J-dramy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-08, 15:50   #91
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Dot.: J-dramy

Ooo, to będziesz miała okazję zobaczyć Erikę. (Przepraszam, nie zauważyłam, że w poprzednim poście zrobiłam literówkę w jej nazwisku, mama mnie wyganiała po mąkę na placki i się spieszyłam) Gra Mariko.

Miłego oglądania!
Stary 2009-08-09, 12:05   #92
nayuki
Raczkowanie

Póki co Nobuta jest ok, ale nic więcej. Jestem przy trzecim odcinku, może później się rozkręci. Cały czas mam w głowie "Coffee Prince" (wczoraj oglądając Nobute musiałam przerywać żeby jeszcze raz zobaczyć sobie niektóre odcinki tej koreańskiej dramy )
nayuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 10:26   #93
Ashlee_
Zadomowienie

ja do Nobuty mam wieeeelki sentyment, jesli jakąs drame bede ogladała po raz drugi, to bedzie to na pewno Nobuta

skonczylam Innocent Love - 3 ostatnie odcinki były świetne, moze momentami przesadzone [np. wypadek Junyi - Rubika], ale ogolnie fajnie sie to oglądała, miła dramka. najbardziej podobały mi sie postacie Kiyoki [Uchida Yuki jest boska. widziałam ją wczesniej w Kami no Shizuku, gdzie mieała średnio pozytywną role i w filmie Welcome in the Quiet Room - ktory jest supr, polecam] i oczywiscie Subaru [Narimiya Hiroki <333 uwielbiam gościa - chociaz za mało go było w tej dramie ].

teraz zaczełam oglądac Attention Please - http://wiki.d-addicts.com/Attention_Please - zapowiada sie bardzo fajnie, no i młody Nishikido Ryo

a z koreanskich sciagam Smile Again. mam ochote na cos fajnego, ale po obejrzeniu Coffee Prince i Full House [tez polecam, przesmieszna dramka, Bi Rain jest oprócz tego, ze jest fajnym aktorem, to jeszcze jest zabójczo przystojny ] cięzko cos znalezc ....

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 11:58   #94
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Też obejrzałam ostatnio "Attention Please", ale mnie tam Ryo drażnił. Grał elektryka, a tak się mizdrzył do tej kamery... Te zmrużone oczy... Gosh. Ale główna bohaterka prześwietna, cudowna, wow! Można się pośmiać. I chciałabym, żeby nakręcili serial o Chii-chan, ciekawa jestem tych jej przygód

Poza tym jeśli ktoś szuka czegoś tak śmiesznego jak Hana Kimi, polecam "Hotaru no Hikari". Pomyślałam sobie nawet, że Hotaru jest żeńskim odpowiednikiem Nakatsu. Świetnie zagrana, przezabawny scenariusz, szef uroczy i też bym chciała taką werandę. Polecam!!!!

I trudno pomyśleć, że ta sama aktorka może zagrać tak różne role (Ayase Haruką znałam już z Tatta Hitotsu no Koi). . W "Sekai no Chuushin de, Ai wo Sakebu" umiera. I również robi to z klasą i pełnym profesjonalizmem. Poza tym drama jest śliczna, pouczająca, jest kiedy popłakać zdecydowanie...

Teraz został mi jeden odcinek "Maou" i powiem tyle, że się wciągnęłam. I ciekawa jestem zakończenia. Fani Ikuty T. powinni być zadowoleni Poza tym znów miałam okazję podziwiać Kichise Michiko i jej niepodważalną dojrzałą świeżość, urok i klasę (to ta zua terrorystka z "Bloody Monday"). Chciałabym tak wyglądać w jej wieku.
Stary 2009-08-17, 09:06   #95
nayuki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spadam_z_dachu Pokaż wiadomość
"Sekai no Chuushin de, Ai wo Sakebu" umiera. I również robi to z klasą i pełnym profesjonalizmem.
Tak na przyszłość: może informujcie że będzie spoiler

Nobuta miała cudowne zakończenie, może nie była dla mnie tak wzruszająca jak inni mówili, no i się dłużyła, ale końcówka wszystko wynagradza (już myślałam że będzie jakieś romansidło z tego, a tu proszę). Co do Eriki Toda: tutaj faktycznie wypada o wiele lepiej niż w "Liar Game", ale to raczej kwestia postaci - w "LG" jej bohaterka jest niezwykle irytująca, przynajmniej dla mnie.

Potem obejrzałam koreański "Goong". Główny wątek super, ale dwadzieścia cztery odcinki to zdecydowanie za dużo, a bohaterowie drugoplanowi nudzili, nudzili... Jeśli ktoś nie widział polecam obejrzeć, ale przewijać nudniejsze sceny
Stary 2009-08-17, 10:08   #96
spadam_z_dachu
Rozeznanie

nayuki, ja się staram nie pisać o rzeczach, które mają nas w dramie zaskoczyć, a o wyżej opisanej przeze mnie śmierci wiadomo już od pierwszych scen i z opisu samego też to wynika.

To dobrze, że się Nobuta podobała
Stary 2009-08-17, 10:40   #97
Ashlee_
Zadomowienie

Nobuta <3333 musze to obejrzec jeszcze raz.

a mi sie Liar Game podobało jakoś. co prawda ostatni odcinek się dłuzył, ale Matsuda Shota wszystko mi wynagradzał nie wiem w takim razie czy polecac Wam Majo Saiban czy nie - to ten sam typ dramki, bardzo podobnie nakręcony, ale gra tam Ikuta Toma <3 i zakończenie jest ciekawe. wiele osób mówi , że to jego najlepsza drama - moim zdaniem po HanaKimi nie da sie juz nakrecic lepszej dramki

Attention Please jest fajne - czekam na romans między Ryo a Aya .. Ryo faktycznie, czasami ma dziwny wyraz twarzy, ale ja go uwielbiam. NEWS to moja ulubiona kapela ever więc nie mogłabym o Ryo złego słowa powiedziec

Nayuki, który Goong oglądałas? Ten: http://wiki.d-addicts.com/Goong czy ten: http://wiki.d-addicts.com/Goong_S ? .. ja przymierzem sie i do tego i do tego, ale pewnie jeszcze trochę zejdzie... .. racja, koreańskie dramy potrafią byc czasem irytujące - ja tak miałam z Sweet 18. fajni bohaterowie, wątek tez, ale po 12 odcinkach to już nie dawałam rady :P

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 19:43   #98
nayuki
Raczkowanie

Najpierw zaczęłam oglądać "Goong S", bo mi się coś pomieszało i myślałam że to jest ta pierwsza seria, ale obejrzałam do połowy odcinek i mi się kompletnie drama nie zgadzała z opisem Potem poszperałam w necie i znalazłam normalny, pierwszy "Goong"
Stary 2009-08-19, 15:51   #99
Germini
Zakorzenienie

Melduję się po dłuuugiej przerwie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam "Gokusen 2" i fakt, był nieco słabszy od pierwszej serii, ale nie najgorszy
Przy "Gokusen 3" wymiękłam. Ta seria kompletnie straciła poziom

Teraz oglądam "Last Friends". Dosyć wciągające, ale bez szału. Za to opening jest genialny.
I wkurza mnie jedna z bohaterek, Michiru. Jakbym ją w tyłek kopnęła, to od razu by się naprostowała

Powoli czaję się na taigi. Zgrzałam się jak biała na święta na "Atsuhime", ale nikt nie zrobił jeszcze angielskich napisów
Na pierwszy ogień pójdzie więc "Fuurin kazan", o genialnym strategu Yamamoto Kansuke. Czytałam książkę, na podstawie której powstał serial, ale wydała mi się dość niedopracowana. Liczę na to, że drama będzie lepsza i uzupełni to, czego mi brakowało
Stary 2009-08-20, 07:41   #100
Ashlee_
Zadomowienie

dzieki Nayuuki, chyba tez sie wezme wlasnie za ten pierwszy Goong, ale ten drugi tez chce obejrzec bo gra tam Se7en

Germini, z tego co widze na d-addicts to Atsu-hime jest z angielskimi napisami. .. niestety na mysoju.com nie działają, wiec cóz, trzeba bedzie sciagac. tez sie jakos napaliłam na ta dramke

racja, Michiru była wkurzająca. ale w koncu jej facetem był tam Ryo, więc nie ma co sie dziwic ze nie mogła od niego uciec xD .. w Proposal Daisakusen też była dziwna, biegał za nią Yamapi, a ona całą drame go olewała

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-20, 12:34   #101
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashlee_ Pokaż wiadomość
Germini, z tego co widze na d-addicts to Atsu-hime jest z angielskimi napisami. .. niestety na mysoju.com nie działają, wiec cóz, trzeba bedzie sciagac. tez sie jakos napaliłam na ta dramke
Jesteś genialna! A ja, mądra, dotychczas bez myślnika w nazwie szukałam...

Cytat:
racja, Michiru była wkurzająca. ale w koncu jej facetem był tam Ryo, więc nie ma co sie dziwic ze nie mogła od niego uciec xD ..
Jakby nie patrzeć, masz rację
Stary 2009-08-20, 13:25   #102
Implicite
Raczkowanie

....

Edytowane przez Implicite
Czas edycji: 2013-04-03 o 18:46
Implicite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 16:40   #103
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Gosh, już nie wiem, co mam oglądać. Wszystkie tytuły, które przychodzą mi na myśl, są pousuwane z serwerów Yahoo

Na początek proponuję Hana Kimi. Prześmieszna komedia. Ja właśnie po tej serii na dobre zakochałam się w j-dramach.
Znajdziesz ją np. tu http://www.dramacrazy.net/v/japanese-drama/hana-kimi/
Poza tym śmieszne jest np. Hotaru no Hikari, i to już nie jest szkolna drama (bo niektórym nie pasuje klimat liceum, ale akurat Hana Kimi to nie ten smak). To o przeuroczej dziewczynie w dresach.
Poza tym patrz na aktorów, szukaj innych dram, w których grali Ci, którzy wpadną Ci w oko.

I miłej zabawy
Stary 2009-08-20, 23:16   #104
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już kilka odcinków - jakość nie jest zbyt dobra Ale lepszy cyc niż nic, jak to mówią
Wobec tego, gdy tylko skończę "Last Friends" (z coraz bardziej denerwującą mnie Michiru - mam nawet na nią odpowiednie słowo, ale jest zbyt niecenzuralne, by go tutaj użyć ), zabiorę się za "Atsuhime". "Fuurin kazan" będzie musiało poczekać

Cytat:
Napisane przez Implicite Pokaż wiadomość
przez cały wątek przewinęło sie wiele tytułów... aż może się w głowie zakręcić

co proponujecie na początek? tak żeby sprawdzić czy tego typu kino spodoba mi się
A ja polecam "Hana yori dango" Sama od tego zaczynałam

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:45 ----------

Jestem po 9 odcinku "Last Friends" i muszę się wyżyć. Bohaterowie naprawdę działają mi już na nerwy.

Spojler (będzie na biało, więc może być coś widać, ale przy tylu skórkach nie wiem, jakim kolorem mam pisać):
Takeru został pobity i wciąż nie poszli z całą tą sprawą na policję? Ruka, idiotka, poszła sama po tym wszystkim do Sosuke do domu?
Stary 2009-08-20, 23:24   #105
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Kontynuacja spojlerka:
Mnie ogólnie rozłożyła na łopatki ta akcja, gdzie Takeru był okładany kulą u nogi...

edit.
No i poza komediami warto obejrzeć, tak myślę, "Tatta Hitotsu No Koi". Romantyczna opowieść, w której banalność samej opowieści ginie przy pięknej atmosferze, świetnej grze aktorskiej i urodzie aktorów (Ayase Haruka-> *____* no i Kame... )

HYD zawsze było dla mnie zbyt "szkolne", żeby się przez to przedrzeć.

Edytowane przez spadam_z_dachu
Czas edycji: 2009-08-20 o 23:27
spadam_z_dachu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 23:28   #106
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Kontynuacja spojlerka:
Mnie też
Gdyby te naciągane motywy pojawiły się wcześniej, porzuciłabym tę dramę, ale zostały mi już tylko dwa odcinki do końca, więc się przemęczę
Stary 2009-08-21, 20:26   #107
Ashlee_
Zadomowienie

Germini - zdawaj relacje z ogladania Atsu-hime

z perspektywy czasu mysle ze racja - niektore motywy w Last Friends byly mocno przesadzone i bohaterami ma sie ochote potrząsnac raz a pozadnie, ale mnie ta drama strasznie wciągneła i obejrzałam ją w 1 dzien :P

ja wciaz jestem na etapie Hotaru no Hikari i Attention Please. bardzo fajne dramki, żałuje ze nie mialam mozliwosci ich zessaci ogladac w dobrej jakosci. NIENAWiDZE ogladac tego wszystkiego online :/

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-21, 20:45   #108
spadam_z_dachu
Rozeznanie

A ja nie cierpię ściągać na dysk, bo to mi przypomina, jak niewiele zostało mi na nim miejsca... Co robić? Hehehe. Jakoś jestem przyzwyczajona do online. Ale teraz ściągam "Orange Days". BTW, po dwóch odcinkach muszę przyznać, że temat mi się spodobał. I aktorzy też.

Mówcie, co chcecie, ja właśnie uwielbiam tę wspomnianą wyżej przesadę, lubię mieć rozdziawioną buzię i myśl w głowie: "Jak oni to wymyślili? Ile trzeba zjarać? Albo jaki mieć łeb?"

edit.
Poza tym, w międzyczasie, odświeżam sobie Hana Kimi i po raz drugi boki zrywam.

Edytowane przez spadam_z_dachu
Czas edycji: 2009-08-21 o 20:46
spadam_z_dachu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 21:53   #109
Ashlee_
Zadomowienie

Orange Days - boskie! <3 strasznie przyjemna dramka, wciągająca i ciekawy motyw przewodni :P a Kai jest boski - takiego faceta! xD w ogole swieta obsada: Eita, Narimiya Hiroki, Yamada Yu, i chyba nawet Ueno Juri sie tam pojawia. przez połowe dramy ryczałam jak głupia xD

sciaganie racja, bywa bolesne, zwlaszcza ze kazdy odcinek ma srednio 500/700mb .. a ja mam 5GB wolnego zazwyczaj xD .. ale to motywuje do szybszego ogladania :P

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-21, 23:44   #110
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Obejrzałam całe HYD.
BOSKIE.
F4 cudowni. Matsuda Shota, Matsumoto Jun, Shun Oguri.
No i uwielbiam Inoue Mao.
Teraz kończę Kimi ha petto, jeszcze tylko 2 odcinki. Bardzo mi się podoba, no i oczywiście znowu Matsujun <3
Attention Please obejrzałam chyba 7 odcinków i jakoś stanęłam.Muszę to w końcu kiedyś skończyć.
Jeszcze mam do obejrzenia:
- Kamisama mou sukoshi dake
- Akai Ito
- Anego
- Kou Kou Kyoushi
- Hotaru no Hikari
- Nobuta wo Produce
- Joutei
- Liar Game (może coś innego oprócz komedii i romansu?)

No, także nie wiem jak ja się z tym wyrobię
Stary 2009-08-22, 14:22   #111
Ashlee_
Zadomowienie

MatsuJun w Kimi wa petto jest taki słodki! To była moja pierwsza jdrama jaką obejrzałam. To było zaraz na początku jak zaczynałam studiowac japonski i pierwsze 10 minut ogladalam ze trzy razy, bo nie wiedziałam czy mam sie skupic na czytaniu ang napisów czy na słuchaniu japonskiego :P słodka dramka. i swietny opening

Aralka, daj znac jak Kamisama mou sukoshi dake, to jedna z niewielu dram z Kaneshiro Takeshi, a on na duzym ekranie zawsze wypada bardzo dobrze! fajne dramki przed Tobą, polecam Ci Jotei [女帝] [Matsuda Shota ma tam extra role! zakochalam sie w nim po obejrzeniu tego ]

ja po obejrzeniu Hotaru no Hikari i Attention please nie mam pojecia co bede ogladac! *_*

a w ogole to emituja teraz chinskie Hana Yori Dango, ktore nazywa sie Yi Qi Lai Kan Liu Xing Yu :P ale chyba go nie obejrze, bo aktor grajacy Tsukase w ogole nie wyglada jak on :P

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-22, 23:23   #112
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Właśnie przestałam płakać po obejrzeniu "Orange Days". Przepiękne *___* Czemu ja nigdzie nie spotkalam takiego Kaia?
Wiele scen jest naprawdę przejmujących, szczególnie te, w których wyciszony został zupełnie dźwięk (patrz: gdy Sae była na scenie). Wtedy aż mi ciarki biegały po plecach. Poza tym, jakoś tak zgrabnie udało im się wpleść historię Shoheia i Akane. Ahh, podobało mi się bardzo. I zakończenie jest szczęśliwe, nie bójcie się oglądać, kto nie widział.

Jedna refleksja. Czemu prawie w każdej dramie Narimiya jest ubrany jak dziwoląg? Fakt, że ja go uwielbiam w ciuchach w kwiatki, esy i floresy i za wielkim T-shircie, ale to aż dziwne.
Stary 2009-08-23, 09:04   #113
Aralka
Zakorzenienie

Wczoraj skończyłam oglądać Kimi wa petto.
Ahh... Matsujun Matsujun <333 mój bóg.
I obejrzałam 1 ep Akai Ito. Zapowiada się interesująco
Stary 2009-08-23, 10:57   #114
Ashlee_
Zadomowienie

Cytat:

Jedna refleksja. Czemu prawie w każdej dramie Narimiya jest ubrany jak dziwoląg? Fakt, że ja go uwielbiam w ciuchach w kwiatki, esy i floresy i za wielkim T-shircie, ale to aż dziwne.
haha, racja xD jego ciuchy w Stand Up to juz w ogole byl dramat xD [chociaz oni tam wszyscy dziwnie wygladali :P] ale i tak go uwielbiam

Kai w Orange Days jest boski. to chyba jeden z najfajniejszych dramowych facetow w ogole. gdy trzeba było cos zrobic to zrobil, nie czekal do ostatniego odc jak wiekszosc :P Kai <3

Akai Ito jest fajne. momentami moze sie wydawac troche przekoloryzowane, ale to jest oparte na faktach wiec gdy to ogladalam to sobie myslalam 'jejku, i kogos to na prawde spotkalo, szok ...'

wlasnie sie dowiedzialam, ze bedzie nowy sezon Liar Game i jeszcze film! Wam sie to nie podobalo, ale ja jestem zakochana w Matsuda Shota, wiec sie ciesze moze wreszcie bedzie jakis wiekszy romans miedzy jego postacią a Eriki

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-23, 11:23   #115
spadam_z_dachu
Rozeznanie

Podobno ma być też nowy sezon Bloody Monday... A to się znowu chyba Tobie nie podobało, Ashlee. Ale ja się wciągnęłam. A poza tym, nawet jak komuś się nie podobała akcja, zawsze warto jeszcze trochę popatrzeć na Miurę czy Narimiyę. Nie...?
Stary 2009-08-23, 12:54   #116
Ashlee_
Zadomowienie

racja, dla dobrych aktorow warto ogladac nawet nie lubianą dramke do konca. jesli bedzie nowy sezon Bloody Monday pewnie zobacze, z ciekawosci

p.s. moj 1000 post, jak sie ciesze , ze w tym temacie

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-23, 14:37   #117
Aralka
Zakorzenienie

hehe ^^
No Liar Game też muszę obejrzeć, Matsuda jest boski. Ale jako, że wolę romanse, to najpierw obejrzę z nim Jotei <3
Stary 2009-08-23, 14:51   #118
nayuki
Raczkowanie

A ja jakoś Matsuda Shota nie lubię. Nie wiem, wydaje mi się sztywny, szczególnie po Liar Game, gdzie praktycznie cały czas miał taką samą minę

Jestem po pierwszym odcinku "Attentin please", wydaje się całkiem fajne, a Ryo pojawił się w kilku scenach ale jego gra już mi się podoba bardziej niż w "1 litre of tears". Wiem że się powtórzę, ale... jego wyraz twarzy był tam co najmniej dziwny (mam wrażenie, że w dramach zawsze tajemniczy, zamknięci w sobie bohaterowie są tacy naburmuszeni i patrzą na wszystko z góry może to tylko moje odczucie)

Po "AP" muszę sobie coś szkolnego obejrzeć, zatęskniłam za klimatem Nobuty i Hana Kimi

Edytowane przez nayuki
Czas edycji: 2009-08-24 o 10:33
Stary 2009-08-24, 10:51   #119
Ashlee_
Zadomowienie

skończyłam Hotaru no Hikari- genialna dramka! świetni aktorzy, świetne postacie [Kaname-san albo Futatsugi xD] , dużo smiesznych sytuacji, ale też takich wzruszających. na prawde 10/10 pkt

dzisiaj pewnie skoncze tez Attention Please. nie mam pomysłuna żadną japońska dramke wiec bede oglądała koreańskie Smile Again i Goong

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Stary 2009-08-24, 12:27   #120
Aralka
Zakorzenienie

No to w takim razie po Akai Ito sięgnę po Hotaru no Hikari.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości