Jak rzucić palenie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-21, 22:54   #91
mary_alice_young
Wtajemniczenie

Dot.: Rzucam palenie- chce byc modna

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A co by bylo gdyby palenie bylo modne? Podazanie za moda to naprawde ostatni powod dla ktorego sie powinno to robic...
no ja wiem ze powod moze nie jest najbardziej trafiony ale chodzilo mi o to ze kazda mobilizacja prowadząca do rzucenia jest w sumie dobra
Stary 2008-11-21, 23:14   #92
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Cytat:
Tak w ogole, to juz jest o tym temat, jesli nie tematy, prosze o polaczanie
Proszę, się łączy

_ _ _ _ _
No niby ten powód modne, niemodne najlepszy nie jest, ale rzeczywiście lepszy taki niż żaden .
Stary 2008-11-22, 00:16   #93
Agurajda
Przyczajenie

Dot.: Jak rzucić palenie?

hej
wlasnie szukalam forumowej grupy wsparcia no i trafilam tutaj
nie pale 5 dni, a wspomagam sie gumami
narazie dziala
Powodzenia wszystkim rzucajacym!
Agurajda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 11:27   #94
ano23
BAN stały

Cool Dot.: Jak rzucić palenie?

wiedzialam ze stwierdzenie "Chce byc modna nie pale" wzbudzi kontrowersje wiec dlatego go uzylam.....od jakiegos czasu krazy slang ze jest moda na niepalenie stad tez wzielam pomysl na to stwierdzenie.... chociaz uwazam ze kazdy powod dobry nawet ten najbardziej prozny....
a swoja droga mysle ze skoro przez kilka lat zmotywowac nie mogly mnie pieniadze...uroda...zdrow ie...to najbardziej blachy powod jest lepszy niz zaden...."jestem modna nie pale" to jak tworzenie generacji ogolnopolskiej

10 dzien bez papierosa.....

probowalam stworzyc nowy watek nie wiem dlaczego podpielo sie to pod ten byc moze laik komputerowo-internetowy ze mnie...

Edytowane przez ano23
Czas edycji: 2008-11-22 o 11:29
ano23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 11:33   #95
ano23
BAN stały

[quote=Wyrak;9812581]A co by bylo gdyby palenie bylo modne? Podazanie za moda to naprawde ostatni powod dla ktorego sie powinno to robic...[/quote

dziwie sie ze trudno ci doszukac sie w tym stwierdzeniu proby prowokacji...no coz niewazne

jestem ciekawa czy palisz?

Edytowane przez ano23
Czas edycji: 2008-11-22 o 11:36
Stary 2008-11-22, 17:12   #96
Wyrak
Zakorzenienie

ano23 - nie pale, palilem. Prowokacja? Dla mnie kwestia posiadania wlasnego zdania, a nie pojscia za moda; tym bardziej, ze jeszcze w drugiej polowie XX wieku palenie bylo bardzo modne Tyle jesli chodzi mode jako motywacje

PS. Rambo - podziekowac

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 12:49   #97
ano23
BAN stały

jak zwał tak zwał...

12 dni bez papierosa...zmysl smaku coraz wrazliwszy...apetyt coraz wiekszy
Stary 2008-11-24, 13:32   #98
41ded0e15412e68822dade5cc0e8bc43ba554bf6
Konto usunięte

Z perspektywy czasu wiem, że warto było! Miałam dobrego motywatora wsparcie mojego niepalącego mężczyzny.

Do rzucenia trzeba się nastawić psychicznie, samooszukiwanie i ograniczanie nic nie da.

Ustalić datę i wbić do głowy, że to ostatni raz w życiu palę i więcej mi nie wolno!

Ja rzuciłam dzięki tabletkom TABEX, silnej woli i nastawieniu. Tabletki są rewelacyjne i baaardzo polecam. (są na receptę, przynajmniej były).

Trzymajcie się rzucający, na pewno się uda.

Ja już nie palę rok i 8 miesięcy!

Apetyt może się nieco zwiększać na początku, dobrze jest się poruszać bieganie, siłownia, basen.

Ja nie utyłam jakoś drastycznie, a bardzo się tego bałam.
41ded0e15412e68822dade5cc0e8bc43ba554bf6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 19:06   #99
ano23
BAN stały

Cytat:
ano23 - nie pale, palilem. Prowokacja? Dla mnie kwestia posiadania wlasnego zdania, a nie pojscia za moda; tym bardziej, ze jeszcze w drugiej polowie XX wieku palenie bylo bardzo modne Tyle jesli chodzi mode jako motywacje

PS. Rambo - podziekowac
tak sie zastanawiam ..nie ma meskich portali czy ciezko ci znalezc?
Stary 2008-11-24, 20:08   #100
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ano23 Pokaż wiadomość
tak sie zastanawiam ..nie ma meskich portali czy ciezko ci znalezc?
Krotko i zwiezle: to naprawde nie Twoja sprawa gdzie co pisze i jak mi idzie szukanie czegokolwiek. Pozdrawiam

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-11-24, 20:24   #101
ano23
BAN stały

Cytat:
Krotko i zwiezle: to naprawde nie Twoja sprawa gdzie co pisze i jak mi idzie szukanie czegokolwiek. Pozdrawiam
oki doki
sorry Mike...
rowniez Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 00:22   #102
Ruffian
Zadomowienie

Cytat:
Rzucasz palenie bo chcesz byc modna?? A gdyby palenie bylo modne, to bys zaczela palic ? Moda to wg mnie ostatni powod dla ktorego sie powinno rzucac palenie
Jeżeli będzie skuteczny, to niby czemu ma być "ostatni"? A co się zaś tyczy motywacji, cóż - mieści mi się w głowie, że dla niektórych moda może być bardzo istotną sprawą

Wymienię ubrania damskie i męskie, buty, różności:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=87205770
Ruffian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 10:28   #103
ano23
BAN stały

15 dzien bez papierosa!!!!!!!
Stary 2008-11-26, 15:50   #104
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruffian Pokaż wiadomość
Jeżeli będzie skuteczny, to niby czemu ma być "ostatni"? A co się zaś tyczy motywacji, cóż - mieści mi się w głowie, że dla niektórych moda może być bardzo istotną sprawą
Dlatego ma byc ostani, ze modne moze byc cos zupelnie niezdrowego, co z tego ze ktos bedzie kierowal sie moda przy rzucaniu palenia, jesli rownie dobrze moze sie kierowac moda i np. doprowadzic do zaburzen typu ana itd. Bezsensowny powod jak dla mnie

ano23 - gratulacje, tak trzymac

Stary 2008-11-26, 19:50   #105
Ruffian
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego ma byc ostani, ze modne moze byc cos zupelnie niezdrowego, co z tego ze ktos bedzie kierowal sie moda przy rzucaniu palenia, jesli rownie dobrze moze sie kierowac moda i np. doprowadzic do zaburzen typu ana itd. Bezsensowny powod jak dla mnie
Ja Cię rozumiem, ale się nie zgadzam, bo myślę, że nie ma sensu tutaj rozpatrywać każdego ewentualnego przypadku jaki można sobie wyobrazić gdy chodzi o podążanie za modą, a ten konkretny - w tych konkretnych czasach (kiedy to palenie nie jest modne). Dlatego powód uważam za dobry jak każdy inny, jeśli tylko doprowadzi do rzucenia. Bezzasadnym wydaje mi się uważanie go za "ostatni".

Wymienię ubrania damskie i męskie, buty, różności:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=87205770
Ruffian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 20:02   #106
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruffian Pokaż wiadomość
Ja Cię rozumiem, ale się nie zgadzam, bo myślę, że nie ma sensu tutaj rozpatrywać każdego ewentualnego przypadku jaki można sobie wyobrazić gdy chodzi o podążanie za modą, a ten konkretny - w tych konkretnych czasach (kiedy to palenie nie jest modne). Dlatego powód uważam za dobry jak każdy inny, jeśli tylko doprowadzi do rzucenia. Bezzasadnym wydaje mi się uważanie go za "ostatni".
Ja Ciebie tez rozumiem, tylko podaje przyklad, jak pojscie za moda moze doprowadzic do bardzo zlych skutkow; stad taka a nie inna opinia u mnie o tej motywacji.

Stary 2008-11-26, 20:44   #107
kiniaczeq
Zakorzenienie

zgadzam się z Wyrakiem
Stary 2008-12-14, 19:18   #108
mork10
BAN stały

Dot.: Re: pomóżcie mi rzucić palenie

Witam was.

Ja paliłam od 17 roku życia. Teraz mam 23 i próbowałam rzucić palenie mnustwo razy...... ale zawsze było coś co jednak sprawilo że powracałam do nalogu. Aż kiedyś przez przypadak znalazłam się na rekolekcjach. Tak to dziwne bo wcale nie miałam ochoty tam być ale moja mama cięzko zachorowala na raka i pojechałam z myślą że to jej coś pomoże. Na tych rekolecjach podpisywało się KRUCJATY antyalkocholowe i antynikotynowe. Podpisałam ją w intencji mamy odrazu w nadzieji że to coś pomoże choć nie wierzyłam. Dziś mija 4 miesiąć od tego jak nie pale a mama z dnia na dzień zrowieje i czuje się dużo dużo lepiej... Myśle że do rzucenia palenia to trzeba mieć taki cel na którym zalerzy nam nad własne życie. Podpisałam palenie na rok czasu ale myśle że przedłuże to po roku nadal... Pozdrawiam Magda
mork10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 12:43   #109
Anula122
Przyczajenie

Wiataj ahgatta mam pytanie odnośnie Twojego listu??? czy ten biorezonans jest w Lublinie? chcialabym sie dowiedziec na czym to polega? mam okropny problem bo nie potrafie sama rzucic palenia nie mam silnej woli juz tyle razy probowalam i nic;/ wiec jakbys mogla prosze o jakies informacje??? w jaki sposob sie tego dokonuje, na czym to polega??? zalezy mi zeby to bylo w Lublinie... z gory bardzo dziekuje Pozdrawiam
Anula122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 10:21   #110
nutelka89
Przyczajenie

Dot.: Re: JAK RZUCIĆ PALENIE?

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
A jeśli już zadałaś to pytanie, to Ci powiem, że nie ma metody na rzucenie palenia innej aniżeli rzucenie po prostu, już i teraz. Raz i do końca.

Wszelkie inne na mnie nie zadziałały [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/icon35.gif[/img]

A palilas kiedys?????
nutelka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 14:33   #111
lidkas102
Raczkowanie

Ja paliłam przeszło paczkę dziennie i nie potrafiłam sobie sama pomóc , brałam tabletki i kopciłam , a jak żułam gumę nikoret i paaliłam to dopiero byla dawka i nadak palilam 8lat temu w moim mieście przyjechali z takim aparatem zajęło to chwilę i trzeba bylo miećwypalonego trochę papierosa zakładali takie coś na głowę ręce kładlo się na takie coś metalowe . Do dziś nie palę ale pierwszy rok był koszmarem . po tej terapi nie było czuć tego jednego glodu ssania mi pomogło
lidkas102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 15:20   #112
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

"Rzucam" palenie już od 2óch lat. Wiem, może to wydawać się śmieszne zwłaszcza dla dziewczyn niepalących, ale tak jest. Silna wola nie jest moją cechą.

Palę około 3-5 dziennie, aczkolwiek zdarza się, że nie zapalę przez dzień, czy nawet 2.

Chciałabym z tym skonczyć, ale jakoś nie mogę się przekonać do tych plastrów nocorette, a elektronicznego papierosa jak spróbowałam, to mi w ogóle nie posmakował - wręcz był niedobry w smaku, a po zaciągnięciu się nim miałam jeszcze większa chęć na zwykłego fajka

Wydaje mi się że najrozsądniejszą receptą jest się zawziąć i po prostu nie palić. Znaleźć sobie jakieś zamienne zajęcie, zająć czymś ręce, przestać myśleć o nałogu.

"Po prostu" - żeby to rzeczywiście jeszcze takie proste było...

Edytowane przez Nieoficjalnie
Czas edycji: 2010-01-11 o 15:23
Nieoficjalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-11, 16:23   #113
marysienka
Zadomowienie

A może są na forum osoby, które chciały by rzucić palenie i nie chcą być z tym same?? Bo ja podjęłam taką decyzję, ale jeśli wiedziałabym, że jest jeszcze ktoś taki, który również chciałby przestać palić to będę czuła się lepiej
Stary 2010-01-12, 09:41   #114
Ogryzia
Raczkowanie

GG do Ogryzia

Mój sposób na rzucenie palenia okazał się dziecinnie prosty - poznałam Jego

Z chwilą, gdy się do Niego przeprowadziłam, przestałam palić. Tak po prostu, z dnia na dzień. I tak trwam już prawie 2 lata
Stary 2010-01-21, 13:36   #115
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ogryzia Pokaż wiadomość
Mój sposób na rzucenie palenia okazał się dziecinnie prosty - poznałam Jego

Z chwilą, gdy się do Niego przeprowadziłam, przestałam palić. Tak po prostu, z dnia na dzień. I tak trwam już prawie 2 lata
Sposób się sprawdza w przypadku, gdy TŻ nie pali. Gdy poznałam swojego lubego - palił i pali nadal, choć temat rzucania nałogu już nieraz przerabialiśmy. I ja też miałam swoje "postanowienia", które nie zostały nigdy dotrzymane.

Ale być może teraz się to zmieni, bo minęły właśnie 3 doby odkąd ostatnio miałam papierosa w ustach... Ciągnie, oj ciągnie
Nieoficjalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 11:30   #116
Pezet31
Przyczajenie

Ja mam inny problem rzuciłem palenie jakieś 3 miesiące temu i cały czas było ok. Nie ciągnęło mnie żeby zapalić, a ni nic. Od jakiś 2 tyg. to się zmieniło cały czas jak widzę papierosy to mam ochotę jednego zapalić, a wiem że jak to zrobię to znowu zacznę palić, a tego bym nie chciał. Co mogę zrobić żeby nie zapalić ?? Są jakieś sposoby żeby odsunąć myśli o tego ?? Może coś mi doradzicie z góry dzięki
Pezet31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 21:11   #117
201604190949
Konto usunięte

Reklama na wizażu jest płatna. Zgłaszam (bo lubię )
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 17:29   #118
Jenny001
Przyczajenie

Moge polecic Gabinet Bikom na Wilanowie. tel.511555007. Bylam tam na zabiegu likwidujacym glod nikotynowy. Nie pale juz 3 tydzien !! Na poczatku nie wierzylam, ale uznalam, ze w sumie warto sprobowac bo pani wykonujaca zabieg ladnie mi o nim przez telefon opowiedziala. Mily glos, postanowilam wiec sprobowac. I bylo naprawde warto. Jeszcze w dniu po zabiegu mialam ochote na papierosa ale postanowilam, ze nie zapale. Kiedy drugiego dnia wstalam rano poczulam, ze zupelnie nie mam ochoty na papierosa, chociaz dzien zaczynalam od fajki i kawy. Od tamtej pory jak reka odjal. Wyslalam tez meza i brata. Rownie zadowoleni, a nawet bardziej bo oni juz w tym dniu po zabiegu nie mieli ochoty. Narazie sie trzymamy i co ciekawe, nawet jak ktos w paracy, czy znajomy pali, to zupelnie nie mam ochoty a nawet zapach mi przeszkadza. Kazdemu niedowiarkowi polecam i radze sprobowac.
Jenny001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 09:22   #119
exlim
Przyczajenie

Drogie wizażanki......
Wspomóżcie dobrym słowem te z nas które właśnie podjęły walkę z wrogiem- papieroskiem !!!!

palę 21 lat !!!!
Na ogół 1 paczkę dziennie - light.
Ostatnio doszło mi kilka stresów i doszłam do 2 paczek na dzień!
Wczoraj podjęłam decyzję: rzucam to świństwo! Po czym zapaliłam dymka z taką celebracją jakiej chyba jeszcze nikomu i niczemu nie okazałam. Tak, tak ......to jest nałóg!
Dwie godziny później zadzwoniłam i umówiłam się na poniedziałek na Biorezonans.

Dzisiaj zaczynam nabierać wątpliwości......
czy mi się uda,
czy ten biocom to nie jest jakaś ściema, itd.....

Proszę wypowiedzcie się jak sobie radzicie z myślami, które natrętnie burzą wam porządek celów i zamierzeń......
exlim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-07, 10:01   #120
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

A mnie już ręce do siebie opadają, może i by mi się udało rzucić już nie raz potrafiłam wytzymac kilka dni bez fajeczek, ale to co mnie zniechęca do rzucenia to mój apetyt, który z każdą godziną bez papierosa wzrasta, co wiąże się z przytyciem. Macie na to jakis sposób tzn. rzucić i nie przybrać parę kilo ?? Bo walczyć z głodem nikotynowym i jeszcze z apetytem to chyba za dużo jak na mnie
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości