|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Jak zrobić włosom kurację oczyszczająca??
Czy któraś używa szamponu oszyszczającego inaczej nazywanego peelingiem do własów?? Czemu to słuzy? i czy jest niezbedne? Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-03-14 o 10:41 Powód: Post pod postem |
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów
Myć szamponem ze SLES i odstawić wszystko, co zawiera silikony
![]() Cytat:
To chyba bardziej odpowiedni wątek na takie pytania http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290045
Edytowane przez Modraszka Czas edycji: 2009-03-13 o 19:01 |
|
|
|
|
#93 |
|
Rozeznanie
|
ojej super watek
a to ode mnie nie uzywałam ale kupie-mam na liscie zakupów ![]() HIMALAYA HERBALS Rewitalizujący olejek do włosów 200ml Dzięki naturalnym proteinom odżywia włosy oraz zapobiega ich wypadaniu. Stymuluje wzrost włosów. Olejek zawiera tylko naturalne składniki aktywne, które wspaniale poprawiają stan włosów, nadając im zdrowy, piękny wygląd oraz niepowtarzalny blask i połysk. no i uzywam olej z pestek winogron jako baza pod olejki eteryczne-jest taniutki Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-03-16 o 11:32 |
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
a czy olejami mozna masowac skalp w celu przyspieszenia wzrostu wlosow? oczywiscie bezposrednio przed myciem? jak Wy dziewczyny nakladacie olej - na same wlosy czy na skore glowy rowniez?
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
belluci masz juz ten olejek Himalaya? jak ci sie sprawuje? Ja go mam od jakiegos czasu i nieraz używam, w sumie jest ok ale jakos porażających efektów narazie nie widze,tylko,ze ja nakladam go max na 10-15 min z powodu braku czasu. Jest dosc lekki, a mimo to czasem zdaża mi sie że dokladnie go nie domyje ... Może dołoże do niego jeszcze olejku z kiełków pszenicy
Wogole ostatnio znów trafiłam na ten wątek i nabrałam ochoty na olejowanie A jak myslicie czy dodanie do olejów troche odżywki lub maski spowoduje że bedzie sie je łatwiej zmywac? musze wypróbowac A czy jest ktos kto nakłada odrobinke olejku na mokre włosy po umyciu ale przy tym ma cienkie , proste włosy ? ja probówałam kilka razy ale albo efektu nie było albo przedobrzyłam ....
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Mam do was też pytanie. Chciałabym zamówić przez internet ten olej kokosowy:
http://www.helfy.pl/olej-kokosowy-do-skory-wlosow Czytałam gdzieś na wizazu, że on nie pachnie. Mi to by pasowało, bo nie przepadam za zapachem kokosa. Ale czy, oprócz zapachu różni się on od tych nierafinowanych (bo chyba te mają zapach, prawda)? I wraz z olejkiem kokosowym mam ochote kupić sobie albo vatike (tylko to też jakiś olejek kokosowy, tylko z innymi dodatkami, czy wiec jest sens go kupować?) albo amle (czy to prawda, że jest strasznie nie wydajna?). Z góry dzięki z odpowiedz |
|
|
|
#97 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
jakie polecacie olejki to mocno zniszczonych suchcych wlosow?
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy nie zaszkodze włosom stosując "Śródziemnomorski olejek na gorąco do włosów" z Avon bez zmywania szamponem? Lub nakładając odrobinę na umyte włosy tak, jak nakłada się jedwab? Nie pytam o kwestie przetłuszczania, a raczej zaszkodzenia włosom
Skład: Aqua, PEG-12 DIMETHICONE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, OLETH-20, PHENOXYETHANOL, PPG-5-CETETH-20, CETRIMONIUM CHLORIDE, CREATINE, PARFUM, POLYQUATERNIUM-10, SODIUM PCA, METHYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, CITRIC ACID, BENZOPHENONE-4, PEG-90M, OLEA EUROPEA OIL, OLEA EUROPEA LEAF EXTRACT, ALCOHOL DENAT., Cl 61570, Cl 15510. <1006618-001> |
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy przeczytać pierwszą stronę wątku. Opisane są wszystkie oleje i co dobrego robią z włosami. Zdecydowany prym wiedzie kokosowy, ale inne też są niczego sobie
Cytat:
). Odżywczy to ten olejek też za bardzo nie jest: olejek i ekstrakt z oliwek na samym końcu, kreatyna w środku. Możesz spróbować jak bardzo chcesz, ale lepszy efekt odżywienia i w ogóle uzyskasz dając jakikolwiek inny olej (kokos, jojoba, z migdałów...)
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
pytanie biochemicznego matołka
![]() czy można mieszać dowolne czyste oleje ze sobą w dowolny sposób, czy może są jakieś co się ze sobą "gryzą"? pozdr. z góry dzięki za odpowiedź
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
na początku strony są wymienione oleje, poczytaj.
Cytat:
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Hello
Przeczytałam na pierwszej stronie tematu, że do włosów przetłuszczający się najlepszy będzie olejek tymiankowo-rozmarynowy ...Nie mogę nigdzie takiego znaleźć, wobec tego czy mogę go zastąpić takim?: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p8455-Oleje...vicenna_6-7_ml Nigdy jeszcze nie stosowałąm olejków, stąd to pytanie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poczytam jeszcze ten temat, na pewno dziewczyny wspominają gdzie można kupić takie olejki. |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jestem bez kasy |
|
|
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
http://www.allegro.pl/.html
Polecam Jest to moja aukcja. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-04-08 o 18:44 Powód: ciach spam |
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki czy używała kótraś z Was NISIM FAST?? Podobno nie dość że pielengnuje włosy, to jeszcze przyspiesza ich porost. Ciekawa jestem czy to faktycznie takie cudko?;>
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bądź na takim, który jest o tym o co chcesz zapytać (czyli w tym przypadku na tym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=149336). |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
AERONAUTA, nikt tu nie powiedział że to jest wątek tylko o olejkach, potrafisz czytac? To jest dziennik regeneracji włosów, a od kiedy włosy regeneruje się tylko olejkami? Więc wyluzuj troche i nie siej herezji;]
DORUŚ dzięki za podanie linku. |
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj tytul tematu, w ktorym piszesz, a dopiero pozniej naskakuj na ludzi, ktorzy grzecznie zwracaja Ci uwage |
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może chciałaś napisać w tamtym wątku, ale coś Ci nie wyszło.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Jak olejek, to tylko rycynowy.
Oczywiście z żółteczkiem i odrobiną soku z cytryny. Trzymać nawet pół godziny na włosach pod foliowym czepkiem i ręcznikiem, a potem spłukać dokładnie i umyć włosy.
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żeby nie było offtopa: czy to możliwe, by nierafinowany olej kokosowy nie miał zapchu? Kupiłam niedawno takowy i bardzo się rozczarowałam, jak go otworzyłam- olej jest zupełnie bezzapachowy. Wcześniej kupowałam rafinowany, firmy Rapunzel, i chciałam wreszcie dostać jakiś pachnący. Czy to pewne, że zostałam wprowadzona w błąd i zakupiony przeze mnie olej kokosowy jest jednak rafinowany? |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
mój nierafinowany olej pięknie pachnie kokoskiem
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, pisałam juz na podobnym wątku ale zalezy mi na szybkiej odp. Znacie jakieś dobre oleje niedostępne/drogie w polsce które moge kupić w Chinach? prosze o odpowiedz
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

A jak myslicie czy dodanie do olejów troche odżywki lub maski spowoduje że bedzie sie je łatwiej zmywac? musze wypróbowac
). Odżywczy to ten olejek też za bardzo nie jest: olejek i ekstrakt z oliwek na samym końcu, kreatyna w środku. Możesz spróbować jak bardzo chcesz, ale lepszy efekt odżywienia i w ogóle uzyskasz dając jakikolwiek inny olej (kokos, jojoba, z migdałów...)

. Może chciałaś napisać w tamtym wątku, ale coś Ci nie wyszło.