|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakie dodatki do White One 176 ???
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, a zakładacie rękawiczki? Jeśli tak, to jakie? Ja widziałam na allegro PM w naszej sukni z rękawiczkami i bez - obydwie wersje mi się podobały. Rękawiczki były takie firankowe
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale kto co woli... Mi osobiście w ogóle rękawiczki się nie podobają, a już najmniej takie zakładane na środkowy palec Lepiej już zainwestować w ładną biżuterię
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo strasznie mi się podobają tylko ja mam 40 więc nie za bardzo bym mogła je od Ciebie odkupić ja na razie kupiłam te ale jak każda panna młoda zastanawiam się czy to dobry wybór
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne buciki, choć ja bym chciała z bardziej zaokrąglonym czubkiem, ale dopiero wybieram się na zakupy bucików, już czuję że będzie kolorowo
![]() A jak tam inne dodatki i w ogóle przygotowania do ślubu? Jakaś tu cisza zapanowała ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
co prawda ja mam suknię bahamas
ale te kiecuszki są prawie identyczne i dlatego buszuję po tym forum kupiłam niedawno welonik a raczej zamówiłam u krawcowej bedzie obszyty koronką podobną jak na sukni, tylko że bardziej delikatną, a wyniesie mnie to znacznie taniej niż w salonie a jeśli chodzi o inne dodatki to na szyję zamierzam kupić sznur delikatnych kremowych perełek do tego perełki wkrętki do uszu i bransoletkę ale jak pójdę na przymiarkę to dopiero zobaczę czy to wszystk będzie ze sobą grało
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaprojektowana halka czy nie? A może we własnym zakresie decydujesz sie na halkę? Bo ja bardzo chciałam ale panie w salonie ostatnio mi odradzały i teraz nie wiem co robićPozdraiam |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam zamiar zamówić sobie na allegro. Nawet jeśli na weselu nie będę w niej tańczyła, to na ślubie mam zamiar wprawić wszystkich w zachwyt ![]() Ale oczywiście nie neguję, jak ktoś ma inne zdanie i chce być bez halki. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie mi się też halka podoba, bo tak rozkłada suknię, ale panie stwierdziły że wygląda jak namiot
a może do Twojej sukni polecają halkę oma dużo dłuższy tren więc pewnie żeby się ładniej układała. No ja właśnie myślę o szyciu halki, ale jak tu kupić alkę ni mierząc jej do sukni?
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam problem z halka. Od początku chciałam mieć do tej sukni halkę, taka typową hiszpańską (od bioder do kolan przylega do ciała a od kolan rozszerza się). Jest to typowa halka do naszego modelu sukni. Jednak na pierwszej przymiarce sukni Panie stwierdziły, że wg nich nie wygląda to dobrze i radzą mi zrezygnować z tej halki. Posłuchałam a teraz jestem niezadowolona
A co Wy mi radzicie?
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdenka0 jeśli źle się czujesz bez halki to zamów sobie halkę, chociażby na allegro. Ja mam zamiar tak zrobić. Nawet jeśli stwierdzę, że na weselu jest mi niewygodnie z halką, to ją zdejmę ale do ślubu będę z halką, bo dla mnie właśnie z halką ta suknia wygląda lepiej a bez jakoś tak mi czegoś brakuje - nie podobają mi się te załamania, które robią się na przodzie, na dole sukni - ale to tylko moje odczucia, nikogo nie chcę do nich przekonywać, ani tym bardziej obrażaćPozdrawiam ![]() . ![]() |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie miałam okazji porównać suni z halą i bez, ale mi się osobiście bardziej podoba kiedy suknia jest taka rozłożysta na dole, zawsze możesz zamówić haleczkę
A to jest już Twoja suknia którą będziesz miała na weselu? bo wyglądasz ślicznie!! Jakie wrażenia? ja nadal mam straszne dylematy, nawet w tym tygodniu zastanawiałam się czy nie iść poszukać innej sukni, ale to chyba panika związana z tym że każda z nas chce w tym dniu wglądać najpiękniej w życiu... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ja chyba bym się decydowała na halkę rybkę rozszerzaną od kolan
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Tak to już jest moja suknia. Zdjęcia są z pierwszej przymiarki. Na zdjęciu pierwszym mam halkę a na drugim nie mam. No i teraz nie umiem się zdecydować czy 1 wersja czy 2?
|
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się chyba bardziej podoba wersja z halką, ładnie się układa na dole, nie jest taka przyklapnięta i bardziej taka "suknia ślubna"
ale nie wiem jaka jest różnica jeśli chodzi o wersję bardziej wygodniejszą. No i jeszcze suknia będzie skrócona więc trochę inaczej to się może układać. Poza tym ja widzę jeszcze jeden plus posiadania halki, mianowicie mniej chyba widać buty a dla mnie akurat to plus.A kiedy masz ślub? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#108 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a ja nie mam czasu na poprawki i inne przeróbki bo potrzebuje ją na przedostatnią sobotę czerwca. A co do butów to właśnie w tej mojej halce widać je bardziej niż w wersji bez. W tej halce ta suknia się tak lekko kołysze i podnosi i widać wtedy buty. A jakie kolczyki macie do naszej sukienki? Bo ja jeszcze niestety nie mam a czas mi nieubłaganie ucieka
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam na przymiarce
i chyba jednak odpuszczę sobie haleczkę bowiem halka poszerza i skraca sylwetkę, a jak długość sukni bedzie dopasowana idealnie to materiał się wtedy nie marszczy a sylwetka wydaje się szczuplejsza
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak wrażenia po przymiarkach? Suknia zachwyciła Was tak jak za pierwszym razem? Bo ja się strasznie bije z myślami czy wybrałam dobrą suknię, nie wiem czy mi się już podoba, ale nie wiem czy to gust mi się zmienił czy po prostu za dużo szukam jej zdjęć innych PM i mi się opatrzyła. Zawsze podobały mi się koronki, ale teraz mam mętlik w głowie.
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a co z biżuterią i bukietem do naszej sukni?? |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o biżuterię, to narazie nie mogę się zdecydować, którą opcję wybrać, tzn kupiłam takie długie kolczyki z opalizujących kamieni - to jest pierwsza wersja, tylko kolczyki; Druga wersja to taki komplet - cieniutki łańcuszek, z malutkimi kuleczkami co jakiś czas, do tego malutkie wkręty. Wersję ostateczną wybiorę pod koniec czerwca na przymiarce, jak zamierzę obydwa komplety A Wy jakie macie zamysły odnośnie biżuterii? Dziewczyny jakie będziecie miały welony? - gładkie, koronkowe, długie, krótkie...? Ja jeszcze nie wiem
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do biżuterii jeszcze nic nie mam i powoli się za czymś rozglądam, natomiast welon chcę gładki. Kiedy pierwszy raz mierzyłam suknię mierzyłam też do tego koronkowy welon i jakoś za dużo tej koronki było więc zdecydowanie wolę gładki. Natomiast nigdy nie brałam pod uwagę długiego welonu ale kiedy pani na przymiarce właśnie taki mi podała ... to było coś. Poczułam się taką prawdziwą PM Teraz rozglądam się za miejscem gdzie można kupić tiul na welon bo moja kuzynka pracuje w salonie mody ślubnej i powiedziała że bez problemu mi upnie welon. Zatem zdecydowanie długi a potem na zabawę już krótszy. Tylko nie wiem jeszcze czy ten długi ma być jedno, czy dwuwarstwowy, nie mam pojęcia.
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
[quote=midnite;12512700]Co do bukietu marzy mi się taki w odcieniach fioletu, ale pewnie skończy się na jakimś kremowym
Co do biżuterii jeszcze nic nie mam i powoli się za czymś rozglądam, natomiast welon chcę gładki. Kiedy pierwszy raz mierzyłam suknię mierzyłam też do tego koronkowy welon i jakoś za dużo tej koronki było więc zdecydowanie wolę gładki. Natomiast nigdy nie brałam pod uwagę długiego welonu ale kiedy pani na przymiarce właśnie taki mi podała ... to było coś. Poczułam się taką prawdziwą PM Teraz rozglądam się za miejscem gdzie można kupić tiul na welon bo moja kuzynka pracuje w salonie mody ślubnej i powiedziała że bez problemu mi upnie welon. Zatem zdecydowanie długi a potem na zabawę już krótszy. Tylko nie wiem jeszcze czy ten długi ma być jedno, czy dwuwarstwowy, nie mam pojęcia.[/quote]Moim zdaniem długi welon powinien być jednowarstwowy. Szczerze, to ja też myślałam nad dwoma welonami długim do kościoła i krótkim na ślub. Ale długi to chodzi mi po głowie nie taki cały gładki, tylko obszyty hiszpańską koronką. Jednak nie wiem, jak będę w takim wyglądała, bo jeszcze nie mierzyłam. Ale jeśli Ty mierzyłaś, to może rzeczywiście gładki będzie lepiej wyglądał. A jaki masz krótki welon - jedno - dwuwarstwowy?Jeśli chodzi o kolor kwiatów, to myślę o pomarańczowych
Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2009-05-29 o 19:56 |
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
[/quote] Moim zdaniem długi welon powinien być jednowarstwowy. Szczerze, to ja też myślałam nad dwoma welonami
długim do kościoła i krótkim na ślub. Ale długi to chodzi mi po głowie nie taki cały gładki, tylko obszyty hiszpańską koronką. Jednak nie wiem, jak będę w takim wyglądała, bo jeszcze nie mierzyłam. Ale jeśli Ty mierzyłaś, to może rzeczywiście gładki będzie lepiej wyglądał. A jaki masz krótki welon - jedno - dwuwarstwowy?Jeśli chodzi o kolor kwiatów, to myślę o pomarańczowych [/quote] Mierzyłam właśnie taki z hiszpańską koronką i jakoś do mnie nie bardzo pasował, natomiast gładki jak najbardziej. Może to kwestia gustu a może po prostu każdemu pasują inne dodatki. Na pewno musisz pójść i zmierzyć i wtedy wszystko będzie jasne Welonów jeszcze nie mam ale krótki będzie raczej dwuwarstwowy taki do połowy pleców, podobają mi się takie że jedna warstwa jest dłuższa a jedna krótsza. Swoją drogą muszę zacząć się za jakimiś przykładowymi welonami rozglądać. Dziś byliśmy wybierać z TŻ-tem zaproszenia ale oczywiście nie mogliśmy się zdecydować, a te które nam się najbardziej podobały wychodzą prawie 5 zł od jednego a przy 150 gościach to trochę się tego nazbiera, no ale inaczej się nie da. pozdrawiam |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My zaproszenia już prawie rozdaliśmy Kupiliśmy je na allegro, po 1 zł
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Dopiero czekam na pierwszą przymiarkę - po koniec lipca
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Zastanawiam się co ja zobaczę na pierwszej przymiarce (wybrałam model White One 181). Bukiet sobie wykoncypowałam taki mały z róży (taki półokrągły) i albo różyczki będą dwukolorowe albo bedą białe a opakowanie kolorowe, żeby przełamać biel sukienki, butów, bolerka i dodatków. Co do kolczyków weź pooglądaj sobie na stronach Swarovskiego, ja tam znalazłam swoją. Wybrałam takie długie kolczyki z drobnymi białymi kryształkami i takiż wisior na łańcuszku do nich.
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

Ja 12.09.2009 r.

Ale kto co woli... Mi osobiście w ogóle rękawiczki się nie podobają, a już najmniej takie zakładane na środkowy palec
Lepiej już zainwestować w ładną biżuterię 

a może do Twojej sukni polecają halkę oma dużo dłuższy tren więc pewnie żeby się ładniej układała. No ja właśnie myślę o szyciu halki, ale jak tu kupić alkę ni mierząc jej do sukni?