![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Gratluję Lynn-bardzo ładnie i słodziutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam swira wg niej ![]() ![]() ![]() A tak szczerze kazdy ma swój mikroklimat w którym czuje sie najlepiej dla Ciebie sa to perfumy , miecze , kusze i rycerze na koniach ![]() ![]() Moja mama w przedszkolu na rytmice uczyła dzieci piosenki w której był refren : "Kazdy lubi co innego i to sprawa jego... " ![]()
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Sabbath...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Oliku - ladna kolekcja, wiele zapachow sama bardzo lubie.
Sabbath - kopara mi opadla l, jaaaaaa ile Ty tego masz!! Wyglada imponujaco! Lynn - niezly zbiorek |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Lynn, jesteś moją zapachową "pokrewną duszą"
![]() Escada M, Midnight Fantasy i Carolina Herrera 212 Sexy (+Mahora i Poison) to mój signature scent. Czy Fantasy BS jest podobne do Midnight? Nie miałam niestety okazji przestestować tej wersji, nie są zbyt słodkie? Rachelo, testowałam Green Tea w wersji tropikalnej - moim zdaniem jest bardzo owocowa, zielona herbata praktycznie niewyczuwalna dla mojego nosa, o wiele intensywniejsza od oryginalnej wersji, ale wciąż delikatna. Sabbath, oszałamiająca kolekcja. Niszowce są mi niestety nieznane, ale zazdraszczam Anglomanii, Feminite du Bois, Keneth Cole Black i BC ![]()
#100 |
Zadomowienie
|
Sabbath...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepiękna kolekcja!!! ![]() Z dziką rozkoszą oglądałam te zdjęcia...pożerałam wzrokiem ![]() ![]() Jakbym mogła sięgnąć ręką i wziąć ze zdjęcia perfumy... ![]() Safranka L'Artsanowego ![]() Rousse ![]() Miniaturkę Simply Mandragore.. Zagorsk Rain..dobrze widzę? Black K.Cole ![]() a co to za AA Guerlain tam stoi? ![]() To ja też mam świra... ![]() Bo swego czasu należałam do Bractwa Rycerskiego i chciałam być łuczniczką...tak mi tego szkoda...tęsknię za tym średniowieczem..byłam jedynie dwórką swojej Damy ![]() Czyżbyś wybierała się na Grunwald??? ![]()
#101 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie jednego flakonika mniej do poszukiwań...
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czy green tea tropikalne nazywa się green tea summer? ![]() Fantasy i f. midnight są zupelnie niepodobne. Wiele pozytywnych komenatrzy usłyszałam na temat owego ulepka, a na temat midnight ani jednego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Oliku – ileż słodkości! Łączy nas aż Theorema. Przeurocze miniatury, których to powoli robię się miłośniczką. Gratuluję!
Lynn – Zapachów w przeważającej większości nie znam, co nie zmienia faktu, że bardzo mi się twoja kolekcja podoba, a to ze względu na kolory. Strasznie u Ciebie ciepło. Przepiękną tęczę stworzyłaś ![]() Sabbath – twoja kolekcja autentycznie mnie przeraziła. Nie zrozum mnie źle, podziwiam i zazdroszczę tego, że znalazłaś (i zdobyłaś) tyle skarbów. Jednak sama czułabym się przytłoczona taką ilością tak wyraźnych zapachów. Twoja kolekcja jest po prostu monumentalna. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba Twój zbiór ![]() Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
![]() Trzeba przyznać, że robi wrażenie. I chociaż nie wszystkie zapachy mi sie podobają, to doceniam urok Twojego zbioru. Z perfum, które nas łączą wyłapałam OI, Angela i BC. Odrobinę zazdraszczam ci Rousse... Ps. Ładna toaletka ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zapachy do zgłębiania, do poznawania, do oswajania, do kontemplowania, do wczuwania się w nie. Zazdroszczę możliwości "mania" ich na odległość ręki, na używanie kiedy przyjdzie ochota, na mniej-więcej-nie-oszczędzanie... Ja u siebie mam jedynie próbki kilku z nich, więc zazdroszczę przeokrutnie, że masz ich większą ilość. Dobór akurat tych zapachów wydaje mi się, że rozumiem, choć bardziej intuicyjnie niż naukowo ![]() Bardzo bardzo mi się podoba, ale chyba się domyślałaś, prawda? Jednak ja nie chciałabym aż tyle. Przynajmniej nie w tym samym czasie ![]()
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że niektóre z tych zapachowych cudaków ![]() ![]() ![]() Charakternie jest, inaczej, trochę słodko, trochę mrocznie, ogólnie bardzo Sabbathowo. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
<wyłażąc spod biurka...> Po trzecie - fajowska toaletka, bardzo ładna i najwyraźniej funkcjonalna. ![]() Po drugie - ja bym chciała lepszą rozdzielczość! ![]() ![]() Po pierwsze - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Intryguje mnie duża, przezroczysta flacha obok Etrów. I to ciemnoczerwone, obok Artisanów, na dole po prawej. Co to takiego? Bardzo ładnie i miło, gratuluję!! ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() OI rządzi ![]()
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Choć oczywiście wiem, że to, co dla mnie jest skarbem, dla osoby o innym guście mogłoby stać się uciążliwym śmierdzielem. ![]() Nie doceniasz mnie. Bierz swoje, zapowiadaj się i voilla! Stawiam piwo. ![]() Cytat:
![]() W dzwońcach są: Chergui Santal de Mysore Bois Oriental Miniaturki to: Ambre Sultan Un Bois Vanille Prawie zgadłaś. Ledwie pięc razy mniej, niż pół litra. To zwykła setka. ![]() Cytat:
I nie chodzi nawet o to, że jest wielka obiektywnie, tylko oto, że ja czuję, że jest za duża. ![]() Dziękuję. ![]() To chyba dlatego, że drzewne zapachy zwykle maja takie kolory. Nie oszukujmy się - Twoja kolekcja wygląda o wiele ładniej. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale i tak dziękuję ślicznie. ![]() Cytat:
Potrafimy się tak ładnie różnić. ![]() Hihihih. Wiem! Dokładnie tak samo, jak ja. ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy takie przypadki to zgroza, ale chyba coś w tym określeniu jest. Taky ludzie często z nudów po prostu są nieszczęśliwi. I z nudów usiłują zyć życiem innych, a to wtrącając się, a to plotkując, a to usiłując realizować własne marzenia przez dzieci... Ja naprawdę szczerze życzę ludziom, żeby chciało im się znaleźć pasję. ![]() ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#113 | ||||||
Wiedźma
|
Najmocniej przepraszam za dwa posty pod rząd, ale choć pousuwałam mnóstwo emotek i tak nie chciało mi wejść w całości, a nie chciałam zniekształcać wypowiedzi, do których się odnoszę. Przepraszam raz jeszcze.
![]() Cytat:
![]() AA to oczywiście takk, jak się domyśliłaś, Winter Delice. To jedyna AA, którą lubię. A na Grunwald nie jeżdżę, bo mi się zwykle z wakacyjnym wyjazdem pokrywa. ![]() Cytat:
![]() Sama czuję się nieco przytłoczona, jednak nie wyrazistością zapachów. Zamierzam pozbyć się co łagodniejszych... Cytat:
![]() Doskonale wyłapałaś punkty wspólne. Naj większą chyba wspólną naszą słabością jest muzyka i Czarny Skarabeusz. Pisałam już, jakie wrażenie zrobił na mnie kiedyś twój wielki żuk. ![]() Cytat:
![]() A co do "mania"zapachów... zaczynam doceniać urok odlewek i małych ilości. Dziękuję Ci Agnysko za miłe słowa. ![]() Cytat:
![]() Zapachowe cudaki nie są bardziej cudaczne, niż ich właścicelka, więc pasujemy do siebie i stanowimy dość przewidywalne zestawienie. Nie to, co Ty i Twoje łagodne kwiatusie. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Toaletka jest rzeczywiście funkcjonalna. Zależało mi na ciemnych szafkach. Sama rozumiesz... ![]() Lepszej rozdzielczości nie będzie. Będą kiedyś zdjęcia szczegółowe, ale wolałabym do tego czasu zrobić redukcję, bo nie chce mi się tyle rozpakowywać... ![]() Duża, przezroczysta flacha obok Etrów to Penhalligon's Opus. Cudo! A ciemnoczerwona obok l'Artisanów jest Harissa i Opium. Chyba, że chodzi Ci o balsam Feminite du Bois...
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo ja lubię atakować z zaskoczenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Sabbath Ty masz Biblioteke Narodową Perfum
![]() Kiedy robimy wystawe??
#117 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath - Twoja kolekcja zwala z nóg
![]() ![]() ![]() ![]() Lynn bardzo ładna kolekcja - przytulna i kolorowa ![]()
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Długo, długo podczytuję Was Kochane
![]() ...nie dorobiłam się jeszcze swojej kolekcji ...ale... Mam już parę flakoników - jednakowoż więcej u mnie odlewek od Wizażanek niż fabrycznych flakoników ![]() Dla mnie liczy sie "wnętrze" - i jeśli nie mogę mieć pełnowymiarowego flakonu niezmiernie ciesze się na każdy dekant ![]() Wracając do tematu "świra"...zostałam już dawno obdarzona takim mianem... Wklejam fotkę mojego Podróżnego Perfumowego Zestawu...to taka moja Sekretna Księga...zabieram ją wszędzie i codziennie długo deliberuję, nad tym - "perfumy z której fiolki będą mi dziś towarzyszyć"...Ta moja Księga (taka mała kolekcja zapachów umiłowanych, lubianych i od czasu do czasu) nigdy by nie powstała, gdyby nie Wy Wizażanki...Niektóre z Was na pewno poznają próbeczki od siebie ![]() ![]() Perfumy to dla mnie codzienny - niecodzienny rytuał... Kojarzą mi sie z konkretnymi emocjami, chwilami, wspomnieniami..to integralna część mojej osobowości - to taki mój Zapachowy Pamiętnik ![]() Wklejam fotkę "Podróżnej Księgi Rozmaitości": Wypisałam najważniejsze - najbliższe mi... pozycje: Kadzidła: Zagorsk FdB Avignon Costes Costes Annayake Miyako Passage d'Enfer Miękko, aksamitne i zmysłowo..: Musc Ravageur Rousse Safran Troublant Amour de Cacao CsP Belle de Minuit Rahat Loukoum SL Noir Espices Wilgotno, zielono, ziołowo...wietrznie: Rain Demeter Salt Air Demeter New Zaeland Demeter Mint Julep Demeter Ginseng Root Demeter Scent of Peace Bond no 9 Herba Fresca AA Guerlain Mandragore A.Goutal Duel A. Goutal Vicolo Fiori Etro Clean by Clean Reflection Amouage Kwieciście..i korzennie: L'Eau d'HiverTentations P.Picasso La chasse aux Papillons L'Artisan Black K.Cole Blonde Versace Madness Chopard Musc et Fresia Coudray Lily et Spice Penhaligons Un Zest de Rose Rosines Diabolo Rose Rosines Violethe Menthe Brosseau La Violetta A.Goutal Następnym razem pokażę moją skromną kolekcję ![]()
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-03-17 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ha, Narnijko, pięknie to zorganizowałaś i napisałaś
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.