TE KOZAKI z allegro - pytanie dla mających :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-26, 09:52   #91
wiola_p
Zadomowienie

Dot.: TE KOZAKI z allegro - pytanie dla mających :)

Cytat:
Napisane przez ehe Pokaż wiadomość
Te butki znow sa na allegro. http://allegro.pl/item274443566_nowo...zaczki_36.html
Ale mam pytanie, czy nalozy sie na nie spodnie z prostymi nogawkami i jak myscilicie czy ewentualnie daloby sie je zwezic w lydce? A przy okazji co myslcie o tych http://allegro.pl/item269690682_hit_..._38.html#photo (ten sam sprzedawca)
no to super... a babka pisala ze juz ich nie bedzie i kupilam inne jej strata
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 12:35   #92
aniser
Zakorzenienie

grrr...nie tylko,ze sa znaowu to w dodatku moj rozmiar i szare
a mnie zalezalo wlasnie na ocieplanych...
uwielbiam takich sprzedawcow...
swoja droga piszemy pytac czy beda,czyli jestesmy zainteresowane kupnem<to chyba wazne dla sprzedawcy>i kobieta odpisuje,ze juz ich napewno nie bedzie,po czym je wystawia....paranoja...:c onfused:

Swoja droga mam jakiegos pecha do butow z allego-zamowilam sobie na mikolaja wiosenne szare butki z lekki czubek i co?pani zadzownila,ze sie pomylili i nie ma mojego rozmiaru tylko przyszly dwa kartony z jakims innyma nigdzie w sklepiach ani na allegro juz ich nie widzialam

ehe-ogladalam te drugie butki,ktore pokazujesz,ale nie do konca mnie przekonuja. Po pierwsze ta kokada z tylu wydaje mi sie jakas przesadzona,jakby za duza...Poza tym ja jestem zwolenniczka plaskich butkow,lub na niskim obcasie, wiec te jakby z gory traca u mnie punkty
Stary 2007-11-26, 13:13   #93
Reese
Zakorzenienie

Suzannko a podeszwa jest całkiem gładka, czy maja jakieś rowki itp... Chodzi mi o to czy sie w nich nie zabiję jak jest ślisko

edit. widzę już że mają jakieś tam rowki, ale czy nie są śliskie??
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 14:03   #94
ehe
Raczkowanie

anisermasz chyba racje, za wysoki obcas. Ile bym dala za butki tego typu tylko płąskie, bo prawda jest taka, ze nigdzie nie ma plaskich butow z podobnym noskiem i zeby nie byly takie luzne jak saszki, tylko na suwak i bardziej dopasowane I ponawiam pytanie do Suzannki czy mozesz zalozyc na te buty spodnie z prostymi nogawkami.
ehe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 14:32   #95
aniser
Zakorzenienie

ehe a takie: http://www.allegro.pl/item273794607_..._loren_39.html
of course to tylko taka moja propozycja bedaca skutkiem wielu godzin spedzonych na allegro
Stary 2007-11-26, 15:28   #96
natallkaa
Wtajemniczenie

oo widzę, że znowu sprzedaje po starej cenie, ja kupowałąm za 75zł ale jestem bardzo zadowolona. A buty przyszły szybciutko- kupowałam w pn a w środę już były
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 15:59   #97
ehe
Raczkowanie

Aniser w sumie mam bardzo podobne tylko, ze krotsze i za bardzo nie podobaja mi sie, bo do spodnicy brzydko wygladaja (foto zamieszczam). Chociaz na pewno te ktore Ty podalas sa lepsze niz te co mam i ktorych chce sie pozbyc, ale i tak boje sie, ze beda przy lydce odstawac i w spodnicy bedzie dziwnie.. No, ale przyanjmniej moge zalozyc na nie spodnie Dizekuje za pomoc Ja tez juz godizny spedzilam na all, jesli tez szukasz jakichs kozaczkow to powiedz, bo mozliwe ze widzialam juz takie po tych zarwanych nocach na all :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg but.jpg (22,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2007-11-26, 17:45   #98
2011801131227
Konto usunięte

GG do 2011801131227 Send a message via Skype™ to 2011801131227

dziewczynki a co sądzicie o tych? mam te czarne i bardzo odstają od nogi, boje sie ich nosic do spódnic..

http://allegro.pl/item258074158_botk...zywane_39.html
2011801131227 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 17:59   #99
aniser
Zakorzenienie

ehe- faktycznie podobne te Twoje butki,wiec kupowanie drugich byloby bez sensu...no i do spodnic chyba faktycznie nie wygladalaby najlepiej...zreszta miedzy innymi dlatego sie na nie nie skusilam...
a co do kozaczkow-no to ja sie zdecydowalam kilka dni temu na jedne takie lekko przecierane popielate,linka wklejalam na poprzedniej stronie...w sumie to nie moje wymarzone,ale wowoczas nie bylo tch szarych za 69a widzialam te moje na nogach dwoch dziewczyn i podobaly mi sie...narazie czekam,az przyjda...
no najwyzej bede sprzedawac...

anitusica- wklejalam linka do nich w poscie dla ehe dzisiaj...mnie sie podobaja,choc nie jestem przekonana do takiej dlugosci butkow...
Stary 2007-11-26, 18:11   #100
ehe
Raczkowanie

Te Twoje nie sa zle. Ale tam juz troszke obcac jest, a poza tym nie wiem czy nie beda za szeroki do spodnic. Chyba wezme te ktore ma stworczyni waku.. ale nie jestem pewna, bo one na zdjeiach sa takie obszerne, a ja mam chuda lydke..
Stary 2007-11-26, 18:36   #101
ehe
Raczkowanie

Dobra ja postanowilam, ze biore te.. tylko ze nie ma rozmiaru 39 ;/ A ja nosze 38/39 roznie. Jak mierzylam stope to wyszlo co kolo 24 cm i tam niby jest napisane, ze te 38 to na stope dlugosci 24-24,5 to moze nie beda za male... oby.. i ciekawa jestem, czy bedzie mogla wyslac od razu czy bede musiala czekac 11 dni do konca aukcji.. Czy moze lepiej te http://allegro.pl/item274436146_sasz...promocja_.html pomozcie :P
Stary 2007-11-26, 18:40   #102
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
Suzannko a podeszwa jest całkiem gładka, czy maja jakieś rowki itp... Chodzi mi o to czy sie w nich nie zabiję jak jest ślisko

edit. widzę już że mają jakieś tam rowki, ale czy nie są śliskie??
Podeszwa ma tam jakieś wzorki ale ogólnie są śliskie. Dziś na miasto wziełam inne a też mało brakowało a bym się wywaliła

Co do wkładania spodni do środka to jeśli nosicie obcisłe rurki to wejdą ale z drugiej strony myślę, że zależy od grubości łydki. Ja wcisnę i proste rurki (nie mylić z super obcisłymi skinami) ale tak ledwo ledwo. Mam w planach zakup takich skinów super obcisłych to nie powinno być najmniejszego problemu

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
ehe a takie: http://www.allegro.pl/item273794607_..._loren_39.html
of course to tylko taka moja propozycja bedaca skutkiem wielu godzin spedzonych na allegro
Mi się podobają i to bardzo. Gdybym miała fundusze kupiłabym bez mrugnięcia okiem

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 18:59   #103
n_o_b_o_d_y
Wtajemniczenie

Dziewczyny ma ktoras z Was te kozaczki w kolorze szarym ? Ich kolor jest identyczny jak na zdjeciu ?
n_o_b_o_d_y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 20:11   #104
aniser
Zakorzenienie

ehe- bardzo podobne do tych za 99zlotych mam wlasnie zamiar sprzedawacprzeszkadza mi,ze nie sa nigdzie odcinane i przez to sa naprawde luzne w tym miejscu gdzie stopa laczy sie z kostka(nie wiem jak to sie fachowo nazywa),co powoduje,ze mam wrazenie,ze sa na mnie za duze...

mam nadzieje,ze w tych moich 4cm obcasik nie okaze sie zabojstwem,bo w sumie licze,ze dzieki niemu noga bedzie wygladala zgrabniej i beda sie nadawac do spodniczki...a do spodni wygladaja calkiem ok z tego co widzialam

n_o_b-o_d_y- ktoras z wizazanek wklejala zdjecia tych szarych kozaczkow w listopadowych zakupach. Bylo zarowno zdjecie na nogach jak i samych kozakow...musialabys poszukac, jesli jestes zainteresowana...
Stary 2007-11-26, 21:01   #105
n_o_b_o_d_y
Wtajemniczenie

Cytat:
ehe- bardzo podobne do tych za 99zlotych mam wlasnie zamiar sprzedawacprzeszkadza mi,ze nie sa nigdzie odcinane i przez to sa naprawde luzne w tym miejscu gdzie stopa laczy sie z kostka(nie wiem jak to sie fachowo nazywa),co powoduje,ze mam wrazenie,ze sa na mnie za duze...

mam nadzieje,ze w tych moich 4cm obcasik nie okaze sie zabojstwem,bo w sumie licze,ze dzieki niemu noga bedzie wygladala zgrabniej i beda sie nadawac do spodniczki...a do spodni wygladaja calkiem ok z tego co widzialam

n_o_b-o_d_y- ktoras z wizazanek wklejala zdjecia tych szarych kozaczkow w listopadowych zakupach. Bylo zarowno zdjecie na nogach jak i samych kozakow...musialabys poszukac, jesli jestes zainteresowana...
Dziekuje za informacje
n_o_b_o_d_y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 21:40   #106
ehe
Raczkowanie

No to kupuje te co ma Sussana Bo te za 99 zl to chyba rzeczywiscie taki luzny worek :P Oby tylko numer 38 nie byl za maly.. i poki co zapytalam sie tje babki ktora sprzedaje, czy bedzie mogla mi wyslac jakos przed zakończeniem aukcji, najlepiej żebym miała na weekend ;d
Stary 2007-11-27, 09:57   #107
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ehe Pokaż wiadomość
No to kupuje te co ma Sussana Bo te za 99 zl to chyba rzeczywiscie taki luzny worek :P Oby tylko numer 38 nie byl za maly.. i poki co zapytalam sie tje babki ktora sprzedaje, czy bedzie mogla mi wyslac jakos przed zakończeniem aukcji, najlepiej żebym miała na weekend ;d
ja tez je kupiłam Teraz czekam az przyjdą
Stary 2007-11-27, 10:00   #108
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n_o_b_o_d_y Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma ktoras z Was te kozaczki w kolorze szarym ? Ich kolor jest identyczny jak na zdjeciu ?

Ja mam szare i kolor jest taki sam ja na zdjęciu chociaż generalnie bardziej mi się podobaja na żywo niż na zdjęciu
Niestety po dziesiejszej drodze do pracy stwierdzam, że są śliskie- z 3 razy się prawie wyłożyam
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 10:20   #109
gosiaaaa1
Rozeznanie

Cytat:
koniec koncow zdecydowalam sie na jeszcze inne bucikicena wydala mi sie przyzwoita,a fason calkiem mi odpowiada<widzialam dzis takie butki na nogach jednej dziewczyny i fajnie wygladalo...> http://www.allegro.pl/item270858003_...azane_40_.html
mam nadzieje,ze jak wloze wklade izolujaca to mi bedzie cieplutko i posmigam w nich sobie zima

daj znac na jakie sie zdeycydowalas...jesli na te czarne to jestem bardzo ciekawa jakie beda wrazenia jak przyjda
mam prosbe jak je dostaniesz moglabys zrobic fotki na nodze? bo tez sie chyba na nie zdecyduje
gosiaaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 12:12   #110
aniser
Zakorzenienie

ehe-mam nadzieje,ze bedziesz zadowolona z zakupujak przyjda to daj znac jak w nich wyglada sprawa miejsa na spodnie

natallkaa-a czy one przemiekaja w taka pogode jak dzis?bo mnie moja oficerki nawet z wkladka znowu przemokly i jak tak dalej pojdzie to bede potrzebowala jeszcze jedna pare kozakow

gosiaaaa- pewnie,ze zrobie zdjecie,nie ma problemu... wogole to mam nadzieje,ze przyjda jak najszybciej,najlepiej jeszcze dzis,bo juz bym je chciala zobaczyc i zmierzyc
Stary 2007-11-30, 18:47   #111
aniser
Zakorzenienie

dziewczyny przyszly dzis do mnie te butki z allegro. Bardzo mi sie podobaja-uwazam,ze na zywo prezentuja sie o wiele lepiej niz na zdjeciu, moze dlatego,ze sa zdecydowanie bardziej szare niz popielate,a tych niby smug czy przetarc niemal nie widac...
jest tylko jedno ale...kupilam rozmair 39, tak jak zazwyczaj i mimo,ze zgodnie z opisem powinny byc w sam raz to wydaja mi sie nieco przymale...chcialabym je wymienic na rozmair wieksze,ale konto tego sprzedajacego zostalo zablokowane dodam,ze sprzedawca mial tylko jedne neutral na ponad 1600komentarzy,a podczas rozmowy telefonicznej wydawal sie sympatyczny i uczciwy...

no i teraz pytanie-czy w takiej sytuacji zaryzykowaly byscie umawianie sie na wymiane butkow?
Stary 2007-11-30, 19:25   #112
_magdzia_
BAN stały

Cytat:
dziewczyny przyszly dzis do mnie te butki z allegro. Bardzo mi sie podobaja-uwazam,ze na zywo prezentuja sie o wiele lepiej niz na zdjeciu, moze dlatego,ze sa zdecydowanie bardziej szare niz popielate,a tych niby smug czy przetarc niemal nie widac...
jest tylko jedno ale...kupilam rozmair 39, tak jak zazwyczaj i mimo,ze zgodnie z opisem powinny byc w sam raz to wydaja mi sie nieco przymale...chcialabym je wymienic na rozmair wieksze,ale konto tego sprzedajacego zostalo zablokowane dodam,ze sprzedawca mial tylko jedne neutral na ponad 1600komentarzy,a podczas rozmowy telefonicznej wydawal sie sympatyczny i uczciwy...

no i teraz pytanie-czy w takiej sytuacji zaryzykowaly byscie umawianie sie na wymiane butkow?
Może napisz w tej sprawie do allegro. Ja bałabym się zaryzykować- duże sumy to nie są ale zawsze Zapytaj się może dlaczego jego konto zostało zablokowane
_magdzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-30, 21:11   #113
gosiaaaa1
Rozeznanie

Cytat:

Juz jest konto tego uzytkownika aktywne. Prosze zrob fotki bucikow )
gosiaaaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 00:01   #114
aniser
Zakorzenienie

_magdzia_no wlasnie ja tez sie obawialam,a allegro nie podaje osobom trzecim informcji dlaczego konto zostalo zablokowane. no a pieniazki stracic zawsze byloby szkoda... ale na szczescie uzytkownik spowrotem jest odblokowny.

dzieki gosiu za informacje-faktycznie juz dziala,wiec jutro do nich dzwonie dowiedziec sie czy sa te butki,ale rozmiar wieksze...mam nadzieje,ze tak,bo inaczej sie chyba zalamie

Zdjecie wkleje jutro,ok?
Stary 2007-12-01, 16:06   #115
aniser
Zakorzenienie

chyba moje obuwnicze przeprawy zdomoinowaly ten watek....

gosiaaaa1- wklejam zdjecia butow na nodze. Nie udalo mi sie dobrze uchwycic koloru,jest conajmniej o jakis odcien jasniejszy niz na zdjeciu na nodze. No i butki zdecydowanie sie nie swieca. W naturalnym swietle nie widac tez tych smug. Jedyny minus-sa dosyc plytkie w palcach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bucik.JPG (39,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noga1.JPG (64,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg noga.JPG (63,5 KB, 27 załadowań)
Stary 2007-12-06, 18:07   #116
ehe
Raczkowanie

Kupiłam i jestem całkiem zadowolona Moglyby byc troszeczke wieksze (no, ale to nie wina butow, tylko tego ze nie nie chailo mi sie czekac na rozmiar 39 :P ) ALe są bardzo wygodne i wbre pozorom całkiem ciepłe. Założyłam na nie rurki (troche ciezko zakładac bo to jednak saszki) i fajnie wyglada Troche dziwnie sie jeszcze czuje do spodnicy, ale naprawde polceam
Stary 2007-12-06, 18:59   #117
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
chyba moje obuwnicze przeprawy zdomoinowaly ten watek....

gosiaaaa1- wklejam zdjecia butow na nodze. Nie udalo mi sie dobrze uchwycic koloru,jest conajmniej o jakis odcien jasniejszy niz na zdjeciu na nodze. No i butki zdecydowanie sie nie swieca. W naturalnym swietle nie widac tez tych smug. Jedyny minus-sa dosyc plytkie w palcach.
O rety zapomniałam na śmierć o tym wątku.
Aniser buty naprawdę ładne, nie są przekombinowane - podobają mi się!
Myślę że w paluszkach rozciągną się jak w nich trochę pochodzisz

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-06, 19:48   #118
wiola_p
Zadomowienie

to ja znowu ponarzekam... ja jestem jakas nienormalna.... kupilam inne bo ich nie bylo.... potem odsprzedalam gdy znowu pojawily sie i jak juz chcialam zamowic to znowu nie ma cos chyba ze mna jest nie tak ... ......
Stary 2007-12-06, 19:51   #119
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola_p Pokaż wiadomość
to ja znowu ponarzekam... ja jestem jakas nienormalna.... kupilam inne bo ich nie bylo.... potem odsprzedalam gdy znowu pojawily sie i jak juz chcialam zamowic to znowu nie ma cos chyba ze mna jest nie tak ... ......
heheh, może jeszcze sie pojawią. Ja dostalam każdego buta w innym rozmiarze. Odesłałam i jak na razie cisza. Zła jestem, bo teraz pogoda w sam raz na te buty a tu
Stary 2007-12-06, 19:56   #120
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
heheh, może jeszcze sie pojawią. Ja dostalam każdego buta w innym rozmiarze. Odesłałam i jak na razie cisza. Zła jestem, bo teraz pogoda w sam raz na te buty a tu
wiec zycze powodzenia i mam nadzieje ze obie bedziemy w nich chodzic jeszcze w tym roku
widzialam jeszcze takie brazowe:
http://allegro.pl/item277114172_nowe...1_sw_2013.html
i sie zastanawiam, tylko zeby znowu nie bylo psikusa ze pozniej beda :/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości