13latka a 16 letni mężczyzna... proszę o opinie!:* - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-18, 09:26   #91
nri
Zadomowienie

Dot.: 13latka a 16 letni mężczyzna... proszę o opinie!:*

Oj, zapomnial, zapomnial wol jak cieleciem byl. Za "moich czasow" a tak dawno to nie bylo, pierwsi "pionierzy" seksu mieli te 12-14 lat. Zwiazki np. 14 i 17 nie mialy patologicznego ksztaltu (szczegolnie, ze chlopcy i tak dojrzewaja pozniej i roznica wieku zapewniala pewne wyrowanie emocjonalne). Pozniej "pierwsza fala" - masowe rozprawiczanie/rozdziewiczanie w wieku 15-16 lat. Druga fala "tych rozsadniejszych" to 17-18 (pierwsze "powazne" zwiazki). Kazdy 19+ to egzotyka. Tak bylo zawsze - zwlaszcza, ze niektore nastki wygladaja na 20.

Nie zapominajmy tez o pewnej tendencji - wystarczy spojrzec chociazby na ten wizazowy dzial - wiekszosc tematow oscyluje wokol smialosci w lozku, nowych eksperymentow, striptizu, kajdanek i s/m. Nie jest to bynajmniej nic zlego - rozmawiaja przeciez dojrzali do tego ludzie. Sek w tym, ze w takiej dyskusji gdzies ginie emocjonalne podejscie do seksu. Liczy sie orgazm, dopasowanie seksualne, brak monotonii, wiecej orgazmow. Byc moze dla nas emocjonalny aspekt jest tak oczywisty, ze sie o nim nie mowi (co tez mnie dziwi, bo dla mnie emocjonalne zadowolenie z seksu jest wazniejsze niz orgazm na ktorym w ogole sie nie koncentruje) ale mlodzi ludzie obserwujac taka dyskusje, tendencje obecne we wszystkich mediach wyrabiaja sobie taki a nie inny poglad na sprawe.
Stary 2007-12-18, 12:16   #92
turkusowaja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nri Pokaż wiadomość
Oj, zapomnial, zapomnial wol jak cieleciem byl. Za "moich czasow" a tak dawno to nie bylo, pierwsi "pionierzy" seksu mieli te 12-14 lat. Zwiazki np. 14 i 17 nie mialy patologicznego ksztaltu (szczegolnie, ze chlopcy i tak dojrzewaja pozniej i roznica wieku zapewniala pewne wyrowanie emocjonalne). Pozniej "pierwsza fala" - masowe rozprawiczanie/rozdziewiczanie w wieku 15-16 lat. Druga fala "tych rozsadniejszych" to 17-18 (pierwsze "powazne" zwiazki). Kazdy 19+ to egzotyka. Tak bylo zawsze - zwlaszcza, ze niektore nastki wygladaja na 20.

Nie zapominajmy tez o pewnej tendencji - wystarczy spojrzec chociazby na ten wizazowy dzial - wiekszosc tematow oscyluje wokol smialosci w lozku, nowych eksperymentow, striptizu, kajdanek i s/m. Nie jest to bynajmniej nic zlego - rozmawiaja przeciez dojrzali do tego ludzie. Sek w tym, ze w takiej dyskusji gdzies ginie emocjonalne podejscie do seksu. Liczy sie orgazm, dopasowanie seksualne, brak monotonii, wiecej orgazmow. Byc moze dla nas emocjonalny aspekt jest tak oczywisty, ze sie o nim nie mowi (co tez mnie dziwi, bo dla mnie emocjonalne zadowolenie z seksu jest wazniejsze niz orgazm na ktorym w ogole sie nie koncentruje) ale mlodzi ludzie obserwujac taka dyskusje, tendencje obecne we wszystkich mediach wyrabiaja sobie taki a nie inny poglad na sprawe.

A jak to się ma do problemu autorki tekstu ?
turkusowaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 12:49   #93
orthodox
Raczkowanie

16 letni mężczyzna ... :ha haha::hah aha: tytul watku powalajacy yhy-hyh-hyhy
Ty stoisz i wołasz bezgłośnie namiętnie

orthodox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 16:03   #94
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez turkusowaja Pokaż wiadomość
A jak to się ma do problemu autorki tekstu ?
Do problemu nijak ale do dyskusji, ktora sie wytworzyla wokol tego juz sporo. Zreszta nie jest to problem autorki watku - czytaj doklanie
Stary 2007-12-18, 19:12   #95
malwinac
Zadomowienie

Cytat:

Hm . Każdy robi to w takim wieku w jakim chce jeśli 15 latka jest gotowa psychicznie do uprawiania seksu to prosze bardzo tylk niech mysli też o konsekwencjach.
A forum "seks" jest od tego żeby pisać o seksie w taki sposób w jaki chcemy : "oscyluje wokol smialosci w lozku, nowych eksperymentow, striptizu, kajdanek".
Jeśli małolatki chcą to czytać to będą to czytać.
Jeśli dla kogoś orgazm jest najważniejszy to uprawia seks tylko dla przyejmności. Takie zjawisko jest bardzo popularne.I nie potrzeba do tego uczucia . Czyste pożądanie .
Dzisiejsze podejście do seksu trochę się zmieniło

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 20:23   #96
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
Jeśli dla kogoś orgazm jest najważniejszy to uprawia seks tylko dla przyejmności. Takie zjawisko jest bardzo popularne.I nie potrzeba do tego uczucia . Czyste pożądanie .
Dzisiejsze podejście do seksu trochę się zmieniło
Wiem i dlatego nastki przerabiajace kamasutre nie powinny nikogo szokowac.
Stary 2007-12-18, 20:31   #97
Lilo90
Raczkowanie

nie chce sie madrzyc, mam 18lat ale w wieku 13 jeszcze nawet nie interesowal mnie sex i w sumie nie bardzo wiedzialam o co chodzi...
co do postu to przeciez ta dziewczyna wymienila same przeciw wiec nawet tego nie chce...
Lilo90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 20:59   #98
zan20
Przyczajenie

GG do zan20

przerazialm sie czytajac ten watek mam siostre ktora w 2008r bedzie miala 12 lat i nie wyobrazam sobie ze za rok moze przyjsc do mnie z takim pytaniem dziewczynko masz 13 lat ja rozumiem pierwsze zauroczenia plptkowanie z kolezankami na temat chlopakow ale zeby od razu sex???moze jestem staroswiecka ale jak dla mnie to szok
zan20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 21:03   #99
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Wiem i dlatego nastki przerabiajace kamasutre nie powinny nikogo szokowac.

A mnie niestety szokują- moze nie wywoluje to we mnie histerii, zalamywania rak i rzucania sie z mostu- ale w srodku bardzo trudno zgodzic mi sie na taki swiat.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 13:29   #100
axelka
Raczkowanie

Ja tak w sumie całkiem niedawno mialam 14 lat, jest to druga gimnazjum. Ja wtedy raczej ze swoimi chlopakami nawet się nie całowałam ,ale pamietam ze moje rowiesniczki kolezanki mialy za soba seks oralny i jakies zaawansowane dotykanie , pamietam tez ,że jedna z kolezanek w 2giej klasie brala tabletki i uprawiala seks z chlopakiem o 3 lata starszym z ktorym znala sie od dziecka a była od podstawówki, do dzis jest jej chlopakiem i nie sadze ,żeby załowała rozpoczecia wspołzycia w tak młodym wieku. Pod koniec 2 i w 3 klasie niektóre z kolezanek uprawialy juz ,,przygodny" seks , dlatego nie wiem czy ja zyje w innym swiecie czy wszyscy tutaj są tacy dorosli ,ze nie pamietaja jak to było. Wiadomo spoleczenstwo sie zmienia , ale jakis czas temu znalazlam u babci gazete z przed ok 20. lat i 15 latka pisala tam o odbytym stosunku na wakacjach. W zadnym wypadku nie uwazam ze 13/14 lat to odpowiedni czas na seks , ale nie udawajcie zaskoczonych. Oczywiscie ludzie są rozni dla niektorych 16 to wystarczajacy wiek dla innych 19 to za mało.
Według mnie malo zalezy od wieku , najwiecej od dojzalosci partnerow i ich kontaktow.

,,Always look on the bright side of life''

Gruuuubas !

10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0
axelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 14:02   #101
Agatkia
Zadomowienie

Axelka, ja nie udaje zaskoczonej, dobrze widze co sie wkolo dzieje, co nie znaczy, ze mnie to nie dziwi i nie szokuje. Bo to dwie rozne sprawy. A z tamtego okresu rzeczywiscie niewiele takich historii pamietam, ale tez obracalam sie wbardzo specyficznym gronie z racji zainteresowan i rodzaju zajec pozalekcyjnych. dzisiaj bardzo sie z tego ciesze. Nie mam tez wątpliwosci, ze wchodzac w okres dorastania, dojrzewania zdecydowanie mysli sie o seksie, i to bardzo intensywnie. Nie wiem,c zy rzeczywiscie ja bylam w jakis sposob chroniona przed tą strona rzeczywistosci i dostrzeglam ja wtedy, gdy z wieku nastu lat wyroslam, czy rzeczywiscie droga od teorii do praktyki znacznie sie skróciła.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-19, 14:09   #102
anesiaa
BAN stały

GG do anesiaa Send a message via Skype™ to anesiaa

Jak dla mnie to 16 za mało,17,18,19... hmmm Nie wiem keidy jest ten odpowiedni moment ^^
anesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 14:19   #103
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesiaa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to 16 za mało,17,18,19... hmmm Nie wiem keidy jest ten odpowiedni moment ^^
to może 30 lat to też za maŁO?!
Jeśli 16 latka jest gotowa psychicznie to uprawia seks i wiek nie ma znaczenia. Czasami takie szesnastki sa bardziej dojrzałe od wielu dorosłych ludzi.

Stary 2007-12-19, 17:16   #104
mysza89
Zadomowienie

malwinac,
Stary 2007-12-19, 18:06   #105
atka83
BAN stały

Cytat:
to może 30 lat to też za maŁO?!
Jeśli 16 latka jest gotowa psychicznie to uprawia seks i wiek nie ma znaczenia. Czasami takie szesnastki sa bardziej dojrzałe od wielu dorosłych ludzi.
Dobre,dobre. Gdyby tak było nie było by tylu młodych dziweuszek rodzące dzieci.Zenada,dziecko rodzi dziecko bo zachcialo się pobawić w doroslosc.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-19, 18:23   #106
mysza89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Dobre,dobre. Gdyby tak było nie było by tylu młodych dziweuszek rodzące dzieci.Zenada,dziecko rodzi dziecko bo zachcialo się pobawić w doroslosc.

Nie uogólaniaj
Stary 2007-12-19, 19:33   #107
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Niekoniecznie.

Często dziewczyny, które w bardzo młodym wieku rozpoczynają życie seksualne wcale nie chcą się "pobawić w dorosłość", tylko po prostu nie mają dobrego dzieciństwa, miłości i wsparcia ze strony rodziców. Czują się niekochane, więc łatwo wplątują się w często złe związki z chłopakami, którzy wykorzystują te dziewczyny.
Albo po prostu chcą zajść one w ciążę, żeby urodzić dziecko, mieć kogoś do kochania, wyrwać się z domu i stworzyć inną, lepszą rodzinę.

Nie uwierzę w to, że 13 latka chcąca uprawiać seks pochodzi z domu, w którym wszystko jest w porządku i chce się tylko pobawić w dorosłość...

Nadal taka "żenada?"

Przemyśl dogłębniej sprawy, zanim coś chlapniesz...
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 06:38   #108
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Żenujące to jest to co piszesz

Stary 2007-12-20, 11:49   #109
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Eeee...to i tak jak grochem o ścianę

Atka zapewne sądzi, że napisane przez nią słowa świadczą o dogłębnej znajomości realiów życiowych...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-20, 12:13   #110
kiiiciiia
Zakorzenienie

wasze gadanie jaki wiek jest na to stosowny jest bez sensu... czy ktos tu wyznacza granice??? od 21 roku zycie mozesz zaczac sie kochac poniewaz wczesniej napewno nie bedziesz zbyt dojrzala...
to jest bez sensu... niektorzy dojrzewaja szybciej a niektorzy wolniej... kiedys bylo inaczej i teraz jest i taka jest prawda... gadaniem typu "wg mnie 16 to za malo a 13 to co dopiero" nikomu sie nic nie wbije do glowy... jesli dziewczyna jest rozsadna sama to przemysli i bedzie wiedziala kiedy bedzie czuc ze juz tego chce... Jesli podobaja jej sie pieszczoty o ktorych pisze ok to nie jest nic strasznego.. ale na seks jak widac nie jest gotowa... I ona sie o to chciala poradzic was zakladajac ten watek...
kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 12:53   #111
atka83
BAN stały

Cytat:
No co ty nie powiesz. A to ciekawe.

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Niekoniecznie.

Często dziewczyny, które w bardzo młodym wieku rozpoczynają życie seksualne wcale nie chcą się "pobawić w dorosłość", tylko po prostu nie mają dobrego dzieciństwa, miłości i wsparcia ze strony rodziców. Czują się niekochane, więc łatwo wplątują się w często złe związki z chłopakami, którzy wykorzystują te dziewczyny.
Albo po prostu chcą zajść one w ciążę, żeby urodzić dziecko, mieć kogoś do kochania, wyrwać się z domu i stworzyć inną, lepszą rodzinę.

Nie uwierzę w to, że 13 latka chcąca uprawiać seks pochodzi z domu, w którym wszystko jest w porządku i chce się tylko pobawić w dorosłość...

Nadal taka "żenada?"

Przemyśl dogłębniej sprawy, zanim coś chlapniesz...
To troszke co innego,zresztą tak czy siak dla mnie to chore i zajeżdza mi patologią.

Cytat:
Eeee...to i tak jak grochem o ścianę
Atka zapewne sądzi, że napisane przez nią słowa świadczą o dogłębnej znajomości realiów życiowych...
Nooooo.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 15:31   #112
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
To troszke co innego,zresztą tak czy siak dla mnie to chore i zajeżdza mi patologią.

Zajeżdża dla Ciebie patologią...

No cóż, jedynie możesz dziękować losowi, że Ty się nie urodziłaś w patologicznej rodzinie i nie zaszłaś w ciążę, która zajeżdża patologią. Teraz przynajmniej możesz krytykować i ganić inne dziewczyny, które nie miały tego szczęścia...
Stary 2007-12-20, 15:32   #113
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
Zajeżdża dla Ciebie patologią...

No cóż, jedynie możesz dziękować losowi, że Ty się nie urodziłaś w patologicznej rodzinie i nie zaszłaś w ciążę, która zajeżdża patologią. Teraz przynajmniej możesz krytykować i ganić inne dziewczyny, które nie miały tego szczęścia...

Stary 2007-12-20, 15:44   #114
calkiem-spoko
BAN stały

A w ogóle chciałam powiedzieć, że strasznie irytuje mnie takie podejście, któe prezentuje atka. Ciąża w młodym wieku to żenada i patologia.

A sie nie zastanowi, że takim dziewczynom należy jej pomóc choćby dobrym słowem, wesprzeć je życzliwością, bo lekko im na pewno nie jest i nie wypisywać takich bzdurnych słów, które nikomu nie są potrzebne. Więcej empatii.

O ile lepiej by się takim dziewczynom żyło, gdyby "szlachetne" społeczeństwo bolesnych głupot nie wygadywało.
Stary 2007-12-20, 21:52   #115
Pachnąca_trawą
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HelenaTrojańska Pokaż wiadomość

To już wystarczający argument, według mnie chłopakowi takie słowa powinny w 100% wystarczyć!!
http://dylematy--nastolaty.blog.onet.pl/

(...)ja nie mogę to by był mój pierwszy raz, boję się jak nie wiem co!” no widzisz boisz się.. więc nie powinien naciskać! „Nie chceee!” lub „Nie chcetak!” – to już wystarczający argument, według mnie chłopakowi w 100% takie słowa powinny wystarczyć. (...)

wrzuciłam wam to, nie wiem czy was to zainteresuje, jednak ja bym się trochę zbulwersowała.

Stary 2007-12-21, 00:51   #116
k0kietka
Wtajemniczenie

wiesz co odrazu z tego co piszesz widac nie obrazajac cie oczywiscie ze masz troche "pusto glowie"- wynikajace z tego ze jestes mloda i masz dopiero 13 lat
po 1 - majac chlopaka w wieku 16 lat ktory chyba do konca nie wie do czego sluzy penis i nie wiesz czy dobrze sie zabezpieczy zeby nie zrobic ci dziecka - bo co to by bylo - dziecko rodzi dziecko !!! - wyobrazasz sobie to bo ja szczerze mowiac nie !!!
2. sex - do 16 roku zycia ciazy nad toba prokurator - masz dopiero 13 lat - jesli ktos by sie o tym dowiedzial np. twoi rodzice , ktorzy zalozmy sa sprzeczni sexu w tak mlodym wieku twoj chlopak moglby isc siedziec za wykorzystanie nieletniej
3. gadanie glupot" mama mnie wezmie do ginekologa i co ??"-
po 1 jak idziesz do ginekologa to wchodzisz do jego gabinetu sama a nie z mama - osoby towarzyszace czekaja na zewnatrz
4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!poczeka j z sexem bo jestes na to zdecydowanie za mloda!!!!!!!!!!!a jesli chlopak cie do tego zmusza - to znaczy ze jest g.. wart - i zalezy mu na tym zeby cie tylko przeleciec - !!!!!!!!!!!!!!!!!
pozatym jak kocha to poczeka

Stary 2007-12-26, 11:59   #117
Olga:P
Wtajemniczenie

Matko13la tka i seks z 16 letnim mężczyzną

Olga:P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 16:56   #118
ViLLeMkA
Zakorzenienie

omg :O
wizaz mnie czasami przeraza...

16letni mezczyzna :| mam prawie 18 lat i nie uwazam sie za pelnoprawna kobiete

zreszta.. nie moge xD
mowicie o reliach, ze dziewczyny w tym wieku to robia....
a moi znajomi (moze ja sie po prostu krece wsrod takich) jakos sa nromalni, i mi jak ktos probuje wmowic ze jest inaczej to nie chce wierzyc :|
u mnie w klasie moze ma to za soba kilka osobnikow, ale naprawde niewiele... :| stosunkowo (klasa maturalna)
nie mowiac o jakichs przejawach zeszmacenia :|
oczywiscie ze spotykam takie osoby... ale nie utrzymuje z nimi zadnego kontaktu,
uwazam ze brakuje im dojrzalosci i zdrowego rozsadku
(mowie tu o przelotnych "zwiazkach")

jestem dziewica, mowia o tym glosno....
i dziwi mnie to ze innych to dziwi... skoro dla mnie jest to normalne i zupelnie zdrowe

ucze sie, chodze na imprezy, spotykam sie z ludzmi, nie jestem dzika, wiele chlopakow "chcialoby" mnie (na raz )

i wlasnie w tym moj fenomen ze raczej sie tak o hopsiup nikomu nie uda...

swieta nie jestem ....

ehh ...
rozumiem ze ludzie uprawiaja seks.. ale w jakichs zrowych okolicznosciach... a nie dlatego ze chlopak ma "hormony"
tez mam hormony
wcale nie uwazam ze faceci potrzebuja tego mniej czy bardziej : /

koncze bo juz sie pogubilam.. ehh

p.s. dla mnie odpowiedni wiek to 17/18 lat...
ale mowie tu o MOIM wieku.... zeby nie bylo oburzenia...
ten wiek i odpowiedni facet... ktoremu sie ufa baaardzo

nie spelniam drugiego kryterium

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-26, 17:10   #119
margośka
Raczkowanie

GG do margośka
Post Dot.: 13latka a 16 letni mężczyzna... proszę o opinie!:*

Yyyhyhy zgięło mnie masakra... 16-letni mężczyzna? rozwalił mnie ten post ja w tym wieku... no może były jakieś randki ale nic więcej... co się dzieje z ludźmi-to przykre że tak bardzo chcą przyspieszyć coś co pewnie i tak nadejdzie. Daj sobie jeszcze spokój z "zabawami". Od Ciebie zależy czy szanujesz siebie i swoje ciało.

margośka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 22:54   #120
Girl151
Rozeznanie

Hmm fakt ze chlopacy no w moim wieku (mam prawie 17 lat) tego chcą...i twierdza ze kochaja bo chca żeby partnerka to łyzkneła i sie przespała...nie wykluczam że on by Cie po tym rzucił. Za nic w świecie tego nie rob !! jestes młoda poczekaj z tym aż to będzie z chęci a nie przymusu. Popre to związkiem mojej koleżanki.Była z chłopakiem 2 lata starszym...ona 15 on 17. wszystko ładnie, pięknie.pojechala do niego na wakacje. on chcial sie z nia kochac a ona nie byla na to gotowa...prosil ja dosc dlugo...prosil i sie od niej odsuwal...bardzo go kochala...myslala ze seks ich zblizy i bedzie jak dawniej...przespala sie z nim...wstal w lozka i powiedzial jej "Było miło ale to koniec. za dużo czasu zmarnowałem na Ciebie. Dobrze sie ruchasz jak na początkująca".

Tez chcesz miec podobny problem?....nie radze Ci.
Naprawde zrob to jesli bedziesz gotowa a jesli Cie rzuci nie wart jest Ciebie
Girl151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości