![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: wizazanka kontrowersyjna/wizazanka mila;)
Wizażanki powinny być dla siebie miłe, bo wszystkie jedziemy na tym samym wózku
![]() Co dla mnie jest absolutnie nie do przyjęcia: kółka wzajemnej adoracji, w tematach "artystycznych": biżuteria hand-made i moje makijaże, też na metamorfozach. W kółko: jaka jesteś śliczna, chcę taką cerę / figurę, piękna z Ciebie kobieta, cudownie wyglądasz, śliczne, piękne, wspaniałe itp itd, aż zęby bolą. Niby każdy lubi jak mu sie słodzi, ale lepsza jest konstruktywna dyskusja, a nawet słowo krytyki, niż zagłaskanie na śmierć. Tym bardziej, że pochlebstwa są często nie na miejscu zupełnie... ![]() Wydaje mi się, że w ten sposób wizażanki chcą zdobyć sympatię innych(lizusy!), ale nie wiem po co ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co? Ja jednak lubię miłe ![]() ![]() Tylko należy jeszcze zapytać co kto rozumie pod pojeciem "miła" i "kontrowersyjna" bo z pewnościa mamy na to inne zapatrywania. Ja moge widzieć koleżankę "X" jako osobę miłą a dla kogos innego bedzie ona niemiła, kontrowersyjna i co tam jeszcze. Wszystko zależy od naszego nastawienia do jakiejś osoby i od jej nastawienia do nas ![]() Bo jeśli np. ja lubie (przykładowo) Czeskę a ona na mój widok rzyga ![]() ![]() W realnym życiu jakos mozna te sympatie czy antypatie wyczuć, w sieci nie zawsze. To tez ciekawy temat.
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Ja też wolę miłe
![]() Z kontrowresyjnych i miłych kojarzę tylko jedną , zupełnie wyjątkową. Reszta może i jest kontrowersyjna ale nie jest miła, a takie osoby kojarzą mi się z głupotą i prostactwem. NIe umiem tego logicznie wytłumaczyć, ale niewyparzony jęzor kojarzy mi się z głupotą właśnie. Uważam że człowiek mądry wie jak korzystać z języka, że ważny jest umiar i klasa. Mnie samej zdarza się zachowywać różnie, ale w takich sytuacjach dzwonią mi w głowie starsi i mądrzejsi, których w jakiś tam sposób podziwiam i słyszę w uszach chrzęszczący dysonans. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą już ignora ustawiłam sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() E tam, ja tyle obcuje z wyrafinowanym słownictwem na studiach + lektura dodatkowa w postaci "Newsweeka", "Polityki", "Przekroju" (o babskiej prasie w stylu "Twojego Stylu" już nawet nie wspomnę), że gdzieś se muszę odreagować, cobym przeintelektualizowana się nie zrobiła ![]() A poza tym aż tak skandalicznym słownictwem nie operuję, wypraszam sobie ![]() I z domu stary telewizor niedawno wywiózł sobie na stancję mój brat. Chyba już mi teraz to nic do wyniesienia nie zostało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłas tylko przykładem. Ale...dobrze, dowiedziałam się, że to nie na mój "widok". ![]() ![]() Spokusia, ja też studiowałam. I wiem jak to wyrafinowane słownictwo wygląda. Dowiedziałam sie że i od kultury trzeba czasem odpocząć. Może przy BB? ![]() Masz rację, aż tak źle i skandalicznie z Twoim językiem nie jest. Ale wiesz, ustawiłam ci wysoko poprzeczkę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wirtuozem pięknej polszczyzny nie będę na wizazu, bo to tylko forum i takie sobie o życiu Polaków rozmowy przeprowadzamy, to nie eseje na filologii polskiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam tak na prawdę co chciałam napisać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się nie unoszę, po prostu znam swoją wartość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
ja ogladam Big Brothera i nie czuję sie z tego powodu gorsza,czy odmóżdżona.szanuję zdanie innych co do takich programów.
muszę czasem odreagować dzień bezwiednie gapiąc się w telewizor i pooglądać reality. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
nie lubię kiedy:
-jedna wizażanka coś napisze,a następne po niej powtarzają ,bo chyba nie mają nic ciekawego do powiedzenia; -wypowiedzi typu kiedy wizażanka zwraca się z prośbą do innych forumowiczek ,bo ma kłopot z TŻ,lub się z nim rozstała,a tu wizażanki odpowiadają (podam przykład),,Oj bardzo mi przykro i żal mi ciebie ![]() ![]() -no i wogóle wyciąganie jakiś spraw z przeszłości/innych wątków i wtedy takie złośliwe wizażanki piszą : niby przypadkiem trafiłam na Twój inny wątek (taa jasnee,moim zdaniem to szperała dotąd na forum aż nie znalazła satysfakconujących ją dowodów żeby oczernić inną wizażankę) No a tak ogólnie to wolę te które wyrażają swoje zdanie na dany temat i nie idące za głosem tak zwanej ,,większości"-,,bo wszystkie dziewczyny w wątku tak uważają to ja też tak napiszę" |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
A to ja coś nowego napiszę
![]() Zauważyłam, ze są Wizażanki, które czasem lubię, podoba mi się styl ich wypowiedzi, a czasem - wręcz przeciwnie. Szlag mnie trafia, że te same osoby mogą być tak chamskie, ograniczone czy złośliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Całkiem-Spoko, Ty nie przegapisz żadnej okazji, żeby się tymi swoimi karniakami pochwalić
![]() No ![]() ![]()
![]() |
#105 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w delikatnych tematach to raczej mi sie kojarzy z czyms mniej wiecej: "tyle mam problemow, jak to dobrze, ze tego akurat nie" Poza tym rzadko kto jedzac bezstresowo sniadanie mysli sobie "a ci ludzie z trzeciego swiata nie maja nawet na chleb". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wredny kotecek
|
Odświeżam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.