniszczone. Oto porównanie: zdjęcie 1 to włosy przed a zdjęcie 2 to włosy po dekoloryzacji i nałożeniu koloru piaskowy blond.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
łał nieźle! ja pamiętam ze po dekoloryzacji i powtórnej koloryzacji strasznie mi zciemniały na końcówkach, dlatego pytam jaki jest odstep czasu między tymi zdjeciami? a tak wogóle to przypomniało mi sie to uczucie przyjemne, kiedy po wielu latach "ciemnoty" na włosach ma sie znowu jasne
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
color assist ściagacz koloru
hejka
Chciałabym się zapytać co wiec ie o tym ściągaczu koloru.Czy ściągnie czarna farbę z włosów, na ile aplikacji starcza opakowanie 2x75ml, czy niszczy włosy ,czy któraś z was próbowała tego produktu i gdzie można to kupić bo jestem z małego miasteczka więc nie jestem pewna czy w mieście gdzieś to znajdę???
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: color assist ściagacz koloru
pomoże ktoś???
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
ja osobiście nie używałam ale moja siostra tak (ściągneła czarny kolor do jasnego rudego) i zafarbowała na jasny brąz-nie zniszczyła włosów
Wejdz na kwc tam są wypowiedzi na temat tego dekoloryzatora https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...r-remover.html a to strona o firmie elgon i jego produktach poczytaj http://elgon.pl/dekoloryzator-sciaga...30ml-p-89.html tam są też wypowiedzi na ten temat
I come to you in pieces So you can make me whole Hold on to me and never let me go.... Edytowane przez fryteczkack Czas edycji: 2009-07-11 o 17:09 |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Jest już wątek na ten temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=189027
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Minęło 6 dni od dekoloryzacji, kolor jest bez zmian. Myłam włosy 6 razy od tamtej pory. Może włosy Ci ciemniały, bo nie zafarbowałaś ich po dekoloryzacji?
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Oj, nie doczytałam, że farbowałaś. Przepraszam. |
|
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Jazzlyn Mozesz mi powiedziec jaki zrobilas odstep czasu miedzy jedna dekoloryzacja a druga? Jestem pod wrazeniem efektu jaki osiagnelas Musze to dorwac i wreszcie wrocic do naturalnego kolorku
|
||
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Robiłam je tego samego dnia
(na ulotce pisało że spokojnie można powtórzyć). Chciałam jasnego blondu więc poszłam do fryzjera po paru miesiącach i rozjaśniłam całe włosy, na pewno nie byłoby to możliwe bez użycia elgonu bo większośc fryzjerów łapała się za głowę i mówiła że nic nie wyjdzie.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to bo ja juz sie zamotalam
O co tu chodzi z tym fryzjerem i rozjasnianiem "Chciałam jasnego blondu więc poszłam do fryzjera po paru miesiącach i rozjaśniłam całe włosy, na pewno nie byłoby to możliwe bez użycia elgonu bo większośc fryzjerów łapała się za głowę i mówiła że nic nie wyjdzie." Wrzucilas foty przed i po...Na ciemne wloski polozylas Elgon z czego wyszedl Ci jasny blond i pozniej na to zarzucilas zloty blond z Garniera...
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Favourites, to znaczy że ten Elgon musi być naprawde zarąbisty
|
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Az takie rozjaśnianie po elgonie jest możliwe ale tak dokładne przykrycie rudości to aż mi się nie chce wierzyć... ściągałam ciemną farbę z rozjaśnianych wcześniej inną farbą włosów no i wyszła na prawdę bardzo jasna wypłowiała blond marchewka. Ale uzyskanej rudawej poświaty nie dało przykryć się niczym
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=*milka*;13223272]
Sama robilas? Jedna dekoloryzacja Ci starczyla, zeby zrobic taki bladzik ![]() Nie robiłam sama, była u fryzjera. I jedna dekoloryzacja starczyła, nie było potrzeby powtarzać zabiegu bo kolor mnie zadowalał ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Ja nawet nie miałam żadnej rudawej poświaty. Naturalnie, kolor popielaty nie jest, ale nie chciałam nawet takiego. Może moje włosy nie są rude, bo ściągałam z brązu a nie z czarnego... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

w sumie tragedii nie ma , na popiel tez nie liczylam. ale śmierdzi okropnie,bleh(dekoloryzat or)

) nie mam grzywki - te włosy są równe z tymi z tyłu.

*

Musze to dorwac i wreszcie wrocic do naturalnego kolorku
O co tu chodzi z tym fryzjerem i rozjasnianiem "Chciałam jasnego blondu więc poszłam do fryzjera po paru miesiącach i rozjaśniłam całe włosy, na pewno nie byłoby to możliwe bez użycia elgonu bo większośc fryzjerów łapała się za głowę i mówiła że nic nie wyjdzie." Wrzucilas foty przed i po...Na ciemne wloski polozylas Elgon z czego wyszedl Ci jasny blond i pozniej na to zarzucilas zloty blond z Garniera...