![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...
Cytat:
Jak nie moge oddychać to chyba raczej nie jest tulenie... poza tym naprawde czuc taką nieprzyjemną aure po tym wszytskim... że czuje sie źle okropnie.... i bardzo niemiło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Nigdy bym nie wywoływała duchów
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-08-06 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
Popieram... to nie jest zabawa... ja tam nigdy tego nie robiłam i nie zamierzam.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
k
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2013-07-14 o 02:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze nie bo te rzeczy dzieją się od czasu do czasu.Sporadycznie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedna modlitwa nie wystarczy... czasem trzeba nawet poł godziny aby sie znudziły. I stansardowo: Anioł Stróż, Różaniec i Rany Chrystusa. No i faktycznie one sie rozkrecaja do pewnego momentu a potem odpuszczaja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Modliła się ona
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2009-06-28 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
kiedyś znajomi wpadli na pomysł wywoływania duchów.
odwidziało im się po jakims czasie i dobrze. ja na pewno w tym bym nie uczestniczyła...po co wywoływać wilka z lasu ...masakra pomysł ![]()
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te modlitwy sa skuteczniejsze ![]() No i krzyze poświecone to obowiązkowo, albo świety obrazek... aaa no i zapomniałam... Biblia! masz biblie?? tam gdzie śpisz w tym pokoju powinnaś mieć Biblie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
x
Edytowane przez Agula 88 Czas edycji: 2013-07-14 o 01:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi jak to jest z lustrami w sypialni?
słyszałam że lustro w sypialni przywołuje demony i duchy można zobaczyć prawda to?
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam ze nasza bodajże dusza podczas snu czasami wędruje i jak się zobaczy w lustrze to się przestraszy i nie wróci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
no to wiesz co robić jakby co
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
jak ja lubie czytac takie rzeczy..
![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
pentagram biały albo metoda z gwoździami co juz było omawiane chyba na 2 stronie
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Odwrócony jednym ramieniem do góry postrzegany jest jako symbol ochronny, dwoma - niech będzie że okultystyczny. ![]() Padło już wyjaśnienie z Wikipedii. Cytat:
Euph, pytam z czystej ciekawości. Z racji tego, że trafiłam na ten wątek i się z nim zapoznałam. Na czym opierasz swoją wiedzę odnośnie wyżej wymienionych tematów? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem o czym mowa bo oglądałam film dokumentalny o niej-warty obejrzenia ale to już pisałam wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
O pentagramie:
"Słowo pentagram pochodzi z języka greckiego, gdzie pente znaczy 5, a gamma literę, tak wiec pentagram odnosi się do pięcioramiennej gwiazdy lub dowolnej innej figury składającej się z pięciu linii (artykuł ten mówi o tradycyjnym pentagramie - pięciokąta foremnego narysowanego w okręgu), a sami Grecy zapisywali pentagram jako 5A. Najstarszy pentagram został odnaleziony w starożytnym mieście Ur - centrum cywilizacji Mezopotamii i datowany jest (według naukowców) na rok 3500 p.n.e. Prawdopodobnie używany był jako pieczęć królewska. Znak ten występuje m.in. w religiach pogańskich starożytności, u Izraelitów, chrześcijan i wielu innych. Obecnie znak ten jest jednym najczęściej używanych symboli w magii ochronnej, ceremonialnej, w czarostwie (wicca) etc. Poganie uważali, że znak ten pochodzi od Bogini szeroko czczonej na terenach obejmującychobszar począwszy od Anglii aż po Egipt. Nazywali ją Kore. Za swiety owoc Kory, uwazano jablko. Kiedy przetnie się je przez jego równik (dokładnie polowe), można zauważyć prawie perfekcyjny pentagram, w każdym ramieniu którego jest nasiono. Cyganie nazywaja środek jabłka Gwiazdą Wiedzy. Pentagram uznawany był za symbol prawdy. Interesowali się nim m.in. Pitagorejczycy. Uznali go za symbol doskonałości, gdyż odnależli w nim złote proporcje, a w czasach gdy musieli się ukrywać używali go jako znaku rozpoznawczego. Celtowie uważali, ze jest to znak Bogini Podziemi - Morgany. Idea pięciu wierzchołków przenikneła z pewnością do jednej częsci celtyckich ziem: Irlandia miała 5 wielkich dróg, pięć prowincji i pięć rodzajów prawa. Populacja wróżek (faerie) liczyła piątkami, a postacie mitologiczne nosiły płaszcze z pięcioma falbanami. Zanim ta pięcioramienna gwiazda nabrała obecnego znaczenia miała ona również swe znaczenie w religii chrześcijańskiej. Chrześcijanie uznawali pentagram za symbol prawdy i religijnego mistycyzmu. Nazywali go Gwiazdą Betlejemską i Gwiazdą Trzech Króli. O zaufaniu do niego świadczą także postacie historyczne jak np.cesarz Konstantyn, który używał go jako pieczęci i amuletu mającego chronić go przed złymi duchami. Był także symbolem pięciu ran Chrystusa (2 na przegubach, 2 na kostkach i jedną z boku). Legendarny rycerz Sir Gawain (rycerz i bratanek krola Artura) nosił na swojej tarczy pentagram jako symbol pięciu cnot rycerskich: wielkoduszności, odwagi, czystości, rycerskości i pobożności. Król Salomon używał go jako znaku który pozwalał mu przywoływać i kontrolować duchy. Wszystko zmieniło się za sprawą Inkwizycji. Kościół uznał pentagram za symboliczne wyobrażenie głowy diabła Bafometa, którego rzekomo czcili templariusze. W Rennes-le-Chateau (we Francji) znajduje się ma chyba najsłynniejsza budowla związana z Zakonem. Zbudowana jest ona znajdowała się na planie ogromnego pentagramu uformowanego przez okoliczne wzgórza. Dopiero w XIXw. były ksiądz, Alphonse Louis Constans, lepiej znany jako Eliphas Levi wprowadził podział na pentagramy dobre i złe. Za pozytywną wersję znaku uznał pentagram pionowy (odwrócony jednym wierzchołkiem do góry) a za negatywny odwrotną wersję (dwoma wierzchołkami do góry). Pentagram zły, wykorzystał LaVey (autor Biblii Szatana) dla potrzeb rodzącego się wówczas kultu szatana. Użył pentagramu Bafometa, dlatego obecnie większość ludzi utożsamia pentagram z satanizmem i czarną magią. Zajmijmy się jednak czasami obecnymi i tym co symbolizuje pentagram. Od wieków Pentagram Biały (tak brzmi pełna nazwa pentagramu zwróconego jednym wierzchołkiem ku górze) posiadał jedno z najważniejszych znaczeń jakie mu przypisano: znak ochronny. Pięcioramienna gwiazda symbolizuje człowieka (cztery dolne ramiona to ręce i nogi, a górny to głowa) a koło zakreślone wokół niego to bariera ochronna. Znak ten bez bariery (koła) oznacza konflikt i rozpad wewnętrzny, ale i aktywność która prowadzi do zażegnania tego konfliktu.Uznawany jest także za odwieczny symbol magii. Pięć wierzchołków ma bardzo bogatą symbolikę: pięć zmysłów, pięć światów (fizyczny, eteryczny, astralny, mentalny i duchowy), pięć żywiołow chińskich, cztery żywioły i duch górujący nad nimi (w przypadku odwróconego pentagramu to materia góruje nad duchem, co nie jest najlepszym połączeniem), rany Chrystusa i cnoty rycerskie (o czym mowa wcześniej). Jest także symbolem wielu Bogów i neopogańskiej religii Wicca. W jednej z jej tradycji - Gardneriańskiej, pojawia się także odwrócony pentagram jako oznaka wyżej wtajemniczonych. Pentagram (a reczej pentakl - krążek z wyrysowanym magicznym znakiem, w tym przypadku pentagramem) występuje jako jedno z narzędzi Maga, I karty Wielkich Arkan Tarota, gdzie symbolizuje żywioł ziemi i materii. Jeśli z pentagramu buchał ogień uznawany był on za symbol Astralnego Światła - w przypadku odwróconego pentagramu (dwa wierzchołki ku górze)." "Niewielu jest w stanie pojąć pełne znaczenie pentagramu i nie utożsamiać pięcioramiennej gwiazdy tylko z ciemnymi siłami. Jest on nieodłączną częścią naszej kultury oraz wiedzy duchowej." Jeżeli rzeczywiście interesują Cię tego typu tematy, dużo czytaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałam dużo książek na te tematy. O wspomnianych tutaj egzorcyzmach rozmawiałam z ksiedzem bo mnie to ciekawiło, czesto rozmawiałam z ludźmi, którzy mają odmienne zdanie na temat wiary niż moje, niektóre rzeczy znam z podań ludowych, tudzież innych rodzinnych ciekawostek. Zawsze interesowały mnie tematu tabu (bo nie ukrywajmy np. rozmawianie o okultyzmie w tym kraju grozi ekskomuniką) bo skoro coś jest złe i zakazane to chcę wiedzieć dlaczego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
jestem praktykujaca chrzescijanka aczkolwiek bardziej tolerancyjna i otwarta na poglady innych
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
A czemu mnie nikt nie powiedzial, ze tu taki fajny watek powstal, co? Euph, Surimi, w koncu i ja Wam bacikiem pogroze!
Wpisuje sie na stale tutaj ![]() Co mnie "meczy"? Sny, przeczucia, raz zdarzylo mi sie chyba widziec ducha. Mnie na szczescie meczy to mniej niz moja Mame. A najwiecej kiedys miala do powiedzenia moja Babcia (oczywiscie Mama mojej Mamy). O moich przeroznych przezyciach pisalam juz w innych watkach, jak ktos bedzie zainteresowany, to powtorze i tu. Zaznaczam tylko, ze nie sa to rzeczy tak przerazajace, jak te, ktore tu opisalyscie do tej pory ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.