Byki, byczki- łączmy się! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-17, 22:31   #91
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Byki, byczki- łączmy się!

Oto co znalazłam na jednej stronce

Byk

21 kwietnia - 21 maja
Szczęśliwy dzień - piątek, liczba - sześć, kolory - fiolet i błękit, kamienie - szafir i turkus. Znak żeński. Żywioł - ziemia.
Byk to harmonia, rozsądek i materializm. Jest tradycjonalistą, egocentrykiem. Typ statyczny, zrównoważony. Spokojny, nie lubi zmian, rewolucji, nie szuka nowych idei Czasem powolny, flegmatyczny, posiada jednak takie zalety jak wytrwałość, pracowitość i systematyczność. Jest bardzo cierpliwy. Działa z rozmysłem - nigdy spontanicznie. Nie znosi sprzeciwu i kwestionowania jego opinii, którą uważa zawsze za niepodważalną. Bardzo uparty. Celem życia Byka jest posiadanie. Liczy się przede wszystkim stan majątkowy. Kocha pieniądze i w tej dziedzinie ma ogromne powodzenie. Takimi też ludźmi się otacza. Jego przyjaźń nie jest bezinteresowna - nie lubi ludzi pechowych, unika ich. Typowy sybaryta. Lubi używać życia, kocha wystawność, komfort, dobre jedzenie. Miewa skłonności do nadużywania dóbr gastronomicznych, a także tendencje do okrągłych, pełnych kształtów. Jest przy tym zwykle dobroduszny. Typ negatywny bywa leniwy i bierny, wygodnicki i próżny, uparty do przesady. Czasem bywa bezwzględny. Byk posiada dobry smak. Kobieta ubiera się gustownie, bardzo dba o mieszkanie, jest praktyczna i gospodarna. Osoby spod tego znaku mają predyspozycje do działania konstruktywnego: tworzenia, budowania, projektowania. Sprawdzają się jako architekci i rolnicy. Także artyści - szczególnie w muzyce.
W miłości ma powodzenie u płci przeciwnej - Bykiem rządzi planeta Wenus. Stały w uczuciach, wierny. Jest dobrym partnerem dla osób niezrównoważonych - działa kojąco. W erotyce delikatny, łagodny, subtelny. Dominuje strona fizyczna, choć uczucie Byka jest zwykle głębokie i namiętne. Kobieta-Byk jest w miłości zawsze trochę wyrachowana, nie rzuca się w nią na oślep. Ale jest też bardzo kobieca, a jako żona - wierna i przykładna, dbająca o harmonię ogniska domowego, choć zazdrosna. Największym wrogiem Byka jest fałszywa duma, która może wiele popsuć w jego szczęściu osobistym.
Najbardziej udane są związki Byka ze Skorpionem, Koziorożcem, Rybami lub innym Bykiem. Bywa szczęśliwy z Rakiem, Lwem i Wagą, ale ma z nimi wiele cech konfliktowych. Natomiast zdecydowanie nie powinien się Byk wiązać z Bliźniętami, Panną, Strzelcem i Wodnikiem.
Dzieci to typowe łakomczuchy, nieustannie wyłudzające słodycze. Czasem powolne, choć dokładne i staranne.
Byk powinien pokonywać w sobie wrodzony materializm, a także starać się zrozumieć uczucia innych ludzi.
Zdrowie Byka charakteryzuje duża wytrzymałość. Jest silny. Choroby, które go najczęściej nękają to: zaburzenia wątroby, nerek i trzustki, których konsekwencją mogą być żółtaczka, cukrzyca, astma, reumatyzm i artretyzm. W diecie powinien zwrócić uwagę na dostateczną ilość sodu, a szczególnie siarczanu sodu. Jednym z najbogatszych jego źródeł jest seler, a także jabłka, szpinak, buraki, rzodkiewki, sałata rzymska, truskawki i... granaty.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 23:58   #92
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran
Smile Dot.: Byki, byczki- łączmy się!

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie są wasze ulubione kolory?

ja kiedys miałam fioła na punkcie niebieskiego a teraz jakoś tak czerwony sie przy mnie kręci

mnie ostatnio bardzo kręci różowy ;D
Stary 2008-07-18, 00:12   #93
Katarzyna xD
Zadomowienie

a mnie fioletowy ale zielony również

Jeśli ktoś nie popełnia samobójstwa, nie znaczy, że wybrał życie. On tylko nie potrafi się zabić.
Katarzyna xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 08:13   #94
Tereskaa
Zakorzenienie

A mnie właśnie niebieski, a dokładniej błękitny No i czarny

Stary 2008-07-18, 08:32   #95
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
16 majaj 1981 się kłania, godzina 5.55 W tym roku, w tym dniu i o tej godzinie w szpitalu w Toruniu rozległ się płacz szalonej byczycy nie mylić z wściekłą byczycą
Witaj ja też rocznik 81 ale fajna godzina ci sie jeszcze trafiła ja 05.05. ale 18.10 w Warszawie w Instytucie Matki i Dziecka
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 08:50   #96
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj ja też rocznik 81 ale fajna godzina ci sie jeszcze trafiła ja 05.05. ale 18.10 w Warszawie w Instytucie Matki i Dziecka
Witaj kochany byczku Jednym słowem mówiąc, dzieci stanu wojennego i braku światła (prądu) zaczęły przychodzić na świat

Stary 2008-07-18, 15:23   #97
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj kochany byczku Jednym słowem mówiąc, dzieci stanu wojennego i braku światła (prądu) zaczęły przychodzić na świat
Dokładnie mi w szkole pan zawsze wmawiał ze ja 05.05.85 jestem zreszta nie wyglądam na swoje 27 lat a jak młodego na Kolonie odstawiałam to dziewczynka myslała ze ja kolonistka jestem
Stary 2008-07-18, 15:46   #98
somysterious
Raczkowanie

ja też na swoje 19 nie wyglądam przeważnie dają mi tak 15-16

Nie biegnij za szybko przez życie,
bo najlepsze rzeczy zdarzają się nam wtedy,
gdy najmniej się ich spodziewamy.

somysterious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 15:50   #99
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez somysterious Pokaż wiadomość
ja też na swoje 19 nie wyglądam przeważnie dają mi tak 15-16
Ale to chyba dobrze ze ludzie daja nam mniej lat niż rzeczywiście mamy
Stary 2008-07-18, 15:55   #100
Tereskaa
Zakorzenienie

Hehehe, te byczyce to chyba tak mają, że młodo wyglądają Mi też nie dają 27 lat a jakieś 19 Ale w naszym wieku to już powoli komplement zaczyna być

Stary 2008-07-18, 15:55   #101
somysterious
Raczkowanie

Cytat:
Ale to chyba dobrze ze ludzie daja nam mniej lat niż rzeczywiście mamy
zazwyczaj tak ale są sytuacje kiedy mnie to strasznie wkurza

Nie biegnij za szybko przez życie,
bo najlepsze rzeczy zdarzają się nam wtedy,
gdy najmniej się ich spodziewamy.

somysterious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 16:43   #102
NoPasaran
Zadomowienie

GG do NoPasaran

ja mam 17,a daja mi zazwyczaj 18-19 ;/
Stary 2008-07-18, 16:54   #103
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Grunt to dobrze się czuć a ile lat nam dają to juz mniej ważne
Stary 2008-07-19, 07:55   #104
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dziewczyny a wy lubicie sobie długo pospać czy raczej ranne ptaszki jestescie?
Stary 2008-07-19, 09:20   #105
kraven
Zakorzenienie

Kilka dni mnie nie było a już tak wątek się rozrósł Ja np jestem bardzo punktualna. Czy inne byczki też?? Co do koloru to ja lubie niebieski i brązowy a szczególnie ich połączenia Pozdrawiam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 09:24   #106
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Kilka dni mnie nie było a już tak wątek się rozrósł Ja np jestem bardzo punktualna. Czy inne byczki też?? Co do koloru to ja lubie niebieski i brązowy a szczególnie ich połączenia Pozdrawiam
Ja też zawsze przed czasem jestem brązowy to jak byłam młodsza to bardzo lubiłam teraz czerwień i niebieski czasem takis inny kolorek się wkradnie do garderoby a ja raczej jestem rannym ptaszkiem nie bardzo mi sie chce długo spac kłade sie późno i wstaje rano
Stary 2008-07-19, 09:38   #107
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zawsze przed czasem jestem brązowy to jak byłam młodsza to bardzo lubiłam teraz czerwień i niebieski czasem takis inny kolorek się wkradnie do garderoby a ja raczej jestem rannym ptaszkiem nie bardzo mi sie chce długo spac kłade sie późno i wstaje rano
A macie problemy z zaśnięciem wieczorem?? Bo ja mam, ale rano i tak moge wstać wcześnie bez problemu.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2008-07-19, 09:50   #108
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A macie problemy z zaśnięciem wieczorem?? Bo ja mam, ale rano i tak moge wstać wcześnie bez problemu.
Ja mam wiec siedze do 23 albo dłużej żeby się zmeczyc i dopiero usypiam a rano wstaje do pracy o 6 a jak mam wolne to max do 7-8 śpie
Stary 2008-07-19, 11:27   #109
Tereskaa
Zakorzenienie

A ja z kolei jestem ranny ptaszek, do tego wieczorna sowa i dzienny leniwiec z nie wyspania A z punktualnością tak jak u Was, czyli punktualność zawsze.
A jak u Was jest z dotrzymaniem danego słowa? np jeśli obiecasz koleżance pożyczyć płytę, a akurat sama masz ochotę jej posłuchać, to czy pożyczasz czy nie? Bo ja mam tak, że jak komuś coś obiecam to choćby się waliło i paliło słowa dotrzymać muszę

Stary 2008-07-19, 11:38   #110
roxaneczka
Zadomowienie

a ja mogę siedzieć całą noc,ale wstać o 5 rano to ledwie ledwie.a spóźniam się zawsze to u mnie normalka xD
roxaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 11:48   #111
Gwiezdna
Raczkowanie

ja zawsze dotrzymuje słowa
ale nie lubie pozyczac swoich rzeczy
ja lubie spać ale też bez problemu rano wstaje
z zasypianiem róznie - jak za duzo mysle to nie zasne
jestem punktualna zawsze

a moje kolory to : fiolet szary brąz granat

a ja wyglądam na swój wiek :P
Stary 2008-07-19, 13:13   #112
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z kolei jestem ranny ptaszek, do tego wieczorna sowa i dzienny leniwiec z nie wyspania A z punktualnością tak jak u Was, czyli punktualność zawsze.
A jak u Was jest z dotrzymaniem danego słowa? np jeśli obiecasz koleżance pożyczyć płytę, a akurat sama masz ochotę jej posłuchać, to czy pożyczasz czy nie? Bo ja mam tak, że jak komuś coś obiecam to choćby się waliło i paliło słowa dotrzymać muszę
ja staram sie zawsze dotrzymywać danego słowa i jestem osoba która lubi pomagać innym potrzebującym
czasem zdarza sie ze jestem za dobra i potem dostaje po d.....
Stary 2008-07-19, 13:18   #113
kraven
Zakorzenienie

Ja też jestem z natury dobra. Potrafie poświecić bardzo wiele żeby pomóc komuś szczególnie bliskiej mi osobie. A słowa dotrzymuje zawsze.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2008-07-19, 13:22   #114
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

kraven a ty pochodzisz z Tarnowa czy z Bydgoszczy?
Stary 2008-07-19, 13:25   #115
CzarnaMamba22
Raczkowanie

Cytat:
Oto co znalazłam na jednej stronce

Byk

21 kwietnia - 21 maja
Szczęśliwy dzień - piątek, liczba - sześć, kolory - fiolet i błękit, kamienie - szafir i turkus. Znak żeński. Żywioł - ziemia.
Byk to harmonia, rozsądek i materializm. Jest tradycjonalistą, egocentrykiem. Typ statyczny, zrównoważony. Spokojny, nie lubi zmian, rewolucji, nie szuka nowych idei Czasem powolny, flegmatyczny, posiada jednak takie zalety jak wytrwałość, pracowitość i systematyczność. Jest bardzo cierpliwy. Działa z rozmysłem - nigdy spontanicznie. Nie znosi sprzeciwu i kwestionowania jego opinii, którą uważa zawsze za niepodważalną. Bardzo uparty. Celem życia Byka jest posiadanie. Liczy się przede wszystkim stan majątkowy. Kocha pieniądze i w tej dziedzinie ma ogromne powodzenie. Takimi też ludźmi się otacza. Jego przyjaźń nie jest bezinteresowna - nie lubi ludzi pechowych, unika ich. Typowy sybaryta. Lubi używać życia, kocha wystawność, komfort, dobre jedzenie. Miewa skłonności do nadużywania dóbr gastronomicznych, a także tendencje do okrągłych, pełnych kształtów. Jest przy tym zwykle dobroduszny. Typ negatywny bywa leniwy i bierny, wygodnicki i próżny, uparty do przesady. Czasem bywa bezwzględny. Byk posiada dobry smak. Kobieta ubiera się gustownie, bardzo dba o mieszkanie, jest praktyczna i gospodarna. Osoby spod tego znaku mają predyspozycje do działania konstruktywnego: tworzenia, budowania, projektowania. Sprawdzają się jako architekci i rolnicy. Także artyści - szczególnie w muzyce.
W miłości ma powodzenie u płci przeciwnej - Bykiem rządzi planeta Wenus. Stały w uczuciach, wierny. Jest dobrym partnerem dla osób niezrównoważonych - działa kojąco. W erotyce delikatny, łagodny, subtelny. Dominuje strona fizyczna, choć uczucie Byka jest zwykle głębokie i namiętne. Kobieta-Byk jest w miłości zawsze trochę wyrachowana, nie rzuca się w nią na oślep. Ale jest też bardzo kobieca, a jako żona - wierna i przykładna, dbająca o harmonię ogniska domowego, choć zazdrosna. Największym wrogiem Byka jest fałszywa duma, która może wiele popsuć w jego szczęściu osobistym.
Najbardziej udane są związki Byka ze Skorpionem, Koziorożcem, Rybami lub innym Bykiem. Bywa szczęśliwy z Rakiem, Lwem i Wagą, ale ma z nimi wiele cech konfliktowych. Natomiast zdecydowanie nie powinien się Byk wiązać z Bliźniętami, Panną, Strzelcem i Wodnikiem.
Dzieci to typowe łakomczuchy, nieustannie wyłudzające słodycze. Czasem powolne, choć dokładne i staranne.
Byk powinien pokonywać w sobie wrodzony materializm, a także starać się zrozumieć uczucia innych ludzi.
Zdrowie Byka charakteryzuje duża wytrzymałość. Jest silny. Choroby, które go najczęściej nękają to: zaburzenia wątroby, nerek i trzustki, których konsekwencją mogą być żółtaczka, cukrzyca, astma, reumatyzm i artretyzm. W diecie powinien zwrócić uwagę na dostateczną ilość sodu, a szczególnie siarczanu sodu. Jednym z najbogatszych jego źródeł jest seler, a także jabłka, szpinak, buraki, rzodkiewki, sałata rzymska, truskawki i... granaty.

Podpisuje się pod tym rękami i nogami. No może nie pod całością ale tak 85 % odzwierciedla mój charakterek A swoją drogą nie wiedziałam Teresko, że jesteś byczkiem Pozdrawiam wszystkie świetne dziewczyny spod tego znaku i super seksownych facetów byków Znam takich wielu więc wiem, co mówię. Co do partnerstwa to też się zgadzam miałam związek z wodnikiem i to była totalna klapa za to z rybką ( moim kochanym Grzesiem) jestem już rok czasu i z pewnością ten związek tak szybko się nie zakończy Jedyne z czym się nie zgadzam to to że byki są zrównoważone. Ja jestem totalną wariatką i to właśnie inni działają na mnie uspokajająco i hamują mój temperamencik to chyba wszystko co chciałam napisać. Tak w ogóle to witam Was wszystkie Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszej byczej społeczności Pozdrawiam serdecznie Buuuuuuuziaki
CzarnaMamba22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 13:37   #116
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Czarna Mamba witaj ja byłam kiedys ze strzelcem i tez fatalnie sie to skonczyło teraz jestem z barankiem ( też Grześ) wspaniały facet i kochany mąż
Stary 2008-07-19, 17:41   #117
CzarnaMamba22
Raczkowanie

Cytat:
Czarna Mamba witaj ja byłam kiedys ze strzelcem i tez fatalnie sie to skonczyło teraz jestem z barankiem ( też Grześ) wspaniały facet i kochany mąż
Dziękuje za miłe powitanie W takim razie gratuluję serdecznie męża Kto wie, może za dwa trzy lata też powiemy sobie z Grześkiem "tak"???? Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Buziaki
CzarnaMamba22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 18:10   #118
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnaMamba22 Pokaż wiadomość
Dziękuje za miłe powitanie W takim razie gratuluję serdecznie męża Kto wie, może za dwa trzy lata też powiemy sobie z Grześkiem "tak"???? Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Buziaki

Życze ci tego Grześki to dobrzy faceci mój jest wspaniały
Stary 2008-07-19, 18:49   #119
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
kraven a ty pochodzisz z Tarnowa czy z Bydgoszczy?
Pochodze z Tarnowa a studiuje w Bydgoszczy

A mój TŻ jest spod znaku Panny i fantastycznie się dogadujemy.
Byłąm kiedyś z Bliźniakiem i to była kompletna pomyłka, a zawsze podświadomie w szkole czy na imprezach ciągnęł mnie do koziorożców.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2008-07-19 o 18:51 Powód: Dopisek
Stary 2008-07-19, 19:03   #120
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Pochodze z Tarnowa a studiuje w Bydgoszczy

A mój TŻ jest spod znaku Panny i fantastycznie się dogadujemy.
Byłąm kiedyś z Bliźniakiem i to była kompletna pomyłka, a zawsze podświadomie w szkole czy na imprezach ciągnęł mnie do koziorożców.
a co studiujesz? ja miałam kiedys takiego znajomego z pod znaku lwa uwielbiałam mu robic na złość bo cudownie się złościł i fajnie sie z nim przekomarzało, ale on tego nie lubił bo bardzo sie wkurzał na mnie wtedy i nie utrzymujemy juz ze soba znajomości
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości