---> 10 kg mniej do końca roku 2007 <--- - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-18, 08:26   #91
ciapulinka
Rozeznanie

Talking Dot.: ---> 10 kg mniej do końca roku 2007 <---

hejka dziewczynki
ja caly czas jestem na dieciez wiekszymi i mniejszymi powodzeniamiteraz chcialabym powiedzmy te 10 i bede zadowolona
mam okolo 167 cm wzrostu i waze 61
nie jest to juz zadna nadwaga jaka wczesniej mialamale chcialabym wazyc 10 mniej i juz
nie mam specjalnych problemow z trzymaniem dietywzielam sie za siebie jakies 7 miesiecy temu i schudlam okolo 20 kilogramowczsem dlugo czekalam by chociaz 1 kilo spadlo
teraz zaczelam male cwiczonkaciezko bylo zaczac ale jak juz zaczelam to brak ich wplywa na mnie zle wiec wsiadam na orbitreka i cwiczemoj organizm wtedy czuje sie lepiej poprostu.przez caly czas uzywam mozliwych kremow na skorezeby nie byla potem ble

czytalam o calulitisie....ja uzywam na niego peeling kawowy i krem jednaj firmy ktory dla mnie jest swietny!!!wczeniej probowalam vivhy ale jest do dupyi drogi i nic nie dzialal na mnie przynajmniej!!

moim najwiekszym problemem podczas diety jest to ze jak juz malo jem to za jakis czas moglabym poprostu nie jesc.nie czuje takiej potrzebyi tu musze najbardziej uwazac na siebie by nie popasc w sidla jakiejs anoreksji

na pocztek mysle ze duzo napisalamwiec czekam z niecierpliwoscia na przyjecie mnie do was
ciapulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 08:34   #92
paula_blu_ajss
Rozeznanie

GG do paula_blu_ajss
Dot.: ---> 10 kg mniej do końca roku 2007 <---

hej witamy!
elianka...problem w tym, że jestem z małego miasta i o rossmanie to tu nikt nie słyszał...
a twoja praca to faktycznie dar z niebios...
a ja składałam już tyle podań...w większości do supermarketów których u nas dostatek, ale co najśmieszniejsze nawet tam chcą doświadczenia, którego nie mam po LO...
no nic wypełnie ta śmieszną ankietę...i sie zobaczy...
Stary 2007-06-18, 08:52   #93
orisha
Zakorzenienie

Dzięx ikonka86 za odpowiedz w sprawie therm Line - jak widać nie ma cudownych środków. Niby sie to wie, ale zawsze gdzieś tak chciałoby sie zeby takie istniały.

paula_blu_ajss - nie ma sie co dziwić, że takie kretynskie ankiety każa wypełniać. Chcą miec podkładke na piśmie, ze zobowiazała ś sie wypelniac takie i takie obowiązki, robic takie i takie rzeczy - nie moga tego zawrzec w umowie, bo to nie jest zgodne zz prawem pracy - jak przypuszczam - mamy tu studentkę prawa, wiec pewnie cos na ten temat wie wiecej

Faktem jest ze w marketach po porstu NIE MA KTO PRACOWAC! Jest taka załamka ze szkoda gadac - kolejki kilometrowe, kilka kas czynnych. Porazka - ale trudnosie dziwic i temu - za granica taka praca jest duzo wyzej płatna. A u nas to jest wyzysk ludzi. NIe dziwie sie ze ludzie nie chca sie tego podejmwac.

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 08:56   #94
orisha
Zakorzenienie

Witaj ciapulinka Fajnie ze dolaczyłas Zwlaszcza ze masz juz na koncie spory sukces kilogramowy co jest motywujące - przynjamnije dla mnie.

Napisz jak się za siebie wzielaś, co? Zbieram teraz rózne informacje, bo zaczynam swoja diete i chciałabym zobaczyc w koncu efekty

Przerzucam sie całkowicie na pieczywo chrupkie. Jestem skłonna zrobic ustepstwo tylko i wyłacznie na rzecz jakiejs kromki pełnoziarnistego pieczywa.

Stary 2007-06-18, 08:57   #95
ikonka86
Rozeznanie

uh, wymiary robie pierwszy raz, sa okropne ale zamieszczam je dlatego zeby sie jeszcze bardziej scisnac w sobie i zmobilizowac!!!

biust 85
talia 80
oponka 97
biodra 110
udo 66
waga dzisiejsza 71

odchudzanko!

ikonka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 09:02   #96
elianka
Zakorzenienie

ikonka- masz take wymiary jak ja kiedy zaczynałam tylko ja wazyłam jeszcze dwa kg więcej.

ciapulinka- powidz nam co robiłaś, że schudłaś tyle (oooo) ja niby mam 6 gg za soba, ale docelowo chce schudnąc jeszcze 12 czyli razem 18.....

edit- z tymi umówami o pracę to jest tak jak mówi orisha- takie klauzule sa niedozwolone, więt taka ankieta to obejście przepisów... a z tym dośwaidczeniem to jakis absurd... nie ma komu pracować a oni jeszcze jakieś wymagania stawiają :/
Stary 2007-06-18, 09:05   #97
ikonka86
Rozeznanie

elianka jestem dobrej mysli ze skonczymy raz na zawsze z tluszczykiem
wlasnie jem sniadanko: kanapka z chuda szynka + pomidor + rzodkiewka i do tego szklanka mleczka

odchudzanko!

Stary 2007-06-18, 09:25   #98
elianka
Zakorzenienie

Na prośbę ikonki zamieszczam swoje wymiary- z początku odchudzania (15 maj) i z ostatnich pomiarów (12.06).. tak orientacyjnie
aha- mam 167 cm wzrostu.

było/ jest
Waga 73/67
Biust 100/96
Talia 82/79
Biodra 106/99
Udo 58/55

może nie jakoś spektakularnie, ale powoli, skutecznie i do celu
Stary 2007-06-18, 09:56   #99
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Na prośbę ikonki zamieszczam swoje wymiary- z początku odchudzania (15 maj) i z ostatnich pomiarów (12.06).. tak orientacyjnie
aha- mam 167 cm wzrostu.

było/ jest
Waga 73/67
Biust 100/96
Talia 82/79
Biodra 106/99
Udo 58/55

wow elianka idziesz jak burza

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 10:01   #100
ikonka86
Rozeznanie

łał! ja tez tak chceeeee!! biore sie za cwiczenia xD

ciapulinka Ty z tego co widze masz orbitreka, powiedz mi, duzo daje cwiczenie na nim??

odchudzanko!

Stary 2007-06-18, 10:07   #101
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
aha- mam 167 cm wzrostu.

było/ jest
Waga 73/67
Biust 100/96
Talia 82/79
Biodra 106/99
Udo 58/55

Gratuluję!!!!

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 10:15   #102
ciapulinka
Rozeznanie

hejkafajnie ze tak cieplo mnie przyjelyscie

co ja robilam???po pierwsze nie znosze gotowacwiec jakies specjalne diety nie wchodzily w gre.wpierw zaczynalam od glodowki, wiem niezdrowe, ale jak obaczylam spadek wagi poprostu mialam motywacje potem stosowalam diety ale zazwyczaj monotonne, jak kapuscianka,kopenhadzka. nie stosowalam ich dlugo!!!bo jak spadly pierwsze spore kilogramy to orgaznim nauczyl sie juz radzic z ta dieta i waga stalaco jakis czas poprostu zmienialam. potem bylam na diecie oczyszczajacej z cytrynlubie cytryny ale picie z 9 cytryn soku dalo w kosc.to byla najwieksza ilosc z jakich musialam pic. potem stosowalam ale krotko diete plaz poludniowych. na niej poznalam IG.potem bylam na diecie grejfrutowej a teraz poprostu nie jadam a duzo w trakcie przerw miedzy dietami zwyczajnie ograniczalam kalorie, ale nie rezygnowalam np z jakiegos ciastka jak mialam ochote.zawyczaj nie mam pociagu do slodkiego nie kusi mnie ale czasem chce zjesc jedno to jem i koniec.nie slodze nic, wszystko pije gorzkie.nie jadam chleba bo nie lubie!!!ale raz na jakis czas jem jak mi partner uszykuje smaczna buleczke jesli jednego dnia zjem cos wiecej nie panikuje!!!jesli upadne podnosze sie i nie zalamuje sie!!
a co najwazniejsze nie mysle o jedzeniu!!!wiec bycie na dietach nie stanowi dla mnie zadnego problemu

dzis po wczesniejszych doswiadczeniach wiem ze nalezy cwiczyc!!!to nalepszy sposob na odchudzanie.nie zeby jakos sie tam forsowac ale ruch to podstawa. jak pisalam wczesniej od niedawna cwiczei gdybym wczesniej zaczela mysle ze teraz mialabym swoje 53 kiloale czlowiek uczy sie na bledach cale zycie nie odmawaialam sobie niczego na co mialam ochote ale jadlam tego mniej.zamiast trzech golabkow jadlam jednego.a tak uwielbiam golabki

ale mysle ze najwazniejsze podczas odchudzania jest myslec pozytywnie ze sie da schudnac!!!

na temat diet czytalam tyle ze kiedys stwierdzilam ze zwariowac idzie.wybraam to co mi odpowiadalo. i bez zbednego wydawania kasywiekszosc diet jest droga i trzeba za duzo kombinowac z jedzeniemto nie dal mnie
Stary 2007-06-18, 10:20   #103
Kamillcia
Raczkowanie

GG do Kamillcia

Cytat:
aha- mam 167 cm wzrostu.

było/ jest
Waga 73/67
Biust 100/96
Talia 82/79
Biodra 106/99
Udo 58/55

GratulacjeObysmy tez za miesiac mogly pochwalic sie takim spadkiem wagy i wymiarow

Ja wlasnie jestem po wazeniu i mierzeniu. Sprawa nie wyglada ciekawie...
Wzrost:178
Waga: 74,6
Biust: 100
Talia: 83
Oponka:92
Kuperek: 103
Udzisko (w najgrubszym miejscu): 61

To zaczynamy nasze zmiany Za mna juz zdrowe sniadanko, a teraz czas do nauki. Pozdrowionka!
Stary 2007-06-18, 10:25   #104
ciapulinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ikonka86 Pokaż wiadomość
łał! ja tez tak chceeeee!! biore sie za cwiczenia xD

ciapulinka Ty z tego co widze masz orbitreka, powiedz mi, duzo daje cwiczenie na nim??

no wiec przyznam jest ciezko!!nawet na latwym poziomie masz dosc po 12 minutach.ale nie dziwota skoro czlowiek ma kiepska kondycje dzis cwicze na najwiekszych obrotach i codziennie 30 minutorganizm sie przyzwyczail juz do wysilku i jak go brak to czuje sie zwyczajnie zle nie forsuje sie wiecej!!bo chce miec jedrne cialo a nie miesnieno i lepsza kondycje.po tygodniu cwicenia na nim i stosowaniu diety malokalorycznej schudlam w tydzien dwa kilo.niby nie duzo.ale skora zrobila sie ladniejsza i brzuch co najwazniejsze!!!na orbitreku pracuja wszystkei czesci ciala lacznie z biustema jak wczesniej mialam 85 F biustduzo jak cholerateraz mam 75 D i partner powiedzial z ejak mi spadnie jeszcze to mnie pogryzie!!!taki ma zostacwiec chce chudnac wszedzie indziej a nie w biuscie

kremy sa dodakiem do jedrnosci skory i tych innych spraw ale bez ruchy nie da sie miec jedrnej skory. troche cwiczen kazda z nas musi robic.poczatki sa trudne przyznaje ale jak jzu organizm alapie to same zobaczycie ze nie da sie dnia spedzic bez cwiczen. poza tym jak sie neico czlowiek napoci(jak ja) to mysli o jedzeniu poprostu nie wchodza do glowy!!!czlowiek pije i pie wiec zoladek zapelnia(nieco oszukuje) i niechce sie jesc zwyczajnie.
Stary 2007-06-18, 10:36   #105
ikonka86
Rozeznanie

ciapulinka podziwiam za Twoje podejscie... az tryska energia z kazdego zdania

mam orbitreka w domu, wiec tez sie biore za jazdowanie ;D hehe

odchudzanko!

10 kg mniej do ko\u0144ca roku 2007 <---","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Dietetyka\/Wsp\u00f3lne odchudzanie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16155739,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4327,"CampaignName":"Ecom_box"} -->
Stary 2007-06-18, 10:55   #106
paula_blu_ajss
Rozeznanie

GG do paula_blu_ajss

no to nie ma co pora się obmierzyć...

tylko plis no comment...i tak mi wstyd
wzrost: 168 [zawsze byłam przekonana, że już 170... ]
waga: 71
biust: 90
talia: 80
oponiak:90
biodra: 97
udzicho: 59
obliczyłam se nawet BMI a co mi tam...jakieś 25,16...to już jest otyłość czy narazie nadwaga
jej ale się zapuściłam...
na swoją obronę mam tylko tyle, że mam dość chłopięcą sylwetkę...jak pieniek prawie bez talii...do tego szerokie ramiona i dość mały biust...przez co wyglądam jeszze grubiej... a podejrzewam, że jak mi się już uda coś zrzucić to biust mi zniknie całkiem i bedę jak deska...
Stary 2007-06-18, 11:23   #107
ciapulinka
Rozeznanie

dziewczynko wsystko mozna osiagnac jak czlowiek chce

paula na biust sa jakies cwiczenia z ciezarkami by nie zmalal podczas dietymoge poszukac i wkleic jak chcesz

nawet jak dobrze pamietam mozna miec np biust pelny przy miseczce jaka sie albo numer wiekszy
Stary 2007-06-18, 11:26   #108
ciapulinka
Rozeznanie

Cytat:
ciapulinka podziwiam za Twoje podejscie... az tryska energia z kazdego zdania

mam orbitreka w domu, wiec tez sie biore za jazdowanie ;D hehe
tylko na pierwszy raz nie przesadzdaj czas cialu by sie przyzwyczailo do wysilku i tak po pierwszym razie bedzies zmiec doscale sie nie poddawaj
moja znajoma codziennie na orbitreku jezdzila prawie godzine i bez diety schudla tak ze jest dzis jak szczypiorek i ma fajowe cialko
Stary 2007-06-18, 11:26   #109
paula_blu_ajss
Rozeznanie

GG do paula_blu_ajss

ciepulinka wklejaj co popadnie, byle skutkowało...ciężarki posiadam, ale kilogramowe nie wiem czy będą odpowiednie...
10 kg mniej do ko\u0144ca roku 2007 <---","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Dietetyka\/Wsp\u00f3lne odchudzanie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16155739,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4328,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4299} -->

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-18, 11:37   #110
orisha
Zakorzenienie

elianka suuuper

Dla mnie najgorsze jest to, ze cały dzien siedze przy komputerze Niestety to powoduje ze czlowiekowie rosnie tyłek

ciapulinka widzę ze przeszłaś przez niezły zestaw diet Ja wam powiem - diety takie ułozone, narzucające co kiedy jesć etc. niestety nie sa dla mnie Wtedy odzywa sie we mnie chochlik jakiś i nie pozwalam sobie narzucać czegokolwiek, i udowadniak, ze nikt ni ebedzie mi kazal jesc akurat 'tego' Tak to ze mna jest.

Kiedy siedzialam w domu - czyt miałam duzo czasu i studia mogłam sobie liczyc kalorie dokladnie, ale teraz niestety ni emam na to czasu

Eeech, Ja sie zmierze jutro rano - na raziemoze powiedziec tylko, ze przy wzroscie 161 cm waże 66 kg - ostatnio przytyłam

Stary 2007-06-18, 11:38   #111
ciapulinka
Rozeznanie

1. Najważniejsze- NIE GARBIĆ SIĘ!

2. "Ściskanie piłeczki" - składamy ręce jak do modlitwy, łokcie unosimy na wysokość ramion i napieramy na dłonie. Powinno byc odczuwalne napięcie w ramionach i mięsniach na klatce piersiowej. Wytrzymac 10 sekud, powtórzyć kilka razy. Fajne, bo nie trzeba specjalnie się przygotowywac, i nawet siedząc przy komputerze można sobie zrobić przerwę i ponaciskac kilka razy

3. Damskie pompki- Uklęknij na podłodze. Oprzyj się na kolanach i rozstawionych na szerokość barków dłoniach. Łokcie powinny być delikatnie ugięte. Staraj się rozluźnić szyję i patrz w dół. Bardzo ważne przy wykonywaniu pompek jest napięcie wszystkich mięśni. Wciągnij brzuch, jednocześnie pamiętając o napięciu pośladków. Ciało od kolan do barków powinno stanowić linię prostą. Wdech- zgiąć łokcie i w dół, wydech- wracamy do góry. Zacząć od 5 pompek, potem stopniowo zwiększać liczbe powtórzeń- najlepiej seriami.

4. Stań wyprostowana, wysuń prawą nogę i lekko ugnij w kolanie, oprzyj na udzie prawą rękę. Lewą ręką chwyć hantle, zegnij ją w łokciu i poprowadź do prawego ramienia. Potem wyciągnij rękę przed siebie i wytrzymaj w tej pozycji 3 s., nastepnie powoli opuść rękę. Powtórz ćw na każdą stronę.

5. Podnodszenie ramion za głowę- połóż się na plecach, pamiętając żeby przylegały dokładnie do podłoża. Zegnij kolana i wciągnij brzuch. Unieś ręce (delikatnie ugięte w łokciach) wraz z ciężarkami przed siebie na wysokość ud. Rozluźnij mięśnie karku i patrz w górę. Następnie przenieś rękę wraz z ciężarkami za głowę, napinając mięśnie klatki piersiowej. Robiąc wydech, przenieś ramię do pozycji wyjściowej, pamiętając że łokcie są zawsze delikatnie ugięte. Wykonuj to ćwiczenie na przemian prawą i lewą ręką.

6. Odwodzenie ramion w bok (z ciężarkami)- połóż się na plecach, pamiętając aby przylegały dokładnie na całej długości do podłoża. Zegnij kolana i wciągnij brzuch. Unieś ramiona delikatnie ugięte w łokciach, wraz z ciężarkami, na wysokość klatki piersiowej . Weź głęboki wdech i opuść ramiona jak najdalej w bok, napinając mięśnie klatki piersiowej (łokcie są zawsze delikatnie ugięte). Postaraj się ściągnąć łopatki, pamiętając, aby plecy miały kontakt z podłożem. Powracając do pozycji wyjściowej, zrób wydech.

7. Jak masz możliwość- zacznij chodzić na basen- pływanie świetnie robi na jędrność całego ciała.

ja tez gdzies czytalam ze masaz piersi w kierunku preciwnym do ruchow zegarka jakies 300 na kazda piersc moze zwiekszyc obetosc i ujedrnic

wiec moj mezczyzna ma co robic
Stary 2007-06-18, 11:38   #112
orisha
Zakorzenienie

Co do biustu... Cóż... tak to juz z nami kobietami jest - kiedy mamy mały biust chcemy miec wiekszy, kiedy mamy duzy - same wiecie.
Ja mam 75 D i nie ukrywam ze czasem mnie to denerwuje Przewaznie zawsze

Stary 2007-06-18, 11:43   #113
paula_blu_ajss
Rozeznanie

GG do paula_blu_ajss

orisha to ty jesteś szczuplutka w biuście...jak modelki

ciapulinka dziekuję...za zestaw
10 kg mniej do ko\u0144ca roku 2007 <---","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Dietetyka\/Wsp\u00f3lne odchudzanie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16155739,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4329,"CampaignName":"Ecom_box"} -->
Stary 2007-06-18, 11:44   #114
ikonka86
Rozeznanie

buuuuuuuuu ja nie dosc ze mam maly bo jakies 75/80 B to jeszcze mi zmaleje buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

odchudzanko!

Stary 2007-06-18, 11:48   #115
ciapulinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Co do biustu... Cóż... tak to juz z nami kobietami jest - kiedy mamy mały biust chcemy miec wiekszy, kiedy mamy duzy - same wiecie.
Ja mam 75 D i nie ukrywam ze czasem mnie to denerwuje Przewaznie zawsze
haha jak mnietez mam taki kiedys mialam problem z miseckami jak mialam ogromny, teraz nadal mam problem kupieniem fajnego stanika bo tu sa duze staniki pod biustem i duze miseczki niemki sa tlusiochami
Stary 2007-06-18, 11:53   #116
ciapulinka
Rozeznanie

Cytat:
buuuuuuuuu ja nie dosc ze mam maly bo jakies 75/80 B to jeszcze mi zmaleje buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

kochana na orbitreku nie ma szans by zmalal!!! tam rekoma tez pracueszi biust jest super
Stary 2007-06-18, 12:21   #117
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciapulinka Pokaż wiadomość
haha jak mnietez mam taki kiedys mialam problem z miseckami jak mialam ogromny, teraz nadal mam problem kupieniem fajnego stanika bo tu sa duze staniki pod biustem i duze miseczki niemki sa tlusiochami
Taak. Moja kumpela tez miała zawsze problem bo była szczuplutka po biustem i miała naprawde duzy biust. Jesli tylko trafila na jakikolwiekk stanik, to kupowała od razu - nie zaleznie od ceny i wygladu

Poza tym na duze biusty to przewaznie robie takie jakies pancerne zbroje - masakra!

10 kg mniej do ko\u0144ca roku 2007 <---","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Zdrowie i Medycyna\/Dietetyka\/Wsp\u00f3lne odchudzanie","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16155739,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4330,"CampaignName":"Ecom_box"} -->
Stary 2007-06-18, 12:23   #118
orisha
Zakorzenienie

Ja to bym chciała na ujędrnianie biustu cwiczenia... Pompki damskie, hantle i prysznice/ masaze - tylko jakos nigdy nie maialam motywacji zeby to wszystko robic

Ok, teraz kawka, bo chyba zarz usnę... Poza tym drapie mnie w gardle - normalnie chodzace nieszczescie

Stary 2007-06-18, 12:25   #119
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula_blu_ajss Pokaż wiadomość
orisha to ty jesteś szczuplutka w biuście...jak modelki

Yhyyyyy, taaaaaak... Modelki po wszczepieniu silikonu... Musze sie pomierzyc, ale sotatnimi czasy było jkaie 98-99 cm. I tak nie jest tak znowu zle

Dov'e' il sole? non mi piace quando piove...

Stary 2007-06-18, 12:42   #120
ciapulinka
Rozeznanie

kochaniutkie ja na jedrnosc uzywam serum 3D eveline cosmetiki na biust na posladki itp widze efekty plus cwiczona male moze sprobujeciecena chyba jest oki bo okolo 15 zl za tubke pewnie w zaleznosci gdzzzie.mi kolezanka przywozi z bytomiu i tam sa takie ceny
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości