|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W co się ubrać na ślub i wesele, część 2
Cytat:
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety boję się że rajstopy będą musiały być tzn na początku w takim razie nie będę zakładała, ale boję się że jak na sali będzie gorąco to sobie w tańcu poobcieram pięty
więc w razie czego chyba zwykłe bezszwowe kupię ale dzięki za odpowiedź
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
myślę, że bezszwowe, jak najbardziej cieliste, ujdą [choć generalnie też jestem przeciw]; koronkowe na pewno nie
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
witam,
mam niebieską sukienkę, można powiedzieć, że nawet jest turkusowa. Mam problem z dodatkami, myślałam by załozyć czarne, lakierowane baleriny na koturnie z odkrytymi noskami i do tego czarna lakierowana torebka. co o tym myślicie? a może całkowicie inne dodatki? jaki kolor? |
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
czy Waszym zdaniem ta sukienka jest odpowiednia na wesele?
Edytowane przez 301185 Czas edycji: 2008-08-30 o 11:02 |
|
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
30 - szczerze mówiąc, moim zdaniem, to zbyt frywolny ciuszek [mój mąż właśnie zerknął mi przez ramię i zapytał, czy to nocna koszulka
]kamcia - trudno powiedzieć, ja w ogóle nie noszę tak intensywnych kolorów.. ale wydaje mi się, że czerń może być.. szczerze mówiąc, trudno mi sobie wyobrazić jakikolwiek inny kolor
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
301185 -- ja bym takiej nie założyła na wesele
Cashmere- przychylam się chyba jednak do opini Elie, że czy koniecznie musi być coś na szyję ? Z dodatków etnicznych myślałam coś nad kolorem ciemnego turkusu w połączeniu ze srebrem. JA tez nie jestem zbytnio fanką złota, ale skoro juz mam takie buty to musze je jakoś wykorzystać Ewentulanie mam jeszcze ładne czarne sandałki ale nie wiem z czym wtedy to połączyc :/ Elie- tak przemyślałam kolor sukienki jako biały, myślę, że nie miało by to takiej siły rażenia, że ktos jeszcze ubrał się w ten kolor jak Panna Młoda (mam przynajmniej taką nadzieję). Właśnie mi chodzi o to żeby ta tuba była z takiego materiału elastycznego, żadna satyna etc. bo chce ta sukienkę wykorzystać jeszcze przy innych okazjach Indygo- jedyne nad czym sie zastanawiam to nie jest problem wciągania brzucha, bo mam teraz płaski, ale czy mi sie w tańcu tuba z bustu nie zsunie... musiałabym zainwestować w dobry stanik Naprawde sądzisz że to strasznie rażący kolor na ślub ? To pierwsze wesele we Francji jest mojej starszej ciotki, więc chyba w tym przypadku nie byłoby problemu. To drugie to ślub młodych. Ale sama nie wiem - przecież nie ma jakiejś zasady że biały kolor na weselu jest zarezerwowany dla Panny Młodej -- może mieć np sukienke ecri
|
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
farfalla najlepiej by wcale nie było ubierać rajstop. Jak buty mają obetrzeć to i rajstopy przedrą, a jak Ci się noga przypoci w rajstopach, to nie wygodnie będzie Ci się tańczyć, noga będzie się ślizgać i mogą Ci się pęcherze porobić. Jeżeli jednak musisz, to koniecznie totalnie nie widoczne, o ile się da - sandały + rajstopy to serio kiepski pomysł. A co do koronkowych, to już pomijam sandały, ale by pobrzydziły sukienkę, bo za bardzo by przyciągały uwagę i sukienka by dziwnie wyglądała..
kamcialala bez zdjęcia bardzo trudno właściwie ocenić Vivian jak to nie ma takiej zasady?! Oczywiście, że jest! Jeżeli chodiz o zasady właściwego ubioru, to nawet jeżeli panna młoda ma suknię w innym kolorze, to mimo wszystko nie wypada ubrać białej, jak i sukienki w kolorze sukni panny młodej, o ile oczywiście wiemy jaki to kolor. Tylko od Ciebie zależy, czy uszanujesz ta zasadę czy nie, to już inna kwestia. Ta sukienka będzie Ci sie zapewne zsuwac z biustu jeszcze bardziej ze stanikiem... Musiałabyś gdzieś przymierzyć podobną sukienkę albo bluzkę. 301185 definitywnie nie jest odpowiednia.Jest zbyt kusa, chodiz mi o długość i wystający biustonosz, a co za tym idzie za mało elegancka, równiez ze względu na krój i materiał. Jakby była dłuższa, to można by było pokombinować z bolerkiem i innymi dodatkami, ale tak moim zdaniem nie przystoi.
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
farfalla skąd taka śliczna sukienka? podoba mi się, a tak sie składa, że też się szykuję na ślub
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Z Mango
ogólnie w nowej kolekcji mają moim zdaniem dużo ładnych sukienek
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
ja miałam sukienkę ecru, a mimo to, kiedy siostra wyskoczyła z pomysłem ubrania się na biało, wybiłam jej to z głowy. moja kuzynka wieczorem przebrała się w białą krótką sukienkę i, słowo daję, nie słyszałam, żeby ktoś uznał to za dobry pomysł [wcześniej miała świetną kiecę w grochy i mogła w niej zostać]
viv, gratuluję brzuszka [a raczej jego braku ], no, ale fakt; nawet nie pomyślałam, że jeszcze jest problem góry.. oj, naoglądało się zdjęć z wesel, gdzie niepostrzeżenie sutek wyskakiwał znad sukienki... [sorry za brutalną dosłowność] - myślę, że warto by starać się tego uniknąć ![]() no, ALE! najważniejsza jest Twoja wygoda! tylko z kolorem nadal bym "dyskutowała"
Staram się być szczęśliwa. Jak dotąd, idzie mi naprawdę dobrze! Edytowane przez indygo Czas edycji: 2008-08-29 o 16:15 Powód: dokończenie :] |
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
przesyłam fotki: sukienki i zbliżenie kamyczków, które są wszyste z pytaniem jaka biżuteria do tego pasuje?? jak pisłam wcześniej mam lakierowana czarną torebkę i czrne lakierowane buty na koturnie, myślicie, że pasują te buty? może jakieś szpilki byłyby lepsze? i jakiś inny kolor tych dodatków? znajoma mi mówiła, żebym kupiła sobie buty niebieskie z kokarda z tyłu, hmm.. ??
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że te dodatki mogą być, choć ja bym osobiście ją połączyła ze srebrnymi sandałkami na obcasie i jakąś pastelową kopertówką, żeby było "lżej", ale te dodatki też są ok - myślę, że dzięki tym kamieniom czarny raczej pasuje i powinnaś wyglądac elegancko z tymi dodatkami.
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
hej! idę za tydzień na wesele. kupiłam kiecebaję <w zał.> i mam w związku z tym pytanie: czy nie wyglądam w niej nieco "przyciężko"?
dodam, że rzeczywiście trochę opina mi biust i mogę wymienic na większą o numer, ale nie wiem czy to konieczne, bo różne opinie słyszałam. mogę w niej oddychać , więc chyba jest nieźle.inna kwestia: czy te buty pasują?? hehe, szpilki vintage, moja mama chodziła w nich 20 lat temu czekam na opinie
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Mogłaby byc trochę większa (troszkę Ci się bułeczki robią), ale chyba tragedii nie ma, przynajmniej jak tak stoisz jest w miarę ok. Buty fason ok, ale ten kolor trochę tutaj nie pasuje, ok zdecydowanie nie pasuje.
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
lady, fajna sukienka, odpowiednia na wesele, ale kup sobie w razie czego większy rozmiar
to tylko BRZMI dołująco, tak naprawdę, zwykle okazuje się strzałem w dziesiątkę mnie samej serce pęka, kiedy nagle w sklepie nie umiem się wbić w odwieczne 34, ale potem po prostu zakładam 36 i nagle wszystko jest tam, gdzie trzeba i myślę, że większych rozmiarów też to dotyczy :P to naprawdę nic strasznego, tylko raczej mądre posunięcie; pomyśl [ja znowu o tym samym ], że na weselu zawsze się coś zje...a co do butków - po 1., są prześliczne!!! po 2.. niestety, kompletnie nie pasują
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Elie, Indygo, dzieki za opinie... zastanowie się chociaz nie widze innej mozliwosci koloru dla siebie... ale dzieki jeszcze raz
|
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja drogą mam ten sam problem, też się boję że poobcieram jutro nogi Ale biorę plasterki, będę sobie jakoś radzić... ![]() DOBREJ ZABAWY JUTRO! ![]() Wg.mnie jest zbyt mało elegancka na wesele. Cytat:
Ja podobnie jak Elie postawiłabym na srebrne buty i taką torebkę. Chociaż te które prezentujesz też są do przyjęcia Iindygo, Victim, Vivian dziękuję za rady
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
ślicznie dziękuję za opinie
i w jakim kolorze?
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Elie, indygo - dzięki za rady
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie również choć pewnie jeszcze troszkę masz do wesela wymyśliłam jeszcze inną opcję ze zwykłymi czółenkami i czarne rajstopy w delikatny wzorek, na sam ślub a sandałki na potem bo są niższe.. ale pani mi w sklepie złe rajstopy dała więc muszę jutro iść reklamować :/
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w szpilkach idę na początek, po oczepinach mam zamiar zmienić na płaskie czarne sandałki które biorę. Efekt nie będzie ten sam, ale po spożyciu pewnie już i tak mało kto zauważy PS. 'Moje' wesele jest również jutro
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro mówisz że jutro to tym bardziej Zabawy do rana życzę może idziemy na to samo? hihihi ale bym się śmiała
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrzę na lokalizację to raczej mało prawdopodobne....
Chociaż już tyle razy się przekonałam że świat jest bardzo mały
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!! wesele za 2 tyg, a wczoraj kupilam taką sukienkę.... zdjęcie dokladnie nie oddaje koloru i jest na mnie za duża, ale spodobała mi się na tyle, że zdecydowałam się ją wziąc i oddac w ręce krawcowej w celu zwężenia. Teraz moje pytanie.... jak myslicie jakiego koloru i fasonu pasowałby by buty i torebka, co na ramiona??? moje opcje to:
makijaż już mam, a dodatki typu bransoletka to myślałam nad jakąś z kamieniami, żeby nawiązywała do tego kamienia na sukience, ale co na szyję albo może kolczyki??? chyba same kolczyki z bransoletką bylyby lepsze... echh pomóżcie ![]() PS co tak w ogóle sądzicie o niej?? |
|
|
|
|
#117 |
|
żona
|
a ja tak wyglądałam na weselu
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Ślicznie wyglądałaś
![]() Dziewczyny, idę w październiku na ślub. Kupiłam w H&M sukienkę (taka jak w załączniku Polyvore, tylko że góra jest koloru lakieru do paznokci, nie jest biała, z przodu ma mały, delikatny żabot, zapinana jest na złote guziczki). Do sukienki kupiłam złotą torebeczkę, baleriny, charms'a na rękę, kolczyki serduszka w Reserved. Jak sadzicie, fajny zestaw na wesele? Będę towarzyszyła narzeczonemu. Pozdrawiam i proszę o opinie ![]() Załacznik z ciuchami: http://www.polyvore.com/cgi/set?id=3320500
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
pomimo, że żółto czarne sukienki mi się przejadły to zgadzam się, ślicznie wyglądałaś
![]() Cytat:
w miarę prosta sukienka ale z klasą nie widzę przeszkód, możesz tak iść
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
blau - mi się podoba, biało-czarna klasyka w nieco oryginalniejszym wydaniu + śliczne dodatki.. ja na tak
katia84 - ja troszkę nie rozumiem argumentu bycia świadkiem jako dyskwalifikującego czarne dodatki.. białe butki masz ładne, ale ja właśnie na czarne bym postawiła + czarną kopertówkę. choć wydaje mi się, że tu można i inne kolory dodatków wybrać w każdym razie, na pewno, jak piszesz, kolczyki i bransoletka wystarczą - dzięki kokardzie, na szyję już nic nie musisz zakładać ![]() a na marginesie - śliczna ta sukienka!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Dziewczyny potrzebuję pilnej pomocy
jakie założyć do takiej sukienki?
? szczególnie że do tego takie sandałki zakładam (uwierzcie że ten kwiatek na żywo nie rzuca się tak w oczy i na stopie nie wygląda obciachowo !
)
w tej sprawie proszę o kontakt na PW

, więc chyba jest nieźle.
Tobie również choć pewnie jeszcze troszkę masz do wesela
gdzie kupowalyscie i ile kosztowały
68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57