![]() |
#91 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Sex bez miłości- dla przyjemności...
nie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem w stanie zrozumiec (i nie potepiam) bycie w takich ukladach z powodu checi zaspokojenia swoich potrzeb, namietnosci itd. Natomiast nie rozumiem (wiec potepic nie moge) szukania czulosci w tego typu zblizeniach. Po prostu odnosze wrazenie, ze w takiej sytuacji - nawet jesli dana osoba nie szuka milosci i zwiazku - to i tak pragnie pewnej formy ciepla, poczucia bliskosci. Nie musi isc do lozka z powodu uczucia ani chciec sie z ta osoba zwiazac ale moze pragnac tego, by ktos (ktokolwiek) ja przytulil. I to jest imo oszukiwanie samego siebie. Bo w innym wypadku - po co w seksie bez zobowiazan czulosc? Przeciez wystarczy namietnosc i szacunek.
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Partner na całe życie, z którym sie wiążemy jest przez nas dokładnie wybierany, niemal selekcjonowany, aby odpowiadał nam pod każdym aspektem itp. Tak samo jest z partnerem do "seksu bez zobowiązań". W moim układzie mężczyzna, z którym sie spotykałam był fantastycznym człowiekiem, bardzo go ceniłam i gdybym spotkała go może później byłabym gotowa na prawdziwy związek z nim. Cytat:
Osoby w takich układach nie szukają miłości,ale czułości tak, bo przecież czułość okazujemy również przyjaciołom. Więc jeśli dwie osoby decydują sie na seks bez zobowiązań to po to wybieraja osobę, którą szanują i cenią aby pojawiła sie także czułość, a nie skończyło się na zimnym i mechanicznym seksie.
![]() |
![]() |
#93 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Przytulić Cię może również przyjaciel, znajomy, nie ma w tym nic złego. Po raz kolejny powtórzę - to nie jest oszukiwanie samego siebie, bo jest się świadomym tego, czego się oczekuje i tego czego można oczekiwać. Jeżeli potrzeba czegoś więcej - automatycznie taki układ nie wchodzi w grę. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znamy siebie na tyle, na ile się sprawdzimy. Ja sprawdziłam i nie jestem zachwycona, chociaż to była osoba, którą znałam. dlatego przez pewien czas zastanawiałam się nad zagadnieniem seksu z nieznajomym ![]() Cytat:
Nie zawsze sexy mężczyzna ma sexy duszę ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Najpiekniejszy jest z sex z osoba która się darzy ogromna miłoscią ze wzajemnośćią, wiem coś o tym
![]() ![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: układ?!
Cytat:
wyszukiwarka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Tak mi sie teraz przypomniało, jeśli mowa o sexy facetach bez sexy duszy.
Mam przyjaciela, znamy sie 12 lat. Od "pierwszego spotkania" między nami iskrzyło - tylko, że byliśmy dzieciakami więc okazywaliśmy to sobie poprzez bijatykę, zaczepki, przezwiska ![]() Szalenie pociągający z niego mężczyzna wyrósł, studiuje teraz za granicą i kiedyś wyszedł z taka propozycją, aby wejść w układ "związek bez zobowiązań, w czasie kiedy oboje mamy przerwy na uczelni" . Mimo, że ma wszystko to, czego potrzebuje facet, nie mogłabym wejść z nim w taki układ. Nie. Jest sexy ale nie ma sexy duszy i tyle.
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sex bez miłości- dla przyjemności... Wątek ZBIORCZY!
mi chyba nieldugo tylko taki zostanie,bo wszyscy faceci,ktorych kocham (poki co sztuk dwie:P) uciekaja ode mnie
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Natalee, odkopałaś wątek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
ojej, moze jakas nagrode dostane?:P
albo mzoe po tej deklaracji w koncu znajde i sex i milosc:P
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
![]() Nigdy nic nie wiadomo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Seks dla przyjemnosci, wiesz kazdy seks jest przyjemnoscia, jezeli dochodzi do tzn. SEKSU PRZYGODNEGO, pod wplywem slabosci i naplywu chwili... too nastepnego dnia myslisz, co ja tu wogole robie... Fakt sa ludzie ktorym to w 150% odpowiada i preferuja cos takiego, ale.... naprawde pozneij trudno jest rozmawiac z ta osoba, spojrzec w oczy i traktowac jak normalnego znajomego... Bo seks laczy sie z czyms cielesnym... ale z biefiem czasu z miloscia... KAzdy z nas z tego wyrosnie:P bo czasami oprocz czegos takiego potrzebne jest slowo KOCHAM CIE I przytulenie... zasniecie w czyjis ramionach, przywiazujemy sie do ludzi... bardzo....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
zgadzam się z Eewciaaa2503
![]() Dokładnie do pewnego czasu to wystarcza, te wrażenia i emocje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Tobą MalinowaNastka seks bez zobowiazan i zwiazku.. tylko wtedy kiedy chcemy sie zabawic JEDNORAZOWY IMPULS... chwila emocji.. nie robic sobie z tego zadnych tam zaraz zobowiazan czy cos takiego.. Jednakze przerd taim czynem trzeba wiedziec jakie moga byc konsekwencje, i ni mowie tu o wpadnieciu.. tylko o tym, ze jezeli jest to osoba ktora znamy, spotykamy na codzien, moze miedzy wami stworzyc sie bariera niesmialosci... lekkie wyrzuty sumienia, zal za to co sie zrobilo... I kontakt sie urywa. No chyba ze jestescie tak przygowoani psychicznie na to .. i oboje robicie to tylko dla zaspokojenia swoich potrzeb
![]() Ja bym nie umiała, a juz taka przygode mialam ... pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze wydawało mi się, że seks z miłością czy bez niej jest taki sam. Przecież chodzi o orgazm. Kochałam się z kimś na kim mi nie zależało i wydawało mi się, że było swietnie! Później poznałam chłopaka, na którym mi zależało, którego kochałam. Poszliśmy do łóżka i dopiero wtedy poczułam co to jest dobry seks. Bliskośc i więź jakiej nie dał mi nikt nigdy wcześniej. Od tego zdarzenia cały mój pogląd na 'te sprawy' się zmienił. Nigdy już nie zdecyduję się na seks z kims kogo nie będe kochała, bo dobry seks to seks który odczuwa się ciałem i zmysłami
![]()
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2009-05-31 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
To fakt.. jest roznica...
Ale nigdy nie mow nigdy moja droga:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Ale to moje mocne postanowienie
![]()
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Hmm... jezeli jestes z osoba ktora kochasz no rto .. moze tak bedzie do konca Twych dni
![]() a czasami intrygujaco jest byc blisko z kims innym, ale to wchodzi w gre tylko w byciu singgglem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Jestem staroświecka, niepoprawnie romantyczna i dla mnie seks zawsze występował i występuje "w pakiecie" z miłością. Nie wyobrażam sobie, aby mógł mnie ogladać nagą, dotykać i pieścić ktoś, kogo nie kocham.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie probowalas tego zrobic z kims tak PRZYGODNIE??
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Jezeli jestes w zwiazku z mezczyzna ktorego kochasz... i robisdz to z nim i jest Ci dobrze... i czujesz sie zaspokojona.. to nie ma w tym niczego zlego.. oddajesz sie cala mu... KOCHASZ GO! Moze kiedys jak bedziesz sama.. w desperacyjnej sytuacji... i uznasz ****a trzeba korzystac z zycia zmienisz zdanie..
![]() ![]()
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zeby było jasne, nie potępiam związków opartych jedynie na seksie albo jednorazowych przygód. Tylko wiem, że to po prostu nie dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Nie wiem skąd to zdziwienie że się tego nigdy nie robiło a co więcej nie chce... myślę że seks i miłość są ze sobą naturalnie związane, jeżeli kogoś kochamy to chcemy zbliżenia. Ja tak samo myślę z niechęcią żebym miała zadać się z kimś kto nie jest mi bliski... to są moje najbardziej intymne myśli, odczucia, którymi się wolę dzielić wtedy kiedy się czuję bezpiecznie. Nie podoba mi się idea "czysty seks bez zobowiązań" bo jest to upodlenie... (jeszcz jak się zdarzy ot tak to mogę zrozumieć, ale żeby to sobie planować?) a może ja jestem zbyt staroświecka albo zbyt emocjonalna żeby igrać z własnymi uczuciami... bo tak jak wspomniane już w wątku, taki kompletny seks bez czucia niczego też nie jest możliwy, jakieś emocje zawsze są... i chyba te niezaspokojone uczucia by we mnie eksplodowały...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie istnieje jeszcze coś takiego jak pożądanie. Wiadomo, że jest też w miłości, ale o co innego mi chodzi. Nie poszłabym do łóżka z kimś tylko po to, żeby było przyjemnie i dla orgazmu. Ale z drugiej strony seks wcale nie musi się dla mnie wiązać z miłością. Czasem jest tak, że kogoś pożądasz, ktoś Cię strasznie kręci... Myślę, że wiecie o co chodzi
![]() ![]() Polakita napisała, że zawsze są jakieś emocje. Dla mnie właśnie czymś takim jest to wspomniane pożądanie. Bez żadnych emocji - nigdy w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
ja się po prostu łatwo zakochuję, albo potrafię zafascynować drugim człowiekiem, i przy tak dużym zbliżeniu to po prostu mogłoby łatwo nastąpić. zwłaszcza że, jak było wspomniane, zawsze się wybiera kogoś kto jest dla nas interesujący. a granica między pożądaniem, zainteresowaniem, fascynacją drugą osobą jest taka płynna. Może inne osoby mają silniejszy charakter ode mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
witam wtrącę sie
![]() jeśli chodzi o seks bez miłości to jest jak najbardziej możliwy...bo jak tu moja przedmówczyni napisała ...jeśli jest pożądanie..to to wystarczy...rożni są ludzie i rożne relacje panują miedzy nimi..kwestia dogadania....tylko... powiem Wam ze niby na poczatku wchodzi sie w jakiś układ tzw jest fajnie ale bez zobowiązań...ale wiem to z autopsji..ze przychodzi moment ze człowiek sie po prostu angażuje....i już nie jest tak fajnie tym bardziej ze drugiej stronie taki układ pasuje i tu zaczynają sie schody....bo przychodzi uczucie...i to niestety skończyć dobrze sie nie może...wiem bo raz byłam w takiej sytuacji.... wiec jeśli ktoś sie decyduje na taki układ musi mieć silna wole i postanowienie ze ten układ do końca taki zostanie...ja juz teraz wiem ze nie nadaje sie do takich układów..bo serce nie sługa..jak to sie mówi... pozdrawiam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.