|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: CAŁOWANIE Z APARATEM Ortodontycznym
mój tz sie boi całowac od kiedy mam aparat.. mówi ze miał kiedys niemiłe doswiadczenia
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
da rade
You might be a big fish In a little pond Doesn't mean you've won 'Cause along may come A bigger one Edytowane przez danya Czas edycji: 2011-02-07 o 21:59 |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() człowiek raczej całuje ustami, a nie zębami. zęby nie biorą udziału w pocałunku (przynajmniej moim )także namawiać Lubego do pocałunku! to nie boli
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Od wczoraj mam aparat i właśnie od wczoraj nasuwają się obawy co do całowana w aparacie
|
|
|
|
|
#95 |
|
Blond forever!
|
Zakop obawy, bo są błędne i niepotrzebne
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Czyli nie będzie mi to w ogóle przeszkadzało w całowaniu ?
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
W całowaniu aparat nie przeszkadza! To jakaś totalny bzdura jest
![]() Ja mam aparat na górę, plus dodatkowo łuk podniebienny typu ekspander i podczas całowania w ogóle nie odczuwam jakiegokolwiek dyskomfortu. Jedyną sytuacją w której mogą być problemy to seks oralny, mój Tż czasem marudzi że go drutem z ekspandera przerysowałam, ale i tak dajemy radę.
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Po długich próbach i ćwiczeniach całowania z aparatem stwierdzam, że już w niczym mi nie przeszkadza
Ćwiczenia czynią mistrza, więc nie ma co się obawiać i do roboty, dziewczyny ![]()
|
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
I powiem wam dziewczyny, że było bardzo ok ;D I sama się przekonałam że aparat w niczym nie przeszkadza ;P
|
|
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim (tym ktorzy noszą aparat lub będą nosić...) Ja chyba niedlugo będę musiala go założyć...i tak sobie myślę, czy jak będę mieć chłopaka to czy on to zaakceptuje i czy będzie się chciał całować...z tego, co piszecie to widze,że nie ma żadnych problemów
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
dziś założyłam aparat ;/ było by wszystko ok jak bynie łuk podniebienny ;/ TRAGEDIA!!! ani jeść ani przełykać śliny ... mój język ma już dość ... strach pomyśleć co bedzie dalej... Całowania to juz w ogóle sobie nie wyobrażam ;( z aparatem ok ale z tym łukiem?? łeeeeeeeeee
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Też noszę łuk podniebienny już ponad pół roku. Po tygodniu powinnaś się przyzwyczaić i zupełnie o nim zapomnieć. Ale pierwszy tydzień jest ciężki- mi oprócz niedogodności które sama wypisałaś on strasznie odciskał mi się na języku i naprawdę bardzo to bolało. Ale już niedługo się go pozbędę.
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
to długo go nosiłaś... to chyba sprawa indywidualna bo niektórzy z tego co wiem noszą 3 miesiące a inni nawet przez cały okres leczenia... ;/ moja orto mi powiedziała, że bede nosić przez pierwszy okres... ale zapomniała dodać ile on trwa :| ;]
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj mam założony aparat na dół i na górze Hassa z nakładkami na zęby
Czytając co piszecie wierzę, że aparat nie przeszkadza w całowaniu, a Hass?
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam aparat i teraz mój TŻ ma aparat i to w niczym nie przeszkadza
Czasem jak jest trochę ostrzej to mnie śmignie po wardze, ale to tylko jak ma trochę drucik obsunięty i ostry, albo zamek ostry, już sama nie wiem ale rzadko to się zdarza.Ale co za uczucie, jak można obmacać go językiem ![]() a co do noszenia. Hmm ja nosilam chyba 2 lata a teraz płytkę retencyjną mam czy jakoś tak i drucik mam przyklejony na dole na 4 zębach. Ale niedługo chyba się tego pozbędę, bo już dłuugo to noszę
Edytowane przez botekslawek Czas edycji: 2010-09-18 o 12:50 |
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
po wielu próbach stwierdzam i zapewniam
aparacik nie przeszkadza w całowaniu co więcej łuk podniebienny też nie! choć wydaje sie dziwnie w miarę czasu kiedy już sie przyzwyczaisz nie widać różnicy pozdrawiam aparatki ! całujcie sie bez obaw )
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
.
Wierzy pani w cuda? Tak, ale nie dzisiaj. Edytowane przez RastaSmile Czas edycji: 2011-07-12 o 22:12 |
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zauważyłam żeby w jakiś sposób mi to przeszkadzało (:
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Aparat nie przeszkadza,ani trochę , w niczym
!
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
Tego w ogole nie czuc, tez myslalam, ze bedzie drapac czy cos, ale nie. Trzeba tylko pamietac, zeby czyscic dokladnie po kazdym posilku aparat.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
aparat zupełnie nie przeszkadza w całowaniu ;p i jak tu napisała jedna z koleżanek czasem nawet może bardziej przyciagać facetów ;d cos o tym wiem;p aparat noszę od dwóch lat, od ponad pół roku nie mam już górnego łuku tylko ten na dole i wcale nie mam ochoty go siągać ;p
|
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
mój tż-et poznał mnie w aparacie i przez pierwsze 1,5 roku naszego związku aparat miałam i w całowaniu nie przeszkadzało mi to w ogóle, w seksie oralnym również
i mój tż-et zadowolony nie był kiedy mieli mi go ściągać bo tak się do niego przyzwyczaił
|
|
#113 |
|
✌
|
hej.
![]() Noszę aparat i szczerze powiem, że uważałam, że to absolutnie nie przeszkadza w całowaniu. Odrobinę się pomyliłam bo mój chłopak ostatnio wyznał mi, że kilka razy zdarzyło mu się zahaczyć o wystający drucik. ;/ także dziewczęta to zależy tylko od tego jak ortodonta założy wam aparat. ![]() Nie dawno wymieniałam gumki i ortodonta wymienił mi drut na grubszy i wszystko jest teraz w prządku. |
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Ja też myślałam, że aparat będzie mi przeszkadzać. Ale po założeniu uważam, ze dodaje on uroku!
A w całowaniu nie przeszkadza ani trochę ;] |
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
Co prawda już nie narzekam na mój aparat, jakoś się po tym roku po prostu przyzwyczaiłam, ale też miałam obawy. Ale okazało się, że w niczym nie przeszkadza
Co prawda teraz mam od niedawna (i raczej na niedługo) drucik na podniebieniu i przez to odmawiam mojemu TŻ pewnych przyjemności, ale mamy na szczęście dużo innych ciekawych metod.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny u mnie sytuacja jest wgl odjazdowa.!
![]() aparacik mam od roku i musze przyznać, że z nim mam większe powodzenie niż bez niego ;P mam chłopaka od kilku miesięcy, ale jeszcze nie całowaliśmy się ... bo jednak dla mnie to coś dziwnego. niby wiem, że to nic takiego, ale troche wstydze sie tego całowania z aparatem. on już próbował nie raz, ale ciągle odwracałam wzrok, widziałam, że był zawiedziony, ale rozumie mnie. dzięki temu co pisałyście doszłam do wniosku, że chyba jednak to nic strasznego ;p jeśli teraz spróbuje (bo jestem zdania, że to chlopak powinien zrobić pierwszy krok) to napewno odwzajemnię pocałunek |
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
No jasne,ze w niczym nie przeszkadza.Teraz piszecie o aparacie,az sie boje,co bedzie jak bedziecie w tym wieku, i bedziecie sie zastanawiac.....jak to jest calowac sie z kims ,kto ma sztuczna szczeneczke,albo lepiej,wcale ahhahahahaah zebow nie ma? Ja oczywiscie mam wszystkie swoje,co by nie bylo,ale tak mi sie to nasunelo i az sama sie zasmialam.
|
|
|
#118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Całujcie się śmiało - aparat nie robi żadnej różnicy Sama kiedyś nosiłam i ani mojemu ówczesnemu chłopakowi ani mi to w niczym nie przeszkadzało, nie stwierdziłam, że z aparatem całuje się jakoś inaczej. Teraz ja juz aparatu nie mam za to od niedawna ma go mój obecny facet i całuje mi się go tak samo fajnie jak wtedy kiedy go nie miał. Aha - i nie musisz czekać aż twoj chłopak zrobi pierwszy krok w kierunku całowania Jesteście ze sobą już trochę czasu - masz ochotę to go pocałuj ![]() P.S. Absolutnie nie mam na celu czepiania się i nie jestem też jakąś wyrocznią ortograficzną, ale po co pisać "wgl" jeśli można normalnie "w ogóle"? Po prostu rzuca mi się to w oczy
Edytowane przez Penny Ur Czas edycji: 2011-02-07 o 08:02 |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
no to chyba już nie bedzie okazji ... przynajmniej przez najbliższą wieczność.
zerwaliśmy i czuje sie teraz fatalnie ... ![]() nie wyobrażam sobie teraz jak to będzie ...
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Autorko,nie martw sie,jestes mlodziutka,jeszcze bedzie sie z kim calowac,czy z aparatem,czy tez pozniej bez.Wszystkie nastolatki przez to przechodza,i wiedz o tym,ze kazdy zawod,kazda porazka uczy nas czegos nowego.Zycze wytwalosci i nowej milosci.Nawet mi sie zrymowalo.Powodzenia Ci zycze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

INSTAGRAM: