|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Twój ulubiony serial to: | |||
M jak miłość |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 13,04% |
Magda M |
5 | 10,87% |
Na Wspólnej |
9 | 19,57% |
Detektywi |
3 | 6,52% |
Kryminalni |
3 | 6,52% |
W11 |
4 | 8,70% |
Ekipa |
0 | 0% |
Skazany na śmierć |
11 | 23,91% |
Plebania |
0 | 0% |
Złotopolscy |
0 | 0% |
Moda na sukces |
2 | 4,35% |
Pierwsza miłość |
8 | 17,39% |
Barwy szczęścia |
1 | 2,17% |
Miodowe Lata |
2 | 4,35% |
Kiepscy |
1 | 2,17% |
Rodzina zastępcza |
3 | 6,52% |
Zagubieni |
6 | 13,04% |
Szkoła złamanych serc |
2 | 4,35% |
Inny na TVP |
2 | 4,35% |
Inny na TVN |
4 | 8,70% |
Inny na Polsacie |
8 | 17,39% |
Inny |
13 | 28,26% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Re: ulubiony serial :-)
ze mnie taka raczej anty-serialowa kobieta
![]() za młodu pasjami oglądałam i wręcz wyczekiwałam na: beverly hills 90210 ![]() ![]() ![]() a teraz z seriali to lubię "mythbusters" ![]() ![]() lubię "Przyjaciół" - oglądam co prawda jak "uda mi się trafić", ale zawsze z wielką przyjemnością [podoba mi się ten humor ![]() a poza tym oglądam tylko filmy [na DVD, na HBO i Canalu..]i różne programy na Animal Planet i wszystkich 4 Discoverach ![]() tak mi się wszystko poprzestawiało w głowie ![]() czasem jeszcze popatrzę na produkcje MTV - jak to ludzie zmieniają się w swoich idoli [ale to nudne i za często nie można ![]() ![]() miało być o serialach a ja o seriach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
ze mnie taka raczej anty-serialowa kobieta
![]() za młodu pasjami oglądałam i wręcz wyczekiwałam na: beverly hills 90210 ![]() ![]() ![]() a teraz z seriali to lubię "mythbusters" ![]() ![]() lubię "Przyjaciół" - oglądam co prawda jak "uda mi się trafić", ale zawsze z wielką przyjemnością [podoba mi się ten humor ![]() a poza tym oglądam tylko filmy [na DVD, na HBO i Canalu..]i różne programy na Animal Planet i wszystkich 4 Discoverach ![]() tak mi się wszystko poprzestawiało w głowie ![]() czasem jeszcze popatrzę na produkcje MTV - jak to ludzie zmieniają się w swoich idoli [ale to nudne i za często nie można ![]() ![]() miało być o serialach a ja o seriach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno Monty Python (jak rowniez "Fawlty Towers", znany jako "Hotel Zacisze"), jestem wieeeelka fanka, sama mam podobne poczucie humoru i uwielbiam absurd ponad wszystko
![]() Jak juz wspomnialam, Gilmore Girls ![]() ![]() Pamietam nawet, ze te ladnych pare lat temu kupilam ksiazke z cytatami Chrisa-O-Poranku, rewelacja ![]() "Kure..." to znaczy "Krolestwo" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Z polskich telenowel "M jak milosc"
![]() Niezmiennie ![]() A z zagranicznych... Lubie "Gilmore Girls" (Kochane klopoty), choc dawno już nie oglądałam (leci jeszcze?). Kurcze, wydaje mi sie ze bylo tego wiecej, ale teraz sobie nie przypominam ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Mamy podobny serialowy gust, Koko
![]() PS: Nie cierpie serialu "7th Heaven", za kazdym razem jak zdarza mi sie go ogladac, nasmiewam sie z tej calej rodzinki, 10tka dzieci, ojciec pastor, zawsze na koncu moral, bo zwykle ktos cos zmaluje, no jak w South Parku: "You know, I've learned something today..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aaa, i South Park bardzo lubie, uwielbiam wrecz bo jest absurdalny jak Monty Python ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie, Sarenko, "Przyjaciele" to tez fajny serialik, aczkolwiek wole ogladac w wersji "oczyszczonej" bez wszechobecnego lektora
![]() Ogladalam tez kilka odcinkow kontynuacji "Friends" czyli "Joey" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
svenja napisał(a):
> Ogladalam tez kilka odcinkow kontynuacji "Friends" czyli "Joey" ![]() ![]() Uwielbiam postać Joey'a ![]() Przypomniał mi się jeszcze jeden serial "3rd rock from the sun" z Johnem Lithgowem w roli głownej. Szkoda, że dawno go nie widziałam [serialu a nie Johna ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś lubiłam oglądać "Przystanek Alaska", "Cudowne lata", "Latający cyrk Monty Pythona". Obecnie obejrze sobie Fasolę jeśli uda mi się trafić. I raz na jaaaaaaakiś tam czas "Klan" i "Złotopolscy".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Drew Carey Show
![]() Norm -Norman w tarapatach Ally Mcbeal Przyjaciele, ale te najstarsze odcinki Twin Peaks oczywiscie za klimat Z polskich? M jak miłość (lekki, i przyjemny do oglądania) Sfora Ze staroci: Cudowne lata, Alternatywy 4, .... no i mam pustke w głowie już, jak sobie coś przypomnę to dodam Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
O tak!"Hotel Zacisze"!!!
![]() Svenja- przybij 5. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
A szczegolnie postac Manuela, ktory caly czas powtarzal "Que"?
![]() I odcinek o wizycie Niemcow, kiedy Cleese nasmiewal sie z nazistow i powtorzyl wtedy swoje slynne glupie kroki, zeby sparodiowac Hitlera ![]() ![]() ![]() Piuntka, Koko ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
"Twin Peaks" - ale tylko pierwsza seria. Druga była głupawa i przekombinowana. Ech, łezka się w oku kręci, jak się przypomni jak człowiek się skręcał w mękach czekając na następny odcinek.
"Ally McBeal" - pierwsze serie - zabawne, pokręcone, acz ciepłe "Allo allo" - też pierwsze odcinki, płakałam ze śmiechu "Seks w wielkim mieście" - rzadko oglądałam, ale zawsze sprawiał mi przyjemność "Przyjaciele" - to samo Myślę, że gdybym oglądała "Przystanek Alaska", to też bym go uwielbiała. Tak samo nie mogę odżałować tego, że nie oglądałam Monthy Pythona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
To moja Wielka Trójca, w kolejności alfabetycznej:
* Ally McBeal * Gilmore Girls * Przyjaciele. Ostatnio oglądam też, niestety, M jak miłość - nie jest to, jak powszechnie wiadomo, kino wysokich lotów ![]() ![]() ![]() Bardzo wciągnął mnie też serial "Glina" (czwartki, 20:30, 1TVP). Serial dobrze zagrany (Radziwiłłowicz w tytułowej roli, partneruje mu młody Stuhr) i wyreżyserowany (Pasikowski w najlepszym wydaniu), trzymający w napięciu, klimatyczny. Polecam, bo warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Rany Julek zapomniałam o starych polskich serialach np. "Alternetywy 4", "cztereh pancerni i pies"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam o Camera Cafe - za rok może nie będę o nim pamiętała, póki co oglądam, bo lubię się pośmiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie mam telewizora, ale raz na jakis czas obejrze sobie cos u dzadków. Akurat jak jestem na obiadku to sie zaczyna "Moda na sukces". Jak juz mam szczescie trafic na to to polewam sie na całego. Najlepszy z tego wszystkiego jest Rich (czy jakos tak). HAHAH normalnie szał, że nie mogę...
A luibie też czasem obejrzeć M jak Miłosc i kiedys ogladałam Na dobre i na złe. A z dzieciństwa to pamietam Cudowne lata (nigdy nie zapomne jak starszy brat bohatera wciagnął do odkurzacza chomika), ogladałam tez Pełna chate i taki serial o rodzeństwie, które żyło bez rodziców... tam grała chyba Jennifer Love Hewitt (chyba sie ten serial nazywał "Ich pięcioro"). A teraz przepadam za Star Trekiem i za South parkiem, a ostatnio ogladałam Futurame (to nowy serial tych od Simpsonów). Czarna Żmija z Atkinsonem jest niesmaowita (szczególnie odcinek o podrózy w czasie)... i to chyba tyle... ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
"Allo, allo" było niezłe, zupełnie o nim zapomniałam.
![]() A co do "Twin peaks" , to faktycznie- masz rację.Ja kocham cały serial, ale zdecydowanie da się odczuć różnicę- początkowe odcinki to jest to, dalsze trochę mniej.Lynch robił tylko kilka pierwszych, resztę reżyserowała Diane Keaton (sic!).Tak naprawdę do drugiej serii Lynch w ogóle ręki nie przykładał. Ojjj, jak ja bym znowu obejrzała te wszystkie seriale...Ale telewizja woli puszczać 2047. odcinek "Mody na sukces". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Ally McBeal-
![]() ![]() Przyjaciele- mój Mąż jak chce mnie udobruchać robi "Oczy" a'la Joey ![]() ![]() Cudowne Lata, Domek na prerii- oglądało się ![]() Czarna Żmija- uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() No i South Park o którym wspomniała Svenja ![]() Z polskich: Alternatywy 4 - oglądałam x-razy i nadal strasznie mnie śmieszą ![]() Kariera Nikodema Dyzmy, M-jak miłość, kiedyś Kasia i Tomek
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Nefretete napisał(a):
> Ally McBeal o właśnie. też byłam fanką ![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Biedny Cleese zawsze narzekal, ze po tym skeczu ktokolwiek go spotkal, prosil o pokazanie glupich krokow, a to wcale takie proste nie bylo
![]() Raz zdarzylo sie, ze Cleese nocowal w jakims hotelu, w ktorym akurat miala proby jakas mala orkiestra. Kiedy muzycy zobaczyli Cleese'a wychodzacego z windy, spontanicznie zaczeli grac motyw poczatkowy z Latajacego Cyrku, a Cleese w podziekowaniu wykonal kilka glupich krokow i skierowal sie jakby nigdy nic do wyjscia ![]() ![]()
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
"Alf"!!! Zapomniałam o Alfie.A uwielbiam go.
![]() A potem przemyślałam jeszcze kwestię głupich kroków i wyszło mi niezbicie, że mam jakieś zaćmienie umysłu, bo przecież ministerstwo głupich kroków było w monthy pytonie, a nie hotelu zacisze. Pokićkałam.Jednym słowem tych głupich kroków, o których piszesz Svenja,chyba nie pamiętam.Wniosek- obejrzeć wnikliwie oba seriale. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Generalnie wole za duzo nie ogladac zeby sie nie wciagnac
![]() Bardzo fajne byly "Alternatywy 4" ![]() ![]() Teraz czasami ogladam "Gilmore Girls", "Friends", "Everybody loves Raymond" (w Polsce chyba nie znany,bardzo sympatyczny i smieszny ![]() Regularnie ogladam taki show o modelkach - Tyra Banks wspoltworzy ten program. Podaje linka do galerii http://community.realitytvworld.com/...=567&password= Juz trzecia seria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiałam w czasach licealnych "Allo Allo" i pamietne "Dziń dybry"
![]() ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Poszperalam troche w necie i powspominalam dobre stare "Allo, allo"
![]() Musze koniecznie sciagnac choc pare odcinkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
A nie wiem czy zauważyłyście, że aktor z Mody na sukces, nie wiem jakie jest imię jego serialowej postaci, grywał u Lyncha! Na pewno w raz tylko emitowanym serialu Lyncha o telewizji lat 50. i chyba w Twin Peaks też go widziałam. Mam na myśli takiego gogusia-bruneta z przylizaną fryzurą.
Twin Peaks był rzeczywiście serialem, który zmienił myślenie o gatunkach serialu - ani kryminalny, ani obyczajowy, mieszanie wątków. Potem te wszystkie archiwa X i inne czerpały z tej konwencji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
a ja pamietam dynastie,pokolenia,dzien za dniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
a laski z jakiego programu sciagacie polskie filmy?
ja tez bym chcial mieszkam w niemczech i sciagam tylko ang.albo niemieckie z www.emule.de a polskie z gory dziekuje za odpowirdz smok ![]()
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
Dynastia, hehehe
![]() Moja siostra wspominala "znanego" aktora, ktory gral w tym tasiemcu, a nazywal sie Beau Hoskins ![]() ![]() A to przeciez BOB Hoskins jest znany ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
A fakstycznie ! Było coś z tą Keaton, trochę absurdalne, co ? To by się zgadzało, bo natężenie bzdur w drugiej serii było dość duże. Chociaż jak się weźmie pod uwagę "Twin Peaks - ogniu, krocz za mną", "Zagubioną autostradę", czy "Mullholland DR.", to nie jest to aż takie dziwne. Dla mnie dobry Lynch skończył się na "Dzikości serca" (ostatni jego dobry film kinowy) i pierwszej serii Twin Peaks.
Co nie zmienia faktu, że chyba też spróbuję zassać jakieś odcinki Twin Peaks, nawet drugiej serii ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.