![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
J-dramy
Drama to japoński serial liczący najczęściej 10-11 odcinków.
Jeśli chciałbyście wybrać jakąś dla siebie zerknijcie tutaj: http://wiki.d-addicts.com/Main_Page Czy są na wizażu fanki japońskich dram? Jeśli tak, jakie już obejrzałyście? Które możecie polecić? Ja zachęcam do oglądania dram także osoby, które nie interesują się jak dotąd Japonią, bo są to naprawdę fajne seriale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: J-dramy
ogladam nalogowo. lubie tez tajwanskie, ale japonskie sa #1.
wlasnie skonczylam Hana Kimi, ktora byla BOSKA. oficialnie kocham Ikuta Toma, ktory jest swietny! w Hana Yori Dango 2, ktore skonczylam ogladac pare dni temu, nawet go nie zauwazylam, a w Hana Kimi po prostu byl genialny oh i ah. musze sie wziasc koniecznie za Hachimitsu to Clover i Akihabara@DEEP ... a jesli chodzi o inne ulubione dramy to przede wszystkim te z Yamapim (chociaz Proposal Daisakusen strasznie mi sie dluzyla ... ale i tak lubie ta drame, glownie przez zielona koszulke I have a great character - Toma-chan mial identyczna w Hana Kimi xD uwielbiam TomaPi ^^), Nobuta wo Produce byla genialna .. genialna muzyka, niesamowity Akira no i Shuji, ktory tez byl na swoj sposob cudowny... i ogolnie to Shuji & Akira zmienili moje zycie o 180* (nawet dzwonek na komorke mam z Seishun Amigo ... i wlasnie kupilam na allegro limitowana edycje tego singla i strasznie sie tym ciesze ^^) .. Kurosagi tez byl cudowny, plakalam z Yamapim za kazdym razem :P .. musze szybko dorwac film ... teraz czekam az cale Code Blue wyjdzie i tez urzadze sobie calonocny maraton ^^ ... co tam jeszcze .. a , Tatta Hitotsu no Koi z Kame .. swietny romans, fajna obsada, tez super sie ogladalo! te dramy chyba zrobily na mnie najwieksze wrazenie jak do tej pory .... hmm ogolnie to kocham doramy i wiem ze dzieki nim moje zycie nigdy nie bedzie nudne ![]()
never mind... anyway... 雪が歌う夜に君を憶うよ 凍りついたこの部屋で 憧れた未来を待ち望むように 孤独を生きて… Edytowane przez Ashlee_ Czas edycji: 2008-07-24 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O, widzę, że się znasz na rzeczy
![]() Więc tak... Ja oglądałam Last Friends i jest super. Przede wszystkim podpasowała mi obsada: Ueno Juri, Ryo Nishikido, Eita <3 Ich najbardziej lubiłam. Ale także aktoki, które grały Michiru i Eri - je też bardzo lubię ![]() ![]() Tatta Hitotsu no Koi - ostatnio skończyłam ją. Jest BOSKA! Kameeeeee....*__* Boże, jaki on jest kochany...jaki śliczny (ah, oh, eh). Uwielbia go ![]() Zettai Kareshi - też obejrzałam całość i to tam poznałam Mizushime *3*. Rany, jakie to jest ciacho ![]() ![]() Oprócz tych 3, które skończyłam niedawno, obejrzałam także: First Kiss - bardzo przyjemna dramka ![]() Life - o dokuczaniu w szkole, bardzo mi się podobała ^^ I jeszcze jakieś tam inne ![]() No i oglądam też j-movie, ale wolę dramy. Obecnie oglądam: Attention please - mam za sobą już 6 odcinków. Aya w tej serii jest genialna :3 Nodame Cantabile - Ah....Ueno Juri i jej minki, świetna drama. Jak narazie 3 odcinki za mną, ale oglądam regularnie, bo mi się bardzo podoba ![]() Muszę także skończyć Kimi wa Petto i obejrzeć 2 sezon Tsubasa no Oreta Tenshitachi. A w planach mam: Hana Kimi (MIZUSHIMA! *3*) Tokyo Friends Nobuta wo Produce (KAME KAME KAME!) Orange days Ushi ni negai wo Stand up I jeszcze sporo innych :PP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
hmm, bierz sie koniecznie za Nobute i Hana Kimi, bo sa genialne! Mizushima Hiro w HK jest bez koszulki i ogolnie jest swietny, ma bardzo fajna role
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie lubisz Toda Erika? dla mnie ona jest swietna ![]() ![]() wlasnie jestem w srodku Last Friends .. nie sadzilam ze Ryo bedzie mial taka role, jest taki slodki i piekny ze myslalam, ze bedzie gral amanta, a tu taka dziwna niespodzianka .. ale swietna drama, od rana siedze i ogladam ^^ Tokyo Friends Ci nie polecam .. nudne to jest, mimo iz zapowiadalo sie bardzo ciekawie z opisu. jedna z niewielu dram, ktorych nie obejrzalam do konca, przy 3 odc wymieklam (zaraz obok tajwanskiego nudnego Love Contract, z boskim Mike He)... w kazdym odcinku jest to samo i Ai Otsuka non stop spiewa jedna piosenke ... ale moze Ci sie spodoba, zwlaszcza jesli np lubisz Ai Otsuke ![]() dramy ogolnie sa genialne, cos czuje ze prace licencjacka bede z nich pisala ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A to można z dram?
![]() Ai Otsukę nawet lubię...chociaż nie jest moją ulubioną wokalistką. Ale w TF gra EITA! XD No nie wiem zobaczymy jak z tą dramką wyjdzie. Nobute już kiedyś próbowałam obejrzeć, ale jako moją 1 dramę i jakoś mnie nie wciągnęła... Ale teraz kocham Kame, poznałam dramy lepiej i mam na nią smaczek ![]() Hana Kimi obejrzałam 1/2 1 odcinka. Jakoś tak średnio, ale chcę się w to wkręcić... Maki i Erike średnio lubię >.> Najbardziej lubię Ueno Juri w sumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a czemu nie, w koncu dramy to temat jak rzeka, a ja mam fajny kierunek studiow wiec mysle ze bez problemu
![]() Eita w TF mnie troche irytowal, ale w Last Friends jest super! dzisiaj chyba skoncze ogladac Last Friends, obejrzalam juz polowe. wciaz nie moge uwierzyc ze dali Ryo do takiej roli ... on jest za sexowny by grac czarny charakter ![]() Nobuta byla moja pierwsza japonska drama, ktora obejrzalam przez przypadek. Przede wszystkim co mnie w niej urzeklo juz od samego poczatku to sciezka dzwiekowa, pod koniec kazdego odcinka muzyka jest wspaniala a jeszcze Shuji sie nad czyms zastanawia, to juz w ogole masakra, pamietam ze nie moglam doczekac sie gdy obejrze nastepny odcinek ^^ wlasciwie to zaluje ze juz Nobute obejrzalam, dla mnie to bedzie chyba juz na zawsze drama nr.1 (a nr 2 - Kurosagi) ... mi sie Hana Kimi spodobala od poczatku, strasznie smieszna jest, glownie dzieki Ikuta Toma i jego rozterkach czy jest homo czy nie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie doszłam w HK do Tomy, to może dlatego.
No i niestety Oguri mi się nie podoba to może też dlatego... Co innego jakby tam był Kame...*.* Obejrzałam 4 odcinek Nodame Cantabile. Oglądałaś to? Jeśli nie to koniecznie obejrzyj. Strasznie śmieszne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Ashlee_ :
Widze że mamy podobny gust :P **Ja ogladałam : -Hana Kimi(Pokochałam Ikuta Toma ![]() -Hana Yori Dango 2(Specjalnie ściągnełam, żeby zobaczyć Toma ![]() -Akihabara@DEEP ![]() -Honey and clover ![]() -1 Littre of Namida(Smutne ale polecam ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę właśnie obejrzeć po Nodame to Litr łez (Ryooo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
czesc Saori
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 Littre of Namida tez bym sobie obejrzala .... kocham Ryo za NEWS i Kanjani8, ale jako aktor tez jest cudowny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sama czaję się od dłuższego czasu na to, by rozpocząć wreszcie przygodę z dramami, ale tyle tego jest, że nie wiem, za co się zabrać
![]() Na razie zdobyłam "Hana yori dango" i zacznę oglądać jakoś na dniach.
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Hana Yori Dango to jedna z dram legendarnych i obowiazkowych wiec dobry wybor, ale proponuje od razu zdobyc tez Hana Yori Dango 2
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś tak nie oglądam innych dram niż romanse i komedie.
Dobre są także japońskie dramy takie...sensacyjne itp? Już obejrzałam 8 epów Nodame Cantabile. To jest BOSKIE *3* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co się zaś tyczy części drugiej - zaraz pójdę uczynić to, co sugerujesz ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do dram innych niz romanse i komedie ... wlasnie sciagam MAOU, z Ikura Toma ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam zamiar też obczaić to Kurosagi
![]() Dzisiaj może skończę Nodame, chociaż nie wiem ![]() Ahhh...mam w planach tyle dram do obejrzenia, że nie wiem za co się brać po NC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
Aralka jak tak ci sie podoba drama Nodame Cantabile to polecam ci też anime na tej podstawie Bardzo fajne
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Saori - idziesz na Animatsuri? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
No i wciągnęłam się w "Hana yori dango"
![]() Nie podoba mi się tylko to, że oni tam wszyscy ze sobą praktycznie nie rozmawiają - tylko mówią do siebie. Coś czuję, że jednak będę musiała kopać w necie w poszukiwaniu innych ciekawych tytułów ![]() Cytat:
![]() W planach od dłuższego czasu mam właśnie anime. Gdyby nie ten wątek, nie wiedziałabym nawet, że serial nakręcili ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie sięgnij po drame Nodame Cantabile! Jest genialna
![]() A mówisz, że Hana Yori Dango fajne? Ja teraz trochę sobie oglądam Litr Łez... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
Aralka
Tak idę a właściwie jadę na Animatsuri ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Może się spotkamy jakoś? hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No, trzeba będzie
![]() Fajne, fajne ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
Aralka
Pewnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Tzn. ja jadę z koleżankami, ale generalnie miałam w planach na jakimś konwencie wreszcie poznać nowych ludzi, bo generalnie nie znam dużo osób co interesują się m&a.
Idę też np. na spotkanie Harajuku xD A Ty jesteś z W-wy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak nie idę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
![]()
Aralka szkoda ze nie pojechałaś
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei słyszałam, że właśnie było średnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
a wracajac do wlasciwego tematu ....
jak tam ogladanie? ![]() Ja ostatnio obejrzalam Honey & Clover, mila drama, ale gdyby nie Ikuta Toma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.