Kr鏒ka p造tka paznokcia po obgryzaniu - Strona 4 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w kt鏎ym rozmawiamy o piel璕nacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta販ie, stylizacji i dominuj帷ych trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narz璠zia
Stary 2009-07-21, 22:59   #91
Karolka2
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 41
Dot.: Kr鏒ka p造tka paznokcia po obgryzaniu

<jupi>
Obieca豉m sobie, 瞠 przestan raz na zawsze na wakacje. Ju ze 3 tygodnie idzie super, sk鏎ki i pazurki nietkni皻e. Nie pozwol ju sobie na zrobienie spustoszenia na d這niach. Jestem dziewczyn. Wystarczy, 瞠by wygl康a造 na zadbane, a nie na ca貫 pogryzione...
Aj.. 瞠by tylko si uda這 wytrzyma w tym...
Karolka2 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-12-13, 18:24   #92
emma1591
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 5

Cytat:
Napisane przez paniKA88 Poka wiadomo嗆
Te mam ten problem... Pr鏏owa豉m r騜nych rzeczy i nic nie pomaga... ;/
Dziewczyny, a czy np gdybym zrobi豉 sobie u kosmetyczki 瞠le b康 akryle to co by to da這? Jak my郵icie?

ja sobie zrobi豉m kiedy 瞠le i mia豉m jeszcze s豉bsze paznokcie ni przy obgryzaniu, a uros造 ze 2mm, czyli w miesi帷 to nic praktycznie. teraz staram sie nie obgryza, ale mam problem ze sk鏎kami... tak jakby s martwe, bia貫 ca貫 i przeszkadzaj strasznie, a co dopiero jak mam mokre r璚e.... wi璚 nie umie przestac znow obgryzac tych sk鏎ek... ah.... macie jakies rozwi您anie na to??
emma1591 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2009-12-27, 11:25   #93
Mingue
BAN sta造

Wiadomo軼i: 56

ja kiedy na wakacje zrobi豉m sobie akryl to nie mog豉m si powstrzyma i trach obgryz豉m do cna wszystkie paznokcie a teraz jest w I gimnazjum wi璚 nie za bardzo mo積a do szko造
Mingue jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-02-21, 08:53   #94
Mingue
BAN sta造

Wiadomo軼i: 56

oj b璠zie ci篹ko ja w podstaw闚ce obgryza豉m paznokcie i jak sz豉m do gimnazjum to pomy郵a豉m sobie koniec musz mie 豉dne d這nie i swoje paznokcie do stanu dla mnie idealnego doprowadzi豉m dopiero po p馧 roku
Mingue jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-03-27, 12:53   #95
Lollaaa
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 2

@myonlyhope Twoje paznokcie sa bardzo 豉dne, chcia豉m tylko zapytac ile lat mia豉s jak przesta豉s obgryzac. To chyba ma znaczenie, poniewa dzieciom szybciej odrastaja paznokcie ...
Lollaaa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-03-29, 01:40   #96
Lollaaa
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 2

ja niestety tez obgryzam :/:/ kilka razy przestawa豉m ( raz przez tipsy a raz przez siln wol) ale niestety do tego wraca豉m iza ka盥ym razem paznokcie by造 gorsze. Wydaje mi sie 瞠 jeszcze jak organizm ro郾ie mo瞠 sie odbudowa a jak przestanie to nie bardzo. ja nietstey sko鎍zy豉m niedawno 21 lat od jakiego czasu co prawda ju nie obgryzam ale wydaje mi sie 瞠 paznokiec sie ju nie regeneruje :/ Mial ktos tak 瞠 przesta obgryza i jak ju nie r鏀 i p造tki paznokcia sie w iare 豉dnie zregenerowa造 ??
Lollaaa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-05-17, 01:09   #97
mel89
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 445

Cytat:
Napisane przez Szarosc Teczy Poka wiadomo嗆
U mnie g堯wny problem polega na tym, ze gdy tylko si stresuj, od razu paznokcie mam w buzi, a gdy ju jakim cudem paznokie mi odro郾ie zaraz zadziera si w miejscu gdzie "odstaje" od sk鏎y - mam nadziej 瞠 wiecie o co chodzi.
No w豉郾ie, jak temu zaradzi? czy one po czasie przestan si zadziera, czy tak ju po prostu niekt鏎zy maj

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 00:08   #98
Moll87
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 40

Te d逝gi czas obgryza豉m pazury, niestety. Walczy豉m d逝go z tym paskudnym przyzwyczajeniem i w豉軼iwie pokona豉m ju jaki czas temu, ale czeka moje paznokcie jeszcze d逝ga rekonwalescencja. Przerabia豉m chyba wszystkie problemy o kt鏎ych piszecie, Dziewczyny , wi璚 chcia豉bym si podzieli swoimi przemy郵eniami.

Przede wszystkim trzeba sobie powiedzie stanowcze STOP, bo bez tego 瘸dne specyfiki nie zadzia豉j.
Tips闚 i innych przed逝瘸czy szczeg鏊nie nie polecam, bo po d逝gotrwa造m obgryzaniu paznokcie s zniszczone i s豉be, wi璚 dobijanie ich takimi zabiegami to gw騧d do trumny.

Dobre efekty (moim zdaniem) daje zajmowanie czym d這ni w stresie i... 簑cie gumy do 簑cia Jak paznokcie zaczynaj si "odbija od dna" dobrze jest je dopieszcza cz瘰tym intensywnym od篡wianiem. Preparat闚 jest masa, ka盥y znajdzie co dla siebie i wcale nie musza to by magiczne drogie specyfiki. W mojej opinii lepiej sprawdzaj si tutaj od篡wki kt鏎e si wch豉niaj w p造tk (olejki, wazelinki i inne nat逝szczacze i nawil瘸cze) a nie te w formie lakieru. Ja stosowa豉m takie w po陰czeniu z dobrym kremem do r彗 i paznokci. Paznokcie powoli odrasta造 i stan ich si poprawia. Dopiero jak troch od篡wi豉m paznokcie, a one zd捫y造 podrosn望 (jakie 7-14 dni) stosowa豉m odzywki w lakierach samodzielnie i jako baz pod lakier.

A co do problemu, o kt鏎ym pisz mel89 i Lollaaa - chyba wiem o co chodzi. My郵, 瞠 pomo瞠 porz康ne nawil瞠nie. Wydaje mi si, 瞠 wysuszona p造tka ma tendencj do takiego odstawania. Bynajmniej u mnie tak by這. Na "kantach" paznokcie odstawa造 jak by造 zbyt suche i zbyt cienkie. Wi璚 Dziewczyny, Od篡wia, od篡wia!

Edytowane przez Moll87
Czas edycji: 2010-05-19 o 00:11
Moll87 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-05-22, 00:03   #99
Magdalena3city
BAN sta造

Wiadomo軼i: 379
GG do Magdalena3city

obgryza豉m jakies 12lat temu
wyleczy豉m si
nosi豉m dezodorant w torebce, plecaku jak mia豉m juz ch璚 豉pki do ust -psik!
odechcia這 mi si po tym jak zjad豉m ten talk ;P czy co tam jest ...
teraz efekt jest pozytywny co mozecie zobaczyc w galeri o temacie naturalnych paznokci
Magdalena3city jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-05-22, 10:58   #100
Alciaaa
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 542

Ja dam rad nie obgryza (ju kilka razy tak by這) ale paznokcie mi si rozdwajaj to z帳kami je podcinam 瞠by si nie zaczepia造 i obgryzam ponownie Kupie skrzypovite albo jaka ma嗆, ale tyle mam teraz lekarstw 瞠 ci篹ko je wszystkie zje嗆

Alciaaa jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2010-07-01, 17:48   #101
marta1999
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 7

Ja nie obgryzam paznokci od mn.1,5 roku.Mia豉m bardzo mal p造tk ale teraz powi瘯szy造 mi si znacznie.OCzywi軼ie 郵ad po tym zosta ale jest w 70 % lepiej.A teraz zauwa篡豉m 瞠 jak pomaluje paznokcie kolorowym lakierem-a robi to codziennie-to tam gdzie mam bia貫 w po這wie robi si szare.Ja nie stosowa豉m 瘸dnych patent闚.Poprostu przesta豉m obgryza.Przemog豉m si.Polecam!!!
marta1999 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-01-12, 18:15   #102
izzieness
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 18
Send a message via Skype™ to izzieness

ja nie obgryzam dopiero od miesi帷a, ale efekty ju s i jak dla mnie to s powalaj帷e obgryza豉m zar闚no sk鏎ki jak i same paznokcie, p造tk mia豉m do po這wy opuszka. uda這 mi si przesta po dwukrotnym za這瞠niu akrylu na formie (pierwszy zacz掖 odpada od ogryzk闚 po 4 dniach, drugi po tygodniu).
po zdj璚iu akrylu paznokcie mia造 ju bia貫 ko鎍闚ki, ale by造 cienkie od obgryzania. kupi豉m sobie od篡wk, raz ju obcina豉m bo by造 za d逝gie.
polecam akryl na formie jako spos鏏 na ogryzki-wygl康a 鈍ietnie, nie da si tego obgry潭, a poprawnie za這穎ny nie zrobi paznokciom krzywdy
powodzenia dziewczyny!

pic.jpg

pic2.jpg
Stary 2011-01-13, 16:24   #103
wreednia
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 461

Ja Wam zazdroszcz. Od dziecka obgryzam..Macie jakie sposoby 瞠by przesta? Ja potrafi tydzie nie obgryza(czasem 2). Ale nagle zaczyna mnie co stresowa i wszystko na nic..Ja musz przesta..
wreednia jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-01-14, 12:59   #104
izzieness
Przyczajenie

@wreednia : spr鏏uj za這篡 sobie akryl. nie 瞠l, bo 瞠l da si zgry潭 i na formie, nie na tipsie. i u zaufanej stylistki, o kt鏎ej wiesz, 瞠 nie zniszczy ci paznokci. a jak ponosisz z dwa tygodnie, to mo瞠sz p鎩嗆 ten akryl zdj望, kup sobie dobr od篡wk i smaruj, nawet codziennie. p鏦i masz pomalowane to nie powinna obgryza. i zainwestuj w dobry pilnik, najlepiej ma造 szklany i miej go zawsze przy sobie. jak ci si co zadrze, to pi逝j, nie jedz
Stary 2011-01-22, 21:07   #105
symtuastic
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 295

Ja obgryzam paznokcie odk康 pami皻am, dobre 10 lat na pewno. W te wakacje si przemog豉m i nie obgryza豉m gdzie z... miesi帷. By造 nawet 豉dne, malowa豉m na 豉dne kolory, 瞠by nie obgryza i uda這 mi si zapu軼i je (niestety) tylko do opuszka (w sumie kawa貫czek przed opuszkiem nawet). Z nadej軼iem roku szkolnego zn闚 zacz窸am obgryza i da豉m sobie spok鎩 z zapuszczaniem i dbaniem o nie - niew徠pliwie wielki b陰d, teraz ju wiem... By造 niewygodne, poza tym masa stresu szkolnego nie pomaga豉 mi. Obgryz豉m.
Od kilku dni zapuszczam, obecnie mam na paznokciach od篡wk Miss Sporty. W opakowaniu wygl康a jak be穎wa, mo瞠 troch ciemniejsza, ale na paznokciu jest praktycznie bezbarwna.
Jutro zaczynam kuracj olejkiem rycynowym (w wakacje j stosowa豉m ), oby podzia豉這.
Mam bardzo kr鏒k p造tk, jest okropna, wstyd mi za moje paznokcie wr璚z.

Jakie rady? )
symtuastic jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 14:04   #106
izzieness
Przyczajenie

symtuastic, je郵i chcesz, aby odros豉 ci p造tka, na pewno nie wolno ci d逝ba pod bia陰 ko鎍闚k nie ma t逝macze typu: mam brudek pod paznokciem. od tego jest mi瘯ka szczoteczka w 豉zience, a nie np czubek pilnika. daj ci ten konkretny przyk豉d, bo sama tak robi豉m, ale uda這 mi si przem鏂 olejek rycynowy pomaga, warto wciera codziennie o tej samej porze, 瞠by zrobi z tego przyzwyczajenie. no i trzymaj przy sobie du穎 twardych lizak闚 - jak ci najdzie ochota, to zawsze lepiej w這篡 do ust lizaka ni palec
Stary 2011-01-23, 17:42   #107
_Nikki_
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 8 083

Ja nie mam ju si造 na moje p造tki nie wiem czym je odnowi.. Strasznie si 豉mi i s cienkie strasznie
Obgryza豉m ale p鏦i co mi si nie zmniejszy豉, mam nadzieje 瞠 sie tak nie stanie, ale nie obgryzam ju jeden dzie

_Nikki_ jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-01-24, 10:39   #108
izzieness
Przyczajenie

Nikki, jeste na dobrej drodze, no to biegnij po lizaka!
Stary 2011-01-24, 11:14   #109
kissme7070
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 71

a macie mo瞠 jakie sposoby, aby p造tka si szybciej wyd逝篡豉 ?
bo nie obgryzam ju jaki czas, p造tka troch si wyd逝篡豉, ale wyd逝瘸 si bardzo powoli. niestety ;/

zapuszczam w這skii !
33 - > 35 - > 37 - > 39 - > 41 - > 43 - > 45 - > 47 - > 49 - > 51 - > 53

K.
kissme7070 jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-01-24, 13:38   #110
_Nikki_
Zakorzenienie

Kissme paznokie ro郾ie 3mm na miesi帷, nie wiem czy da si to jako przyspieszy, chyba 瞠 jakimi preparatami stymuluj帷e wzrost

Edytowane przez _Nikki_
Czas edycji: 2011-01-25 o 12:54
Stary 2011-01-24, 13:59   #111
symtuastic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izzieness Poka wiadomo嗆
symtuastic, je郵i chcesz, aby odros豉 ci p造tka, na pewno nie wolno ci d逝ba pod bia陰 ko鎍闚k nie ma t逝macze typu: mam brudek pod paznokciem. od tego jest mi瘯ka szczoteczka w 豉zience, a nie np czubek pilnika. daj ci ten konkretny przyk豉d, bo sama tak robi豉m, ale uda這 mi si przem鏂 olejek rycynowy pomaga, warto wciera codziennie o tej samej porze, 瞠by zrobi z tego przyzwyczajenie. no i trzymaj przy sobie du穎 twardych lizak闚 - jak ci najdzie ochota, to zawsze lepiej w這篡 do ust lizaka ni palec
Dzi瘯uj bardzo za rady Szczerze powiedziawszy, to jeszcze nie s造sza豉m o tym, 瞠 nie powinno si "czy軼i" bia貫j ko鎍闚ki paznokcia pocz徠kiem pilniczka. Ja to robi nieustannie, nawet jak ma造 brudek zajdzie mi pod paznokie... Nie wiem, ale mam jako tak od zawsze, 瞠 nie mog mie niczego brudnego, a paznokcie tym bardziej - gdy si brudz pod ko鎍闚k, to od razu ciach z瑿ami lub pocz徠kiem pilniczka. No nic, jako to b璠 pr鏏owa豉 zmieni
Mam jeszcze pytanie odno郾ie pilnik闚, a mianowicie kt鏎y b璠zie lepszy do podpi這wywania ko鎍闚ek moich - obecnie wci捫 rosn帷ych po d逝goletnim obgryzaniu - paznokci? Lepszy b璠zie papierowy czy szklany? Nie pytam nawet o metalowy, kt鏎y zawsze bardzo lubi豉m, bo z tego co od paru dni czytam, to wsz璠zie go odradzaj.
Olejek rycynowy b璠 wciera豉 ka盥ego wieczora, aby 豉dnie sobie wsi彗a podczas gdy ja b璠 sobie spa.
Pozdrawiam
Stary 2011-01-24, 18:31   #112
kissme7070
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Nikki_ Poka wiadomo嗆
Kissme paznokie ro郾ie 3mm na miesi帷, nie wiem czy da si to jako przyspieszy, chyba 瞠 jakimi preparatami stymuluj帷e wzrost
a polecacie mo瞠 jakie preparaty, kt鏎e stymuluj wzrost?

zapuszczam w這skii !

K.

Edytowane przez kissme7070
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:31
Stary 2011-01-24, 18:47   #113
symtuastic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kissme7070 Poka wiadomo嗆
a polecacie mo瞠 jakie preparaty, kt鏎e symuluj wzrost?
O sYmuluj帷ych nie s造sza豉m, ale o stymuluj帷ych owszem!
Polecam Miss Sporty Strong&Fast Growth, niez造 jest.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2011-01-24, 19:32   #114
kissme7070
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez symtuastic Poka wiadomo嗆
O sYmuluj帷ych nie s造sza豉m, ale o stymuluj帷ych owszem!
Polecam Miss Sporty Strong&Fast Growth, niez造 jest.
m鎩 b陰d, ale ju poprawione
dzi瘯i, na pewno w najbli窺zym czasie wybior si na zakupy i kupi sobie ten preparat

zapuszczam w這skii !

K.

Edytowane przez kissme7070
Czas edycji: 2011-01-24 o 19:34
Stary 2011-01-24, 20:12   #115
_Nikki_
Zakorzenienie

Te mo瞠 si skusz Tym bardziej 瞠 napisa豉 瞠 tani

Stary 2011-01-24, 20:57   #116
symtuastic
Raczkowanie

Tylko je郵i nie zadzia豉 na Was tak jak si tego spodziewa造軼ie, to ja za to odpowiedzialno軼i nie bior!
Stary 2011-01-24, 22:11   #117
Cassonade
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 187

Mam podobny problem do waszych. Niedawno przesta豉m obgryza paznokcie, ale p造tka sta豉 si kr鏂iutka i nijak ma si do paznokci os鏏 kt鏎e nie obgryza造. Teraz nieco si wyd逝篡豉, ale - o zgrozo - tylko u jednej r瘯i. U drugiej nadal mam male鎥ie i szerokie paznokcie.
Teraz tylko czekam a jeszcze troch podrosn i wykorzystam moj siostr, kt鏎a uczy si na kosmetyczk, by mi j 豉dnie spi這wa豉 i mo瞠 jaki masa d這ni zrobi豉.
Mam nadziej, 瞠 to wszystko si wyr闚na. P鏦i co mog tylko patrze na te paznokcie i 瘸這wa chwil, w kt鏎ych znajdowa造 si w moich ustach.

A tak btw. tylko 3mm? U mnie to wydaje si wi璚ej, ale mo瞠 moje to jakie mutanty, kt鏎e nadrabiaj te wszystkie lata.
Cassonade jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Stary 2011-01-25, 12:10   #118
kissme7070
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez symtuastic Poka wiadomo嗆
Tylko je郵i nie zadzia豉 na Was tak jak si tego spodziewa造軼ie, to ja za to odpowiedzialno軼i nie bior!
ok
bo ja nie wiem, czy mi si tak mocno wyd逝篡 .. :/ bo moja mama twierdzi, 瞠 paznokcie mam takie jak ona, a ona ma dosy kr鏒k p造tk, chocia nie obgryza豉 ..

zapuszczam w這skii !

K.
Stary 2011-01-25, 13:00   #119
_Nikki_
Zakorzenienie

Cassonade no tak czyta豉m, nie wiem, mo瞠 wi璚ej. W ka盥ym razie mam nadzieje 瞠 wi璚ej

Stary 2011-01-25, 18:47   #120
Cassonade
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 187

Cytat:
Napisane przez _Nikki_ Poka wiadomo嗆
Cassonade no tak czyta豉m, nie wiem, mo瞠 wi璚ej. W ka盥ym razie mam nadzieje 瞠 wi璚ej
Chyba ka盥y ma tak nadziej.
Ale mo瞠 rzeczywi軼ie tylko tyle. W ko鎍u paznokcie s tak malutkie, 瞠 ka盥y przyrost wida.
Czego u篡wacie by ros造 szybciej? Macie na to jakie magiczne sposoby? No i pr鏂z od篡wek nak豉dacie na nie co jeszcze?
Cassonade jest offline Zg這 do moderatora   Odpowiedz cytuj帷
Odpowiedz

Nowe w徠ki na forum Paznokcie

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-06 01:05:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.