![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cześć
![]() 26.04 dostałam maila od pani Ewy o tym że mogę ją adoptować. Wysłałam pieniądze, ale chciałam też jej wysłać paczkę. Ale. No właśnie czekam na formularz (i zdjęcie przy okazji). I wcale się nie niecierpliwię ![]() ![]() no więc prosiłabym o malutką informację ![]() ile trzeba poczekać na zdjęcie i formularz? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do czasu oczekiwania na formularz i zdjęcie to trudno go określić, czasem przychodzą bardzo szybko a czasem trzeba trochę poczekać. Cierpliwości ![]() ![]() Na samym początku gdy Siostra nie miała jeszcze aparatu cyfrowego, robiła zdjęcia dzieciom zwykłym aparatem, gdy klisza była pełna jechała do Lusaki i dawała do wywołania, za jakiś czas odbierała i wysyłała do Polski. To było oczekiwanie ![]() ![]() Paczkę możesz przesłać pewnie i już jeśli tylko znasz wiek córeczki i jej nr w kartotece.
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Numer kartoteki znam
![]() Ja tylko chciałam wysłać jej coś czego potrzebuje. Coś co by chciała dostać. Bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, co by ją ucieszyło troszeczkę. Tak na marginesie ona ma 12 lat a ja 17 ![]() I mam jeszcze kilka pytań : czy do paczki mogę wrzucić list? Jak to wygląda? Jak te dzieci 'wysyłają' listy? Dają je do s. Józefy? I ona wysyła? Skąd ona biedna ma tyle pieniędzy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Na początku każdy ma chwile zwątpienia, tyle złych rzeczy dookoła sie słyszy... OOOO słyszeliscie np. o tych pojemnikach na odzież PCK? PODOBNO ich właścicielem jest jakis prywatny facet, który najpierw przebiera rzeczy, sprzedaje do sklepów z tania odzieżą, a dopiero najgorsze ubrania trafiają do PCK??
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam (chyba juz po raz kolejny) na Dzień Jedności Afrykańskiej pod PKiN 24 maja w godz. 15 - 22. Ja tam bedę na 1000000000000000% ![]()
#95 | |||
Zakorzenienie
|
Asienka83 jakby nie było to nadal roczne utrzymanie tylko najmłodszego Dziecka
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Inni Rodzice pewnie nas czytają, w końcu nasz wątek ma ponad 100.000 oglądalność ![]() Cytat:
Jak przyjdzie formularz to zobaczymy czy z Tesik jesteście spokrewnione ![]() Kto tam robi wielką pakę przyznać się? ![]() Widziałam, że na forum Mukashana wróciła, z Karaibów z pomalowanymi paznokciami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A swoja drogą to jeszcze nie było tu takiej wrażliwej mamy coby wysyłała swojemu synkowi wszystko "coby mu NIC nie brakowało"nawet podpasek ![]() Zaprosiłam ,ale co z tego skoro Pani nie ma internetu. Napisałam list na 3 kartki A4. Cytat:
Gdyby to od nas zalezało. A to dobre,jakie cuda tu sie zdażają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe tak. wróciłam dziś i jestem naprawdę spalona przez to karaibskie słońce ![]() ![]() ![]() pozdrowienia
Edytowane przez mukashana Czas edycji: 2008-05-11 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Drora ![]() Możesz wysłać jakieś ozdoby do włosów: gumki, spinki itp. , kredki, ołówki, długopisy, zeszyty, może jakiś kolorowy piórnik (bo pewnie już chodzi do szkoły, a jak nie, to teraz przy Twojej pomocy, już pewnie pójdzie), budynie, twarde słodycze. Wszystko co dostanie na pewno ją ucieszy. Do paczki możesz wrzucić list. Ale paczki są dosyć drogie. My zazwyczaj takie rzeczy wysyłamy w kopertach bąbelkowych o wadze do 2 kg. Wtedy nawet priorytet nie kosztuje tak dużo, a dochodzi szybko - ok.2-3 tygodni. I nie zapomnij dołączyć do listu swojego zdjęcia - Twoja przyszywana siostra na pewno jest ciekawa jak wyglądasz ![]() Tu możesz sprawdzić ceny przesyłek i znaleźć parę przydatnych informacji: CENNIK POCZTY => Zagraniczne => Afryka • szybki cennik • ile co waży? Listy z Afryki przesyła s. Józefa w zbiorczej przesyłce, a na miejscu są one rozsyłane do poszczególnych opiekunów. Robi to nasza niezastąpiona Jola (Dla ciebie J.) ![]() O rany, coś nam strona siada ![]() ![]() Asienka83 - gratuluję kiermaszu ![]() Marlenen - postaram się być na Dniu Jedności Afrykańskiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I znowu poniedziałek ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich poniedziałkowo i życzę żeby dzień minął bezboleśnie, a byc może nawet i miło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Drora tak mogę przyjąć jeszcze ze 3 kg do swojej paczki. poniewaz tereska bedzie cos dosyłała, wiec potrwa to jeszcze z pare dni.
gosiakk7. MAMA, Seona, pieniążki doszły dzięki, mam już razem z moją kaską 100PLN ![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
A ile jeszcze potrzebujesz?
Witam nową młodą Mamę ![]() ![]()
#102 |
Przyczajenie
|
Witam po długiej nieobecności. Może nie udzielam się zbyt często, ale śledzę wydarzenia i czytam co tu ciekawego piszecie
![]() Mam zapytanie ostatnio napisała do mnie p. Jola z prośbą o adres korespondencyjny, bo ma dla nas list od Samuela, ale listu jeszcze nie otrzymaliśmy i nie wiem czy to wina poczty, czy po prostu jeszcze nie został wysłany. Trochę się martwię, że list się zgubił gdzieś w świecie. Pozdrawiam
#103 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wszystkim za powitanie
![]() Przeczytałam ceny tych priorytetów i wcale nie są wygórowane. Jeżeli tam docierają i poczta ich nie gubi to wykminiłam, że lepiej jest wysłać kilka kopert z bąbelkami niż paczkę. Mam rację? Dziękuję za propozycję dorzucenia się do paczki ![]() I skoro mówicie że na formularz można czekać bardzo długo to biorę się już teraz do kompletowania całego setu który chcę wysłać Agness ![]() Przeczytałam dwa poprzednie 'tomy' forum. Ale zapytam jeszcze raz bo nie koniecznie zawsze były odpowiedzi ![]() Mogę wysłać ubrania bez metki? (nówki sztuki nie chodzone) Czy tłumaczycie ulotkę od witamin albo instrukcję do budyniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Ja też mam 16 lat
![]() Mukashana: Wpłaciłam pieniążki na Twoje konto na 2 opakowania tego leku. Doszły już ?
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o tlumaczenie to juz kiedys ten temat byl poruszany i jesli ktos potrafi to napewno warto to zrobic. Prostymi zdaniami ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Forumowicze z południa kraju - Górny Śląsk We wczorajszym, Gliwickim dodatku "Gościa Niedzielnego" Jest wywiad pt: "Blogujący animator". Zapraszam do lektury. Mój blog-www.tereska-misje.blog.onet.pl Wczoraj też napisałem mejla do naszej lokalnej gazety "Głos Zabrza i Rudy Śląskiej" z prośbą o kontakt w sprawie adopcji na odległość a szczególnie o Arce Noego. Ciekawe czy odpiszą?
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Seona polecam wywolywanie zdjęc z tej stronki http://www.fotosam.pl/ - sprawdzona, ładne odbitki i szybko przychodzą, byłam zadowolona.
#108 |
Zadomowienie
|
dzięki wielkie, mamy wiec na dziś 120 pln idzie jeszcze paczucha od tereski, wiec rozpoczynam jutro poszukiwanie pudła.
życzę wszystkim spokojnej nocki i miłego wtorku pa
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Hej! Dawno nie pisałam, wynika to przede wszystkim z tego, że w tym miesiącu mam egzamin licencjacki i piszę również pracę, ale także z moich kłopotów z internetem.
Niemniej jednak wciąż się przypominam, że mam parę kilo miejsca wolnego w paczce, i ta paczka nie pójdzie dopóki sie nie zapełni ![]() ps. niektórzy wysłali mi rzeczy do paczki, ale nie przesłali kaski na wysyłkę... ja tylko się tak przypominam... ![]() wielkie buziaki dla wszystkich!!! ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
a ja tylko szybko powiem że Mzyngu dostał pozytywna odpowiedź z Pofarmy w sprawie darowizny leków i ew. dalszej pomocy dla szpitala w Mpanshyi. Pani zna temata bo była niedawno w Afryce,
Bertrand w wolnej chwili wklei nam e-mail od niej Dobrej Nocy!
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do mnie też nie wrócił więc nie wiem co sie dzieje? Wróciły dwa listy,jeden wyjaśniony,a drugi do p.Karoliny z W-wy nr 285 nie moge sie doczekać odpowiedzi na @. Można,ja ostatnio pytałam siostrę o buty używane trochę zdarte i ubranka nieco złużyte i choć już to wklejałam ,wklejam jeszcze raz odpowiedź siostry: Co do uzywanej odziezy ja nie mam nic przeciw -jestem za-tyle tu ludzi bedzie sie cieszyc! buciki czy ubranka uzywane b.sa potrzebne.Juz z gory dziekuje,pozdrawiam.s.Joz efa A i jeszcze mail dzisiejszy ,co napewno niejednego ucieszy: Ten tydzien mamy b.zajety-zaczelo sie spotkaniem,uaktualnieniem kartotek dzieci. Zaczal sie juz drugi tydzien II semestru i oplacamy szkoly,przedszkola.....Mr .Moyo i Mr.Phiri baaaaardzo zajeci.Jutro porobie pare zdjec zeby Wam przeslac z naszego placu budowy-zaplecze kuchenne:store room juz skonczone,jadalnia dla starszakow ukonczona/okraglak pod strzecha,stoly x 3 i lawki z cegly-wykonczone,teraz trwa budowa takiej samej jadalni ale dla maluchow. W planie jeszcze kuchnia -tez okraglak pod strzecha i ubikacje.Opiekunowie dzieci,kopia ubikacje i przygotowuja teren na oznakowania zwiazane z kopaniem fundamentow pod ARKE.pozdrawiam,s.Jozefa Jak widać budowa wre... Miłej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
_MAMA_ i Dla ciebie J. Super wiadomosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Ja tylko na chwilkę. Jak juz Mama wspomniała dostałem odp z Polfarmy - wklejam ja poniżej. Juz na nia odpowiedziałem podajac mail s. Józefy. Wysłałem tez mail do samej s. Józefy. mam nadzieje ze wyjdzie z tego cos dobrego. Pozdrawiam Witam Pana, Postaramy się pomóc w miarę naszych możliwości. Spironol jest produktem szybkorotującym - co może trochę utrudnić pomoc, ale tak jak już powiedziałam, będziemypróbować. Rozumiem że mamy się kontaktować bezpośrednio z Misją? czy może wskażePan osobę która mogłaby koordynować współpracę z nami?Osobiście kilka miesięcy temu wróciłam ze szpitala w Ifakarze (Tanzania) - gdziesytuacja jest również bardzo trudna.Pozdrawiam, Head of PR DepartamentPolfa GrodziskGedeon Richter Group
#114 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
może mają jakieś opóżnienia czy coś... ale aż tyle czasu?! oby się znalazł... jutro zapytam w szkole może doszedł wczoraj po południu albo jutro rano... dam znać jakby był...
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Madzia-wczoraj poszło do Ciebie ode mnie 20 zł ![]() Witaj-Drora i pytaj,dobrze że jesteś z nami. ![]() Tesik-Gratuluje SYNA. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w "Super Nowościach" Pani Kasia Dziennikarka napisała prośbę o podzielenie się lekiem. Dziękuję
![]() Załączam skan. Alf1818 ja myślę, że list dojdzie. Priorytet z Warszawy do Rzeszowa szedł 2 tygodnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pani Kasiu ![]() Alf1818 mam nadzieję,ze dojdzie ,jakby co to mam kopię,dobre i to ,ale oryginał to zawsze orginał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
LIST DOSZEDŁ
![]() ![]() dyrektor wczoraj po południu go dostał już nie muszę się martwić póżniej wstawię go na forum
#120 |
Zadomowienie
|
Seona masz rację
![]() ![]() ![]() Markos dziękujemy ![]() Ja również pozwolę sobie na uznanie, Pani Kasiu dobra robota ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.