|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie dodatki do White One 176 ???
Dziewczyny, wreszcie znalazła swoją sukienkę. Prawdę mówiąc nie patrzyłam na ten model, nie dla tego, że mi się nie podoba, tylko dla tego, że myślałam, że nie jest dla mnie. A tu surprise
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie dodatki do White One 176 ???
Skoro na sukni są kryształki, to proponowałabym biżuterię z kryształu górskiego. Gdzieś jest o tym wątek na ślubnym imagu. Bukiet? - jaką masz sylwetkę? Bo póki co myślę, że prosty bukiet z kwiatów z długimi łodyżkami.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz rację malin30, też tak myślałam jeżeli chodzi o bukiet. A jak myślicie, czy założyc długie kolczyki z kryształu górskiego i nic na szyję czy małe i coś na szyję? A co do mojej sylwetki to należę do szczupłych, tylko nie za wysokich - 160 cm, ale planuje wysoki obcas (jestem przyzwyczajona do takich butków). A i jeszcze jedno, nie będę miała przewiązania w pasie, tylko satynową szeroką 5cm taśmę z płaską kokardą pod biustem.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam White One 176 ( z tasiemką pod biustem), więc chętnie posłucham waszych rad. Z błyskotek planuje tylko kolczyli, tylko że welonu u mnie nie będzie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu1007 cieszę się, że masz tą samą sukienkę. Ja zastanawiam się nad długimi kolczykami z kryształu górskiego i do tego bransoletka (póżniej wkleję zdjęcia podobnych błyskotek). Upatrzyłam też sobie buty. Fajnie, bo mają wyższy obcas i nie są zapinane na kostce, czego nie lubię i najważniejsze są na mnie dobre, bo noszę rozm. 35.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A buty... buty to moja zmora. W ogóle mam problem z kupieniem butów na obcasie (zresztą zawsze miałam). 37 bywa lekko ciasne a 38 chlapią jak kalosze Szukam butów już chyba od 2 m-cy i nic.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co mi wpały w oko buty Aldo (wklejam zdjęcie), ale nie znalazłam u nas tego modelu w kolorze białym lub ecru. Natomiast bardzo fajne buty ma Ryłko-kolekcja ślubna, pobne do tych na zdjęciu. Dodatkowo mają fajne "bajery", króre pomagają przetrwac nockę. W pięcie mają wszyte coś a'la silikon żeby but nie zsuwał się z nogi, pod stopą mają poduszeczkę, która przynosi ulgę. Oczywiście mają jeszcze mnóstwo innych wzorów.
Wkleję jeszcze bukiet, który powalił mnie na kolana i ja też taki chce !!!! Biżuterię posegreguję i wkleję później. Obiecuję |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ryłko patrzyłam, ale ostatecznie jeszcze nie zdecydowałam. A te udogodnieni\a w bucikach to odnoszą się do Ryłko![]() Bukiet fajny, ale ja chcę coś skromniejszego i raczej bez zwisów. Muszę się zmobilizować i w końcu wkleić swoje foto na "bukiety ślubne", może Ewalena coś mi podpowie ![]() Czekam na bizuterie. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Będę miała tą samą suknię. Też mam kłopoty z wyborem bukietu, butów i welonu. Ślub w czerwcu a ja w lesie. Wydaje mi się (mam próbkę materiału) że sukienka nie ma kryształków tylko male białe kuleczki - takie małe perełki dlatego zdecydowałam się na delikatną biżuterię z perełami. Co o tym myślicie?
Czy któraś z wizażanek jest już po ślubie i może podzielić się z przyszłymi pannami młodymi jak się czuły w tej sukience na weselu no i oczywiście zdradzą jakie miały dodatki? |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Ja tez kupiłam sukienkę White One 176 i szukam do niej bukietu . Mam upatrzone kilka i chciałabym was spytać który by pasował? |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
usunięte przez moderatora
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-31 o 02:11 Powód: handel |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Witam..
Ja również mam suknię WHITE ONE model 176 i do tego planuję założyć welon typu hiszpański, który będzie wykończony taką samą koronką jak suknia.. Jesli chodzi o dodatki, to również myślałam jednynie o długich kolczykach z kryształków np. Swarovskiego.. Buziki już mam - załącznik jesli chodzi o bukiecik to myślę, o delikatnych kremowych bądź delikatnie pastelowych różowych różach przewiązanych zalediwe kawałkiem koronki.. dla zainteresowanych wrzucam link do zdjęć nietylko bukietów, ale również tortów.. myślę, że może Wam się przydać ![]() http://picasaweb.google.pl/pysia46p/...eat=directlink Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
a gdzie kupiłaś te buciki - są urocze....
witam; jestem początkująca tutaj więc z góry za błędy przepraszam. Również mam sukenkę white one 176 i udało mi się znaleść iękne buciki do niej - niestety jak narazie nie udało mi się namierzyć ich w polsce. Oto ink do strony dla zainteresowanych http://www.dune.co.uk/catalogue/styl...07LFA86OCD695H buty są naprawdę urocze i w idealnym odcieniu bieli Jeżeli chodzi o bukiet to wydaje mi się, że storczyki i róże w jednym bukiecie, pastelowych kolorach (zieleń, żółć i róż) będą ładnie wyglądać... k_gosiaczek a jakiej firmy są twoje śliczne buciki? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-31 o 02:10 Powód: trzy posty pod sobą! Użwaj opcji EDYUJ albo "+ |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Czy butki Aldo sa superwygodne??
Wklejajcie zdjecia bizuterii tez planuje krysztalki i branzoletke!
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Moje buciki są firmy Wild Rose.. jest to amerykańska firma, w sumie namierzyłam je na allegro i mam je już w domku.. i prezentują się ślicznie..
Przyznam jednak, że te buciki DUNE.. są przesliczne.. mogę się rozglądną u mnie w Irlandi, gdyż wiele sklepów jest angielskich.. ja niestety muszę mieć WYSOKI obcas, gdyż jestem niska i różnica między mną, a moim ukochanym ![]() Cytat:
Podobnie wygodną firmą jest VENEZIA.. mają często też fajne fasony, które można przypasować do sukni slubnej... Znalazłam fajną stronkę.. jest dużo propozycji.. myslę, że coś można podpatrzec ![]() http://bialamagia.blox.pl/html/13107...146,169.html?1 Ja szczerze mówiąc najbardziej chciałabym mieć dłuuuugie kolczyki, bądź z samych kryształków, bądź z perełek i do tego DUŻĄ bransoletę.. narazie muszę przymierzyć suknię i wtedy będe dopasowywać biżuterię Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-31 o 02:09 Powód: trzy posty pod sobą! Używaj opcji EDYTUJ albo "+ |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Fajnie że wątek znowu ożył, obserwowałam go od początku i czekałam aż pojawią się osoby które wybrały tą samą sukienkę co ja ![]() Mam do Was pytanie, czy planujecie do sukienki jakieś bolerko? Zastanawiam się czy pożyczać z salonu czy szyć jakieś satynowe? Ja mam ślub 12.09.2009 r. więc nie wiadomo jaka będzie pogoda, ale i tak wolałabym coś na ramiona. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) Daj znac jak znajdziesz cos ciekawego!
|
|
|
#18 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak bede miała wolne.. rozglądne sie tutaj na miejscu.. bo maja dosc duzy wybor.. takieo rodzaju bizuterii... Cytat:
i elegancka.. i odpowiednia na sezon..
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-31 o 02:08 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#19 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja bedzie biala o odcieniu kosci sloniowej. a bizuteria raczej srebrna niz zlota... bardziej blyszczaca... krysztalki i ta branzoleta... perelek nie chce - same dlugie krysztalki. mysle jeszcze czy taka branzoleta by pasowala... bardzo mi sie podoba!Cytat:
There is risk, there is pleasure... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-31 o 02:07 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie myślałam o koronkowym bolerku wypożyczanym w salonach ponieważ jest ono dokładnie z takiej samej koronki jak suknia, ( co do satyny widziałam kiedyś na allegro dziewczynę która miała satynowe i komponowało się z tasiemką pod biustem, nawet wyglądało ładnie) do tego gładki welon i myślę że będzie ok
![]() Dzięki i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
midnite.. a czy Ty zostawiasz tasiemke na sukni.. bo ja wlasnie z niej rezygnuje.. ale w sumie w marcu bedziemy wszystko widziec
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Gosiu, gdyby udało Ci się namierzyć te buciki dune gdzieś tam u Ciebie, to proszę daj mi znać...
Też myslałam o bolerku koronkowym bo w kościele wolałabym mieć coś na ramionach mimo, że ślub jest w czerwcu. W salonie bolerko z tej samej koronki kosztuje 1000zł ale ponoć można wypożyczyć. |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
No ja na pewno nie zaplacilabym za to bolerko 1000zł... spróbuj wypozyczyć.. jednak ja wybieram tylko welon hiszpański.. który położe sobie na ramiona.. więc koronka z welonu.. bedzie okrywac mi ramiona.. i bedzie jak mini bolerko
![]() A jesli chodzi o buciki, w tygodniu wybiore sie po sklepach i sprobuje sie dopytac gdzie mozna je tutaj dostac ;P wiec bede pisac co i jak
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja też wybrałam tę sukienkę na swój wielki dzień w czerwcu
Jednak teraz mam wielki problem z butami Bardzo ciężko dopasować coś kolorystycznie do tej sukienki. Mam sukienkę koloru śmietanowego. Poza tym wszystkie buty z tzw. długim czubem i na obcasie ok 7 cm, są dla mnie bardzo niewygodne - mam szeroka stopę a buty z okrągłym przodem nie podobają mi się! Jak znajdziecie jakieś fajne i wygodne butki to dajcie znać. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
a nie myślałaś o jakiś ładnych sandałkach?? Mając ślub w czerwcu spokojnie możesz sobie zrobić suknie do samej ziemi.. i nawet nikt nie zauważy, że nie masz pełnych bucików.. chyba, że na parkiecie
a sandałki będą na pewno bardziej komfortowe... biorąc pod uwagę fakt, że w czerwcu może być BARDZO ciepło..Ja do White One 176 mam własnie sandałki.. w sumie są one białe.. ale suknia przez wszystkie aplikacje wyglada bardziej na ivory niż na biel.. Ty do sukni w kolorze smietanki spokojnie mogłabyś założyć sobie jakieś kremowe sandałki.. pomyśl o tym.. Pozdrawiam Gosia |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Równiez wybrałam white one 176 jako moją suknię ślubną, do tego długi welon do ziemi z koronką plus bolerko. Ślub mam w lipcu, więc jeszcze trochę czasu mam na poszukiwanie butów i dobranie innych dodatków ale póki co nie mam pomysłu ![]() Czy któraś z dziewczyn które miały tę sukienkę na swoim ślubie w ubiegłym roku może coś doradzić??? A jak spisuje się sukienka podczas wesela? Jest wygodna, dobrze się trzyma? Pozdrawiam |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
ślub miałam w zeszłym roku i właśnie w tej sukience. Wybór trafiony w 100%. Elegancka i piękna w swojej prostocie Również miałam długi welon, do ziemi, ale gładki, później do tańca podpięty. Sukienka jest bardzo wygodna, a podpięta w ogóle w tańcu nie przeszkadza. Jeśli mogę coś doradzić - nie zakładajcie, dziewczyny żadnych bolerek do tej sukienki, moim zdanie kiecka przez to traci urok. Jej fason jest piękny i podkreślający figurę w całości, bolerko zakrywa niepotrzebnie niektóre elementy. Ale to jest moje zdanie. |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
własnie nad bolerkiem się zastanawiam
z jednej strony nie chcę iść do ślubu bez niczego na ramionach, z drugiej zaś nie wiem czy to nie popsuje całego uroku sukni - jak na to wskazała MaszaCom. ![]() Cieszę się że suknie się sprawdziła. Na to liczyłam wybierając ją na ten wyjątkowy dzień. Mam tylko taką zagwozkę zwiazaną z welonem - czy nie będzie mi przeszkadzał w tańcu. MaszaCom pisała ze jej był podpinany, ciekawa jestem czy mój koronkowy tez da się upiąc, bo nie chciałabym cudowac z dwoma welonami (jak mi babka w salonie doradzała) A jakie miałyście buty - gładkie skórzane czy materiałowe?
Edytowane przez maggiee24 Czas edycji: 2009-03-04 o 13:33 |
|
|
|
|
#30 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o buciki.. najpierw miałam wybrane białe sandałki.. ale osttanio natknełam się na inne buciki.. z tego względu, że kocham buty, nie mogłam sie im oprzeć.. dlatego też do mej sukni będę miec takie buciki.. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Szukam butów już chyba od 2 m-cy i nic.

z jednej strony nie chcę iść do ślubu bez niczego na ramionach, z drugiej zaś nie wiem czy to nie popsuje całego uroku sukni - jak na to wskazała MaszaCom.