![]() |
#91 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Ciagle nalegam i nic...
Cytat:
![]() ![]() Czy ktoś ma pomysł jak przeprowadzić taką rozmowę bez budzenia paniki i mężczyzny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej spić porządnie, wiekszość ludzi jest wtedy szczera do bólu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ------------- u mnie bylo na odwrot, to eks chcial slub, dzieci... a ja oby jak najdalej od tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój eks (28 latek) pomimo tego,że mi się oświadczył to okazał się jednak tchórzem ktory się boi obowiazków/zobowiązań i ten pierscionek był tylko by zamydlić mi oczy.Okzał się dzieciakiem nic więcej,ale to dobrze. ![]() ![]() A obecny facet(29 latek),sam z siebie o tym mówi,jakiś czas temu wziął moją ręke i pytał na jakim palcu ma być pierscionek,jak by/śmy mógł/lismy to już stanelibyśmy na ślubnym kobiercu.Poki co ja jeszcze nie jestem na to gotowa zbytnio,chyba po tym co przeszłam wcześniej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
no fakt, wiek dobry. ale problem w tym ze musza tego chciec obie strony. a w niej najbardziej uderzylo mnie to, jak o nim mowila... ok, jest sfrustrowana, ale zeby twierdzic ze to idiota, ze nie mysli itp. i ta pogarda w glosie... brzmialo jak totalna desperacja... nie wazne z kim, byle byl slub. no ale to jedna rozmowa, nie znam ich, tylko takie odnioslam wrazenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Próbowałam, ale chyba nie całkiem dotarło
![]() A kiedy po pamiętnej panice zaczęłam omijać temat, doczekałam się... rozmowy o dzieciach ![]() ![]() ![]() Leuwen, mogę spróbować, ale nie wiem czy on się przy mnie upije do tego stopnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile dobrze pamietam - w jednym poscie napisalas, ze rozmawialiscie o ew. wpadce i wyszlo na to, ze twoj partner bylby w razie czego gotow na zostanie rodzicem a ty jeszcze nie. To rowniez jest dobry punkt zaczepienia - rozmowa o twoich obawach - ze jego gotowosc ciebie zaniepokoila i chcialabys znac jego poglad na rodzine, dzieci, slub (jesli jednak sie pomylilam i zle zinterpretowalam twoj post/nie bylas jego autorka to ![]() Najlepiej zawsze zaczac od siebie - przedstawic swoje poglady, leki, obawy a dopiero pozniej pytac o nie partnera - dzieki temu, znajac twoje slabosci poczuje sie bezpieczniej. Bedzie wiedzial, ze chcesz skonfrontowac swoj swiatopoglad z jego a nie zaciagnac przed oltarz.
![]() |
![]() |
#99 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dodatkowo temat dzieci wrócił po ostatniej wizycie mojej koleżanki, posiadaczki dziecka wyjątkowo grzecznego i sympatycznego... "Fajnie by było, gdybyśmy mieli takie dziecko" ![]() No może i fajnie by było takie mieć, ale kurczę, czemu porusza ze mną temat dzieci (skoro już wie, że ja nie czuję się absolutnie gotowa na dziecko) i ja nie powinnam wtedy panikować, a sam tak reaguje na czysto teoretyczną rozmowę o ślubie? Nie widzi, że tak jak on się obawia ślubu, tak ja się obawiam dzieci? Cytat:
![]() Na razie trochę waham się przed poruszaniem tego tematu, bo nie mam najmniejszej ochoty na powtórkę z paniki, a przy okazji liczę na to, że za jakiś czas przestanie tak do tego podchodzić i może temat wyjdzie jakoś naturalnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak nie widzi to najlepiej jest mu to po prostu powiedziec ![]() ![]() Moge sie mylic ale odnosze wrazenie, ze twoj partner nie zdaje sobie do konca sprawy z odpowiedzialnosci, jaka sie wiaze z posiadaniem dziecka. Imo twoje obawy swiadcza o twojej dojrzalosci - jestescie przeciez jeszcze bardzo mlodzi (odezwala sie doswiadczona staruszka ![]()
![]() |
![]() |
#101 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczekam na jakiś dogodny moment i pogadam z nim o tym wszystkim. Rozmowę o obawach w kwestii ciąży mam już częściowo za sobą, bo wczoraj to poruszałam, zostaje ślub... ![]() Przepraszam, że tak zdominowałam wątek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
twoja wypowiedz jest niesmaczna, swiadczy ti tylko o tobir.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
po waszych odpowiedziach moj ,, zapal,, troche sie ostudzil i rzeczywiscie moze stereotypy nalezy troszke pozmieniac
![]() a co do pierscionka to nie ma dla mnie znaczenia jaki liczy sie milosc... ide sie pod kolderke ![]() dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
BAN stały
|
A do kogo ten post skierowałaś???
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() trafilam w czuly punkt... ![]() Edytowane przez martinka_m Czas edycji: 2008-02-04 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba za duzego dola na czytanie tego watku
![]() ciezko go zakwalifikowac do kategorii "balsam dla duszy". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
![]()
watek zamkniety
![]() pozdrawiam wszystkie czytelniczki i musze sie pochwalic moim 1 ostrzezeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
A ja myślałam, że to moderator może zamykać wątki...
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
![]() Dziecinada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Tak, dokładnie. Wszystko co opisujecie +plus obrazalstwo i nieumiejetnosc przyjmowania rad, o które się prosi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Zanim zaczne dawac rady autorce watku, chcialabym sie Was zapytac dlaczego niektore z Was tak starsznie sa zdziwione, ze dziewczyna chce slubu? To, ze Wy go nie chcecie/nie macie nie znaczy, ze ona domaga sie czegos nienormalnego...
Moim zdaniem nie ma niczego gorszego od nalegania na slub. Facet wtedy z reguly boi sie jeszcze bardziej i nie chce. 2 lata to niezle, ale chyba za malo,z eby sie dopbrze poznac. ja z mojego TZ zrobilam czlowieka gdzies po ok. 4 latach ![]() Wazne jest to, czy facet w ogole bierze pod uwage w zyciu cos takiego jak slub. Jakie sa jego priorytety. Bo jesli liczy sie dla niego wylacznie wolny zwiazek, to chyba nie ma sensu w tym tkwic. Ale sadze, ze po 2 latach znajomosci zdazylas sie zorientowac, czy on jest np. wierzacy (czy chce slub koscielny) czy w ogole uwaza slub za rzecz, ktora predzej czy pozniej ma nastapic. Niedawno rozmawialam z kolega, ktory powiedzial mi, ze jak facet sie oswiadcza, to znaczy, ze jest jzu w 100% pewny, ze chce z ta kobieta spedzic zycie. Moze lepiej troche poczedkac, nie naciskac? Mezczyzni zenia sie z kobietami, ktore sa troche niezalezne, maja swoj swiat i zainteresowania, a nie zyja wizja slubu i zycia malzenskiego. Mezczyzna zeni sie z kobieta interesujaca, ciekawa swiata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Hej.
Mam wrażenie, że tu jakieś herezje ktoś opowiada. Dwa lata to za mało, żeby wziąść ślub? ![]() Czizes................ Ja z TZ wiedzieliśmu, że chcemy sie pobrać po czterech miesiącach bycia razem. Po roku czasu bycia ze sobą zamówiliśmy salę, a po kolejnym roku się pobraliśmy. Czyli wyszłam za mąż po dwóc latach. Jestem szczęśliwa, ja ktoś mi mówi, że świeżo po małżeństwie trzeba się dotrzeć to się tylko uśmiecham, bo jak narazie między nami jest ok i sprzeczek jest malutko. Powiem to tak, kobieta która jest dojrzała emocjonalnie do miłości, kiedy spotyka mężczyznę swojego życia czuje to. Jesli dwoje ludzi kocha się...to może się pobrać nawet po miesiącu. Osobiście znam wiele związków, które trwały kilka lat i co? Zakończyły się napewno nie hapy endem. Czasem ludzie są z kimś bo boją się samotności, wchodzą w długoletnie związki i przestają rozumieć potęgę miłości, bo gdyby rozumieli nie pisaliby, ze ileś tam lat to za krótko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez w wieku 23 lat uwazalam, ze jestem stanowczo za mloda na slub. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
ze swojego doswiadczenia wiem, że faceci to dzieciaki i unikac tematu będą jak długo sie da!
tak jest u mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.