Dekoloryzatory

Elgon Color Assist, Color Remover Ściągacz koloru

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 listopada 2022 o 9:14
    Genialny, cudo!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Genialny produkt. Żaden fryzjer nie chciał się podjąć zrobienia mi jasnego brązu z moich ciemnych włosów. Po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii i przede wszystkim tego, ze w ogóle nie niszczy, skusiłam się. I totalnie nie żałuje! Włosy maja przepiękny brąz (dołączam zdjęcie przed i po). Osoby, które mówią ze im włosy wróciły do poprzedniego koloru musiały zrobić coś nie tak. Ja przed umylam włosy porządnie szamponem bambino dla dzieci (nic poza tym nie nakladalam). Poczekałam, aż wyschły i dopiero nałożyłam produkt. Kupiłam 3 komplety, a na moje włosy wystarczyło 1,5. Po 35 minutach umylam znów tym szamponem dla dzieci, a przed wypłukiwały włosy dobre 10 minut. Hit nad hity!
    Zalety:
    • Nie niszczy włosów.
    • Cudownie działa.
    Wady:
    • BRAK
  • 18 maja 2020 o 11:23
    super dekoloryzjacja
    Super produkt co prawda pierwszy raz mi nie wyszło bo źle zrobiłam, ale po przeczytaniu instrukcji i filmiku na youtobie już wyszło super więc polecam zdecydowanie
  • 1 listopada 2014 o 15:52
    Dla cierpliwych - bardzo dobry :)
    Od jakichś 10 lat farbuję włosy. Mój naturalny kolor to ciemny blond, farbowałam poczatkowo na brązy, a od jakichś 4 lat - na czarno. Włosy były już mocno zmęczone, wysuszone i pozbawione blasku. Błagały o przerwę od farb :) Zejście z czarnego koloru jest dosyć drastyczne, dlatego zastanawiałam się nad wykonaniem teg profesjonalnie u fryzjera. Jednak w moim miasteczku brak jest fachowców w tej dziedzinie, poza tym cena zabiegu też raczej odstraszała. Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce, po przeczytaniu recenzji na wizaz.pl oraz na blogach zdecydowałam się na zakup Elgonu. Włosy mam lekko za ramiona, kupiłam dwa komplety. Niestety okazało się to za mało. Co prawda czarny kolor zszedł (nierównomiernie, ale nie rzucało się to mocno w oczy), al bardzo delikatnie. Byłam trochę rozczarowana, jednak widok - już nie czarnych - a ciemno brązowych włosów zmotywował mnie do dalszej walki :) Ważne było też to, że rzeczywiście włosy nie były ani trochę zniszczone, wręcz wydawało mi się, że są w lepszym stanie niż przed zabiegiem. Dokupiłam dodatkowe 2 komplety, co nadal okazało się za mało. Suma sumarum, po piątym użyciu Elgonu (w ciągu 2 tygodni) doszłam do koloryu, jaki chciałam, czyli ciemny rudy - który póki co nieco zlewa się z moimi odrostami. Jestem bardzo zadowolona. Trochę się wykosztowałam, ale nie żałuję, bo nie musiałam niszczyć włosów rozjaśniaczem, uzyskiwałam stopniowo kolor, jaki chciałam, no i włosy są w naprawdę dobrym stanie. Smrodzik niemiłosierny, ale da się wytrzymać. Włosy za każdym razem płukałam przez 7 minut, tak jak napisano w instrukcji, a następnie umyłam szamponem dla dzieci. Podsumowując - polecam, ale radzę być cierpliwym i dokładnym przy stosowaniu :) Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 5 kompletów
    lisiek
    17 marca 2014 o 16:11
    jestem zadowolona, jednak liczyłam na większy efekt
    Mój naturalny kolor włosów to mysi blond, który najpierw został rozjaśniony prawie do platyny, a po jakimś czasie pofarbowany na średni brąz. Jak wiadomo kobieta zmienną jest, więc postanowiłam wrócić do blondu. Recenzję dekoloryzatora znalazłam przypadkiem na youtube. Zamówiłam dwa komplety, żeby drugi mieć w pogotowiu gdyby jeden nie wystarczył. Jeden komplet starczył na całą długość moich włosów, więc dekoloryzację zrobiłam dwa razy. Za pierwszym razem ze średniego brązu uzyskałam jasny brąz. Za drugim już ciemny blond (niestety trochę ciemniejszy niż mój). Jestem całkiem zadowolona z efektu, bo poradził sobie ze ściągnięciem średniego brązu. Podsumowując: +dobrze ściągnał kolor z moich włosów +kolor który uzyskałam nie ściemniał -brzydki zapach, jednak do zniesienia -mało poręczne \'opakowanie\' (saszetki) Używam tego produktu od: użyłam 2 razy Ilość zużytych opakowań: 2 komplety
  • 16 października 2013 o 8:14
    dobry produkt
    zakupiłam Elgon Color Remover po przeczytaniu wielu opinii na Wizażu. Moim celem było pozbycie się ciemnego brązu, zmieszanego z burgundem. Wele warst farby było na moich włosach, końcówki czarne. Zasosowalam elgon zgodnie z instrukcją, ale początkowo nałożyłam go pędzelkiem do koloryzacji tylko na końcówki włosów, stopniowo coraz wyżej, na końcu na odrosty. Na odrostach był tylko ok. 5 minut. Dzięki temu kolor zmył się dość równomiernie. Należy dokładnie go spłukać. ja dodatkowo umyłam włosy szamponem p. łupieżowym i spłukałam wodą z cytryną. Po ok. 2 godz. nalożyłam szampon koloryzujący, który zmyłam po 10 minutach bo kolor przyjmował się błyskawicznie i bałam się zbyt ciemnego. Plusy - cel został osiągniety (pozbylam się koloru, który mi się zudził Minusy - zapach Nie zastosowałabym tego produktu, nie czytając wcześniejszych opinii bałabym się. Używam tego produktu od: jednorazowo Ilość zużytych opakowań: 1 zestaw