Moda, która Cię ''rozwala''. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-01, 13:02   #91
Cerfona
Zadomowienie

GG do Cerfona
Dot.: Moda, która Cię ''rozwala''.

-sandały + skarpetki = tragedia
to mnie chyba najbardziej "rozwala"

chociaż ostatnio miałam okazje widzieć dziewczyne (ok 18-19 lat) "ubraną w ciuchy swojej młodszej siostry", czyli jakaś sukieneczka (za mała) wyglądająca jak dla dziecka z przedszkola (kolor czerwony),białe rajstopki do tego szpilki i przerażający, ostry make-up nie wiem co to miało być, chyba się chciała odmłodzić i coś jej nie wyszło polewałam z niej bardzo długo xD

Pomyślcie tylko, gdyby każdy z nas nie popełnił żadnej wtopy w ubieraniu się to z czego teraz byśmy się śmiali? hehe
Cerfona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 13:24   #92
miaumiau
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
1. Moda na tzw. EMO natapirzone włosy, smoliste oczy, i pełłłnnoo czaszek :/
2. Tenisówki w kratkę biało czarną
3. Noszenie się a la stare babcie
4. Białe skarpety frotowe do sandałów :P
5. Dziewczyn które mają troche tłuszczyku i ubiorą obciśniete aż do bólu spodnie i przykrótkawą bluzkę a spod niej wylewają się litry tłuszczu :/ takie to niesmaczne

i to chyba tyle
No właśnie. Rozumiem i lubie styl retro i te sprawy, ale kiedy kobieta wygląda jak własna babcia, to juz troche przegiecie moim zdaniem.
Stary 2007-07-01, 13:27   #93
Kica.
Zakorzenienie

mnie rozwala jak dziewczyna do bluzki odsłaniającej plecy zakłada stanik o klasycznym kroju (mam na myśli to, że pasek z zapięciem i ramiączka są widoczne na tych odkrytyk plecach)
ogólne źle dobrane staniki do kroju bluzki
Kica. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 13:29   #94
natasha23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
mnie rozwala jak dziewczyna do bluzki odsłaniającej plecy zakłada stanik o klasycznym kroju (mam na myśli to, że pasek z zapięciem i ramiączka są widoczne na tych odkrytyk plecach)

o tak to zdecydowanie wystającym ramiączkom i innym elementom stanika mówię NIE

14.09.2007. obrona pracy mgr --> pani magister

1.10.2007. początek półrocznego stażu ----> pani
stażystka

1.04.2008. zaczynam wymarzoną pracę
natasha23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 13:38   #95
laylaaa
Zakorzenienie

byl juz taki watek.
ja nie lubie/znudzily mi sie:

-plecione paski (zlote, srebrne, obojetnie jakie, sa wszedzie),
-spodnie z dzetami, haftami itp aplikacjami na kieszeniach,
-zlote torby avonu z allegro (!!!) codziennie na miescie widze co najmniej 5 kobiet z takimi,
-emo,
-skarpetki do balerinek (tez nosza).

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 15:19   #96
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

hej powiedzcie mi co to jest "grzybek"? bylo to juz wspomniane w tym watku i zastanawia mnie o co chodzi
Stary 2007-07-01, 15:36   #97
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
tak to straszne
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-01, 15:50   #98
Tamlin
Raczkowanie

GG do Tamlin

Cytat:
Napisane przez mtlk Pokaż wiadomość
hej powiedzcie mi co to jest "grzybek"? bylo to juz wspomniane w tym watku i zastanawia mnie o co chodzi
Grzybek to taka pelerynowata marynarka/kurteczka.

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Tamlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 17:39   #99
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszkakinia Pokaż wiadomość
wszystkie wizażanki się wypowiadają, ze obleśne są skarpety do sandałów, ale co zrobić jak sandały są wymaganymi butami w szkole? :P trzy lata musiałam w nich zapylać..
Ja pisałam tylko o czarnych skarpetach (do tego w długości do połowy łydki - częsty zestaw u mężczyzn ). Uważam, że do pewnym modeli sandałów białe/jasne sportowe skarpety-stopki pasują. A małe dziewczynki w np. czerwonych sandałkach i delikatnych skarpetkach wyglądają słodko i ślicznie .
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 18:06   #100
klucha
Rozeznanie

Mnie "rozwalaja" wszytskie pannice po solarce co az ich w ciemnosciach by nie widac bylo jakby sie nie usmiechnely i do tego rozowe ... wszytsko i zlote dodatki wszystkie BLECH!!!!! A JUZ O TYCH LEGINSACH I MINIOWKACH DO TEGO NIE WSPOMNE ja kupilam sobie bluzke jakis czas temu czarna w kropki biale i jeszcze ani razu jej nie mialam bo WSTYD!!! A i nie znasze jak dziewuchy takie 25 - 27 lat sie nosza jak nastolatki (kokardki czaszki i tym podobne historie) i odwrotnie nastki wygladajace na dorosle kobiałki. Juz na H&M nie moge patrzec!!!!!! Longi jak dla mnie ok bo zawsze mozna ukryc to co tam wystaje (lepsze to niz piekne skrzela od szyi az do pasa )
klucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 18:11   #101
Editaphx
Zadomowienie

-grzyby, moim zdaniem nikt w tym dobrze nie moze wygladac. sylwetka dziwnie sie w takim grzybie prezentuje
-tuniki typu ciązówki- po co się pogrubiać??
-kolory typu brudny granat, róż, fiolet, szary- trupia, smutna kolorystyka
-long+pasek+mini+legginsy+ baleriny+opaska+duże kolczyki- produkcja masowa polskiej ulicy.
-styl ciotka-klotka- po co wygladać jak wlasna babcia?
-peep toe- ten fason w ogole mi sie nie podoba

nie mniej jednak jesli widzę ze ktos ma swoj styl, ze fajnie się bawi modą to wybaczam grzechy wymienione powyżej

Editaphx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 18:16   #102
szkubana
Rozeznanie

złote dodatki, najbardziej paski
Stary 2007-07-01, 18:26   #103
ilovecarrotcake
Rozeznanie

słabo mi sie dzis zrobiło jak zobaczyłam laseczke w dresie tirówce i szpilkach wygladała jak down:P

What is love?The need to escape from oneself.
Life's simple. You make choices and don't look back.
Don't cry because it's over, smile because it happened

ilovecarrotcake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 18:28   #104
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klucha Pokaż wiadomość
A i nie znasze jak dziewuchy takie 25 - 27 lat sie nosza jak nastolatki (kokardki czaszki i tym podobne historie)
a ja nie znosze czegoś odwrotnego, jak kobiecie koło 30stki wydaje się że jest już za stara, żeby ubrać się młodzieżowo.
wiadomo, że niektóre nie wygladają w tym dobrze, ale tak samo niektóre nastolatki nie wyglądają dobrze w ciuchach młodzieżowych.
Kica. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 18:31   #105
Evil_Queen
Raczkowanie

Co mnie rozwala?

Te wszystkie male dzi(e)wczynki ubierajace sie jak 'panny lekkich obyczajow'
Buty na wysokim obcasie, miniowki, porozjasniane wlosy (oczywiscie z odrostami), przesadzony makijaz i sposob chodzenia jak modelki na wybiegu (oczywiscie z wieeelka przesada).
A najlepsze jest to, ze nawet nie skonczyly jeszcze podstawowki

Jak widze takie panny to chce mi sie smiac

'just trying to stay positive.'

.
Evil_Queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 18:55   #106
diabliczuś_01
Raczkowanie

Cytat:
Rozpoznawane może być także jako grzybek... za paznokciami

diabliczuś_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 20:34   #107
angelika03
Rozeznanie

Styl na dzidzie piernik czyli mam fałdy tłuszczu ale musze mieć obcisłe spodnie i bluzke do pępka
Stary 2007-07-01, 20:43   #108
pretty
Raczkowanie

A mi z kolei nie przeszkadza wysyp na ulicach wszelkich hitów sezonu typu opaski, legginsy itp itd etc.
To co mnie natomiast "rozwala" to niesmiertelny, nudny i przeciętny zestaw na polskich ulicach czyli byle jaki t-shirt + byle jakie dżinsy. A kobiety w takim zestawieniu widzę o wiele częściej niż te w legginsach...

Dodam jeszcze, że nie do końca rozumiem komentarze typu "Idzie sobie taka w peep toe i myśli, że jest taaaka super".
No cóż...ja odkąd sięgam pamięcią jestem wręcz zakochana w stylu retro, dlatego byłam happy, gdy wróciła moda na peep toe, groszki itp. Wcześniej znalezienie ciuchów w tym stylu sprawiało mi ogromne trudności a teraz nadrabiam zaległości.
ale oczywiście nie odbieram nikomu prawa do wyrażania własnych opinii Tyle tylko, że zdziwiły mnie niektóre komentarze
pretty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 22:04   #109
y_ulia
Rozeznanie

szalik w środku lata...

[ Uciekaj moje serce! ]

y_ulia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-01, 22:05   #110
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty Pokaż wiadomość

No cóż...ja odkąd sięgam pamięcią jestem wręcz zakochana w stylu retro, dlatego byłam happy, gdy wróciła moda na peep toe, groszki itp. Wcześniej znalezienie ciuchów w tym stylu sprawiało mi ogromne trudności a teraz nadrabiam zaległości.
ale oczywiście nie odbieram nikomu prawa do wyrażania własnych opinii Tyle tylko, że zdziwiły mnie niektóre komentarze
Podpisuję się pod tym co napisałaś. Podoba mi się ten cały "oldschool" jaki teraz panuje, w końcu jestem skłonna włożyć coś co jest aktualnie w modzie z własnej i nieprzymuszosnej woli
Co wybitnie mi się nie podoba?
Panterki i letnie kozaczki z dziurkami, panowie w skarpetkach podciągniętych do połowy łydki i w sandałach, bezkrytyczne podążanie za modą.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 22:13   #111
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

Ja nie znosze i widok mnie powala jak idzie dziewczyna z elegancką torebką, a na nogach świecą białe(lub inne) adidaski. Dla mnie to jest tragedia!

Nie przepadam również za widokiem szerokich jak łopaty i dłuuugaśnych tipsów lśniących na kilometr. Sama mialam kiedys tipsy ale zawsze prosilam,zeby mi pani zrobila krótkie i jak najbardziej przypominające naturalne paznokcie, delikatnie ozdobione.
pzdr
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 22:51   #112
dorkaaa
Wtajemniczenie

a mnie rozbraja kult czaszek. lol, wybaczcie jesli któras z was je uwielbia ale dla mnie sa po prostu beznadziejne.
i ludzie którzy je nosza mysla ze są orginalni.... to jest najlepsze. pomimo tego że pół miasta też ma CZACHY.
nie wiem co one symbolizuja ? śmierć, złooooo, mhroook, czy co innego ? nie wiem. i nie wiem dlaczego są takie modne.

do dziś nie moge sie także przekonac co do tunik, baby doll, leginsów i grzybków. i chyba sie nie przekonam

złote srebrne, miedziane buty - dla mnie porażka

nie lubie też jesli ktoś ubiera sie cały w jednym kolorze, poniewaz ja bardzo lubie kontrasty.

ach, i jesli rozwalają mnie młode (13,14 lat) "metale" - czyt. czarne długie włosy, kreski na oczach grubości kciuka, plecaki całe w naszywkach "tokio hotel" czy innego gówna za przeproszeniem.
wybaczcie ale nie mogłam się powstrzymać
Stary 2007-07-01, 23:30   #113
mysiamysia
Wtajemniczenie

sposob ubierania sie na metala...to mnie rozwala i jestem zrażona do tego calkowicie.Bleeeh...Baler inki+skarpetki-również NIE [chyba ze do dlugich dzinsow] Hmmm rowniez za krotkie bluzeczki,obcisle dzinsy a spod zza krotkiej bluzeczki wylewające sie fałdy...o gash...jak to widze to az mnie mdli,a ostatnio kilka razy sie z tym spotkalam :/

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 23:49   #114
zgagaaa
Raczkowanie

No tak. Ja wychodzę z założenia, że wszystko (no, prawie) jest dobre, ale do czasu. I w myśl tego stwierdzenia trzeba odstrzelić kilka szałowych trendów ;]

1) Dziesiątki kobiet w legginsach do wszystkiego. Do tunik, do spódnic długich, krótkich, a nawet do rybaczek *.*. Bez względu na to czy je widać czy nie. A zwłaszcza wspaniały trend czarne legginsy + krótka spódniczka dżinsowa. Dzięki temu wszystkie dziewczyny wyglądają tak samo -.- w szkole w jednej klasie POŁOWA dziewcząt właśnie tak się ubierała, a na dodatek farbowały się na blond. Naprawdę gdy stanęły sobie w kółeczku wzajemnej adoracji, to wszystko to wyglądało jak jakiś atak klonów.

2) Baletki vel balerinki (nie wiem jak to nazwać). Wszystko jest dobre do momentu aż nie zacznie tego nosić pół miasta. Coś, co było modne we Francji w wakacje rok temu (balerinki + legginsy) do nas przyszło dopiero jakoś przed kilkoma miesiącami. Niezłe mamy opóźnienie, czyż nie? I jeszcze najlepsze jest to, że teraz w sklepach jest przekonanie, że im więcej świecidełek na nich, im więcej brokatu czy złota - to tym lepiej. A ludzie jeszcze w to wierzą -.-

3) Imoł czaszki. Nie znam się na tych wszystkich subkulturach, a zwłaszcza na tej. Co jest z tym masowym farbowaniem się gimnazjalistek na czarno? Skąd nagle wszystkie ścinają się na małpki, a potem stawiają to na lakierze? Skąd te szerokie czarne opaski z różowymi kokardami? Ciuchy z czaszkami? Chamskie połączenie różu i czerni? Balerinki w różowe czachy nawet? *.* Strach. I te sznyty na przegubach? (to ostatnie jest przerażające!) To jest straszne, ale tak przyjrzałam się podczas jednego spaceru po mieście, to większość nastolatków ubranych właśnie w ten sposób mają straszne drabinki na przegubach!

4) W ogóle dookoła coraz więcej mrocznych nastolatków ;] trend? Arafatki, kostki, czarne ciuchy, szatan mrok cały rok na 30 stopni. Glany, trampki, glany, trampki. 13 latki, które myślą, że im mają grubszą czarną (mrokness i darkness) kreskę pod okiem tym są fajniejsze...

No... nie wszystko to jakieś trendy, ale też zaobserwowane tendencje. Jakby coś to absolutnie nie chciałam nikogo obrazić, mówię tylko co tam mi się w głowie kołacze.

Aaa! Jeszcze jedno. Paski stringów podciągnięte tak wysoko, jakby właścicielka zaciągała je na ramiona. To już jest szał. Panny latają z gołymi... no wiadomo czym, żeby im tylko było widać te paseczki po bokach, które i tak podciągają jak najwyżej, żeby było je jak najwyraźniej widać zza przyciasnych biodrówek ;]
zgagaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 10:02   #115
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

skarpetki do sandałów to juz przegięcie a szczególnie połączone z krotkimi spodenkami!!
dresiki kolor:majtkowy róż + biel - w całej swej okazałości na calej sylwetce ! ;/
sztampowe stroje w sytylu rurki+balerinki+longi lub inne mini z legginsami... ładne to to ale jak widzę 5 przyjaciółek ubrane identycznie(sic!) ....

rozwala mnie też sklep Reporter

szalik do letniego stroju(WTF?!)
jejku dużo tego... ludzie nigdy nie przestaną nas zadziwiać
izuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 11:34   #116
ilovecarrotcake
Rozeznanie

ja dzis znowu poczułam bol oczu:P
laseczka miała mini biała rozowe sandały wiazane do kolan rzemykiem a do tego top kanczacy sie pod biustonoszem top w kolorze białym i czarny stanik mniam mniam

What is love?The need to escape from oneself.
Life's simple. You make choices and don't look back.
Don't cry because it's over, smile because it happened

ilovecarrotcake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 11:40   #117
Evil_Queen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorkaaa Pokaż wiadomość
a mnie rozbraja kult czaszek. lol, wybaczcie jesli któras z was je uwielbia ale dla mnie sa po prostu beznadziejne.
i ludzie którzy je nosza mysla ze są orginalni.... to jest najlepsze. pomimo tego że pół miasta też ma CZACHY.
nie wiem co one symbolizuja ? śmierć, złooooo, mhroook, czy co innego ? nie wiem. i nie wiem dlaczego są takie modne.

do dziś nie moge sie także przekonac co do tunik, baby doll, leginsów i grzybków. i chyba sie nie przekonam

złote srebrne, miedziane buty - dla mnie porażka

nie lubie też jesli ktoś ubiera sie cały w jednym kolorze, poniewaz ja bardzo lubie kontrasty.

ach, i jesli rozwalają mnie młode (13,14 lat) "metale" - czyt. czarne długie włosy, kreski na oczach grubości kciuka, plecaki całe w naszywkach "tokio hotel" czy innego gówna za przeproszeniem.
wybaczcie ale nie mogłam się powstrzymać
Hehe, no wiesz...
One po prostu chca byc EMO

.
Stary 2007-07-02, 11:42   #118
Evil_Queen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izuu Pokaż wiadomość
skarpetki do sandałów to juz przegięcie a szczególnie połączone z krotkimi spodenkami!!
dresiki kolor:majtkowy róż + biel - w całej swej okazałości na calej sylwetce ! ;/
sztampowe stroje w sytylu rurki+balerinki+longi lub inne mini z legginsami... ładne to to ale jak widzę 5 przyjaciółek ubrane identycznie(sic!) ....

rozwala mnie też sklep Reporter

szalik do letniego stroju(WTF?!)
jejku dużo tego... ludzie nigdy nie przestaną nas zadziwiać
Ej, a dlaczego tak Cie rozwala ten sklep? Ja tam czasem kupuje ubrania, bo mysle ze niektore sa godne uwagi
I zazwyczaj nie ma tam nic tandetnego.
No to dlaczego?

.
Stary 2007-07-02, 11:44   #119
dorkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Evil_Queen Pokaż wiadomość
Hehe, no wiesz...
One po prostu chca byc EMO
lol, no chyba ze tak....

ja tez kupuje czsem w reporterze.
i czesto slysze, zwłaszcza od przyjaciół płci brzydszej że to sklep dla pedałów. ale ja uwazam ze niektore ciuszki maja superowe
Stary 2007-07-02, 12:05   #120
myszka197
BAN stały

mnie rozwalają panny z wielkimi torbami- podróbkami z napisem DIOR, PRADA, itp, oraz bluzki z wielkimi napisami ARMANI BOSS, itp,
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości