Misja w Zambii - część III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 19:42   #91
Drora
Przyczajenie

GG do Drora
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cześć Jestem tu nowa. Nazywam się Irmina a moja córeczka Agness.
26.04 dostałam maila od pani Ewy o tym że mogę ją adoptować.
Wysłałam pieniądze, ale chciałam też jej wysłać paczkę.

Ale. No właśnie czekam na formularz (i zdjęcie przy okazji). I wcale się nie niecierpliwię tylko jak przeczytałam, że przyszły zdjęcia Clebson Kalyungulu a moja córeczka nazywa się Agness Kanyungulu to sobie pomyślałam że to może literówka jakaś i może to brat Agness?

no więc prosiłabym o malutką informację coo?
ile trzeba poczekać na zdjęcie i formularz?
Drora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 19:50   #92
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Drora Pokaż wiadomość
Witaj Drora na naszym forum Gratuluję córeczki

Co do czasu oczekiwania na formularz i zdjęcie to trudno go określić, czasem przychodzą bardzo szybko a czasem trzeba trochę poczekać. Cierpliwości

Na samym początku gdy Siostra nie miała jeszcze aparatu cyfrowego, robiła zdjęcia dzieciom zwykłym aparatem, gdy klisza była pełna jechała do Lusaki i dawała do wywołania, za jakiś czas odbierała i wysyłała do Polski. To było oczekiwanie ale jaka radość i ile emocji w oczekiwaniu na listonosza

Paczkę możesz przesłać pewnie i już jeśli tylko znasz wiek córeczki i jej nr w kartotece.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 20:02   #93
Drora
Przyczajenie

GG do Drora

Numer kartoteki znam
Ja tylko chciałam wysłać jej coś czego potrzebuje. Coś co by chciała dostać. Bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, co by ją ucieszyło troszeczkę.

Tak na marginesie ona ma 12 lat a ja 17 Trochę mi głupio przez to.

I mam jeszcze kilka pytań : czy do paczki mogę wrzucić list?
Jak to wygląda? Jak te dzieci 'wysyłają' listy? Dają je do s. Józefy? I ona wysyła? Skąd ona biedna ma tyle pieniędzy?
Stary 2008-05-11, 20:25   #94
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

Na początku każdy ma chwile zwątpienia, tyle złych rzeczy dookoła sie słyszy... OOOO słyszeliscie np. o tych pojemnikach na odzież PCK? PODOBNO ich właścicielem jest jakis prywatny facet, który najpierw przebiera rzeczy, sprzedaje do sklepów z tania odzieżą, a dopiero najgorsze ubrania trafiają do PCK??

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam (chyba juz po raz kolejny) na Dzień Jedności Afrykańskiej pod PKiN 24 maja w godz. 15 - 22. Ja tam bedę na 1000000000000000%
Stary 2008-05-11, 21:06   #95
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asienka83 Pokaż wiadomość
W tym roku na Misję udało się zebrac dokładnie 118 zł
Asienka83 jakby nie było to nadal roczne utrzymanie tylko najmłodszego Dziecka

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
poradźcie jeszcze, czy jest sens wysłania takich foremek do plasteliny. one są niewielkie nakłada sie do nich plasteliny a następnie wyciska i wychodzą różne figurki. aha no i zalega mi jeszcze to domowe krosno z którym teżnie wiem co począć.

właśnie poprawiam listy mam je przesłać do Dniela czy może do Kate Mwale , skoro go zastepujesz??
KateMwale jeśli do Ciebie to podaj na priv adres
To bardzo fajna edukacyjna zabawka, ja bym wysłała Listy chyba do Daniela, Kate Mwale aktualizuje tylko chyba Zapytam Daniela.

Cytat:
moria44 masz racje. może faktycznie osoby, które mają obawy co do uczciwości naszych działań warto zaprosić na forum, zachęcić do przejrzenia strony internetowej?. zobaczą wtedy jak częsty kontak mamy z Siostrą, jak obszerne są informacje i że są one ciągłe. że listy od naszych dzieci nie są pojedynczymi przesyłkami, ale przychodzą całymi paczkami.
"Ale" mają zazwyczaj Osoby, które właśnie nie mają meila i listy, formularze, zdjęcia Dla Ciebie J. drukuje i wysyła tradycyjną pocztą.

Inni Rodzice pewnie nas czytają, w końcu nasz wątek ma ponad 100.000 oglądalność

Cytat:
Wysłałam pieniądze, ale chciałam też jej wysłać paczkę.

Ale. No właśnie czekam na formularz (i zdjęcie przy okazji). I wcale się nie niecierpliwię tylko jak przeczytałam, że przyszły zdjęcia Clebson Kalyungulu a moja córeczka nazywa się Agness Kanyungulu to sobie pomyślałam że to może literówka jakaś i może to brat Agness?

Dla Ciebie J. miała podesłać Siostrze listę Osób, które nie mają formularzy. Lista brakujących zdjęć poszła w piątek. Myślę, że w najbliższym czasie.
Jak przyjdzie formularz to zobaczymy czy z Tesik jesteście spokrewnione

Kto tam robi wielką pakę przyznać się? Na pewno Kaja Rabek, może M@dg@len@ Cię przyjmie, tam brakuje chyba parę kilo?

Widziałam, że na forum Mukashana wróciła, z Karaibów z pomalowanymi paznokciami

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:10   #96
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tesik Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za: oczekiwanie, niepewność (wiek, płeć itp.), wątpliwości (w moim przypadku dziewczyna czy chłopak), wzruszenie i radość. Kocham Was
A ja dziękuję za odrobinę żartu,nieżle sie uśmiałam z tych podpasek
A swoja drogą to jeszcze nie było tu takiej wrażliwej mamy coby wysyłała swojemu synkowi wszystko "coby mu NIC nie brakowało"nawet podpasek

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dla Ciebie J. zaprosiłaś tą Panią na forum? Niech zajrzy
Zaprosiłam ,ale co z tego skoro Pani nie ma internetu.
Napisałam list na 3 kartki A4.

Cytat:
Cierpiwość , cierpliwość.
Gdyby to od nas zalezało.

Cytat:
A to dobre,jakie cuda tu sie zdażają

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-11, 21:34   #97
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Widziałam, że na forum Mukashana wróciła, z Karaibów z pomalowanymi paznokciami

hehe tak. wróciłam dziś i jestem naprawdę spalona przez to karaibskie słońce ide poszukać jakiejś maści na poparzenia. czasem to człowiekowi mózgu brakuje a potem jęczy, a raczej skwierczy auuuuuu. czekam jeszce na kilka obiecanych przelewów i myslę,że w środę się wezmę za realizację zadania także jeśli jeszcze ktoś chce się dorzucić to prosze się pospieszyć. w tej chwili mamy sporo ponad 300 zł z czego trochę pójdzie na przesyłke.

pozdrowienia

Edytowane przez mukashana
Czas edycji: 2008-05-11 o 22:19
mukashana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 01:12   #98
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Numer kartoteki znam
Ja tylko chciałam wysłać jej coś czego potrzebuje. Coś co by chciała dostać. Bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, co by ją ucieszyło troszeczkę.

I mam jeszcze kilka pytań : czy do paczki mogę wrzucić list?
Jak to wygląda? Jak te dzieci 'wysyłają' listy? Dają je do s. Józefy? I ona wysyła? Skąd ona biedna ma tyle pieniędzy?

Cześć Drora Dobrze, że jesteś z nami. Nigdy nie jest się zbyt młodym, ani zbyt starym, żeby pomagać tym, którzy tej pomocy potrzebują.

Możesz wysłać jakieś ozdoby do włosów: gumki, spinki itp. , kredki, ołówki, długopisy, zeszyty, może jakiś kolorowy piórnik (bo pewnie już chodzi do szkoły, a jak nie, to teraz przy Twojej pomocy, już pewnie pójdzie), budynie, twarde słodycze. Wszystko co dostanie na pewno ją ucieszy.

Do paczki możesz wrzucić list. Ale paczki są dosyć drogie. My zazwyczaj takie rzeczy wysyłamy w kopertach bąbelkowych o wadze do 2 kg. Wtedy nawet priorytet nie kosztuje tak dużo, a dochodzi szybko - ok.2-3 tygodni. I nie zapomnij dołączyć do listu swojego zdjęcia - Twoja przyszywana siostra na pewno jest ciekawa jak wyglądasz

Tu możesz sprawdzić ceny przesyłek i znaleźć parę przydatnych informacji:
CENNIK POCZTY => Zagraniczne => Afryka • szybki cennikile co waży?

Listy z Afryki przesyła s. Józefa w zbiorczej przesyłce, a na miejscu są one rozsyłane do poszczególnych opiekunów. Robi to nasza niezastąpiona Jola (Dla ciebie J.)

O rany, coś nam strona siada , artykuły w FAQ nie chcą się wyświetlać

Asienka83 - gratuluję kiermaszu

Marlenen - postaram się być na Dniu Jedności Afrykańskiej
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 05:04   #99
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marlenen Pokaż wiadomość
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam (chyba juz po raz kolejny) na Dzień Jedności Afrykańskiej pod PKiN 24 maja w godz. 15 - 22. Ja tam bedę na 1000000000000000%
Marlenen - idziesz tam rekreacyjnie czy wkręciłaś się w pomoc przy organizacji???

I znowu poniedziałek Ehh...co to za życie...dlaczego weekend nie może trwać 5 dni a praca 2? (przy tej samej pensji oczywiście )
Pozdrawiam wszystkich poniedziałkowo i życzę żeby dzień minął bezboleśnie, a byc może nawet i miło
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 18:31   #100
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Drora tak mogę przyjąć jeszcze ze 3 kg do swojej paczki. poniewaz tereska bedzie cos dosyłała, wiec potrwa to jeszcze z pare dni.

gosiakk7. MAMA, Seona, pieniążki doszły dzięki, mam już razem z moją kaską 100PLN
Stary 2008-05-12, 19:01   #101
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

A ile jeszcze potrzebujesz?

Witam nową młodą Mamę już mamy tutaj taka ysie - ona ma 16 lat
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:08   #102
alf1818
Przyczajenie

GG do alf1818

Witam po długiej nieobecności. Może nie udzielam się zbyt często, ale śledzę wydarzenia i czytam co tu ciekawego piszecie

Mam zapytanie
ostatnio napisała do mnie p. Jola z prośbą o adres korespondencyjny, bo ma dla nas list od Samuela, ale listu jeszcze nie otrzymaliśmy i nie wiem czy to wina poczty, czy po prostu jeszcze nie został wysłany. Trochę się martwię, że list się zgubił gdzieś w świecie.

Pozdrawiam
Stary 2008-05-12, 19:15   #103
Drora
Przyczajenie

GG do Drora

Dziękuję Wszystkim za powitanie

Przeczytałam ceny tych priorytetów i wcale nie są wygórowane. Jeżeli tam docierają i poczta ich nie gubi to wykminiłam, że lepiej jest wysłać kilka kopert z bąbelkami niż paczkę. Mam rację?

Dziękuję za propozycję dorzucenia się do paczki ale to jest chyba więcej łażenia i załatwiania niż to warte. Przecież tak czy siak trzeba wydać te pieniądze

I skoro mówicie że na formularz można czekać bardzo długo to biorę się już teraz do kompletowania całego setu który chcę wysłać Agness

Przeczytałam dwa poprzednie 'tomy' forum. Ale zapytam jeszcze raz bo nie koniecznie zawsze były odpowiedzi

Mogę wysłać ubrania bez metki? (nówki sztuki nie chodzone)
Czy tłumaczycie ulotkę od witamin albo instrukcję do budyniu?
Stary 2008-05-12, 19:32   #104
Laylissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Już mamy tutaj taka ysie - ona ma 16 lat
Ja też mam 16 lat .

Mukashana: Wpłaciłam pieniążki na Twoje konto na 2 opakowania tego leku. Doszły już ?
Stary 2008-05-12, 19:55   #105
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:

Czy tłumaczycie ulotkę od witamin albo instrukcję do budyniu?
Jasne że mozna wyslac ubrania bez metki. My i tak najczesciej wysyłamy ubrania używane.

Jeśli chodzi o tlumaczenie to juz kiedys ten temat byl poruszany i jesli ktos potrafi to napewno warto to zrobic. Prostymi zdaniami

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 20:08   #106
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
[B]

gosiakk7. MAMA, Seona, pieniążki doszły dzięki, mam już razem z moją kaską 100PLN
Magduś dzisiaj ode mnie też poszło 20pln

Forumowicze z południa kraju - Górny Śląsk We wczorajszym, Gliwickim dodatku "Gościa Niedzielnego" Jest wywiad pt: "Blogujący animator". Zapraszam do lektury. Mój blog-www.tereska-misje.blog.onet.pl
Wczoraj też napisałem mejla do naszej lokalnej gazety "Głos Zabrza i Rudy Śląskiej" z prośbą o kontakt w sprawie adopcji na odległość a szczególnie o Arce Noego. Ciekawe czy odpiszą?

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 20:20   #107
sobótka
Raczkowanie

Seona polecam wywolywanie zdjęc z tej stronki http://www.fotosam.pl/ - sprawdzona, ładne odbitki i szybko przychodzą, byłam zadowolona.
sobótka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 20:39   #108
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Magduś dzisiaj ode mnie też poszło 20pln
dzięki wielkie, mamy wiec na dziś 120 pln idzie jeszcze paczucha od tereski, wiec rozpoczynam jutro poszukiwanie pudła.

życzę wszystkim spokojnej nocki i miłego wtorku pa
Stary 2008-05-12, 20:46   #109
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Hej! Dawno nie pisałam, wynika to przede wszystkim z tego, że w tym miesiącu mam egzamin licencjacki i piszę również pracę, ale także z moich kłopotów z internetem.

Niemniej jednak wciąż się przypominam, że mam parę kilo miejsca wolnego w paczce, i ta paczka nie pójdzie dopóki sie nie zapełni

ps. niektórzy wysłali mi rzeczy do paczki, ale nie przesłali kaski na wysyłkę... ja tylko się tak przypominam...

wielkie buziaki dla wszystkich!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 21:11   #110
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

a ja tylko szybko powiem że Mzyngu dostał pozytywna odpowiedź z Pofarmy w sprawie darowizny leków i ew. dalszej pomocy dla szpitala w Mpanshyi. Pani zna temata bo była niedawno w Afryce,
Bertrand w wolnej chwili wklei nam e-mail od niej

Dobrej Nocy!
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 21:53   #111
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alf1818 Pokaż wiadomość
Mam zapytanie
ostatnio napisała do mnie p. Jola z prośbą o adres korespondencyjny, bo ma dla nas list od Samuela, ale listu jeszcze nie otrzymaliśmy i nie wiem czy to wina poczty, czy po prostu jeszcze nie został wysłany. Trochę się martwię, że list się zgubił gdzieś w świecie.
List został wysłany,nie wiem czemu jeszcze nie dotarł
Do mnie też nie wrócił więc nie wiem co sie dzieje?
Wróciły dwa listy,jeden wyjaśniony,a drugi do p.Karoliny z W-wy nr 285 nie moge sie doczekać odpowiedzi na @.

Cytat:
Można,ja ostatnio pytałam siostrę o buty używane trochę zdarte i ubranka nieco złużyte i choć już to wklejałam ,wklejam jeszcze raz odpowiedź siostry:
Co do uzywanej odziezy ja nie mam nic przeciw -jestem za-tyle tu ludzi bedzie sie cieszyc!
buciki czy ubranka uzywane b.sa potrzebne.Juz z gory dziekuje,pozdrawiam.s.Joz efa

A i jeszcze mail dzisiejszy ,co napewno niejednego ucieszy:
Ten tydzien mamy b.zajety-zaczelo sie spotkaniem,uaktualnieniem kartotek dzieci.
Zaczal sie juz drugi tydzien II semestru i oplacamy szkoly,przedszkola.....Mr .Moyo i Mr.Phiri baaaaardzo zajeci.Jutro porobie pare zdjec zeby Wam przeslac z naszego placu budowy-zaplecze kuchenne:store room juz skonczone,jadalnia dla starszakow ukonczona/okraglak pod strzecha,stoly x 3 i lawki z cegly-wykonczone,teraz trwa budowa takiej samej jadalni ale dla maluchow.

W planie jeszcze kuchnia -tez okraglak pod strzecha i ubikacje.Opiekunowie dzieci,kopia ubikacje i przygotowuja teren na oznakowania zwiazane z kopaniem fundamentow pod ARKE.pozdrawiam,s.Jozefa

Jak widać budowa wre...
Miłej nocki

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-05-12, 21:53   #112
Meeru
Raczkowanie

_MAMA_ i Dla ciebie J. Super wiadomosci
Meeru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 21:58   #113
Mzyngu
Przyczajenie

Witajcie,
Ja tylko na chwilkę. Jak juz Mama wspomniała dostałem odp z Polfarmy - wklejam ja poniżej.
Juz na nia odpowiedziałem podajac mail s. Józefy. Wysłałem tez mail do samej s. Józefy.
mam nadzieje ze wyjdzie z tego cos dobrego.
Pozdrawiam

Witam Pana, Postaramy się pomóc w miarę naszych możliwości. Spironol jest produktem szybkorotującym - co może trochę utrudnić pomoc, ale tak jak już powiedziałam, będziemypróbować. Rozumiem że mamy się kontaktować bezpośrednio z Misją? czy może wskażePan osobę która mogłaby koordynować współpracę z nami?Osobiście kilka miesięcy temu wróciłam ze szpitala w Ifakarze (Tanzania) - gdziesytuacja jest również bardzo trudna.Pozdrawiam, Head of PR DepartamentPolfa GrodziskGedeon Richter Group
Stary 2008-05-12, 22:03   #114
alf1818
Przyczajenie

GG do alf1818

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
List został wysłany,nie wiem czemu jeszcze nie dotarł
Do mnie też nie wrócił więc nie wiem co sie dzieje?
no to klops...
może mają jakieś opóżnienia czy coś... ale aż tyle czasu?!
oby się znalazł...

jutro zapytam w szkole może doszedł wczoraj po południu albo jutro rano... dam znać jakby był...
Stary 2008-05-13, 08:38   #115
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mzyngu Pokaż wiadomość
Witajcie,
Ja tylko na chwilkę. Jak juz Mama wspomniała dostałem odp z Polfarmy - wklejam ja poniżej.
Juz na nia odpowiedziałem podajac mail s. Józefy. Wysłałem tez mail do samej s. Józefy.
mam nadzieje ze wyjdzie z tego cos dobrego.
Pozdrawiam
mzyngu, dziękujemy tobie i polfarmie!
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 08:42   #116
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie.

Madzia-wczoraj poszło do Ciebie ode mnie 20 zł

Witaj-Drora i pytaj,dobrze że jesteś z nami.

Tesik-Gratuluje SYNA.

Pozdrawiam.
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 09:26   #117
Seona
Zakorzenienie

Dzisiaj w "Super Nowościach" Pani Kasia Dziennikarka napisała prośbę o podzielenie się lekiem. Dziękuję
Załączam skan.

Alf1818 ja myślę, że list dojdzie. Priorytet z Warszawy do Rzeszowa szedł 2 tygodnie To prawie tyle co do Zambii A przesyłki od lipca mają jeszcze podrożeć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (202,9 KB, 35 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-13, 10:52   #118
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dzisiaj w "Super Nowościach" Pani Kasia Dziennikarka napisała prośbę o podzielenie się lekiem. Dziękuję
Załączam skan.

Alf1818 ja myślę, że list dojdzie. Priorytet z Warszawy do Rzeszowa szedł 2 tygodnie To prawie tyle co do Zambii A przesyłki od lipca mają jeszcze podrożeć.

Pani Kasiu
Alf1818 mam nadzieję,ze dojdzie ,jakby co to mam kopię,dobre i to ,ale oryginał to zawsze orginał

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-05-13, 13:35   #119
alf1818
Przyczajenie

GG do alf1818

LIST DOSZEDŁ

dyrektor wczoraj po południu go dostał
już nie muszę się martwić

póżniej wstawię go na forum
Stary 2008-05-13, 16:04   #120
Asienka83
Zadomowienie

Seona masz rację Dodam, że jeszcze kilka osób doniosło z dobrego serca pare złotych i mamy 140 zł Niedługo szkoła przeleje pieniążki na konto Sióstr

Markos dziękujemy

Ja również pozwolę sobie na uznanie, Pani Kasiu dobra robota

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości