|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe bzdury przeczytane w czasopismach dla kobiet
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8853564]Wiecie co, może zróbmy ranking, która z rzeczonych gazet jest najgłupsza, najbardziej odmóżdżająca, najbardziej propagująca stereotypy damsko - męskie?
[/quote]Jestem za :P zgłaszamy typy do sondy: Cosmopolitan Uroda Joy Glamour coś jeszcze?
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
"Świat Kobiety", "Claudia", "Pani Domu", "Dobre Rady". Czy pod uwagę bierzemy tylko "dorosłe" pisma, czy również "nastoletnie" ("Dziewczyna", "Bravo Girl!", "Twist" - a co z nieboszczką "Filipinką" niegdyś całkiem niegłupim pismem dla nastoletnich dziewcząt?
)?
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8853830]"Świat Kobiety", "Claudia", "Pani Domu", "Dobre Rady". Czy pod uwagę bierzemy tylko "dorosłe" pisma, czy również "nastoletnie" ("Dziewczyna", "Bravo Girl!", "Twist" - a co z nieboszczką "Filipinką" niegdyś całkiem niegłupim pismem dla nastoletnich dziewcząt?
)?[/quote]Te Bravo itd to inna kategoria ale też by mogły się znaleźć w sondzie :P ja bym zrobila taka z mozliwoscia wielokrotnego wyboru:P
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
dziś robiąc porządek natrafiłam na Filipinkę z 2006 roku a w niej znalazłam:
"co ON chciałby usłyszeć?" i genialna odpowiedź: "przy tobie Brat Pitt to cienias" co Wy na to?
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
a kiedys Filipinka miala tak cudowne artykuly.... kiedys to bylo to!
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie...A mile panie, CKMa czytalyscie ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
ja dosc regularnie... i playboya tez. mozna sie czasami posikac. ze smiechu
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączę się do dyskusji dorzucając od siebie tekst, który bawi mnie i mojego TŻ do dzisiaj. Usłyszeliśmy to w radio. Pan Redaktor cytował jakąś babską gazetkę:
Co powinna robić dziewczyna, aby uwieść faceta? OCIEKAĆ WODĄ... ponoć ociekające kobiety są bardziej sexy... hmm... tia... |
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja idę pod prysznic
![]() a tak w temacie to stanowczo najbardziej żałosny jest cosmopolitan, brakuje im tematów i to widać. glamour strasznie spadł poziomem ale aż taki straszny może nie jest ![]() natomiast ckm - bez komentarza
|
|
#101 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
).Najciekawsza i, tak nie waham się użyć tego określenia, najbardziej ambitna była w latach 90-tych (dla mnie oczywiście - porównania z latami 70-tymi, kiedy zaczęto ją wydawać - nie mam). Potem przejął ich nowy wydawca, zrobił z niej szajs na miarę Twista czy innego badziewia i cóż...nie ma już Filipinki i mojej wczesnej młodości ![]() W moim rankingu najdebilniejszych czaspism też prowadzi Cosmopolitam (ale zaznaczam, że nie czytałam nigdy "Pani Domu", "Poradnika Domowego" i innych "branżowych") Nie wiem, czy już o tym wspominałyście, ale całkiem niedawno był w Cosmo "artykuł" pt.: "gdyby penis umiał mówić" ![]() A pisma dla facetów to też niezła porażka. Padam już po zapoznaniu się z zapowiedziami artykułów umieszczonymi na okładce. A w środku jest (przeważnie) tylko gorzej. EDIT: Sprawdziłam, o gadającym penisie już było
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-09-02 o 11:38 Powód: dopisek o gadającym penisie :D |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#103 |
|
AGA :)
|
u mnie zdecydowanie prowadzi Cosmo (jak u większości
Mój tż zabronił mi to czytać bo mówi, że ogłupia mnie ta gazeta ![]() Od razu zaznaczam, że nigdy nie stosowałam żadnej super metody opisywanej w Cosmo nie wiem więc skąd u niego takie wnioski A Filipnkę lubiłam Niestety nie naczytałam się jej za wiele bo kiedy dorosłam do niej to stała się właśnie gazetą pokroju Twista;/
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Joy:
- Atykuł pt. WAKACYJNY SEKS "Ciekawość. Od razu po przyjeździe rozejrzyjcie się po pokoju. I zwróćcie uwagę na miejsc,a które nadają się do uprawiania seksu. Łóżko - to oczywiste. Czy jest wystarczająco duże i wygodne? A co z kabiną prysznicową? Czy zmieścicie się w niej oboje? Czyw pokoju jest stół albo fotel do bardziej wymyślnych pozycji? Najlepiej od razu podzielcie się wrażeniami i snujcie fantazje, w jaki posób da się wykorzystać wszystkie miejsca oraz meble w pokoju". Jasne. Od razu po podróży, zmęczeni od progu musimy snuć fantazje, czy ten parapet jest wygodny do uprawiania dzikiego seksu, a jak kabina prysznicowa jest za mała - trzeba zmieniać pokój. Ogólnie cały artykuł sugeruje, że na wakacjach 24h/dobę MUSIMY myśleć o seksie i na urlopie najlepiej nic nie robić oprócz kochania się jak króliczki. - "PLAŻA. Doniczkowa palma i mata do opalania wyczarują plażowy klimat w waszej sypialni". No prawie jak Hawaje ![]() - strona 80 "Pamiętaj także, by po wizycie na basenie od razu umyć głowę szamponem oczyszczającym" strona 81 "Po powrocie z plaży nie rozczesuj ich [włosów], tylko delikatnie potargaj palcami. Następnie nałóż żel modelujący. Aby seksownie błyszczały, używaj kosmetyków nadających połysk i tych z wyciągniem z jedwabiu"
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Sine.ira, "Filipinkę zaczęto wydawać jeszcze wcześniej, w latach 60 już była znana, moja mama pamięta to pismo (wtedy była nastolatką). Znalazłam artykuł o tej gazecie tutaj:http://www.pinezka.pl/content/view/2153/209/ i po przeczytaniu tego artykułu zrobiło mi się przykro na myśl, że z tej gazety zrobił się kolorowy szmatławiec
. "Filipinka" zginęła naprawdę tragiczną śmiercią.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8859076]Sine.ira, "Filipinkę zaczęto wydawać jeszcze wcześniej, w latach 60 już była znana, moja mama pamięta to pismo (wtedy była nastolatką). Znalazłam artykuł o tej gazecie tutaj:http://www.pinezka.pl/content/view/2153/209/ i po przeczytaniu tego artykułu zrobiło mi się przykro na myśl, że z tej gazety zrobił się kolorowy szmatławiec
. "Filipinka" zginęła naprawdę tragiczną śmiercią.[/quote]Wzruszyłam się Dzięki serdeczne za linka ![]() Żal Filipinki, żal !!! |
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Stare, dobre czasy... Czy kiedyś pojawi się jej godna następczyni i nie skomercjalizuje się tak jak ona?
|
|
|
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8859409]Stare, dobre czasy... Czy kiedyś pojawi się jej godna następczyni i nie skomercjalizuje się tak jak ona?
[/quote]Ojjj...wątpię. To już inne czasy, niestety. |
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Ehem... Chyba, że jakiś przewrót nastąpi, w co też wątpię...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() C osmo Jak szpiegować swojego faceta ![]() ![]() Totalnie Cosmo jego poczta - sterta rachunków z adnotacją upomnienie albo pachnące liściki? uwaga to źle wróży! z kolei jeśli na jego adres przychodzą listy kogoś innego być może jeszcze niedawno miał hmm.. współlokatorkę -------------- ![]() ![]() ![]() jego filmy - zerknij na zestaw jego dvd, a dowiesz się czym sie interesuje, pół biedy jeśli trafisz na infantylne filmiki, gorzej jeśli ma same filmy dla dorosłych ----------- mhm na pewno na półce mojego TŻ mają być bajki disneya ![]() jego samochód - to kopalnia dowodów rzeczowych (..)trafiają się także bardziej pikantne znaleziska typu notes z adresami lub tajemniczy błyszczyk do ust zamrażalnik - zdrowa żywność sygnalizuje obecność kobiety - zmierz warstwę lodu, a dowiesz się kiedy ona tu ostatnio była użyję centymetrubiurko - czytając wyciągi z banku dowiesz się na co wydaje pieniądze kosz na brudną bieliznę - sprawdź czy na prześcieradłach nie ma jakiś hmm ... plam , kobiece szmatki to niezbity dowód że ktoś u niego nocował damskie majteczki też - no chyba że są w męskim rozmiarze torba z siłowni - to idealny schowek, szukaj rzeczy które nie są mu potzrebne w siłowni np.prezerwatywy, powąchaj koszulkę - powinnaś czuć pot, jeśli jest świeża - to gdzie on do diabłą był ?! - może na bazarku po warzywa ![]() portfel - (..) mężczyźni chowają tu również prezerwatywy, czy to na pewno te, których używa z tobą ?
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
To brzmi jak jakaś teoria spiskowa
.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Perełki z Joya
Zastanawiasz sie czy twoja wakacyjna miłość to strzał w dziesiątkę? Jeśli opis ukochanego zgadza się z naszym portretem, jeszcze dzisiaj powiedz mu: adieu! Jest kierowcą... wózka widłowego w magazynie meblowym. Każdego wieczoru musi zadzwonić do swojej żony, która mieszka w innym mieście. Ma świetnie zbudowane ciało, a zwłaszcza brzuch. Szkoda, że tylko przez 5 minut, kiedy go wciąga. Kiedy w kasynie przegrywa ostatnie pieniądze oddaje w zastaw... ciebie! Życie po byciu. "wreszcie nie zasypiam obok osobnika, który zabiera mi kołdrę i zaczyna dzień od tłumaczenia, dlaczego to akurat ja powinnam coś kupić na śniadanie, a po drodze wyrzucić śmieci. Nareszcie nie otwieram puszki z płatkami śniadaniowymi tylko po to, by stwierdzić, że zostało w niej kilka okruszków... Nikt nie każe mi szukać ręcznika w szafie, kiedy akurat maluję paznokcie." "I choć wygodnie jest mieć całe łóżko dla siebie, czasem mażę o tym, by obok spał ktoś , kto przez całą noc będzie sprawdzał, czy jestem dobrze przykryta. A rano poda mi do łóżka śniadanie. Ale już po chwili myślę, że zrobione przez faceta śniadanie to pogrom w kuchni, koniec diety i okruszki w pościeli. Tak zdobędziesz każdego! Biust. Kupuj topy itp. o rozmiar za małe. Zwłaszcza jeśli są zapinane na guziczki, które pod wpływem napięcia materiału lekko się rozchylają. Pupa. Facetom, których znam, nawet najfajniejszy dekolt w końcu może się opatrzeć, ale kształtny tyłek nie znudzi się im nigdy. Umiar. Lubimy cię pijaną wyłącznie dlatego, że wtedy łatwiej zaciągnąć cię do łóżka. Gdzie on jest? Osidlowy sklep. Market za rogiem to jedno z najlepszych łowisk... do koszyka wkładaj produkty sugerujące że jesteś singlem. Market budowlany. Wystarczy że spytasz przystojnego klienta np. o lepszy lakier do drewna. Stracisz wprawdzie pół godziny ale jeśli on w końcu spyta, czemu chłopak ci tego nie wyjaśnił, bądź pewna: liczy na to, że jesteś singielką. |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8859682]To brzmi jak jakaś teoria spiskowa
.[/quote]tylko dokładnie o wszystkim pamiętaj, może to nie te prezerwatywy można się załamać
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie tego!!!!
Tkwienie w korku czy zatłoczonym autobusie to na pozór okoliczności mało sprzyjające budowaniu erotycznego podniecenia. Ale tak naprawdę to wspaniała okazja do wprowadzenia się w zmysłowy nastrój!Siedząc napinaj i rozluźniaj mięśnie Kegla, dzięki temu zwiększy się ukrwienie twoich genitaliów i błyskawicznie ogarnie cię fala podniecenia kochając się z nim wyobraź sobie,że twój ulubiony aktor wyławia cię z tłumu fanów i uprowadza do swojej sypialni,Angelina oszaleje z zazdrości!!!
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Mięśnie Kegla? A cóż to takiego, pierwsze słyszę
. Skąd wytrzasnęłaś to cudo?
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;8859880]Mięśnie Kegla? A cóż to takiego, pierwsze słyszę
. Skąd wytrzasnęłaś to cudo?[/quote]Niezastąpione Cosmo ![]() kolejna złota cosmorada: chcesz poznać jego uczucia? zapytaj z kim chciałby siedzieć w przedziale podczas podrózy
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o kretyńskie teksty - bezapelacyjnie Cosmo. IMO największy hit to artykuł o szpiegowaniu
|
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym powiedziała, że "Cosmo" i "Joy" idą łeb w łeb w tym względzie.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Ty szpiegowanie jest the best jak dobrze, że to znalazłam heheh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

[/quote]

Boje sie...

. "Filipinka" zginęła naprawdę tragiczną śmiercią.

.