![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Mamusie zza granicy( UK). Czy był u Was już health visitor? Ja miałam spotkanie dziś i byłam zaskoczona ilością zadawanych pytań. Babka była jakaś..hmm..."sztuczna" ale wciąż powtarzała, że jest po to aby mnie wspierać. Miałam wrażenie, że byłam pod ostrzałem-obserwowała dosłownie wszystko, każdy gest
![]() Jaś wciąż tyje, dziś już 2980g ![]() A co do tematu poporodowych brzuszków. Zamiast mówić po prostu się pochwalę moim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
szperr poważnie na znanej, polskiej stronie internetowej o dzieciach znalazłam taką wskazówkę jeśli chodzi o spacery. Z pierwszym dzieckiem z konieczności robionych badań musieliśmy wcześnie wyjść na dwór(też była zima) więc teraz chciałam sprawdzić jak to faktycznie z tym jest.
A jutro pierwszy "spacer" z Jasiem. Wybieramy się na skromne przyjęcie weselne.Ciekawe, czy się wcisnę w coś innego, niż dresy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzieki za informacje!!
![]() Poszperalam w internecie i tez znalazlam jakies wzmianki na ten temat.. juz jestem duuzo spokojniejsza. A jutro mamy wizyte poloznej (rano) i lekarza (po poludniu) wiec bede miala info z wielu zrodel ![]() Kuseczko, health visitor jeszcze u nas nie bylo.. ![]() A tak wogole, to jakiego typu pytania zadawala?? I jaki jest cel takiej wizyty? Celko, Gizelciu, super slodkie dzidzie ![]() ![]() Gizelciu.. a swego meza to ![]() ![]() No wlasnie.. pod spodem dowod na to. Bawili nowa grzechotka ![]() Ps. Kuseczko, sadzac po ksztaltach wcisniesz sie we wszystko!!
#94 |
Rozeznanie
|
Szperr ale masz śliczniuchne dwa słodziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Chciałam sobie was trochę podczytać zanim urodzi sie moje maleństwo. Stwierdziłam że nauczę się czegoś od was, dopóki mam jeszcze dużo czasu. A teraz jestem przerażona??? Jak ja sobie poradzę z takim maleństwem???
Szperr padłam z wrażenia jak zobaczyłam ten malutki nosek. Piękny!!!
#96 |
Zakorzenienie
|
Martka, ale czyj?
![]() ![]() Ps. Pozazdroscilam moim spiochom i dolaczylam na chwilke.. i tez mam fotke ze spiaca pchelka ![]()
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..syneczek sliczny ![]() szperrr Twoj Maluch tez przecudowny ![]() ![]() ..moja Malutka ma straszne wzdecia..to chyba przez witaminy ktore wypisal lekarz..czy Wasze Maluszki dostawaja juz vibovit i wit.D3? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Moj maly juz wciaga witamine K (nie radze sobie z jej podawaniem i dzis wylalam niechcacy pol butelki - spadla mi na podloge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
moj Maly tez sie strasznie meczy i zauwazylam ze coraz bardziej sie prezy i steka przy kupce...Nie wiem czy to przez to co jem, czy po prostu przez nie wyksztalcony do konca uklad pokarmowy. Kupilam dzis Gripe Water i podaje - zobacze czy pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ogromny problem z wit. K, teraz dodaję do herbatki, nie chce mi się bawić w ściąganie mleka, lepiej oczywiście rozpuszczać ją w mleku, bo K jest tą wit.,która rozpuszcza się w tłuszczach, ale ja mam to gdzieś i podaje w herbatce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() Zaczelam sie zastanawiac nad tymi wszystkimi witaminami.. Moja pchelka dostala wit.K juz w szpitalu, w zastrzyku. Straszne bylo jak sie w nia wbijali niecala godzine po porodzie, ale teraz widze dodatkowe plusy.. Nie dostala natomiast wit. D3. Pytalam o to lekarza w szpitalu. Powiedzial mi, ze oni zawsze podaja ja dzieciom muzulmanek, ktore ze wzgledu na religie cale sa zakryte, czesto lacznie z twarza i deficyt witaminy D3 jest dosc oczywisty. Mi zasugerowal, ze skoro mam karmic piersia to moge sobie kupic witaminki z dodatkiem wit. D3 i to powinno wystarczyc. Musze to jeszcze omowic z polozna ![]() Ps. Kasjopea, widze Cie :p
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2007-11-14 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Witam!
Od poniedziałku jesteśmy już w domku! Pobyt w szpitalu był koszmarem, ale dzieci mi wszytko zrekompensowały, są cudowne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Joanna Małgorzata
|
witajcie mamuśki
![]() oj primcia ma rację niedosyt zdjątek naszych pociech jest olbrzymi one wszytkie sa takie słodkie takze poprosze o jeszcze jeszcze bo mi sie od razu humor poprawia Gizelciu Twój ąż zasługuje na niezłe lanie nie daj się kotku bo się zamęczysz porozmawiaj z nim że potrzebujesz odpocząć
#109 |
Rozeznanie
|
bbm- potwierdzam, ze czekamy na zdjęcia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
poissonivy - ale ja podaje te witaminki zgodnie z zaleceniem lekarza. Dwa razy dziennie wit K po 0,5 ml i od 3tygopdnia zaczynamy z cebionem (chyba po 5kropli) i wit D3 (vigantol) - chyba po 2 krople. Nie zamierzam dawac vibowitu.
A co do witaminy K to zaczelam ja podawac prosto do buzki ![]() ![]() A malemu podaje te Gripe Water na bole brzuszka - na razie nie widze poprawy - ale widze ze mu smakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
szperr health visitor sprawdza w jakich warunkach wychowuje się dziecko, pomaga podjąć decyzję wyboru żłobka czy przedszkola. A wywiad dotyczył dosłownie wszystkiego-nawet tego co jem na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.Ciężko teraz przytoczyć te pytania ale były troszkę zbyt wnikliwe...
![]() też muszę omówić z położną podawanie witaminy D. w Polsce jest to obowiązek, tutaj jest ciut inaczej... Edytowane przez kuseczka Czas edycji: 2007-11-15 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można spokojnie bezpośrednio do buźki, ale w moim przypadku nie można... Olcia pluje tą wit. K na wszystkie strony. Viganatol (1 kroplę) to jeszcze jej jakoś wpuszczę, ale 0,5ml wit. K to nie da rady. Od wczoraj wprowadziłam tez Juvit multi (odpowiednik Cebionu multi), to na odmianę jest kwaśne i Ola krzywi się jakby jadła cytrynę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, no wlasnie TZ mi wyjasnil role health visitor.. i takie pytania sa podobno absolutnie normalne
![]() ![]() Ja nadal czekam na polozna.. w miedzyczasie zdrzemnelysmy sie i zastanawiam sie, czy ta kobieta domyslilaby sie zeby uzyc dzwonka do drzwi jakby nikt nie odpowiadal na pukanie ![]() ![]() Koletynko, ja nadal nie wierze, ze to male cudo wyszlo z mego brzucha.. a przeciez widzialam jak ze mnie wyskoczyla ![]() ![]() Celko, a w czym pomaga wg polskiej ulotki Gripe Water??? Bo tutaj wlasnie to jest cudownym srodkiem na wszelkie bole brzuszka.. narazie obywamy sie bez niej, ale na wszelki wypadek lezy w apteczce razem ze specyfikkami z Polski: Esputiconem i Espumisanem ![]()
#115 |
Zakorzenienie
|
koletynka - my z mezem tez nie mozemy uwierzyc ze maly Adasiek byl u mnie w brzuchu. I jak on sie tam zmiescil
![]() ![]() szperr - no wlasnie na odgazowanie i wszelkie bole brzucha powinno pomoc....ale czy pomoze??? Maly sie strasznie prezy przy kazdej kupce, polozna polecila wiec mu podaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Celka, a jak podajesz ta wode? Lyzeczka?
A poza tym, mamuski, kladziecie swoje dzieciaczki na brzuszek? Ja do tej pory to tylko tak okazjonalnie.. ale dzis Hania przespala z 5 godzin na brzuszku i spala bardzo spokojnie.. zazwyczaj kopie i mruczy lub steka przez sen. Ciekawa jestem, z czego to wynika.. bo ja tez wole na brzuchu, a juz zwlaszcza, jak mam jakies problemy zoladkowe.. moze cos w tym jest? ![]() Teraz wlasnie ja znowu polozylam na brzuszku, na srodku naszego wielkiego lozka.. wyglada jak maly pelzajacy robaczek ![]() ![]() ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie
![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
szperr - faktycznie slodko wyglada Twoja Kruszynka
![]() Moj maly tez mruczy i steka przez sen, ale na brzuchu to nie bardzo lubi lezec. No chyba ze na brzuchu mojego meza ![]() A wode koperkowa podaje mu strzykawka. Juz przeszlam wlasciwie przez wiekszosc mozliwych alternatywnych spsoobow karmienia. Butelka, kubeczkiem, lyzeczka... Z kubeczka to polowe wyleje, z butelki juz mu sie nie podoba, lyzeczka to niezla jazda. A ze tej wody to malo podaje to najlepiej sie sprawdza strzykawka ![]() A wiecie co - prawy cycek zrobil mi sie ewidentnie wiekszy od lewego. Dlaczego tak jest? Co moge zrobic zeby sie wyrownaly? Ktorym powinnam ew. czesciej karmic? Tym mniejszym zeby pobudzic laktacje? W sumie tym wiekszym karmie najczesciej przez oslonke (bo mam bolesna brodawke i taka mniej chwytliwa) i moze to dlatego? Maly chyba wtedy mniej wyciaga z cycka i po karmieniu on jest nadal czesto twardy. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Eeeeh.. takiej sie wlasnie odpowiedzi spodziewalam
![]() Na brzuchu TZ lub moim tez lubi, owszem ![]() Ale urlop TZ konczy sie juz jutro i bedzie ja mogl rozpieszczac tylko wieczorami ![]() Celka, wydaje mi sie, ze skoro nadal piers jest twarda to karmieniu to jest pelna. Ja staram sie za karmic mala z jednej piersi az ja "skonczy" ![]() (mi jest naprawde potrzebna emota odstukania w niemalowane badz plucia przez lewe ramie ![]()
#120 |
Konto usunięte
|
7 godzin spi????? szperr no nie, moj w swoim zyciu to najdluzej przespal 4,5 godziny, a po 2 godz to niemalze stalam przy nim sprawdzajac czy oddycha
![]() celka ja tez mam jedna piers troszke wieksza, a karmie od poczatku bez zadnych problemow, wiec to natura tak chciala, unormuje sie pozniej, mam nadzieje ![]() co do kolek, hmmm, gdyby istnialy naprawde dobre metody to nie byloby tyle gadania i pisania o tym, po prostu trzeba to przeczekac ![]() Edytowane przez 6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 Czas edycji: 2007-11-15 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.