![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: J-dramy
Ooo, to będziesz miała okazję zobaczyć Erikę. (Przepraszam, nie zauważyłam, że w poprzednim poście zrobiłam literówkę w jej nazwisku, mama mnie wyganiała po mąkę na placki i się spieszyłam) Gra Mariko.
Miłego oglądania!
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Póki co Nobuta jest ok, ale nic więcej. Jestem przy trzecim odcinku, może później się rozkręci. Cały czas mam w głowie "Coffee Prince" (wczoraj oglądając Nobute musiałam przerywać żeby jeszcze raz zobaczyć sobie niektóre odcinki tej koreańskiej dramy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
ja do Nobuty mam wieeeelki sentyment, jesli jakąs drame bede ogladała po raz drugi, to bedzie to na pewno Nobuta
![]() skonczylam Innocent Love - 3 ostatnie odcinki były świetne, moze momentami przesadzone [np. wypadek Junyi - Rubika], ale ogolnie fajnie sie to oglądała, miła dramka. najbardziej podobały mi sie postacie Kiyoki [Uchida Yuki jest boska. widziałam ją wczesniej w Kami no Shizuku, gdzie mieała średnio pozytywną role i w filmie Welcome in the Quiet Room - ktory jest supr, polecam] i oczywiscie Subaru [Narimiya Hiroki <333 uwielbiam gościa - chociaz za mało go było w tej dramie ![]() teraz zaczełam oglądac Attention Please - http://wiki.d-addicts.com/Attention_Please - zapowiada sie bardzo fajnie, no i młody Nishikido Ryo ![]() a z koreanskich sciagam Smile Again. mam ochote na cos fajnego, ale po obejrzeniu Coffee Prince i Full House [tez polecam, przesmieszna dramka, Bi Rain jest oprócz tego, ze jest fajnym aktorem, to jeszcze jest zabójczo przystojny ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Też obejrzałam ostatnio "Attention Please", ale mnie tam Ryo drażnił. Grał elektryka, a tak się mizdrzył do tej kamery... Te zmrużone oczy... Gosh. Ale główna bohaterka prześwietna, cudowna, wow! Można się pośmiać. I chciałabym, żeby nakręcili serial o Chii-chan, ciekawa jestem tych jej przygód
![]() Poza tym jeśli ktoś szuka czegoś tak śmiesznego jak Hana Kimi, polecam "Hotaru no Hikari". Pomyślałam sobie nawet, że Hotaru jest żeńskim odpowiednikiem Nakatsu. Świetnie zagrana, przezabawny scenariusz, szef uroczy i też bym chciała taką werandę. Polecam!!!! I trudno pomyśleć, że ta sama aktorka może zagrać tak różne role (Ayase Haruką znałam już z Tatta Hitotsu no Koi). . W "Sekai no Chuushin de, Ai wo Sakebu" umiera. I również robi to z klasą i pełnym profesjonalizmem. Poza tym drama jest śliczna, pouczająca, jest kiedy popłakać zdecydowanie... Teraz został mi jeden odcinek "Maou" i powiem tyle, że się wciągnęłam. I ciekawa jestem zakończenia. Fani Ikuty T. powinni być zadowoleni ![]()
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nobuta miała cudowne zakończenie, może nie była dla mnie tak wzruszająca jak inni mówili, no i się dłużyła, ale końcówka wszystko wynagradza (już myślałam że będzie jakieś romansidło z tego, a tu proszę). Co do Eriki Toda: tutaj faktycznie wypada o wiele lepiej niż w "Liar Game", ale to raczej kwestia postaci - w "LG" jej bohaterka jest niezwykle irytująca, przynajmniej dla mnie. Potem obejrzałam koreański "Goong". Główny wątek super, ale dwadzieścia cztery odcinki to zdecydowanie za dużo, a bohaterowie drugoplanowi nudzili, nudzili... Jeśli ktoś nie widział polecam obejrzeć, ale przewijać nudniejsze sceny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
nayuki, ja się staram nie pisać o rzeczach, które mają nas w dramie zaskoczyć, a o wyżej opisanej przeze mnie śmierci wiadomo już od pierwszych scen i z opisu samego też to wynika.
To dobrze, że się Nobuta podobała ![]()
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Nobuta <3333 musze to obejrzec jeszcze raz.
a mi sie Liar Game podobało jakoś. co prawda ostatni odcinek się dłuzył, ale Matsuda Shota wszystko mi wynagradzał ![]() ![]() Attention Please jest fajne - czekam na romans między Ryo a Aya ![]() ![]() Nayuki, który Goong oglądałas? Ten: http://wiki.d-addicts.com/Goong czy ten: http://wiki.d-addicts.com/Goong_S ? ![]()
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Najpierw zaczęłam oglądać "Goong S", bo mi się coś pomieszało i myślałam że to jest ta pierwsza seria, ale obejrzałam do połowy odcinek i mi się kompletnie drama nie zgadzała z opisem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Melduję się po dłuuugiej przerwie
![]() Cytat:
![]() Teraz oglądam "Last Friends". Dosyć wciągające, ale bez szału. Za to opening jest genialny. I wkurza mnie jedna z bohaterek, Michiru. Jakbym ją w tyłek kopnęła, to od razu by się naprostowała ![]() Powoli czaję się na taigi. Zgrzałam się jak biała na święta na "Atsuhime", ale nikt nie zrobił jeszcze angielskich napisów ![]() Na pierwszy ogień pójdzie więc "Fuurin kazan", o genialnym strategu Yamamoto Kansuke. Czytałam książkę, na podstawie której powstał serial, ale wydała mi się dość niedopracowana. Liczę na to, że drama będzie lepsza i uzupełni to, czego mi brakowało ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
dzieki Nayuuki, chyba tez sie wezme wlasnie za ten pierwszy Goong, ale ten drugi tez chce obejrzec bo gra tam Se7en
![]() Germini, z tego co widze na d-addicts to Atsu-hime jest z angielskimi napisami. .. niestety na mysoju.com nie działają, wiec cóz, trzeba bedzie sciagac. tez sie jakos napaliłam na ta dramke ![]() racja, Michiru była wkurzająca. ale w koncu jej facetem był tam Ryo, więc nie ma co sie dziwic ze nie mogła od niego uciec xD .. w Proposal Daisakusen też była dziwna, biegał za nią Yamapi, a ona całą drame go olewała ![]()
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
....
Edytowane przez Implicite Czas edycji: 2013-04-03 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Gosh, już nie wiem, co mam oglądać. Wszystkie tytuły, które przychodzą mi na myśl, są pousuwane z serwerów Yahoo
![]() Na początek proponuję Hana Kimi. Prześmieszna komedia. Ja właśnie po tej serii na dobre zakochałam się w j-dramach. Znajdziesz ją np. tu http://www.dramacrazy.net/v/japanese-drama/hana-kimi/ Poza tym śmieszne jest np. Hotaru no Hikari, i to już nie jest szkolna drama (bo niektórym nie pasuje klimat liceum, ale akurat Hana Kimi to nie ten smak). To o przeuroczej dziewczynie w dresach. Poza tym patrz na aktorów, szukaj innych dram, w których grali Ci, którzy wpadną Ci w oko. I miłej zabawy ![]()
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wobec tego, gdy tylko skończę "Last Friends" (z coraz bardziej denerwującą mnie Michiru - mam nawet na nią odpowiednie słowo, ale jest zbyt niecenzuralne, by go tutaj użyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:45 ---------- Jestem po 9 odcinku "Last Friends" i muszę się wyżyć. Bohaterowie naprawdę działają mi już na nerwy. Spojler (będzie na biało, więc może być coś widać, ale przy tylu skórkach nie wiem, jakim kolorem mam pisać): Takeru został pobity i wciąż nie poszli z całą tą sprawą na policję? Ruka, idiotka, poszła sama po tym wszystkim do Sosuke do domu? ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Kontynuacja spojlerka:
Mnie ogólnie rozłożyła na łopatki ta akcja, gdzie Takeru był okładany kulą u nogi... edit. No i poza komediami warto obejrzeć, tak myślę, "Tatta Hitotsu No Koi". Romantyczna opowieść, w której banalność samej opowieści ginie przy pięknej atmosferze, świetnej grze aktorskiej i urodzie aktorów (Ayase Haruka-> *____* no i Kame... ![]() HYD zawsze było dla mnie zbyt "szkolne", żeby się przez to przedrzeć.
WĄTEK DLA FANEK ROCKA, ALTERNATYWY, PUNKA, ITD>>> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229217 Edytowane przez spadam_z_dachu Czas edycji: 2009-08-20 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() ![]() Gdyby te naciągane motywy pojawiły się wcześniej, porzuciłabym tę dramę, ale zostały mi już tylko dwa odcinki do końca, więc się przemęczę ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Germini - zdawaj relacje z ogladania Atsu-hime
![]() z perspektywy czasu mysle ze racja - niektore motywy w Last Friends byly mocno przesadzone i bohaterami ma sie ochote potrząsnac raz a pozadnie, ale mnie ta drama strasznie wciągneła i obejrzałam ją w 1 dzien :P ja wciaz jestem na etapie Hotaru no Hikari i Attention Please. bardzo fajne dramki, żałuje ze nie mialam mozliwosci ich zessaci ogladac w dobrej jakosci. NIENAWiDZE ogladac tego wszystkiego online :/
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
A ja nie cierpię ściągać na dysk, bo to mi przypomina, jak niewiele zostało mi na nim miejsca... Co robić?
![]() Mówcie, co chcecie, ja właśnie uwielbiam tę wspomnianą wyżej przesadę, lubię mieć rozdziawioną buzię i myśl w głowie: "Jak oni to wymyślili? Ile trzeba zjarać? Albo jaki mieć łeb?" ![]() edit. Poza tym, w międzyczasie, odświeżam sobie Hana Kimi i po raz drugi boki zrywam.
WĄTEK DLA FANEK ROCKA, ALTERNATYWY, PUNKA, ITD>>> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229217 Edytowane przez spadam_z_dachu Czas edycji: 2009-08-21 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Orange Days - boskie! <3 strasznie przyjemna dramka, wciągająca i ciekawy motyw przewodni :P a Kai jest boski - takiego faceta! xD w ogole swieta obsada: Eita, Narimiya Hiroki, Yamada Yu, i chyba nawet Ueno Juri sie tam pojawia. przez połowe dramy ryczałam jak głupia xD
sciaganie racja, bywa bolesne, zwlaszcza ze kazdy odcinek ma srednio 500/700mb .. a ja mam 5GB wolnego zazwyczaj xD .. ale to motywuje do szybszego ogladania :P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam całe HYD.
BOSKIE. F4 cudowni. Matsuda Shota, Matsumoto Jun, Shun Oguri. No i uwielbiam Inoue Mao. Teraz kończę Kimi ha petto, jeszcze tylko 2 odcinki. Bardzo mi się podoba, no i oczywiście znowu Matsujun <3 Attention Please obejrzałam chyba 7 odcinków i jakoś stanęłam.Muszę to w końcu kiedyś skończyć. Jeszcze mam do obejrzenia: - Kamisama mou sukoshi dake - Akai Ito - Anego - Kou Kou Kyoushi - Hotaru no Hikari - Nobuta wo Produce - Joutei - Liar Game (może coś innego oprócz komedii i romansu?) No, także nie wiem jak ja się z tym wyrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
MatsuJun w Kimi wa petto jest taki słodki! To była moja pierwsza jdrama jaką obejrzałam. To było zaraz na początku jak zaczynałam studiowac japonski i pierwsze 10 minut ogladalam ze trzy razy, bo nie wiedziałam czy mam sie skupic na czytaniu ang napisów czy na słuchaniu japonskiego :P słodka dramka. i swietny opening
![]() Aralka, daj znac jak Kamisama mou sukoshi dake, to jedna z niewielu dram z Kaneshiro Takeshi, a on na duzym ekranie zawsze wypada bardzo dobrze! fajne dramki przed Tobą, polecam Ci Jotei [女帝] [Matsuda Shota ma tam extra role! zakochalam sie w nim po obejrzeniu tego ![]() ja po obejrzeniu Hotaru no Hikari i Attention please nie mam pojecia co bede ogladac! *_* a w ogole to emituja teraz chinskie Hana Yori Dango, ktore nazywa sie Yi Qi Lai Kan Liu Xing Yu :P ale chyba go nie obejrze, bo aktor grajacy Tsukase w ogole nie wyglada jak on :P
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Właśnie przestałam płakać po obejrzeniu "Orange Days". Przepiękne *___* Czemu ja nigdzie nie spotkalam takiego Kaia?
Wiele scen jest naprawdę przejmujących, szczególnie te, w których wyciszony został zupełnie dźwięk (patrz: gdy Sae była na scenie). Wtedy aż mi ciarki biegały po plecach. Poza tym, jakoś tak zgrabnie udało im się wpleść historię Shoheia i Akane. Ahh, podobało mi się bardzo. I zakończenie jest szczęśliwe, nie bójcie się oglądać, kto nie widział. Jedna refleksja. Czemu prawie w każdej dramie Narimiya jest ubrany jak dziwoląg? Fakt, że ja go uwielbiam w ciuchach w kwiatki, esy i floresy i za wielkim T-shircie, ale to aż dziwne. ![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj skończyłam oglądać Kimi wa petto.
Ahh... Matsujun Matsujun <333 mój bóg. I obejrzałam 1 ep Akai Ito. Zapowiada się interesująco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kai w Orange Days jest boski. to chyba jeden z najfajniejszych dramowych facetow w ogole. gdy trzeba było cos zrobic to zrobil, nie czekal do ostatniego odc jak wiekszosc :P Kai <3 Akai Ito jest fajne. momentami moze sie wydawac troche przekoloryzowane, ale to jest oparte na faktach wiec gdy to ogladalam to sobie myslalam 'jejku, i kogos to na prawde spotkalo, szok ...' wlasnie sie dowiedzialam, ze bedzie nowy sezon Liar Game i jeszcze film! Wam sie to nie podobalo, ale ja jestem zakochana w Matsuda Shota, wiec sie ciesze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Podobno ma być też nowy sezon Bloody Monday... A to się znowu chyba Tobie nie podobało, Ashlee. Ale ja się wciągnęłam. A poza tym, nawet jak komuś się nie podobała akcja, zawsze warto jeszcze trochę popatrzeć na Miurę czy Narimiyę. Nie...?
![]()
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
racja, dla dobrych aktorow warto ogladac nawet nie lubianą dramke do konca. jesli bedzie nowy sezon Bloody Monday pewnie zobacze, z ciekawosci
![]() p.s. moj 1000 post, jak sie ciesze , ze w tym temacie ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
hehe ^^
No Liar Game też muszę obejrzeć, Matsuda jest boski. Ale jako, że wolę romanse, to najpierw obejrzę z nim Jotei <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
A ja jakoś Matsuda Shota nie lubię. Nie wiem, wydaje mi się sztywny, szczególnie po Liar Game, gdzie praktycznie cały czas miał taką samą minę
![]() Jestem po pierwszym odcinku "Attentin please", wydaje się całkiem fajne, a Ryo pojawił się w kilku scenach ale jego gra już mi się podoba bardziej niż w "1 litre of tears". Wiem że się powtórzę, ale... jego wyraz twarzy był tam co najmniej dziwny (mam wrażenie, że w dramach zawsze tajemniczy, zamknięci w sobie bohaterowie są tacy naburmuszeni i patrzą na wszystko z góry ![]() ![]() Po "AP" muszę sobie coś szkolnego obejrzeć, zatęskniłam za klimatem Nobuty i Hana Kimi ![]() Edytowane przez nayuki Czas edycji: 2009-08-24 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
skończyłam Hotaru no Hikari- genialna dramka! świetni aktorzy, świetne postacie [Kaname-san
![]() ![]() dzisiaj pewnie skoncze tez Attention Please. nie mam pomysłuna żadną japońska dramke wiec bede oglądała koreańskie Smile Again i Goong ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
No to w takim razie po Akai Ito sięgnę po Hotaru no Hikari.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.