![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię ''rozwala''.
-sandały + skarpetki = tragedia
to mnie chyba najbardziej "rozwala" chociaż ostatnio miałam okazje widzieć dziewczyne (ok 18-19 lat) "ubraną w ciuchy swojej młodszej siostry", czyli jakaś sukieneczka (za mała) wyglądająca jak dla dziecka z przedszkola (kolor czerwony) ![]() ![]() ![]() Pomyślcie tylko, gdyby każdy z nas nie popełnił żadnej wtopy w ubieraniu się to z czego teraz byśmy się śmiali? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
mnie rozwala jak dziewczyna do bluzki odsłaniającej plecy zakłada stanik o klasycznym kroju (mam na myśli to, że pasek z zapięciem i ramiączka są widoczne na tych odkrytyk plecach)
ogólne źle dobrane staniki do kroju bluzki |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o tak to zdecydowanie ![]() ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
byl juz taki watek.
ja nie lubie/znudzily mi sie: -plecione paski (zlote, srebrne, obojetnie jakie, sa wszedzie), -spodnie z dzetami, haftami itp aplikacjami na kieszeniach, -zlote torby avonu z allegro (!!!) codziennie na miescie widze co najmniej 5 kobiet z takimi, -emo, -skarpetki do balerinek (tez nosza).
#96 |
Zadomowienie
|
hej powiedzcie mi co to jest "grzybek"? bylo to juz wspomniane w tym watku i zastanawia mnie o co chodzi
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Grzybek to taka pelerynowata marynarka/kurteczka.
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Mnie "rozwalaja" wszytskie pannice po solarce co az ich w ciemnosciach by nie widac bylo jakby sie nie usmiechnely
![]() ![]()
#101 |
Zadomowienie
|
-grzyby, moim zdaniem nikt w tym dobrze nie moze wygladac. sylwetka dziwnie sie w takim grzybie prezentuje
-tuniki typu ciązówki- po co się pogrubiać?? -kolory typu brudny granat, róż, fiolet, szary- trupia, smutna kolorystyka -long+pasek+mini+legginsy+ baleriny+opaska+duże kolczyki- produkcja masowa polskiej ulicy. -styl ciotka-klotka- po co wygladać jak wlasna babcia? -peep toe- ten fason w ogole mi sie nie podoba ![]() nie mniej jednak jesli widzę ze ktos ma swoj styl, ze fajnie się bawi modą to wybaczam grzechy wymienione powyżej ![]()
#102 |
Rozeznanie
|
złote dodatki, najbardziej paski
![]()
#103 |
Rozeznanie
|
słabo mi sie dzis zrobiło jak zobaczyłam laseczke w dresie tirówce i szpilkach wygladała jak down:P
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że niektóre nie wygladają w tym dobrze, ale tak samo niektóre nastolatki nie wyglądają dobrze w ciuchach młodzieżowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Co mnie rozwala?
Te wszystkie male dzi(e)wczynki ubierajace sie jak 'panny lekkich obyczajow' ![]() ![]() ![]() Buty na wysokim obcasie, miniowki, porozjasniane wlosy (oczywiscie z odrostami), przesadzony makijaz i sposob chodzenia jak modelki na wybiegu (oczywiscie z wieeelka przesada). A najlepsze jest to, ze nawet nie skonczyly jeszcze podstawowki ![]() Jak widze takie panny to chce mi sie smiac ![]()
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Styl na dzidzie piernik czyli mam fałdy tłuszczu ale musze mieć obcisłe spodnie i bluzke do pępka
#108 |
Raczkowanie
|
A mi z kolei nie przeszkadza wysyp na ulicach wszelkich hitów sezonu typu opaski, legginsy itp itd etc.
To co mnie natomiast "rozwala" to niesmiertelny, nudny i przeciętny zestaw na polskich ulicach czyli byle jaki t-shirt + byle jakie dżinsy. A kobiety w takim zestawieniu widzę o wiele częściej niż te w legginsach... Dodam jeszcze, że nie do końca rozumiem komentarze typu "Idzie sobie taka w peep toe i myśli, że jest taaaka super". No cóż...ja odkąd sięgam pamięcią jestem wręcz zakochana w stylu retro, dlatego byłam happy, gdy wróciła moda na peep toe, groszki itp. Wcześniej znalezienie ciuchów w tym stylu sprawiało mi ogromne trudności a teraz nadrabiam zaległości. ![]() ale oczywiście nie odbieram nikomu prawa do wyrażania własnych opinii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
szalik w środku lata...
![]()
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co wybitnie mi się nie podoba? Panterki i letnie kozaczki z dziurkami, panowie w skarpetkach podciągniętych do połowy łydki i w sandałach, bezkrytyczne podążanie za modą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ja nie znosze i widok mnie powala jak idzie dziewczyna z elegancką torebką, a na nogach świecą białe(lub inne) adidaski. Dla mnie to jest tragedia!
Nie przepadam również za widokiem szerokich jak łopaty i dłuuugaśnych tipsów lśniących na kilometr. Sama mialam kiedys tipsy ale zawsze prosilam,zeby mi pani zrobila krótkie i jak najbardziej przypominające naturalne paznokcie, delikatnie ozdobione. pzdr ![]()
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
a mnie rozbraja kult czaszek. lol, wybaczcie jesli któras z was je uwielbia ale dla mnie sa po prostu beznadziejne.
i ludzie którzy je nosza mysla ze są orginalni.... to jest najlepsze. pomimo tego że pół miasta też ma CZACHY. nie wiem co one symbolizuja ? śmierć, złooooo, mhroook, czy co innego ? nie wiem. i nie wiem dlaczego są takie modne. do dziś nie moge sie także przekonac co do tunik, baby doll, leginsów i grzybków. i chyba sie nie przekonam złote srebrne, miedziane buty - dla mnie porażka nie lubie też jesli ktoś ubiera sie cały w jednym kolorze, poniewaz ja bardzo lubie kontrasty. ach, i jesli rozwalają mnie młode (13,14 lat) "metale" - czyt. czarne długie włosy, kreski na oczach grubości kciuka, plecaki całe w naszywkach "tokio hotel" czy innego gówna za przeproszeniem. wybaczcie ale nie mogłam się powstrzymać
#113 |
Wtajemniczenie
|
sposob ubierania sie na metala...to mnie rozwala i jestem zrażona do tego calkowicie.Bleeeh...Baler inki+skarpetki-również NIE [chyba ze do dlugich dzinsow] Hmmm rowniez za krotkie bluzeczki,obcisle dzinsy a spod zza krotkiej bluzeczki wylewające sie fałdy...o gash...jak to widze to az mnie mdli,a ostatnio kilka razy sie z tym spotkalam :/
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
No tak. Ja wychodzę z założenia, że wszystko (no, prawie) jest dobre, ale do czasu. I w myśl tego stwierdzenia trzeba odstrzelić kilka szałowych trendów ;]
1) Dziesiątki kobiet w legginsach do wszystkiego. Do tunik, do spódnic długich, krótkich, a nawet do rybaczek *.*. Bez względu na to czy je widać czy nie. A zwłaszcza wspaniały trend czarne legginsy + krótka spódniczka dżinsowa. Dzięki temu wszystkie dziewczyny wyglądają tak samo -.- w szkole w jednej klasie POŁOWA dziewcząt właśnie tak się ubierała, a na dodatek farbowały się na blond. Naprawdę gdy stanęły sobie w kółeczku wzajemnej adoracji, to wszystko to wyglądało jak jakiś atak klonów. 2) Baletki vel balerinki (nie wiem jak to nazwać). Wszystko jest dobre do momentu aż nie zacznie tego nosić pół miasta. Coś, co było modne we Francji w wakacje rok temu (balerinki + legginsy) do nas przyszło dopiero jakoś przed kilkoma miesiącami. Niezłe mamy opóźnienie, czyż nie? I jeszcze najlepsze jest to, że teraz w sklepach jest przekonanie, że im więcej świecidełek na nich, im więcej brokatu czy złota - to tym lepiej. A ludzie jeszcze w to wierzą -.- 3) Imoł czaszki. Nie znam się na tych wszystkich subkulturach, a zwłaszcza na tej. Co jest z tym masowym farbowaniem się gimnazjalistek na czarno? Skąd nagle wszystkie ścinają się na małpki, a potem stawiają to na lakierze? Skąd te szerokie czarne opaski z różowymi kokardami? Ciuchy z czaszkami? Chamskie połączenie różu i czerni? Balerinki w różowe czachy nawet? *.* Strach. I te sznyty na przegubach? (to ostatnie jest przerażające!) To jest straszne, ale tak przyjrzałam się podczas jednego spaceru po mieście, to większość nastolatków ubranych właśnie w ten sposób mają straszne drabinki na przegubach! ![]() 4) W ogóle dookoła coraz więcej mrocznych nastolatków ;] trend? Arafatki, kostki, czarne ciuchy, szatan mrok cały rok na 30 stopni. Glany, trampki, glany, trampki. 13 latki, które myślą, że im mają grubszą czarną (mrokness i darkness) kreskę pod okiem tym są fajniejsze... No... nie wszystko to jakieś trendy, ale też zaobserwowane tendencje. Jakby coś to absolutnie nie chciałam nikogo obrazić, mówię tylko co tam mi się w głowie kołacze. Aaa! Jeszcze jedno. Paski stringów podciągnięte tak wysoko, jakby właścicielka zaciągała je na ramiona. To już jest szał. Panny latają z gołymi... no wiadomo czym, żeby im tylko było widać te paseczki po bokach, które i tak podciągają jak najwyżej, żeby było je jak najwyraźniej widać zza przyciasnych biodrówek ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
skarpetki do sandałów to juz przegięcie
![]() ![]() dresiki kolor:majtkowy róż + biel - w całej swej okazałości na calej sylwetce ! ;/ sztampowe stroje w sytylu rurki+balerinki+longi lub inne mini z legginsami... ładne to to ale jak widzę 5 przyjaciółek ubrane identycznie(sic!) .... rozwala mnie też sklep Reporter ![]() szalik do letniego stroju(WTF?!) jejku dużo tego... ludzie nigdy nie przestaną nas zadziwiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
ja dzis znowu poczułam bol oczu:P
laseczka miała mini biała rozowe sandały wiazane do kolan rzemykiem a do tego top kanczacy sie pod biustonoszem top w kolorze białym i czarny stanik mniam mniam ![]() ![]()
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
One po prostu chca byc EMO ![]()
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I zazwyczaj nie ma tam nic tandetnego. No to dlaczego? ![]()
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
lol, no chyba ze tak....
![]() ![]() ja tez kupuje czsem w reporterze. i czesto slysze, zwłaszcza od przyjaciół płci brzydszej że to sklep dla pedałów. ale ja uwazam ze niektore ciuszki maja superowe
#120 |
BAN stały
|
mnie rozwalają panny z wielkimi torbami- podróbkami z napisem DIOR, PRADA, itp, oraz bluzki z wielkimi napisami ARMANI BOSS, itp,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.