|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
CAŁOWANIE Z APARATEM Ortodontycznym
Heloł dziewczyny, mam problem. Własnie założono mi aparat i nurtuje mnie jedno pytanie... czy to bardzo przeszkadza w całowaniu? Pewnie powiecie, że dla zakochanych nie ma przeszkód..
ale o to chodzi ze nie mam faceta od czterech miesięcy więc jakis musiałby się dopiero we mnie zakochać.. ale czy nie odstraszy go aparat??Jeżeli któraś z was ma apatat to może podzieli się informacją jak całowanie wygląda z tą blachą od strony technicznej? dzięki.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CAŁOWANIE Z APARATEM Ortodontycznym
nie mam aparatu,, ale tak na logike to to nie powinno robic roznicy mysle, bo aparat masz na zebach, a nie na jezyku np.
okulary nie odstraszaja, to i aparat nie odstraszy bo niby czemu
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiscie nie pocalowalabym faceta z aparatem. Dla mnie jest to naprawde na maksa nieprzyjemne jesli chodzi o pocalunki (moje wyobrazenie). Do ogolnego noszenia na zebach nic nie mam. Sama bym sobie nie zalozyla. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
chodzilo mi o wyglad hecate
Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoje w drutach musisz odchodzic. Do okularow ci sie salatki kawalek nie wplacze... ja moze zrazona jestem bo znam laske co ciamka, paluchem grzebie w pysku przy wszystkich po jedzeniu i ogolnie jest bardzo, ale to bardzo niefafusna to mam skrzywienie. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
no, ja pamietam moja kolezanke z dziecinstwa i jej chipsy paprykowe na aparacie
ale moze nie zalamujmy lguany juz lepiej
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
ja mam aparat, ale tylko na dolnej szczęce i nie mam żadnych problemów z całowaniem się. to w niczym nie przeszkadza. Co innego, jeśli się ma na górnym podniebieniu taki kaloryfer z drutów - to może przeszkadzać niestety, chociaż nie wiem.. może niektórzy to lubią
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Mój eks miał druty na górnej szczęce i mówiac szczerze nie przeszkadzało mi to w ogóle
A jakie teraz ma ząbki <marzyciel> Aż znowu mi się zaczął podobać hhehee
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie, ja wolę nosić teraz aparat w wieku 18 lat, niż później... poświęcę te 1,5 roku na to, żeby potem aż do późnej starości mieć piękny uśmiech
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
mam aparat na zębolkach rok z kawałkiem. Nie przeszkadza w całowaniu i w innych rzeczach też nie
![]() miałam na górnym podniebieniu taki drut i on też nie przeszkadzał p.s. też w niczym nie przeszkadza jak dwie osoby w aparatach się namiętnie całują ![]() p.s2. nie przejmuj się bo teraz coraz więcej ludzi w każdym wieku zakłada sobie aparaty ![]() witaj wsród nas |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nosze aparat i nie przeszkadza mi w calowaniu. Nie wiem jak to wyglada od drugiej strony, ale moj eks nigdy sie nie skarzyl
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Napoczątku jak zaczęłam czytać te posty to się przestraszyłam.. bo też najbardziej obawiam się jedzenia między drutami.. ale zawsze dbałam o zęby więc myślę że jakos sobie z tym poradzę.. najwyżej zrezygnuję z ukochanych chipsów i orzeszków.. ;(
Ale po poście Dolly jakoś mi wróciła wiara w leprze jutro, thanx narazie pozostaje mi czekać i wypróbować na co mogę sobie pozwolić z aparatem ![]() chociaż ciężko będzie się do tego żelastwa przyzwyczaić .. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie całowałaś się z facetem z aparatem, więc skad wiesz jak jest?Piszesz, że sama byś sobie nie założya...no tak a gdybyś MUSIAŁA? Przecież to nie jest kolczyk albo tatuaz tylko aparat, ktory sluzy KOREKCJI i osobie, ktora go nosi nie sprawia to przyjemnosciCałowanie z aparatem nie jest złe. Dla mnie nieprzyjemne było calowanie z facetem, ktory mial kolczyk-kólko w wardze
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja załozyłam aparat to bylam pewna, ze te 2 lata (a nawet dłuzej bo nadal noszę) bedą przerwą w moim zyciu towarzyskim.. otórz.. stalo się coś dziwnego... faceci zaczęli lgnąć do mnie (doslownie). pozalam tez mojego obecnego TZ.. jestesmy ze sobą ponad 1,5 roku. naprawdę.. aparaty nie odstraszają
![]() jeśli chodzi o całowanie - nie przeszkadza w najmniejszym stopniu ![]() nawet czasem drocze się ze swoim TZ i jak chce mi dać całusa w usta to szeroko się uśmiecham i daje mi buziaka prosto w zamki
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Ja mam druty na górze i na dole i mi to w ogóle nie przeszkadza w całowaniu, mojemu TŻowi też nie
Bez paniki Poza tym, co to za facet, jeżeli go odstrasza 5g metalu Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Ja nosiłąm aparat ale nie stały a mój chłopak nosił druty na stałe, oboje mielismy je na górnych ząbkach i nic a nic nam to nie przeszkadzało w pocałunkach
nie uważam tego za obrzydliwe bo przeciez i tak nie dotykasz językiem zębów partnera no nie? a usta to zupełnie co innego nawet przy pocałunkach z języczkiem
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Mój Luby ma aparat i absolutnie NIE przeszkadza w całowaniu(i nie tylko)
Wolę faceta z drutami na zębach niż wielbiciela czosnku
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Aparat wcale nie przeszkadza w całowaniu ja mam już go 8 miesięcy. Przez pierwszy tydzień gdy jeszcze nasze usta nie są przyzwyczajone to może trochę ocierać lae później jest super i nie czuje sie żadnego dyskomfortu. A pozatym aparaty są teraz modne i nie trzeba się ich bac a tym bardziej całowania z aparatem bo przeccież zakładając mamy na myśli nasz wygląd czyli dbamy o siebie
Miłych doświadczeń w całowaniu z aparatem
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dyskomfortu zadnego nie czuje i póxniej naprawde człowiek przyzwyczaja sie do tych drutów hehehP.S. na Watku " wpadki lózkowe" przeczytałam kiedys ,ze aparat przeszkodził pewnej dziewczyne w robieniu czego innego...hmmm...zahaczyła .... MUsiało go to boleć hahaha
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
więc tak, droga autorko tematu:
mi w październiku/listopadzie stuknęłoby 3 lata noszenia drucików na górze i na dole. nigdy nie starałam się ukrywać mojej 'huty żelaza' a dodajmy, że na brak powodzenia nigdy nie narzekałam. eksio zdenerwował mnie swoim 'w niczym nie przeszkadza', a kiedy się rozstaliśmy rzucił mi, że on się męczył a teraz ktoś inny będzie miał efekt TŻ za to stwierdził że dla niego to zaden problem. nie przeszkadza w calowaniu i w...niczym, generalnie. no moze poza jedzeniem rzeczy z makiem czas zlecial jak szalony... 4 wrzesnia zdejmuja takze moja rada to nie przejmowac sie, na ew. docinki nie zwracac uwagi, uczynic z drucikow swoj atut (bo w koncu to tez dbanie o siebie, nie kazdy ma np. wady zgryzu jak ja). powodzenia!
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam i górę i dół. całuję się tak jak wcześniej. Tżeta to nie brzydzi, nie denerwuje i on tak samo jak ja nie czuje żadnej różnicy przed i po założeniu aparatu.
bitter to co powiedział Twój ex oburzyło mnie doszczętnie
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
zauważyłam, że wiele dziewczyn martwi się aparatami, a więc jako entuzjastka musze dodać
: aparaty nie przeszkadzają w całowaniu, podrywaniu i innych tam stosunkach damsko męskich Uwierzcie, lepiej się "przemęczyć" (chociaż dla mnie to męka nie była) niż później kryć swój uśmiech. To jest dowód, że o siebie dbacie, a w tym chyba nie ma nic złego.
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęłam aparat 6 lat temu i z tego co pamietam nie przeszkadzał mi w delikatnych pocałunkach
gorzej troche było z namiętnymi troche raniło nam czasem okolice warg( ale nie do krwi czy cos tam), ale az tak strasznie nie przeszkadzało to mojemu facetowi. ale bez jest o wiele lepiej ja nosiłam aparat przez 5 lat i miałam go serdecznie dosyc, ale jakos przezyłam
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, ale niektórzy są po prostu niewarci uwagi. tak samo jeśli ktoś robi docinki na ten temat - miałam takiego jednego, co stosował właśnie taki koński podryw. olałam i po kilku tekstach o metalowej szczęce (dodajmy, że ów delikwent sam nosił aparat kilka lat wcześniej) miałam święty spokój.
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak pisały dziewczyny, aparat w niczym nie przeszkadza. Ja swój nosiłam kilka lat temu, no i nawet pierwszy raz całowałam się mając już stały aparat
I także nie narzekałam na powodzenie. Dodam, że mieszkam raczej w małej miejscowości i jako pierwsza miałam aparat chyba w promieniu 40 km, więc było mi o wiele trudniej. Teraz bardzo dużo osób go nosi i uważam, że często dodaje on uroku. Także będzie dobrze. Tym bardziej, że za jakiś czas przyniesie efekty.
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie jakoś takie docinki nie robią. nie wstydzę się ani aparatu, ani kolorowych gumek (dumnie je noszę ) ani uśmiechu w kratkę, ani rozmowy o aparacie, ani całowania się w aparacie... kocham te druty
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) więc to chyba coś w ten deseń.alufa - , właśnie takich dziewczyn w naszym gronie posiadaczek hut żelaza (uwielbiam to określenie!
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
ja przed założeniem myślałam że nie będe sie uśmiechać, że będzie mi przeszkadzać aparat... a tu i tak szczerze sie cały czas
Polubiłam go ![]() też we wrześniu zdejmuje i aż głupio sie czuje jak pomyśle że nie będe mieć już metalu... i tych comiesięcznych dylematów jaki kolor gumek wybrać hahap.s. w załączniku moja fotka... "aparatka"
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubilam granatowe teraz w zwiazku z przeprowadzka musialam zmienic ortodonte i tu juz takich fajnych gumek nie zakladaja tylko same druciki. W przyszlym tygodniu zakladam aparat na gorna szczeke i juz nie moge sie doczekac odzywiania jogurtami przez tydzien ![]() A W CALUSACH NIE PRZESZKADZA ANI ANI...
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna, uśmiechnięta aparatka ![]() to ja też wrzucę swoje 'uśmiechnięte' zdjęcie a faceci którzy się boją, są sceptyczni - WASZA STRATA! to tak jakby przekreślać kogoś, bo nosi okulary. te przesądy rodem z poprzedniego wieku... phi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

ale o to chodzi ze nie mam faceta od czterech miesięcy więc jakis musiałby się dopiero we mnie zakochać.. ale czy nie odstraszy go aparat??

ale moze nie zalamujmy lguany juz lepiej

hhehee

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie całowałaś się z facetem z aparatem, więc skad wiesz jak jest?
a gdybyś MUSIAŁA? Przecież to nie jest kolczyk albo tatuaz tylko aparat, ktory sluzy KOREKCJI i osobie, ktora go nosi nie sprawia to przyjemnosci

, właśnie takich dziewczyn w naszym gronie posiadaczek hut żelaza (uwielbiam to określenie!