![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kurtka Abercrombie & Fitch :]
a ja mam kupioną za 170 zł i już ponad rok jest taka jaka była na początku..więc nie warto przepłacać..bo równie dobrze podróba mogłaby być za 450 zł..
Skąd pewność, że nie? Po pozytywnych komentarzach..? takie także zdarzają się w bluzach abercombie po 120 zł....
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Pozatym jak mozna oceniac czy kurtki sa oryginalne czy nie po komentarzach?Z tego co wiem to rzadko kto wystawia komentarz po roku uzytkowania,komentarz bardziej dotyczy transakcji,czy sprzedawca szybko wyslal,czy kurtka zgadza sie z opisem,wiec wystawia sie go zaraz po dostaniu przesylki.Chyba ze ktos sie zna to napisalby ze podrobka,ale ten kto sie zna nigdyby nie kupil kurtki abercrombie na allegro za 200zl bo wie ze to 100%podroba.Wiec te komentarze w tej sytuacji w zasadzie nie swiadcza o niczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
ja jak pisałam wyżej zapłaciłam za swoją 170zł i mam ją ponad rok, mimo tego iż prana była x razy wygląda jak nówka.. więc ja uważam, że nie warto przepłacać..
Ale jak wiadomo różne będą głosy, bo ten kto ma kase dałby nawet 450 zł za kurtkę, bo tyle kosztuje nie mając pewności czy to oryginał.. heh
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
A co sadzicie o tej kurtce? Kupowalam juz u tego sprzedawcy bluzke i nie mialam zastrzezen do jakosci - ale co do kurtki wole byc ostrozna - mam juz dlugie kurtki na zime a teraz potrezbuje takiej krotkiej
http://www.allegro.pl/item442919499_...ie_nowosc.html jak myslicie - oryginal czy podroba? Bo jak podroba to juz wole taka za 160zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
może moje pytanie jest głupie, ale nie znam tej marki tzn widzę od roku dużo tego na allegro i dlatego pytam czy to są kurtki tylko sprowadzane czy może jest gdzieś w Polsce sklep?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do podrobek, to jesli ktos chce to niech kupuje. Jego pieniadze, jego sumienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Widzę, że ten sprzedawca nie ma już wcale takich pięknych tych komentarzy http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Honk Konk
![]() ![]() kiedy wkoncu pojawia sie prawdziwe oceny na Tym koncie! A jeśli chodzi o Allegro pisałam juz kilka razy i cisza.... jakby nabrali wody w usta.... Edytowane przez chicago16 Czas edycji: 2008-09-27 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
ale z czym pisałaś do allegro??
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
yes yes yes
usuneli wszystkie aukcje z podróbkami DiamondBangalore wkoncu!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
A ja głupia wpłaciłam pieniądze za kurtkę;/ Będę je mogła odzyskać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Allegro nareszcie zadziałało uzytkownikom: aif_2007 , deerhunter_2007 , DiamondBangalore , abercrombiehurt , evanikaa wycofali aukcje! ciekawe czy to nie jedna osoba była? dla osób sprzedajacych podróbki przypominam: ..zgodnie z przepisami ustawy prawo własności przemysłowej za wprowadzanie do obrotu towarów z podrobionym znakiem towarowym grozi grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Jeśli sprawca uczynił sobie z tego przestępstwa stałe źródło dochodu to może podlegać karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5. Edytowane przez chicago16 Czas edycji: 2008-09-28 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/item448624978_aber...ln_kurtka.html
babka mi napisala, ze akurat nie maja kurtek na stanie, zeby mi real foto przeslac ... te kurtki w real wygladaja pewnie jak te bluzy http://allegro.pl/item447637628_aber...roz_m_hit.html rownie szerokie :/ Tak mi sie podobaja te Deniski, normalnie marze o takiej. Moge nawet z 300zł wydac, ale litosci, niech ona bedzie dluzsza niz szersza i nie rozwali sie po 1 praniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
nie chcę bronić żadnych podróbek, ale nie bądźcie naiwne, że Abercrombie produkuje wszystko w Stanach i tylko stamtąd należy wszystko wysyłać
![]() Dlatego argument, że jak coś jest wysyłane z Hong Kongu to MUSI być podróbą jest zupełnie bezsensowny. Tak naprawdę to nigdy do końca się tego nie stwierdzi bez dokładnego obejrzenia metek, logo, a najlepiej certyfikatu ![]() Też myślę nad kurtka Brooke i może być nawet podróbą. 159zł to wcale nie jest dużo jak na płaszcz zimowy. A ten ma super kaptur ![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
ja zamówiłam sobie A&F Denise, ale jeszcze nie doszła do mnie.. i też nie wnikam czy podróbka czy nie..bo za taką cenę to zwykłą kurtkę się kupi....
Mam bluzę hellen już ponad rok, a wygląda jak na samym początku..nic nie zniszczona pomimo wielu prań.. a jest na metce made in china.. pozdrawiam
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
a powiedzcie jakie buty nosicie do tej kurtki bo dopiero teraz po jej kupnie zaczelam sie zastanawiac bo kozaki na obcasie nie pasuja bo calkiem inny styl moze adidaski albo emu co myslicie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Przyszla mi już zamówiona kurteczka Denise...
Jestem zadowolona.. Bałam się biorąc S, że będzie za mała, ale jest w sam raz... Nie jest za gruba..ale na naszą zimę elegancka.. Pozdrawiam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, chciałam się zapytać gdzie są produkowane oryginalne rzeczy tej firmy ? W sensie co powinny mieć na metce ? "made in... " ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Może być irygnialna i mieć napisane Made in China... nie ma reguły. Abercrombie ma swoje fabryki w różnych miejscach i po tym gdzie była produkowana nie można odróżnić czy to podróbka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Szara Eminencja
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi, w tej sytuacji odróżnianie podróbki od oryginału (zwłaszcza gdy chcę kupić na allegro) robi się faktycznie trudne ... Czy istnieją jakieś wytyczne ? Może jest już wątek na ten temat ale nie odnalazłam go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie może realne fotki tej kurtki? -->http://www.allegro.pl/item453569692_..._okazja_s.html
Może ktoś ją posiada, jeśli tak to błagam o zdjęcia. Nie moge oderwać zwroku od niej ![]() ![]()
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie sądzisz, że ciuszki abercrombie ( nawet oryginalne) wyglądają tak samo zgrabnie i fajnie jak na zdjęciach w katalogu - tzn. że proporcje długości do szerokości są jak na katalogowym zdjęciu. Wiele firm stosuje taki trik ( podobnie jak wielu allegrowiczów marszy w taki fajny sposób spodnie przy kroku - nawet mega wielkie i krótkie wydają się wtedy rozmiarem na modelkę VS...) a on z kolei ściąga klientów jak muszki - nie wiedziec czemu ![]() Nie ma co liczyć na cuda tylko wymiary sprawdzać - tak przykładowo : http://www.allegro.pl/item454905325_...oryginala.html - kurteczka, super zgrabnie wygląda na zdjęciu ale czy naprawdę jesteś przekonana, że podane 65cm długości całkowitej i 45cm szerokości w klatce piersiowej ma się do siebie tak jak wizualne wymiary na zdjęciu ? Szerokośc na zdjęciu wygląda co najmniej na połowe mniejsza niż długośc kurtki a faktycznie różnica jest minimalna...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Prosić o fotki metek ze składem. ( te które są z boku) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię tylko, że coś co nie jest longiem/tunika i ma sobie te 65cm długości ( normlane ciuchy o zwyklej dlugosci to mnie wiecej wlasnie taka dlugosc) w magiczny sposob nie bedzie wygladac idealnie jak na zdjeciu w katalogu. Bo jednak to co jest na zdjeciu a stosunek np. 65/45 to róznica i to spora. Btw, - ja nie uważam, że bluzki które wyglądaja "normalnie" są niełądne - one po prostu nie sa tak efektowne w wygladzie bez modelki w katalogu - ale wg. o wiele lepiej prezetuja sie na czlowieku bo sczerze mowiac te ciuszki z katalogu abercrombie zeby wygladac jak na zdjeciu to przy dlugosci 65cm musilby miec ze 30cm szerokosci a to troche absurdalne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Szara Eminencja
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.