Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 00:43   #91
tusia_25
Przyczajenie

Dot.: Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice

Cytat:
Napisane przez yoko83 Pokaż wiadomość
Tusia_25 dlaczego odradzasz ten salon na ul Drzymały w K-linie? Masz jakieś negatywne opinie na ten temat? Piszcie wszystko o salonach ślubnych ;] Ja się stresuję ,że nic nie znajdę dla siebie, albo że znajdę ale źle zrobią, przerobią, uszyją brrr więc jeśli wiecie coś o salonach to proszę piszcie ;]
Do yoko83
ślub mamy 28 sierpnia 2010r., więc jak się okazuje, to już całkiem niedługo, więc wszelkie przygotowania ruszyły pełną parą
jeszcze kilka dni temu byłam na etapie poszukiwania sukni, więc odwiedziłam większość salonów w Koszalinie...najlepiej wypadły Perfect Bride na placu Gwiaździstym (tam są suknie z kolekcji Annais i tam też wybrałam tę swoją jedyną), Lisa Ferrera na Krzywoustego i nowootwarty salon na ulicy Piłsudskiego. Duży wybór sukien i bardzo miła, ale i konkretna, wyszkolona obsługa. Dopasowują sukienki do panny młodej, a nie odwrotnie. Brane jest pod uwagę wszystko, osobiście mi się podobało.

Jeżeli chodzi o opinie o salonie na ulicy Drzymały...no cóż...poszłam tam z moją świadkową, bo w salonie na Jana z Kolna (na ten temat pod koniec wątku się wypowiem) powiedziano nam, że właśnie na Drzymały jest kobietka, która szyje suknie na zamówienie i uszyje w zasadzie każdą, jaka się wymarzy...no więc tam poszłyśmy...na wejściu "przywitała" nas pani, której najwyraźniej w czymś przeszkodziłyśmy i od razu dziwnie nas zmierzyła...potem zapewniła, że uszyje każdą sukienkę - proszę tylko przynieść zdjęcie katalogowe i w ciągu dwóch miesięcy sukienka będzie gotowa i idealnie dopasowana...widziałam, że ma na manekinach "podróbki" sukienek z demetriosa i kilku innych firm, które mi wpadły w oko w katalogach...tyle tylko, że były to marne podróbki, nic szczególnego. Pani ta jest samoukiem (to wiem od koleżanki, która prowadziła salon z sukniami i pani z Drzymały przychodziła do niej na przeszpiegi) i szyje z nie do końca odpowiednich materiałów (niskim kosztem - gorsze usztywnienia góry sukienki, wobec czego po tym, jak się kilka razy usiądzie, suknia się odkształca i nie szczególnie to wygląda, poszczególne warstwy są szyte z kawałków materiałów, co nie zawsze powino mieć miejsce, gorsze materiały).
Ja sama też zapytałam o jedną kwestię : mierzyłam jedną sukienkę (w innym salonie), rybkę, która generalnie była idealnie dopasowana, leżała super, poza jednym mankamentem-jestem osobą szczupłą i wysoką, bez żadnego brzucha, a miałam na brzuchu spory luz w materiale...więc pani powiedziała, że to wszystko da się zrobić, trzeba tylko zaszewki wzdłuż brzucha dłużej pociągnąć...więc powiedziałam jej, że może krawcowa to ze mnie marna, ale sama wiem, że jak sukienka jest w biodrach i talii idealnie dopasowana, to przedłużenie zaszewek spowoduje, że nie będę się mogła w niej ruszyć, nie ma mowy o żadnym siadaniu i generalnie swobodzie ruchu...więc pani na to nic...tylko się dziwnie spojrzała...
wiem, że niektóre z dziewczyn, które u niej szyły, nie były zadowolone. Ale to oczywiście tylko moje opinie.
Być może ktoś inny akurat tam znajdzie tę swoją jedyną.
Na marginesie tylko powiem, że tam własnie odesłała mnie kobietka z salonu na Jana z Kolna...żeby było ciekawiej, córka tej pani i jak się okazuje, jej młodsza wersja. No bo ja przepraszam bardzo - jestem normalną dziewczyną, normalnie się ubieram, ale jak weszłam do salonu na jana z kolna i powiedziałam czarnej niuni, że szukam sukienki, ta do mnie, że tu są tylko takie z górnej półki... rozbroiła mnie... więc patrzę na te sukienki i się okazuje, że wcale nie takie z górnej półki. Owszem, były firmowe- San Patrick i kilka innych jeszcze, ale ceny nie były aż takie z górnej półki.
Spodobały mi się dwie, więc postanowiłam je przymierzyć. Jedną pani pomogła mi wsunąć przez głowę, coś tam z tyłu pozapinała i zostawiła mnie w za dużej sukni, bym przeszła kilka metrów do podestu i w ogóle się nie interesowała...świadkowa musiała mi z tyłu suknię ściągać, żebym mniej więcej wiedziała, jak wyglądałaby w moim rozmiarze. Bez mojej prośby panienka z salonu nie miała nawet zamiaru mi pomóc ściągnąć tej sukienki. Postanowiłam przymierzyć jeszcze jedną. I to był mój błąd. Bo stałam rozebrana w chłodnej przymierzalni, po salonie kręcił się jakiś mężczyzna, a pani mi powiedziała, że to trochę potrwa, bo ona nie wie, jak tą sukienkę z manekina ściągnąć...żałosne. Oczywiście i przy tej sukience mi nie pomogła.... Więc same widzicie, że nie mogę mieć dobrych opinii o tych dwóch salonach.
tusia_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 15:52   #92
zunia
Raczkowanie

Nie nie, ja mam suknię szytą w salonie Lisa Ferrera. Chodziło mi tylko o to, ze nie kupuję sukini gotowej tylko jest ona szyta na mnie wg mierzonego wzoru. Ale dzięki za informacje-na pewno pomogą wielu wizazankom
zunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-26, 18:28   #93
e_wcia
Raczkowanie

Czy któraś z was bierze ślub w Kołobrzegu w kościele na Jendości? Ja mam ślub 11 września 2010, można by było zorganizować wspólne przystrojenie kościoła?
e_wcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 00:09   #94
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_wcia Pokaż wiadomość
Czy któraś z was bierze ślub w Kołobrzegu w kościele na Jendości? Ja mam ślub 11 września 2010, można by było zorganizować wspólne przystrojenie kościoła?
O to będziemy ślubować w ten sam dzień Ale ja nie na Jedności..... Proponuję zapytać się o to w kancelarii parafialnej Tutaj nie każdy zagląda

Ps A gdzie organizujecie wesele??
Stary 2010-01-27, 13:36   #95
gregia
Zakorzenienie

dziewczyny mozecie polecic dobra krawcowa z Koszalina? Z wzgledów finansowych bede musiala uszyc sukienke, a nie kupic i dlatego przydałaby sie Pani dobrze szyjąca suknie slubne
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 14:20   #96
Arpen
Przyczajenie

A może ktoś bierze ślub 02.10.2010 bo ja biore i my mamy juz na 17:00 wiec moze jakaś para bierze wcześniej lub później to razem by można bylo razem przystroic kościół.
Arpen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 15:10   #97
e_wcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teram Pokaż wiadomość
O to będziemy ślubować w ten sam dzień Ale ja nie na Jedności..... Proponuję zapytać się o to w kancelarii parafialnej Tutaj nie każdy zagląda

Ps A gdzie organizujecie wesele??
Faktycznie tak będzie najlepiej, my wesele mamy w ośrodku Omega w Grzybowie. A wy gdzie wynajmujecie salę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-27, 16:02   #98
teram
Raczkowanie

Cytat:
Faktycznie tak będzie najlepiej, my wesele mamy w ośrodku Omega w Grzybowie. A wy gdzie wynajmujecie salę?
A my w Hotelu Polonez w Rymaniu, zależało nam zeby był lokal z noclegami bo mamy dużo ludzi spoza Kołobrzegu Ślub też będzie w kościółku w Rymaniu po drugiej stronie ulicy - ksiądz już się zgodził .
A Omegę w Grzybowie dużo osób nam polecało więc gratuluję wyboru
Stary 2010-01-29, 14:44   #99
e_wcia
Raczkowanie

My dosyć późno zaczęliśmy szukać sali, wszystko było już zarezerwowane, fuksem trafiło się że ktoś zrezygnował. A na koniec kwietnia będę bawić się na weselu kuzynki w Polonezie w Rymaniu. Dużo dobrego słyszałam o Sylwestrach tam organizowanych, jestem ciekawa jak będzie wyglądało wesele
Stary 2010-01-29, 16:20   #100
teram
Raczkowanie

Cytat:
My dosyć późno zaczęliśmy szukać sali, wszystko było już zarezerwowane, fuksem trafiło się że ktoś zrezygnował. A na koniec kwietnia będę bawić się na weselu kuzynki w Polonezie w Rymaniu. Dużo dobrego słyszałam o Sylwestrach tam organizowanych, jestem ciekawa jak będzie wyglądało wesele
O to super Ja się tam nigdy nie bawiłam więc z niecierpliwoscia będę czekac na relacje od Ciebie , dotyczące przede wszystkim jedzenia bo w sumie to ono (oprócz orkiestry i chetnego do zabawy towarzystwa) jest dla mnie najważniejsze i jak będziesz to pstryknij dla mnie jakąs fotkę stołu (zależy mi przede wszystkim na dekoracjach stołów) .
Stary 2010-01-29, 18:09   #101
gosciowka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny mam do eas nietypowe pytanie zostałam postawiona w dość trudnej sytuacji otórz z narzeczonym planujemy ślub na koniec sierpnia ale okazało się,że mój narzeczony nie ma bierzmowania,masakra Irytuje mnie to że moja przyszła teściowa tak to zaniedbała.Bierzmowania nie załatwie w miesiąc i przecież ten sakrament daje biskup poradźcie mi mogę zrobić

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

dodam,że jestem z K-gu więc dlatego zamieściłam tutaj ten post
gosciowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 21:05   #102
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosciowka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mam do eas nietypowe pytanie zostałam postawiona w dość trudnej sytuacji otórz z narzeczonym planujemy ślub na koniec sierpnia ale okazało się,że mój narzeczony nie ma bierzmowania,masakra Irytuje mnie to że moja przyszła teściowa tak to zaniedbała.Bierzmowania nie załatwie w miesiąc i przecież ten sakrament daje biskup poradźcie mi mogę zrobić

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

to nie Twoja przyszła teściowa to zaniedbała, ale Twój przyszły mąż. To w jego interesie leży bierzmowanie i już dawno powinien był to zrobić.
Poszukaj na stronie archidiecezji właściwej terytorialnie. Kilka razy w roku organizowane są przyspieszone kursy dla bierzmowanych i bierzmowania. Tylko czasu jest mało, więc niech narzeczony o to zadba jak najszybciej. Możesz też dowiadywać się w parafii, ale wątpię, że tam będą coś na ten temat wiedzieć.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 21:13   #103
gosciowka
Przyczajenie

wiesz mając 15 lat nie myślisz o takich rzeczach on został ochrzczony dopiero miesiąc przed Komunią św.czy to też jego wina,że rodzice tak późno pokazali mu drogę dopiero przy mnie zaczął praktykować więc nie oceniaj go tak ostro.Ja wiem,że jest w tym trochę jego winy ale po prostu gdyby wcześniej rodzice wskazali mu drogę myślę że uczyniłby to,ale i tak dziękuje za radę.
Stary 2010-01-29, 21:42   #104
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz mając 15 lat nie myślisz o takich rzeczach on został ochrzczony dopiero miesiąc przed Komunią św.czy to też jego wina,że rodzice tak późno pokazali mu drogę dopiero przy mnie zaczął praktykować więc nie oceniaj go tak ostro.Ja wiem,że jest w tym trochę jego winy ale po prostu gdyby wcześniej rodzice wskazali mu drogę myślę że uczyniłby to,ale i tak dziękuje za radę.

nie, nie, ja nikogo ostro nie oceniam, jestem od tego daleka, po prostu tak mi się wydaje, że ale przy planowaniu ślubu trzeba też to brać pod uwagę. Po myślę, że ślub planował jako dorosły i w pełni odpowiedzialny człowiek, a nie dlatego, że "rodzice wskazali mu drogę". Bieżmowanie jest nazywane sakramentem dojrzałości, ponieważ to dojrzały już człowiek winien do niego przystąpić. Nie jest dobrze, gdy człowiek przystępuje do tego sakramentu, bo rodzice mu kazali. Kazdy ksiądz Ci to powie. To trzeba czuć. Samemu i w pełni świadomie. Mój mąż też nie miał, ale po oświadczynach pierwsze co, to poszedł na kurs i przystąpił do sakramentu. Wcześniej nikt go nie posłał. Chciał to zrobić sam, żeby móc wziąć rok później ze mną ślub.
To tak na marginesie, bo nie to jest teraz ważne. Ważny jest Wasz ślub. Myślę, że w kurii powinnien otrzymać wskazówki i że będzie dobrze trzymam kciuki!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-29, 23:03   #105
teram
Raczkowanie

Cytat:

Moja koleżanka będzie miała ślub w kwietniu i jej TŻ też nie ma bierzmowania ale jakoś na początku kwietnia ma być bierzmowanie chyba w kościele na Jedności więc myślę ze nie musisz się o to martwić. Podpytam się dokładnie i dam Ci znać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 10:12   #106
gosciowka
Przyczajenie

Cytat:
Moja koleżanka będzie miała ślub w kwietniu i jej TŻ też nie ma bierzmowania ale jakoś na początku kwietnia ma być bierzmowanie chyba w kościele na Jedności więc myślę ze nie musisz się o to martwić. Podpytam się dokładnie i dam Ci znać
Dziękuje Ci teram czekam z niecierpliwością na informacje
Stary 2010-01-31, 15:41   #107
natka22
Przyczajenie

ja wychodze za mąż 21.08.2010 mieszkam z moim przyszlym męzem w kołobrzegu a ślub bierzemy w białogardzie w kościele św. jadwigii. i tez mamy ten sma problem, tzn. myslałam ze to bedzie problem, ale proboszcz parafii w której bierzemy ślub powiedzial ze nie ma z tym duzego problemu (przynajmniej u niego), jesli mieszkamy razem to bierzmowanie i tak może przyjac dopiero po ślubie, ponieważ w stanie grzechu ciezkiego nie mozna przyjac tego sakramentu, no chyba ze do czasu ślubu bysmy zamieszkali osobno ale jak sam ksiadz stwierdzil to jest mało realne wiec bierzmowanie bedzie dopiero po ślubie, tyle tylko że juz teraz musi zaczac sie przygotowywac do sakramentu.

Edytowane przez natka22
Czas edycji: 2010-01-31 o 15:44
natka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 15:18   #108
yoko83
Raczkowanie

Tusia_25 dzięki wielkie za wyczerpującą wypowiedź To na pewno mi ułatwi poszukiwania. I co więcej zaoszczędzę czas, chociaż też się zastanawiam nad uszyciem sukni. Wiecie może jak to cenowo wygląda? Ja jak przeglądam na necie to albo podobają mi się takie z kosmicznymi cenami albo takie, których salony lub kolekcje są niedostępne w zachodniopomorskim ;( . Z tym uszyciem to też jest tak, że nigdy nie wiadomo czy krawcowa uszyję taką jaką się chcę. No ale jakby ktoś jednak słyszał o cenach, plusach i minusach szycia u krawcowej to proszę o wypowiedzi
yoko83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-01, 21:59   #109
teram
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje Ci teram czekam z niecierpliwością na informacje
Gosciowka bierzmowanie TŻ mojej koleżanki będzie miał w Szczecinie tydzień przed ślubem ( ponieważ oni tak jak ja mieszkają w Szczecnie a tylko ślub będzie w Kołobrzegu) zatem nie wiem nic o terminach bierzmowania w Kgu, nie pozostaje Ci chyba nic innego jak przespacerować się do waszej parafii i wypytać o terminy bierzmowania. Powodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 00:21   #110
monikakg85
Przyczajenie

hej, poszukuję osoby która zaśpiewałaby w kościele ave maria. Byłabym wdzięczna gdybyś podała namiary
proszę o kontakt na monikakg85@gmail.com
Pozdrawiam
Monika.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

A tak w ogóle to z narzeczonym dziś podjęliśmy decyzję, że pobierzemy się w sierpniu 2011 r. Ślub planujemy na jakieś 80 osób, ponieważ nie mamy zbyt dużej rodziny. Jeśli chodzi o lokal to zastanawialiśmy się nad Ikarem Plaza, ale ceny są kosmiczne. Macie może jakieś propozycje bardziej przystępne cenowo? Znajdzie się coś w kołobrzegu do 200 zł za osobę? I może jest ktoś kto poleci mi fajny zespół, z wokalistką która potrafi śpiewać niekoniecznie tylko disco polo Poszukuję również młodego, niedrogiego kamerzysty, który wziąłby pod uwagę nasze propozycje
Pozdrawiam wszystkie panny na wydaniu
monikakg85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 04:26   #111
ulciabrd
Raczkowanie

http://www.magnoliabrd.szu.pl - dekoracje slubne,Bialogard
Stary 2010-02-02, 10:07   #112
gosciowka
Przyczajenie

Cytat:
Gosciowka bierzmowanie TŻ mojej koleżanki będzie miał w Szczecinie tydzień przed ślubem ( ponieważ oni tak jak ja mieszkają w Szczecnie a tylko ślub będzie w Kołobrzegu) zatem nie wiem nic o terminach bierzmowania w Kgu, nie pozostaje Ci chyba nic innego jak przespacerować się do waszej parafii i wypytać o terminy bierzmowania. Powodzenia
Własnie jesteśmy umówieni z księdzem na rozmowę zobaczymy co z niej wyniknie i czy będzie potrzeba przełożenia ślubu mam nadzieję że nie....
Stary 2010-02-02, 13:03   #113
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikakg85 Pokaż wiadomość
hej, poszukuję osoby która zaśpiewałaby w kościele ave maria. Byłabym wdzięczna gdybyś podała namiary
Pozdrawiam
Monika.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

A tak w ogóle to z narzeczonym dziś podjęliśmy decyzję, że pobierzemy się w sierpniu 2011 r. Ślub planujemy na jakieś 80 osób, ponieważ nie mamy zbyt dużej rodziny. Jeśli chodzi o lokal to zastanawialiśmy się nad Ikarem Plaza, ale ceny są kosmiczne. Macie może jakieś propozycje bardziej przystępne cenowo? Znajdzie się coś w kołobrzegu do 200 zł za osobę? I może jest ktoś kto poleci mi fajny zespół, z wokalistką która potrafi śpiewać niekoniecznie tylko disco polo Poszukuję również młodego, niedrogiego kamerzysty, który wziąłby pod uwagę nasze propozycje
Ja obleciałam chyba wszystko co było watrte zobaczenia i nie ma jeśli chodzi o ceny zbyt wielkiego wyboru....Sprawdź sobie ofertę hotelu Skanpol , wiem ze nawet za 130/osobę robią, Restautrracja Fregata ( dobre jedzenie ale wystrój i sposób podania słaby...)też jest w miarę tania,fane miejsce moim zdaniem to Diva ( ale chyba było 220/osoba) aha i jeszcze Doris - byłam tam na weselu jakieś 2 lata temu i było super i jedzenie i wystrój...)
Powodzenia
Stary 2010-02-02, 14:31   #114
gosciowka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny ja planuje wesele w restauracji Nottingham czy macie może jakieś opinie na temat tej restauracji?Dzwoniłam tam cena menu w miarę ale minusem jest to,że troszkę ciasno i do tego apartament dla nowożeńców trzeba zamawiać gdzieś po innych ośrodkach...nie mówiąc już o pokajach dla gości
Stary 2010-02-03, 11:13   #115
e_wcia
Raczkowanie

Hej Monika, z tego co ja ci mogę polecić to WIGA koło Solnego, Babka bierze 180 zł/os + 30zł poprawiny, sala jasna, bardzo plastyczna, można ją fajnie przystroić, ja bawiłam się tam na trzech weselach, mają bardzo dobre jedzenie, minus - właścicielkę trzeba trzymać krótko, , w cenie nie ma ciast, owoców, no i oczywiście soków i alkoholu.

Teram ma rację co do Doris, bardzo fajne miejsce na wesele.

Dziewczyny może macie namiary na jakieś fajne autko do ślubu, w jakiejś normalnej cenie???
Stary 2010-02-03, 17:03   #116
zunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikakg85 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Monika.

Ja też planuję ok 80 osób i wybraliśmy Pałac Budzistowo. Cena przystępna, apartament dla nowożenców w prezencie, fajna sala moim zdaniem to fajny pomysł. W Doris sala do tańca jest jakby oddzielona, przeszklona może to trochę utrudnić integrację-ale to tylko moje zdanie.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny ja planuje wesele w restauracji Nottingham czy macie może jakieś opinie na temat tej restauracji?Dzwoniłam tam cena menu w miarę ale minusem jest to,że troszkę ciasno i do tego apartament dla nowożeńców trzeba zamawiać gdzieś po innych ośrodkach...nie mówiąc już o pokajach dla gości
Moja siostra miała tam wesele na ok 45 osób. Jedzenie w porządku obsługa również. Sala nie jest rzeczywiście zbyt duża ale na taką liczbę gości jaka była-wystaraczająca. Siostra miała DJ bo zespół to by tam raczej nie miał miejsca. Pokoje dla gości niestety trzeba było załatwiać gdzie indziej no i pokoju dla młodych też nie było-więc jeżeli to dla Was istotne to faktycznie kiepsko to wygląda. Jak będziesz miała jakies pytania co do tego lokalu to postaram się pomóc
II Faza -8,7
Razem 12 kg mniej
Wzrost 1,87
Waga 71.5
Stary 2010-02-03, 22:12   #117
monikakg85
Przyczajenie

[QUOTE=zunia;16935363]Ja też planuję ok 80 osób i wybraliśmy Pałac Budzistowo. Cena przystępna, apartament dla nowożenców w prezencie, fajna sala moim zdaniem to fajny pomysł. W Doris sala do tańca jest jakby oddzielona, przeszklona może to trochę utrudnić integrację-ale to tylko moje zdanie.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Kurcze Budzistowo fajne miejsce, ale ostrzegam przed wredną Panią właścicielką. Właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że właścicielka odwołała wesele mojej przyjaciółki, które miało odbyć się w czerwcu. Dodam jeszcze, że wszystko było ustalone już w sierpniu 2009, a tu taki numer! Widocznie trafiła jej się para, która ma więcej gości (przyjaciółka robi na 60 osób) przez co więcej zarobi. Takie zachowanie jest moim zdaniem wysoce nieetyczne i na prawdę źle świadczy o tej pani! Boshe przez nią dziewczyna ze 24h przepłakała ;/
Póki co Karczma Myśliwska zgodziła się zrobić im wesele, ale słyszałam różne rzezcy o tym miejscu. U jednej kuzynki było fantastycznie. Jedzenie dobre i wogóle super. U drugiej natomiast szefa kuchni nie było, kelnerzy się schlali i wynieśli jedzenie. Para młoda była wściekła, bo nie było co jeść. U znajomych natomiast (wesele na 40 os) nie poinformowano ich, że ich wesele połączone będzie z balem dzieci z podstawówki! Aż strach się bać jaki mi numer wykręcą (a jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieli wesele).

Pozdrawiam dziewczęta
monikakg85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 22:26   #118
yoko83
Raczkowanie

Monikakg85 Nawet mnie nie denerwuj :P Ja mam tam zaplanowany na sierpień. Zaliczkę już ta kobieta wzięła. Salę mam zarezerwowaną od października, choć już na wstępie miałam problemy z kontaktowaniem się. Mianowicie, powiedziała abym zadzwoniła do niej na następny dzień i nie odbierała, a potem wył tel. Fakt, był to okres zaduszek, no ale mogła powiedzieć bym zadzwoniła za tydzień. Już mi tym ciśnienie podniosła a co dopiero jakby miała mi odwołać. Ja wiem, że ta pani lubi robić większe wesela , takie na 80 osób gdyż jak to sama powiedziała, na mniej się jej nie opłaca. Ale żeby robić taki numer ;/ Ja się widzę z tą panią osobiście w marcu, wtedy spiszę umowę. Ech, ale sobie wybrałam miejsce ....
yoko83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 10:49   #119
daymoon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Arpen Pokaż wiadomość
A może ktoś bierze ślub 02.10.2010 bo ja biore i my mamy juz na 17:00 wiec moze jakaś para bierze wcześniej lub później to razem by można bylo razem przystroic kościół.

Hej Arpen my najprawdopodobniej ślubujemy 02.10.2010 o 16 w kościele na Jedności Narodowej-tak się wstepnie dogadałam w parafii. To tam gdzie i Wy? mówię,że najpradopodobniej bo nie wiemy jak z salą będzie- jeszcze nie zaczęliśmy szukać -świeżo po zaręczynach heheh piszcie kto ma zarezerwowane sale w kołobrzegu i okolicach sale jakie i gdzie, to by mi trochę ułatwiło szukanie
Arpen jeśli ślubujecie też na jedności i nam sie uda wszystko załatwić na ten termin to z chęcią możemy pomysleć o podzieleniu kosztów wystroju kościoła, co Ty na to? jak coś to pisz na daymoon@interia.pl
daymoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 08:02   #120
zunia
Raczkowanie

[QUOTE=monikakg85;16943989]
Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
Ja też planuję ok 80 osób i wybraliśmy Pałac Budzistowo. Cena przystępna, apartament dla nowożenców w prezencie, fajna sala moim zdaniem to fajny pomysł. W Doris sala do tańca jest jakby oddzielona, przeszklona może to trochę utrudnić integrację-ale to tylko moje zdanie.

Kurcze Budzistowo fajne miejsce, ale ostrzegam przed wredną Panią właścicielką. Właśnie dzisiaj się dowiedziałam, że właścicielka odwołała wesele mojej przyjaciółki, które miało odbyć się w czerwcu. Dodam jeszcze, że wszystko było ustalone już w sierpniu 2009, a tu taki numer! Widocznie trafiła jej się para, która ma więcej gości (przyjaciółka robi na 60 osób) przez co więcej zarobi. Takie zachowanie jest moim zdaniem wysoce nieetyczne i na prawdę źle świadczy o tej pani! Boshe przez nią dziewczyna ze 24h przepłakała ;/
Póki co Karczma Myśliwska zgodziła się zrobić im wesele, ale słyszałam różne rzezcy o tym miejscu. U jednej kuzynki było fantastycznie. Jedzenie dobre i wogóle super. U drugiej natomiast szefa kuchni nie było, kelnerzy się schlali i wynieśli jedzenie. Para młoda była wściekła, bo nie było co jeść. U znajomych natomiast (wesele na 40 os) nie poinformowano ich, że ich wesele połączone będzie z balem dzieci z podstawówki! Aż strach się bać jaki mi numer wykręcą (a jeszcze nie wiem gdzie będziemy mieli wesele).

Pozdrawiam dziewczęta
A czy Twoja przyjaciółka miała wpłaconą zaliczkę? Mam nadzieję, że mi takiego numeru nie wykręci! Jak wpłacałam ostatnio zaliczkę to była nawet miła-choć muszę przyznać, że jest to bardzo specyficzna kobieta.
II Faza -8,7
Razem 12 kg mniej
Wzrost 1,87
Waga 71.5
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości