![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice
mam takie pytanie do wszystkich dziewczyn z okolic Koszalina i Kołobrzegu czy znacie jakis fajny hotel z dużą salą. Bo moja kuzynka za 8 miesięcy bierze ślub i poszukuje właśnie takiego miejsca gdzie mogłaby przyjąć 157 osób i gdzie mogłoby przenocować 100 osób.proszę pomóżcie druhnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lokale weselne - Koszalin, Kołobrzeg i okolice
w mielnie wojskowy dom wczasowy jest sala i mozliwosc noclegu bylam tam na weselue calkiem ok bliziutko morza i jeziorka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Chyba dokładnie w Unieściu masz na myśli ten dom wczasowy?
Właśnie na razie u nas na niego padł wybór, choć czasu jeszcze łohohoh, ale w naszych okolicach wcale nie łatwo znaleźć coś ciekawego i nie drogiego... Ale czy zmieści się tam 100 osób do nocowania? Trzeba zadzwonić i spytać ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja tez szukam sali. W kolobrzegu jest baaaaaaaaardzo duzy problem - maja zakaz na wesela (cisza nocna panuje w uzdrowiskach). Tylko lokale ktore maja pozwolenie moga organizowac wesela. Poza tym ceny kosmiczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Z tego co mi na szybko przychodzi do glowy w okolicach, a jest warte polecenia:
- Atlantic w Nowych Bielicach - spora sala, dobre zarcie, obsluga ok, wyglad hotelu z zewnatrz nieco dziwny, ale poza tym jest w porzadku ![]() - Royal Park w Mielnie - Villa Millenium w Mielnie - Pleśna Park w okolicach Tymienia W Kolobrzegu nie bylo mi dane trafic na nic do czego by nie bylo jakistam zastrzezen - najczesciej jesli juz jest wszystko w porzadku, to stylistyka wnetrz watpliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
będę miała podobny problem :/ planuję wesele w 2011r. na ok. 130 osób. Wiem, że to jeszcze sporo czasu, ale tak dużą salę słyszałam, że lepiej szukać wcześniej. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły i propozycję proszę o kontakt dragmara@wp.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Z tego co się orientuje z okolic KOłobrzegu:
- "Doris" - dawna nazwa "Włókniarz". Sama go wybrałam. Z zewnatrz wyglada na niewielki,ale ma kilka plusow: sala do tanca jest zupelnie oddzielnie,ale przeszklona - dzieki temu gosciom przy stole nie przeszkadza za glosna muzyka i nie wpadaja na stoly osoby,ktore tancza,ale jednoczesnie widza cala zabawe i nic im nie umyka. Poza tym dogodne miejsce dla palaczy,noclegi,blisko morze,bardzo ladny elegancki wystroj oraz obsluga. -"Arka" - plusy - blisko morza, ładnie, az pachnie nowoscia, minusy - duza cena oraz zeby przejsc do sali trzeba isc obok przeszklonej stolowki i innych miejsc, w ktorych sa goscie hotelowi,a ja osobiscie nie chcialabym byc dla nikogo umilaczem posilku za szyba. Poza tym sala nie jest az taka duza jak to sie wydaje z zewnatrz -w Budzistowie "Bukowina" - plusy:bardzo duza sala z duzym potencjalem,ladna okolica, minusy: wystroj zatrzymal sie na poprzedniej epoce, przed budynkiem jest duzy pomnik bodajze Lenina bez glowy. W rzeczywistosci jest to sala gimnastyczna (bez zadnych drabinek,itp) w dziwnych kolorach,ale po przystrojeniu i odpowiednim oswietleniu jest na pewno perełką - dom weselny w Grzybowie - znajomi mieli tam wesele - fajnie, milo,ale mi osobiscie czegos tam brakowalo Do wozaczynski - faktycznie w KOłobrzegu i najblizszych okolicach ciezko jest znalezc duza sale+dobre jedzenie+nocleg na miejscu+brak krecacych sie gosci hotelowych na Twoim weselu. Nie wiem czy oceniales osrodek Doris. Moim zdaniem spelnia wszystkie te wymagania. W srodku jest po prostu cudnie. Sala jest w bordowej kolorystyce. Jest fajna scena dla zespolu. POza tym blisko morze, prosty dojazd. Sama wybrałam własnie to miejsce i jestem w nim zakochana. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mam tylko pytanie co do jedzenia w Doris i Domu weselnym w Grzybowie-czy smakowało i jak obsługa?? jak wyglada sprawa z noclegiem i jakie sa mniej wiecej ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
w Doris-jedzenie wg znajomych pyszne, piekne dekoracje na stolach i sali. Za srednie menu za sale 200/os. Nocleg na pewno jest na ponad 100gosci w domkach kempingowych o wysokim standardzie.W jednym domku dwa pokoje: 2 i 3 osobowe. Cena taM za nocleg 30zl/os. Domki sa za osrodkiem. Jest tez mozliwosc wykupienia noclegow w osrodku,ale po normalnej cenie. Para Mloda nocleg gratis w osrodku zeby mogla ostro poszalec w noc poslubna
![]() W grzybowie- nie znam dokladnie szczegolow.Nie chce Cie wprowadzic w blad. Proponuje zebys zapisala sie do watku ''zachodniopomorskie panny mlode'.Moze tam dziewczyny beda wiedziec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
A czy ktoś z was miał wesele w ośrodku "Omega" w Grzybowie? Planuję wesele na marzec 2010 rok. Orientowałam się już w w salach w Kołobrzegu i... jestem załamana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Omega w Grzybowie to moim zdaniem najpiękniejszy lokal na wesele w Kołobrzegu, jest to typowy dom weselny więc są profesjonalistami w organizacji.
plusy-dekoracja i przepyszne jedzonko minusy-mała sala max 80 osób (tak żeby było komfortowo) Spanie w okolicznych pensjonacikach Doris- dla mnie minusem jest właśnie podział na 2 sale, i dziwi mnie ta jak komuś muzyka na weselu może przeszkadzac? Słyszałam że właściciel troche oszukuje z jedzeniem... Arka- przepiękna sala i pyszne jedzonko. Piękny ogóród przed hotelem więc super miejsce na sesję. Minus-nie ma możliwości załatwienia noclegu dla dużej ilości gości ( nawet przy normalnej cenie) Super sala na duże wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja miałam wesele w WDW w Kołobrzegu. Sala spora, wysoka więc nie było duszno i gorąco. Obsługa spoko acz za szybko wszystko sprzątali. Pycha były ciasta. Piekła nam babeczka z osiedla. Bukiet, fryzura, makijarz - wszystko peirwsza klasa. Jak ktoś chce namiary na coś to gg 6388224. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam a czy któraś z was orientuje się jak wyglądają wesela w Dworku nad Regą w Trzebiatowie??? Planuję wesele na wrzesień 2010 na około 100 osób najlepiej w Kołobrzegu bo oboje stąd pochodzimy choć od lat mieszkamy w innym mieście. Niestety ceny w Kołobrzegu są przerażające . prawie jak w Sobieskim więc poszukuję również lokali w okolicach Kołobrzegu a ten Dworek wydaje się być przeuroczy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hej,
Ja też szukam lokalu na sierpień 2010. Dzwoniłam do Pałacu w Budzistowie. Nie mam żadnych informacji co do tego miejsca oprócz tego, że wygląda bardzo ładnie. Może ktoś wie coś więcej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej Byłam tam na weselu jakieś 3 lata temu i było wspaniale, jedzenie super , duzo miejsca do zabawy wszystko w klimacie wiejskim ale z gustem , poprawiny z grillem w ogrodzie - wiem ze Pałacyk jest wystawiony na sprzedaż na allegro wiec nie wiem czy tam jeszcze organizują wesela :/ Koleżanka miała z nimi nieprzyjemną historię bo miała zaklepany termin , zapłaconą zaliczkę a właścicielka miesiąc przed odwołała wszystko bo....prawdopodobnie miała inną imprezę - więc wyobraź sobie jaki przeżyła horror szukając nowego lokalu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec moze najpierw co mi sie podobalo: -wygląd -podjazd -z tylu jest trawka i jak dopisuje pogoda,to organizuja poprawiny na zewnatrz, pieczony prosiak na miejscu, miesa z grilla. Fajny pomysl,ale niestety cena wtedy rosnie A teraz dlaczego nie wybralam tego miejsca: -dla mnie za malo miejsc (nie pamietam dokladnie,ale wesela chyba do 70osob. Sprawdz tą informację) -sala jest w budynku obok i parkiet jest naprawde maly. Bylam tam w niedziele. BYlo akurat po weselu bez oczepin, wiec weszlam zeby zobaczyc ustawienie stolow (akurat bylo na maksymalna ilosc osob) i powiem szczerze,ze jak dla mnie bylo tam aż naćpane tymi stolami i krzeslami, bardzo bardzo ciasno. Poza tym parkiet dosc maly i drzwi otwieraly sie na zewnatrz od razu z parkietu. Para Młoda powiedziala mi,ze pozniej zamkneli te drzwi i ludzie przeciskali sie miedzy stolami jak chcieli isc zapalic, bo z tamtych drzwi wiało na parkiet i zespół -nie ma dekoracji i trzeba pamietac tez o pokrowcach na krzesla (nie sa ladne i niektore 0z innej parafii) -malo miejsc do spania na miejscu (bodajże 20-30) i bardzo drogie. Ale mozna wynajac obok. Nie pamietam ile dokladnie miejsc. Tyle pamietam. Radze wczesniej przed ogladaniem umowic sie telefonicznie zeby byla obecna szefowa. Na recepccji nie moga udzielac zadnych informacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Post ten wrzuciłem w lubelskiej części tego forum, ale myślę, że i Was tu zainteresuje
![]() Fotografując wesela mam kilka wskazówek dotyczących lokali: 1. lokal nie może być za mały - fatalnie jest, gdy z braku miejsca goście siedzą przy stole z łokciami blisko ciała, albo siedzą po trzy osoby na dwu krzesłach (widziałem takie przypadki) oraz gdy problemem jest wyjście zza stołu i przejście pomiędzy stykającymi się prawie plecami siedzącymi gośćmi, 2. nie jest dobrze dla zabawy weselnej, gdy sala do tańców jest znacznie oddalona od sali jadalnej - często wielu gościom nie chce się chodzić, by potańczyć i ta wyjątkowa weselna zabawa staje się drętwą weselną zabawą (widziałem kiedyś smutną i żenującą sytuację: pierwszy taniec w lokalu, gdzie na 1 piętrze była jadalnia, a na dole tuż przy barze z piwem część taneczna - gdy młoda para tańczyła swój pierwszy taniec większość gości była przy talerzach na górze, zaś na dole więcej stało panów w kolejce po piwo niż dookoła młodych), 3. nie jest też za dobrze dla zabawy, gdy tańczący bawią się pod tymi samymi światłami, co będący przy stołach - fajniej jest bawić się przy przygaszonych, kolorowych światłach niż przy świetlówkach sali jadalnej (albo przy kilku halogenach kamerzysty, ale to inna bardzo ważna kwestia również warunkująca dobrą zabawę), 4. ważny jest parking - fatalnie, gdy jest on za mały, albo... kiedyś wychodząc z wesela znalazłem mój samochód uszkodzony - ktoś z miejscowych, wyjeżdżając spod sklepu, uderzył w bok mego auta; tu nie chodzi o problem Waszego ew. fotografa, ale głupio poczułybyście się, gdyby ktoś rozbił samochód ważnego dla Was gościa, 5. niezwykle ważna jest obsługa: na jednym z wesel czas pomiędzy wejściem gości za stoły, a pierwszym tańcem trwał ok. 1.5 godziny - podaje się wtedy dwa dania i deser - tylko dwa dania i deser (!), ale kelnerów było 3 i byli wyraźnie początkujący, późniejsza obsługa gości również nie była tam doskonała, po oczepinach kelnerzy byli już nieco zmęczeni alkoholem... 6. ważna jest jakość dań, nie tylko wygląd potraw, ale i ich smak - w lokalu wspomnianym powyżej dania wyglądały świetnie (przybrania godne fotografii), ale smakowały miernie; za to jedną z kuchni weselnych pamiętam po kilku latach jeszcze - wyśmienita! ![]() 7. ważne jest, czy lokal jest duszny, czy za chłodny/gorący, albo może zbyt mocno w nim pachnie (pary z kuchni, albo odór potu, bo to sala gimnastyczna), a może w pobliżu (a więc i wewnątrz) lokalu unoszą się miliony komarów - bardzo ważna kwestia, 8. wystrój - czasem spotyka się niegustowne, brzydkie wręcz, złocone tapety i olejne lamperie, 9. bardzo dobrze jest, gdy w otoczenie domu weselnego stwarza możliwość wyjścia na przysłowiowego papierosa, albo schowania się gdzieś na jakiejś ławeczce, by z kimś miłym porozmawiać... 10. ważna sprawa to dobra klimatyzacja i wentylacja: czasem jest duszno i gorąco, a czasem za zimno (w tym źle ustawiona klimatyzacja - kiedyś z wesela 15 sierpnia wróciłem do domu przeziębiony) 11. fajnie jest, gdy lokal oferuje extra rozrywki: pirotechnika, przejażdżki, etc., ale tak naprawdę to kwestia trzeciorzędna. 12. są duże domy weselne, gdzie jednocześnie odbywa się kilka imprez np. dwa wesela - nie jest to komfortowa sytuacja. Wybaczcie, nazw nie zdradzam. Same pójdziecie, zobaczycie i ocenicie ![]() Ponadto wydaje mi się, że nie możecie najwyższego priorytetu dać tylko sali weselnej. Nawet w średnim lokalu zabawa może być genialna - jeśli zespół lub prezenter będą świetni. A kamerzysta i fotograf? To nie tylko kwestia utrwalenia tych chwil - oni mogą spowodować, że zabawa będzie znacznie fajniejsza, mogą też być neutralni i bierni, a mogą też zabawę trochę popsuć (te nieszczęsne zapalone przez całe wesele halogeny pod ścianami). Pozdrawiam i życzę cudownego wesela ![]() Krzysztof Stępniak "Dwa Wilki", Lublin Edytowane przez DwaWilki Czas edycji: 2009-10-25 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dzięki za informację. Właśnie wczoraj dopiero mama mi powiedziała, że oni nie robią w pałacu tylko obok w tym czerwonnnym budynku...trochę lipa. W ogóle co do tego miejsca są różne opinie. Jedni je chwalą a drudzy wręcz przeciwnie. teraz przeczytałam, że parkiet jest bardzo mały...;(( W Arce już nie organizują wesel... nie wiem na jak długo. Oj niby w Kołobrzegu tyle lokali i hoteli a nie ma za bardzo gdzie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dzwoniłam też do Omegi. Plusem jest to, że jest duża sala i robią dekorację od siebie- a jest naprawdę piękna. Minusem natomiast jest to, że żeby zorganizować tam wesele liczba gości weselnych musi wynosić min. 80 osób. No i cena. Na chwilę obecną jest to 180pln lus 50 poprawiny.
A może ktoś może polecić Fotografa i kamerzystę...lub też z jakich firm byście odradzały drogie panie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o fotografa to zdecydowanie polecam Darka Swosińskiego, z tego co się orientuję to jest troszkę drogawy, ale....
robił zdjęcia na ślubie mojego brata i powiem jedną rzecz nigdy w życiu nie widziałam żeby fotograf wdrapywał się na lampę żeby złapać odpowiedni kąt do zdjęcia, oczywiście nie muszę dodawać że wszystkie zdjęcia wyszły wręcz rewelacyjnie a do tego ma zdjęcia z różnych miejsc w Kołobrzegu, od plaży przez parki i fontanny na ratuszu kończąc - to było z 6 lat temu za to w tym roku robił zdjęcia na ślubie mojej przyjaciółki i zdecydowanie zapał do zdjęć mu nie minął, miał ciężko bo cały dzień padał deszcz i tylko chwilkę przy zachodzie słońca było "sucho", z każdego zdjęcia na tle zachodu cieszył się jak małe dziecko i oglądając zdjęcia rzeczywiście jest się z czego cieszyć bo sesję na plaży mają cudowną więc jeśli chodzi o zaangażowanie i co najważniejsze efekt końcowy wszystko warte swojej ceny, ja zresztą już zapowiedziałam, że zadnego innego fotografa nie chcę nawet kosztem zrezygnowania z kamerzysty co do OMEGI w Grzybowie to organizacja nie powiem fantastyczna (tylko pamiętajcie wybierając potrawy o tym że nie wszyscy jedzą np. kapary) jedzenie pyszne dużo a i obsługa wypaliła (choć wcześniej słyszałam że ociągają się troszkę) dekoracja sali bardzo pozytwnie tylko troszkę jak dla mnie za dużo światełek co mi się z choinką automatycznie skojarzyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Słyszałam o tym panu i o tym, że się ceni ;] Ja póki co czekam na rozmowę z Karolem Skibą- też robi bardzo piękne zdjęcia. Teraz poszukuję jakiegoś dobrego kamerzystę- za przystępną cenę ;] jeśli więc wiecie coś na ten temat to piszcie ;]
Co do lokalu to już wybraliśmy Pałac w Budzistowie- ja jeszcze tego miejsca nie widziałam na zywo, ale z tego co mi mama mówiła- a była tam i rozmawiała z właścicielką, to mi się spodoba... zobaczymy ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny znalazłam lokal ....w koncu...gdzie ja nie byłam...zjeździłam wszystkie możliwe miejsca w okolicy Kołobrzegu..padło na Hotel Polonez w Rymaniu ... Spodobała mi się rzeczowośc właścicielki, jej podejście do nas no i oczywiście sam lokal
![]() Data 11.09.1010 zatem oficjalnie dołączam do Panien 2010 ![]() KLAMKA ZAPADŁA Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej Teram,
wiesz ... o tej panie to też różne opinie słyszałam, ale tak naprawdę to się jeszcze taki nie urodził co by wszystkim dogodził...co mam na myśli? ano to, że ta pani to jedzenia mało daje, a to, że za mało na ciepło , a to że inaczej policzyła- w sensie więcej- niż było mówione itp... ale i tak jak piszesz, miejsce i sala ma swój klimat, choć to prawda, że salę mieć lepiej udekorowaną przez agencję, która się tym zajmuje, ja widziałam takie zdjęcia i sala w Pałacyku wyglądała naprawdę ślicznie. Co więcej, ja się na to miejsce uparłam już dawnooo temu ;] więc też trudno mi coś znaleźć bo jak dla mnie to jedyne miejsce z klimatem. Powracając jeszcze do zaslyszanych opinii to jednej właścicielce z salonu sukni ślubnych w Kołobrzegu też słyszałam różne opinie... tak więc sama widzisz.... ludziom nie dogodzisz... my chcemy jak najtaniej a właściciele jak najdrożej ;] taka kolej rzeczy ;] Polonez w Rymaniu...też bardzo piękne miejsce, sama o nim myślałam, ale niestety mój narzeczony jest z dolnośląskiego, więc co za tym idzie dużo osób przyjezdnych. dlatego też wolimy mieć gdzieś blisko ;] Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej,
Witam ja ślubuje 02.10.2010 i na szczęście udało nam sie juz wszystko pozałatwiać sale , kamerzystę, muzyka, tutaj mielismy dużo szczęścia bo udało nam się załątwić p.Grabowskiego, który podobno ma juz na dwa lata do przodu zarezerwowane terminy, no i fotografa- własnie "Długiego". Teraz tylko czeka mnie kupno albo wypozyczenie sukni. Może orientujecie się gdzie w Kołobrzegu poza Iznet można wypożyczyć suknię i czy wogóle są one warte zachodu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! To i ja dołączę do grona przyszłych mężatek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej, O jak fajnie własnie moje Wesele też odbędzie się w OSW " Mega" niecały miesiąc po Twoim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
KObietki a kogo możeci mi polecić jako kamerzystę??
Edyta n ...a z jakiego salonu wybrałaś suknię?? Ja generalnie mam trzy miejsca, które będę chciała odwiedzić, ale Ty jak już wybrałaś sobie suknie to podziel się wiadomością skąd jest i czy będzie szyta na miarę , jeśli tak to jaki czas jest przewidywany na uszycie takiej sukni? Ja będę dopiero w marcu w Kołobrzegu i tak się zastanawiam jakby nic nie było na mnie co by mi się spodobało i zmuszona bym była do szycia to jak to jest z czasem ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Hej yoko83! My mamy kamerzystę p. Wojtka Dejewskiego (mieszka na Ogrodach), więc jak będziesz chciała, to podam Ci do niego nr. Umówicie się, on pokaże, co potrafi i sama zdecydujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Fajnie, opowiesz o dekoracji sali, bo to mnie najbardziej interesuje, chociaz z tego co wiem to tam dekoracja bedzie, ale chyba trzeba bedzie cos od siebie dolożyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.