Oleje i olejki do włosów - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-12, 18:12   #91
Alex87
Raczkowanie

Jak zrobić włosom kurację oczyszczająca??

Czy któraś używa szamponu oszyszczającego inaczej nazywanego peelingiem do własów?? Czemu to słuzy? i czy jest niezbedne?

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-03-14 o 10:41 Powód: Post pod postem
Alex87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 18:59   #92
Modraszka
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów

Cytat:
Napisane przez Alex87 Pokaż wiadomość
Jak zrobić włosom kurację oczyszczająca??
Myć szamponem ze SLES i odstawić wszystko, co zawiera silikony

Cytat:
Czy któraś używa szamponu oszyszczającego inaczej nazywanego peelingiem do własów?? Czemu to słuzy? i czy jest niezbedne?
Nie używałam i myślę, że nie jest to konieczne.

To chyba bardziej odpowiedni wątek na takie pytania http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290045

Edytowane przez Modraszka
Czas edycji: 2009-03-13 o 19:01
Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 11:22   #93
belluci2
Rozeznanie

ojej super watek
a to ode mnie
nie uzywałam ale kupie-mam na liscie zakupów
HIMALAYA HERBALS
Rewitalizujący olejek do włosów 200ml

Dzięki naturalnym proteinom odżywia włosy oraz zapobiega ich wypadaniu. Stymuluje wzrost włosów. Olejek zawiera tylko naturalne składniki aktywne, które wspaniale poprawiają stan włosów, nadając im zdrowy, piękny wygląd oraz niepowtarzalny blask i połysk.
Lekki i pozbawiony lepkiej konsystencji ziołowy olejek do włosów Himalaya wnika głęboko w skórę głowy i odżywia cebulki włosów. Oset i agrest indyjski pobudzają wzrost włosów, a kozieradka i ciecierzyca zawierające naturalne proteiny odżywiają włosy i zapobiegają ich wypadaniu. Miodla indyjska i drzewo Bael skutecznie zapobiegają swędzeniu skóry głowy.

no i uzywam olej z pestek winogron jako baza pod olejki eteryczne-jest taniutki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 563342174.jpg (11,7 KB, 114 załadowań)

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

Edytowane przez belluci2
Czas edycji: 2009-03-16 o 11:32
belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 21:19   #94
Iza8
Raczkowanie

a czy olejami mozna masowac skalp w celu przyspieszenia wzrostu wlosow? oczywiscie bezposrednio przed myciem? jak Wy dziewczyny nakladacie olej - na same wlosy czy na skore glowy rowniez?
Iza8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 20:07   #95
KENZO
Rozeznanie

belluci masz juz ten olejek Himalaya? jak ci sie sprawuje? Ja go mam od jakiegos czasu i nieraz używam, w sumie jest ok ale jakos porażających efektów narazie nie widze,tylko,ze ja nakladam go max na 10-15 min z powodu braku czasu. Jest dosc lekki, a mimo to czasem zdaża mi sie że dokladnie go nie domyje ... Może dołoże do niego jeszcze olejku z kiełków pszenicy
Wogole ostatnio znów trafiłam na ten wątek i nabrałam ochoty na olejowanie A jak myslicie czy dodanie do olejów troche odżywki lub maski spowoduje że bedzie sie je łatwiej zmywac? musze wypróbowac
A czy jest ktos kto nakłada odrobinke olejku na mokre włosy po umyciu ale przy tym ma cienkie , proste włosy ? ja probówałam kilka razy ale albo efektu nie było albo przedobrzyłam ....
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 20:25   #96
letni deszcz
Przyczajenie

Mam do was też pytanie. Chciałabym zamówić przez internet ten olej kokosowy:
http://www.helfy.pl/olej-kokosowy-do-skory-wlosow
Czytałam gdzieś na wizazu, że on nie pachnie. Mi to by pasowało, bo nie przepadam za zapachem kokosa. Ale czy, oprócz zapachu różni się on od tych nierafinowanych (bo chyba te mają zapach, prawda)? I wraz z olejkiem kokosowym mam ochote kupić sobie albo vatike (tylko to też jakiś olejek kokosowy, tylko z innymi dodatkami, czy wiec jest sens go kupować?) albo amle (czy to prawda, że jest strasznie nie wydajna?).
Z góry dzięki z odpowiedz
letni deszcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 11:40   #97
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza8 Pokaż wiadomość
a czy olejami mozna masowac skalp w celu przyspieszenia wzrostu wlosow? oczywiscie bezposrednio przed myciem? jak Wy dziewczyny nakladacie olej - na same wlosy czy na skore glowy rowniez?
ja zawsze, każdy olejek wmasowuje w skóre głowy i całe włosy

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
belluci masz juz ten olejek Himalaya? jak ci sie sprawuje? Ja go mam od jakiegos czasu i nieraz używam, w sumie jest ok ale jakos porażających efektów narazie nie widze,tylko,ze ja nakladam go max na 10-15 min z powodu braku czasu. Jest dosc lekki, a mimo to czasem zdaża mi sie że dokladnie go nie domyje ... Może dołoże do niego jeszcze olejku z kiełków pszenicy
Wogole ostatnio znów trafiłam na ten wątek i nabrałam ochoty na olejowanie A jak myslicie czy dodanie do olejów troche odżywki lub maski spowoduje że bedzie sie je łatwiej zmywac? musze wypróbowac
A czy jest ktos kto nakłada odrobinke olejku na mokre włosy po umyciu ale przy tym ma cienkie , proste włosy ? ja probówałam kilka razy ale albo efektu nie było albo przedobrzyłam ....
ja często po myciu włosów do porcji odżywki daje 2/3 krople olejku (migdał, kokos, itp). Dopuki nie miałam serum do końcówek to wcierałam w nie 2/3 krople oleju z kokosa.
Stary 2009-03-23, 17:23   #98
Emilcia_1616
Zakorzenienie

jakie polecacie olejki to mocno zniszczonych suchcych wlosow?
Stary 2009-03-23, 23:45   #99
Malattia_
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie, czy nie zaszkodze włosom stosując "Śródziemnomorski olejek na gorąco do włosów" z Avon bez zmywania szamponem? Lub nakładając odrobinę na umyte włosy tak, jak nakłada się jedwab? Nie pytam o kwestie przetłuszczania, a raczej zaszkodzenia włosom

Skład: Aqua, PEG-12 DIMETHICONE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, OLETH-20, PHENOXYETHANOL, PPG-5-CETETH-20, CETRIMONIUM CHLORIDE, CREATINE, PARFUM, POLYQUATERNIUM-10, SODIUM PCA, METHYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, CITRIC ACID, BENZOPHENONE-4, PEG-90M, OLEA EUROPEA OIL, OLEA EUROPEA LEAF EXTRACT, ALCOHOL DENAT., Cl 61570, Cl 15510. <1006618-001>
Malattia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 11:02   #100
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
Wystarczy przeczytać pierwszą stronę wątku. Opisane są wszystkie oleje i co dobrego robią z włosami. Zdecydowany prym wiedzie kokosowy, ale inne też są niczego sobie

Cytat:
Napisane przez Malattia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy nie zaszkodze włosom stosując "Śródziemnomorski olejek na gorąco do włosów" z Avon bez zmywania szamponem? Lub nakładając odrobinę na umyte włosy tak, jak nakłada się jedwab? Nie pytam o kwestie przetłuszczania, a raczej zaszkodzenia włosom

Skład: Aqua, PEG-12 DIMETHICONE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, OLETH-20, PHENOXYETHANOL, PPG-5-CETETH-20, CETRIMONIUM CHLORIDE, CREATINE, PARFUM, POLYQUATERNIUM-10, SODIUM PCA, METHYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, CITRIC ACID, BENZOPHENONE-4, PEG-90M, OLEA EUROPEA OIL, OLEA EUROPEA LEAF EXTRACT, ALCOHOL DENAT., Cl 61570, Cl 15510. <1006618-001>
Nie sądzę, żeby zaszkodziło to jakoś włosom (chociaż strasznie dużo jak dla mnie ma konserwantów w składzie i wysoko dość do tego ). Odżywczy to ten olejek też za bardzo nie jest: olejek i ekstrakt z oliwek na samym końcu, kreatyna w środku. Możesz spróbować jak bardzo chcesz, ale lepszy efekt odżywienia i w ogóle uzyskasz dając jakikolwiek inny olej (kokos, jojoba, z migdałów...)
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 12:04   #101
bubamara
Raczkowanie

pytanie biochemicznego matołka

czy można mieszać dowolne czyste oleje ze sobą w dowolny sposób, czy może są jakieś co się ze sobą "gryzą"? pozdr. z góry dzięki za odpowiedź
bubamara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 13:24   #102
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
na początku strony są wymienione oleje, poczytaj.

Cytat:
Napisane przez bubamara Pokaż wiadomość
pytanie biochemicznego matołka

czy można mieszać dowolne czyste oleje ze sobą w dowolny sposób, czy może są jakieś co się ze sobą "gryzą"? pozdr. z góry dzięki za odpowiedź
ja miesazam różne oleje ze soba i nigdy mi się nic nie stało. nie słyszałam po za tym by któregoś oleju z którymś nie można było łączyć ze sobą. dużo osób robi różne mixy olejowe
Stary 2009-03-25, 21:02   #103
calma
Raczkowanie

Hello

Przeczytałam na pierwszej stronie tematu, że do włosów przetłuszczający się najlepszy będzie olejek tymiankowo-rozmarynowy ...Nie mogę nigdzie takiego znaleźć, wobec tego czy mogę go zastąpić takim?:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p8455-Oleje...vicenna_6-7_ml

Nigdy jeszcze nie stosowałąm olejków, stąd to pytanie

Pozdrawiam
calma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 21:54   #104
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calma Pokaż wiadomość
Hello

Przeczytałam na pierwszej stronie tematu, że do włosów przetłuszczający się najlepszy będzie olejek tymiankowo-rozmarynowy ...Nie mogę nigdzie takiego znaleźć, wobec tego czy mogę go zastąpić takim?:

Pozdrawiam
Olejek, ktory podalas w linku to olejek eteryczny (nie wolno stosowac go na skore solo!), a ten z pierwszej strony to olej odzywczy do wcierania w skore glowy. Wydaje mi sie ze jedyne czym moglabys go zastapic to zmieszanie jakiegos oleju bazowego np. z pestek winogron, ze slodkich migdalow itp z kilkoma kroplami olejku eterycznego
Stary 2009-03-26, 09:18   #105
calma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Olejek, ktory podalas w linku to olejek eteryczny (nie wolno stosowac go na skore solo!), a ten z pierwszej strony to olej odzywczy do wcierania w skore glowy. Wydaje mi sie ze jedyne czym moglabys go zastapic to zmieszanie jakiegos oleju bazowego np. z pestek winogron, ze slodkich migdalow itp z kilkoma kroplami olejku eterycznego
Dziękuję Ci zapaałeczko za odpowiedź
Poczytam jeszcze ten temat, na pewno dziewczyny wspominają gdzie można kupić takie olejki.
calma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 12:42   #106
doruś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calma Pokaż wiadomość
Hello

Pozdrawiam
http://www.helfy.pl/tymiankowo-rozma...arbowane-wlosy proszę
Stary 2009-03-27, 17:30   #107
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
ja go niestety skresliłam na razie z listy zakupów bo kupiłam kerastase ampułki
i jestem bez kasy

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 18:08   #108
Paulisiaaaa22
BAN stały

http://www.allegro.pl/.html
Polecam Jest to moja aukcja. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2009-04-08 o 18:44 Powód: ciach spam
Paulisiaaaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:54   #109
Alex87
Raczkowanie

Dziewczynki czy używała kótraś z Was NISIM FAST?? Podobno nie dość że pielengnuje włosy, to jeszcze przyspiesza ich porost. Ciekawa jestem czy to faktycznie takie cudko?;>
Stary 2009-04-10, 09:43   #110
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki czy używała kótraś z Was NISIM FAST?? Podobno nie dość że pielengnuje włosy, to jeszcze przyspiesza ich porost. Ciekawa jestem czy to faktycznie takie cudko?;>
Alex87, nie zadawaj tu takich pytań, bo i tak nikt Ci tutaj na nie nie odpowie. To jest wątek o olejach i go po prostu zaśmiecasz. Zadawaj takie pytania albo na wątku o Walce o piękne włosy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290045
bądź na takim, który jest o tym o co chcesz zapytać (czyli w tym przypadku na tym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149336).
Stary 2009-04-10, 12:04   #111
doruś
Zadomowienie

Cytat:
polecam lektóre wątku o nissimie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=nissim
Stary 2009-04-10, 13:40   #112
Alex87
Raczkowanie

AERONAUTA, nikt tu nie powiedział że to jest wątek tylko o olejkach, potrafisz czytac? To jest dziennik regeneracji włosów, a od kiedy włosy regeneruje się tylko olejkami? Więc wyluzuj troche i nie siej herezji;]

DORUŚ dzięki za podanie linku.
Stary 2009-04-10, 13:48   #113
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
AERONAUTA, nikt tu nie powiedział że to jest wątek tylko o olejkach, potrafisz czytac? To jest dziennik regeneracji włosów, a od kiedy włosy regeneruje się tylko olejkami? Więc wyluzuj troche i nie siej herezji;]
Kochana chyba pomylilas watki Przeczytaj tytul tematu, w ktorym piszesz, a dopiero pozniej naskakuj na ludzi, ktorzy grzecznie zwracaja Ci uwage
Stary 2009-04-10, 15:06   #114
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie potrafię czytać i u mnie na monitorze tytuł wątku brzmi: OLEJE I OLEJKI DO WŁOSÓW, nie dziennik regeneracji. I w takim wątku pisze się z tego co wiem właśnie o olejach . Może chciałaś napisać w tamtym wątku, ale coś Ci nie wyszło.
Stary 2009-04-10, 15:12   #115
nattaliah
Rozeznanie

Jak olejek, to tylko rycynowy. Oczywiście z żółteczkiem i odrobiną soku z cytryny. Trzymać nawet pół godziny na włosach pod foliowym czepkiem i ręcznikiem, a potem spłukać dokładnie i umyć włosy.
Stary 2009-04-10, 15:42   #116
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattaliah Pokaż wiadomość
Jak olejek, to tylko rycynowy. Oczywiście z żółteczkiem i odrobiną soku z cytryny. Trzymać nawet pół godziny na włosach pod foliowym czepkiem i ręcznikiem, a potem spłukać dokładnie i umyć włosy.
Rozumiem, że wszystkie inne wypróbowałaś?

Żeby nie było offtopa: czy to możliwe, by nierafinowany olej kokosowy nie miał zapchu? Kupiłam niedawno takowy i bardzo się rozczarowałam, jak go otworzyłam- olej jest zupełnie bezzapachowy. Wcześniej kupowałam rafinowany, firmy Rapunzel, i chciałam wreszcie dostać jakiś pachnący. Czy to pewne, że zostałam wprowadzona w błąd i zakupiony przeze mnie olej kokosowy jest jednak rafinowany?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 16:00   #117
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Żeby nie było offtopa: czy to możliwe, by nierafinowany olej kokosowy nie miał zapchu? Kupiłam niedawno takowy i bardzo się rozczarowałam, jak go otworzyłam- olej jest zupełnie bezzapachowy. Wcześniej kupowałam rafinowany, firmy Rapunzel, i chciałam wreszcie dostać jakiś pachnący. Czy to pewne, że zostałam wprowadzona w błąd i zakupiony przeze mnie olej kokosowy jest jednak rafinowany?
Na LU jedna z Dziewczyn pisała, że ma dwa oleje, na pewno nierafinowane i jeden z nich nie pachnie.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-10, 21:52   #118
tootsie
Zakorzenienie

mój nierafinowany olej pięknie pachnie kokoskiem

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-10, 22:16   #119
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Na LU jedna z Dziewczyn pisała, że ma dwa oleje, na pewno nierafinowane i jeden z nich nie pachnie.
dzięki. no trudno, zawsze mam jeszcze w zanadrzu trochę pachnącego oleju z mazideł
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 21:40   #120
Rockbunny
Raczkowanie

Witam dziewczyny, pisałam juz na podobnym wątku ale zalezy mi na szybkiej odp. Znacie jakieś dobre oleje niedostępne/drogie w polsce które moge kupić w Chinach? prosze o odpowiedz
pielęgnuję loki wg CG
nie farbuję
jem mało a często
hulam hopem
IM MNIEJ TYM LEPIEJ, działa na wszystko!
Rockbunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości