Zakochana w przyjacielu. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 14:35   #91
rudo-zielona
Zadomowienie

Dot.: Zakochana w przyjacielu.

Opisywałam mojego przyjaciela na swoim wątku.
Przez niezdecydowanie, brak jasnego określenia się w pewnych sytuacjach straciłam nie tylko szansę na związek, straciłam najważniejszego człowieka w moim dotychczasowym życiu. Chyba zirytowała go moja postawa.
Każde z nas zauważyło, że bariery zostały przesunięte, ale każde z nas zrobiło to w innym momencie. On kiedy byliśmy blisko, ja kiedy było odrobinę za późno..
Kobieto błagam Cię zrób coś, pogadaj z nim.. Może powiedz mu, że Ty przemyślałaś już wszystko i odpowiedź brzmi "TAK" (a propos pytania "wyjdziesz za mnie?"). Trzymam kciuki.
Gdybym ja miała takie jasne sygnały.. ehh
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 14:54   #92
olksonCK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michaska90 Pokaż wiadomość
ehm. Nie poszłam dziś do szkoły do nic nie umiałam nie umiałam się wczoraj na niczym skupić. Poszlam do przyjaciołki. Niestety ktoś zadzwonił do mojej Matuli, ze jestem na wagarach. Ona zadzwoniła do mnie, że pogadamy jak wrócę. Byłam pewna, że bedzie z jej strony płacz,lament ,ale było wręcz przeciwnie. To ja płakałam,lamentowałam, krzyczałam, a ona spokojnie chwilami żartobliwie mówiła. Powiedziała, że zawiodła sie na mnie, że ją okłamałam. Ze nie powiedziałam jej o swoich problemach. Że jestem dorosła i że ona to szanuje, ale że zachowuję się jak dziecko które ucieka przed problemami. I wiecie co ? Ma rację...No, ale przecież nie o tym miałam pisać. Poszłam do tej przyjaciólki, mówię że wczoraj nie mogłam sie na niczym skupić, na co ona odpowiada'Michaska ja wczoraj pisałam z Piotrem o Tobie'. Zdziwilam sie bo oni mieli kontakt praktycznie tylko przeze mnie. MOja przyjaciolka-Aga napisała do P. czy to prawda czy rozstał się z Weroniką i czy nie myślał o tym, aby zwiążać się ze mną, on pisał jej ciągle to samo- że jestem tą wspaniałą, uczynną, dobrą przyjaciólką i że jestem dla niego najważniejsza i że dlatego nie chciałby mnie stracić . Że nie ma pewności czy związek by sie udał, choć wie że jest taka możliwość, ale nie ma pewności że będzie ok. I dziś jak u niej byłam ona znów do niego napisała'Czesc. Rozmawialam dzis z Michasia i zadalam jej to samo pytanie co Tobie i wiesz Michasia byla jak najbardziej na tak i ze widzi was razem sadzac, ze nie trzeba tracic przyjazni bedac w zwiazku...sadzi, ze mozna to polaczyc. i ze ten zwiazek mialby duze szanse aby przetrwac' i co zrobił Piotr ? Wysłał do mnie tego smsa z dopiskiem"I co zostaniesz moją żoną?hehe" Więc napisalam mu smsa, ze myslalam ze Aga sie wyglupia i dlatego tak jej napisalam. no i pisalismy, ze ona chyba chce nas zeswatac i w ogole. pisalismy tak jak zawsze o wszystkim i o niczym. W tym samym czasie on pisal z Agą. Napisal jej jednego smsa, że Ja i On zawsze będziemy przyjaciolmi i ze naszemu zwiazkowi mowi nie. Chwile pozniej juz napisal, ze boi sie mnie stracic bo tylko a raczej AŻ ja mu zostałam, że jestem najwazniejsza. Raz powiedział jasno-przyjazn, cos wiecej nie. A pozniej pisał, że boi sie stracic przyjaciolke. A kiedy Aga mu napisala, ze ona widzi nas razem, ze ja napewno bym sie zgodzila byc z nim, ze bysmy byli szczesliwi to on jej odpisał, że porozmawia ze mna sam na sam i wtedy da jej znać co z tego wyszło.
Dziś niestetu nie będę siedziała co chwila na wizażu muszę w końcu skupić się na książkach, ale postaram sie zajrzeć tu wieczorkiem
Hm... Szczerze to nie wiem, po co Twoja przyjaciółka zaczęła z nim o tym rozmawiać... Powinniście sobie to sami wyjaśnić, właściwie to Ty miałaś zacząć z nim rozmowę na ten temat i "wybadać" sytuację na żywo, a tymczasem po tej smsowej konwersacji on wie, co Ty czujesz i to nie od Ciebie, tylko od przyjaciółki... Nie tak powinno być... Ale cóż, wszystko się okaże jutro...
Trzymam kciuki
olksonCK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 15:02   #93
michaska90
BAN stały

Właśnie ja też nie wiem dlaczego ona do niego napisała. Nigdy tak nie robiła choć znamy się kilka ładnych lat i wielu facetow sie kręciło koło mnie. Wiem, że jutro czeka nas ważna rozmowa. Albo zostanie tak jak jest-przyjaciele na dobre i złe, albo ktoreś zostanie zranione i przyjaźń odejdzie w siną dal, albo .... będziemy po prostu szczęśliwi będąc razem....

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:11
michaska90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:04   #94
buulina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edynka Pokaż wiadomość

Aż mi ciśnienie podskoczyło, jak to przeczytałam.sprawy. Rób co chcesz, już brak mi słów, ale pamiętaj:
JEŚLI ZARYZYKUJESZ, MOŻESZ WYGRAĆ I MOŻESZ PRZEGRAĆ. JAK NIE ZARYZYKUJESZ, NIE WYGRASZ NA PEWNO.
mi również podskoczyło

Cytat:
Napisane przez olksonCK Pokaż wiadomość
Hm... Szczerze to nie wiem, po co Twoja przyjaciółka zaczęła z nim o tym rozmawiać... Powinniście sobie to sami wyjaśnić, właściwie to Ty miałaś zacząć z nim rozmowę na ten temat i "wybadać" sytuację na żywo, a tymczasem po tej smsowej konwersacji on wie, co Ty czujesz i to nie od Ciebie, tylko od przyjaciółki
oo właśnie ta Pani napisała to co chciałam napisać ja rozumiem przyjaciolka przyjaciolka, ale ta sytuacja no przepraszam rodem z podstawówki

Cytat:
Właśnie ja też nie wiem dlaczego ona do niego napisała. Nigdy tak nie robiła choć znamy się kilka ładnych lat i wielu facetow sie kręciło koło mnie. Wiem, że jutro czeka nas ważna rozmowa. Albo zostanie tak jak jest-przyjaciele na dobre i złe, albo ktoreś zostanie zranione i przyjaźń odejdzie w siną dal, albo .... będziemy po prostu szczęśliwi będąc razem.
michasia nie ma co gdybać tylko wez wszystko w swoje łapki, więcej wiary, chęci i szczerości, a bez względu na to co sie stanie będzie lepiej
Stary 2008-10-22, 16:34   #95
xxzxczx me
Raczkowanie

Strasznie mi się podoba ten wątek, jakoś tak miło na sercu się robi, mimo tego zamotania i niepewności Autorki

Na początku dość sceptycznie podchodziłam do ewentualnego wyznania miłości przyjacielowi (doświadczenie w odwrotnej sytuacji), ale po przeczytaniu tego wszystkiego, co Twój przyjaciel, Michasiu, mówił i pisał, jestem na 100% pewna, że on pragnie tego samego, co Ty.

Gdyby mnie coś takiego spotkało, prawdopodobnie skakałabym pod sufit ze szczęścia

Oboje się boicie stracić tego, co was obecnie łączy, to normalne. Ale jeżeli porozmawiacie jutro naprawdę otwarcie i przedstawisz mu swoje obawy, on zapewne odwdzięczy Ci się tym samym i możecie obiecać sobie po przyjacielsku, że jeśli tylko wam nie wyjdzie (w co absolutnie nie wierzę), to żadne z was nie przestanie starać się o tę przyjaźń. Kluczem do sukcesu jest tu absolutna szczerość.

Życzę powodzenia z całego serca, Kochana
xxzxczx me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:51   #96
michaska90
BAN stały

Autorka jest strasznie zamotana i niepewna. Ale jutro zawalczy, powie wprost co i jak. Jeśli on powie 'nie' trudno, bede wiedziała że mam w nim tylko, AŻ przyjaciela. A jeśli powie 'tak' to wiadomo )))).,..

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:11
Stary 2008-10-22, 16:55   #97
xxzxczx me
Raczkowanie

Z niecierpliwością czekamy na relacje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 17:09   #98
michaska90
BAN stały

Wysłałam mu taką wiadomość " Istnieje około 20 aniołów. 10 śpi na swojej chmurce, 9 radośnie się bawi ,a jeden właśnie czyta tą wiadomość. Dziękuję Ci, że jesteś. Niezależnie od tego co się będzie działo, będziemy zawsze raze, "

wiem, że taka głupotka o tych aniołkach, ale spodobało mi się

on odpisał' To nie ja jestem aniołem, tylko Ty"
Stary 2008-10-22, 17:17   #99
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

jakie to fajne... nie wiem czemu ale jakos tak milo sie czyta ten watek... co w moim przypadku jest zgubne...Mam jakis sentymentalny dzien dzis...
No nic. Bedzie dobrze

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 17:18   #100
buulina
Zakorzenienie

ja też trzymam kciuki i powodzenia jutro życzę
jakby mnie tu juz nie było
Stary 2008-10-22, 17:23   #101
michaska90
BAN stały

Właśnie piszę z Nim na gg. Oto nasza rozmowa.
Piotruś 18:17:18
a propo Monik to jedna chciała by nas zfatac
Piotruś 18:17:36
<rotfl>
Misia 18:17:43

ale jak szybko temat podchwyciła co
Misia 18:18:52
ona kiedys sie mnie pytala czy bym potrafila z Toba byc . zreszta mowilam CI o tym w niedziele
Piotruś 18:19:30
tak ale ona mowi ze my to dwa magnesy <rotfl>
Misia 18:19:52
taaaa, ja napewno jestem minus a Ty plus ;d
Piotruś 18:20:26
tak tak ona jest przekonana ze i tak bedziemy razem
Misia 18:20:43
;-)
Stary 2008-10-22, 17:30   #102
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

taaa tylko powiedz mi... jak wy sie zapetlicie w takie "ona mowi to... a moze to..." to jak w koncu dojdziecie do: "chce byc z Toba"?? bpo na razie to okretnie wszystko... ja sie boje ze wy sie spotkacie jutro i cale spotkanie tak przegadacie a do niczego nie dojdziecie, tzn. zadne nie powie konkretu...

Stary 2008-10-22, 18:00   #103
michaska90
BAN stały

Misia 18:34:25
sadzisz, ze gdyby nie daj Bog nam sie nie udało chcialbys sie ze mna przyjaznic ?
Piotruś 18:36:29
PRZYJAZN PO KRES I PONAD WSZYSTKO
Misia 18:37:00
teraz tak mowisz. a pozniej by pewnie wyszlo jak w 90% przypadkow.
Misia 18:37:08
ja moge reczyc co najwyzej za siebie
Piotruś 18:40:25
ale ja cenie sobie tylko przyjażn z Tobą i nawet nie chce ryzykować
Misia 18:40:42
no właśnie.
Piotruś 18:41:25
a TY byś zaryzykowała <?????????????>
Misia 18:41:47
do tanga trzeba dwojga
Piotruś 18:42:27
pytam CIEBIE jakie jest TWOJE zdanie
Misia 18:45:02
niczego w życiu tak nie cenię jak naszej przyjaźni. Gdybym była pewna, ze z Twojej strony pomimo wszystko nasza przyjazn przetrwa-zaryzykowalabym. Bo wiem, ze z mojej strony by tak było
Misia 18:46:33
zaryzykowałabym
Piotruś 18:46:40
hm hm naprawde ??????
Misia 18:47:26
tak jak powiedziałam za siebie mogę reczyć, za Ciebie tego powiedzieć nie mogę
Piotruś 18:48:13
to sobie jutro MALENKA pogadamy !!!!!!!!!!
Misia 18:50:27
przestałam się bać ryzyka. przezwyciezam swoj strach. muszę przestać się bać.
Piotruś 18:51:38
<buziak>
Piotruś 18:51:54
do jutra pa
Mnisia 18:52:01
papa

czyżby wynikało z tego ,że jutro stracę przyjaciela ?

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-07-30 o 20:12
Stary 2008-10-22, 18:01   #104
confused
Zadomowienie

czytam ten wątek bardzo szczegółowo i chciałam tylko napisac, że trzymam kciuki i zazdroszczę

wg mnie ta rozmowa świadczy o tym, że on też tego chce, takie odniosłam wraażenie wdech, wydech - idź spać i jutro wstań z uśmiechem i idź na spotkanie
confused jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:03   #105
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

sytracisz przyjaciela, a moze zyskasz kogos innego... glowa do gory.. na poxczatku jak przceyztalam myslalamz enie jest dobrze, ale on chyba tak zareagowal bo myslal wlasnie ze TY nie chcesz... zakonczyl juz znacznie lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 18:08   #106
buulina
Zakorzenienie

a ja nie widzilam nic z złego i martwiącego w tej rozmowie
mi się wydaje, że zyska i przyjaciela i partnera chyba ze jak Księżna napisała skonczy się na omijaniu tematu
Stary 2008-10-22, 18:41   #107
michaska90
BAN stały

kurcze a mi sie wydaje, ze źle wyszło... ja wyłożyłam kawę na lawę on nic.... te 22 godzin do spotkania będą mi sie strasznie dłużyc...
Stary 2008-10-22, 18:50   #108
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PomylonaKsiezniczka Pokaż wiadomość
sytracisz przyjaciela, a moze zyskasz kogos innego... glowa do gory.. na poxczatku jak przceyztalam myslalamz enie jest dobrze, ale on chyba tak zareagowal bo myslal wlasnie ze TY nie chcesz... zakonczyl juz znacznie lepiej
Dokładnie zwłaszcza z tym że ooo to teraz pogadamy Maleńka takze nie zamartwiaj się tylko działaj i bez omijania tematu!

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 18:56   #109
olksonCK
Raczkowanie

Cytat:
kurcze a mi sie wydaje, ze źle wyszło... ja wyłożyłam kawę na lawę on nic.... te 22 godzin do spotkania będą mi sie strasznie dłużyc...
A ja myślę, że tym "hm hm naprawdę?" i "to sobie jutro MALENKA pogadamy", pokazał, że go hm, pozytywnie zaskoczyłaś. Bo tak to by się jakoś nie wiem, wycofał, zażartował... No wiesz, o co mi chodzi. A on tak jakby zasugerował: "skoro Ty tak, to ja też"... Nie wiem, tak jakoś mi się to widzi
Powodzenia.

Boże, aż mi serce wali na myśl o tym, co Cię jutro czeka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 18:58   #110
michaska90
BAN stały

ja to już w ogole zestresowana jestem.... Gorąco mi, w gardle sucho, głowa pęka, ogólnie stres... Stres który spododował, że @ mi się spóźnia 4 dzień ;/
Stary 2008-10-22, 18:59   #111
froggie
Zakorzenienie

nie wydaje mi sie byś miała stracić przyjaciela.
Inaczej by sie ciebie nie pytał o to czy ty bys zaryzykowała.
i uciął wszystko w zarodku, nie chciał rozmowy.
sadzę ze sam się nad tym zastanawia, bo jestes dla niego ważna

PS. przypominacie mi postaci z pewnej ksiązki Dean i Deen - parę przyjaciół, którzy po kilkunastu latach przyjaźni i różnych związkach doszli do wniosku że to siebie nawzajem szukali
Stary 2008-10-22, 19:49   #112
xxzxczx me
Raczkowanie

Ja również nie widzę w tej rozmowie nic, co by sugerowało, że stracisz przyjaciela.
Tak, jak ktoś już wspomniał, chłopak uciąłby rozmowę od razu, a nie wypytywał - to świadczy o tym, że chciał wyciągnąć z Ciebie jak najwięcej informacji, żeby wiedzieć, na czym stoi.

Jutro się wszystko wyjaśni, bądź dobrej myśli
Stary 2008-10-22, 20:01   #113
.:aniah:.
Zadomowienie

GG do .:aniah:.

Jaki fajny wątek Czytam go od trzech dni z narastającym napięciem i ciągle się uśmiecham, takie to wszystko miłe i fajne: zakochanie, niepewność, oczekiwanie, ech...

Życzę Ci, Michasiu, żeby wszystko się Wam ułożyło jak najlepiej!

I moim zdaniem, to on sprawia wrażenie jakby też chciał, ale pierwszy chce to usłyszeć od Ciebie, bo tak samo się boi, że gdybyś Ty nie chciała z nim być to Cię straci. Zamotałam, ale chyba wiadomo o co chodzi.

Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Stary 2008-10-22, 23:41   #114
michaska90
BAN stały

ehm, ehm. jest dziwnie, jest inaczej. nie potrafię tego wytłumaczyć. mieliśmy sie spotkać jutro,pogadać. dostałam dziś wieczorem smsa, że wypadła mu pewna rzecz do załatwienia[sprawy rodzinne nie będę głębiej was zagłębiała] i czy by mi pasowało przełożyć spotkanie. Mówię, że jasne nie mam problemu. Ale z drugiej strony bałam się czekać do piątku na spotkanie. Więc zaproponowałam abyśmy dziś sie spotkali. Było chwile po 22, zgodził sie spotkaliśmy się. Myślałam, że pogadamy o konkretach, ale nie... gadaliśmy o tej jego sprawie rodzinnej, o naszych znajomych, o wszystkim tylko nie o konkretach.... oboje kręciliśmy sie wokół tego tematu ale żadne z nas nie wkroczyło na niego.... ale w pewnej chwili on mówi' Wiesz Aga mi mówiła, że ma nadzieje że odwiedzimy ją na nowym mieszkanku nie jako przyjaciele, ale jako para. Może byśmy pokazali jej, że niby jesteśmy parą-byśmy przyszli do niej trzymając się za rączkę, jakieś buzi na kaczorka-zupełnie jak para. a Na koniec byśmy jej powiedzieli, że to był tylko żart' jak ja mam rozumieć takie słowa, jak ja mam znaleźć sens w tym wszystkim....
Stary 2008-10-23, 08:51   #115
olksonCK
Raczkowanie

Cytat:
ehm, ehm. jest dziwnie, jest inaczej. nie potrafię tego wytłumaczyć. mieliśmy sie spotkać jutro,pogadać. dostałam dziś wieczorem smsa, że wypadła mu pewna rzecz do załatwienia[sprawy rodzinne nie będę głębiej was zagłębiała] i czy by mi pasowało przełożyć spotkanie. Mówię, że jasne nie mam problemu. Ale z drugiej strony bałam się czekać do piątku na spotkanie. Więc zaproponowałam abyśmy dziś sie spotkali. Było chwile po 22, zgodził sie spotkaliśmy się. Myślałam, że pogadamy o konkretach, ale nie... gadaliśmy o tej jego sprawie rodzinnej, o naszych znajomych, o wszystkim tylko nie o konkretach.... oboje kręciliśmy sie wokół tego tematu ale żadne z nas nie wkroczyło na niego.... ale w pewnej chwili on mówi' Wiesz Aga mi mówiła, że ma nadzieje że odwiedzimy ją na nowym mieszkanku nie jako przyjaciele, ale jako para. Może byśmy pokazali jej, że niby jesteśmy parą-byśmy przyszli do niej trzymając się za rączkę, jakieś buzi na kaczorka-zupełnie jak para. a Na koniec byśmy jej powiedzieli, że to był tylko żart' jak ja mam rozumieć takie słowa, jak ja mam znaleźć sens w tym wszystkim....
Teraz to już nie rozumiem
Albo inaczej... Rozumiem tyle, że gdyby nie ta rozmowa Twojej przyjaciółki z Nim, to byś miała szansę na normalną rozmowę...
Stary 2008-10-23, 09:02   #116
confused
Zadomowienie

Michasia, powiedz mu o co chodzi, bo tak to będziecie krążyć i krążyć aż sami się pogubicie... Jeśli nie jesteś w stanie powiedziec to mu napisz, ale to nie ma sensu takie omijanie tematu...
confused jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 09:19   #117
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

dokladnie... napisz mu, ze Tobie by nie chodzilo tylko o udawanie...

Bo tak to wy nigdy do niczego nie dojdziecie....

Stary 2008-10-23, 11:02   #118
xxzxczx me
Raczkowanie

Też uważam, że powinnaś od razu zagrać w otwarte karty.
Poza tym mam wrażenie, że on za wszelką cenę chce wybadać, jakie stanowisko obejmujesz w kwestii ewentualnego bycia razem. Inaczej nie wspominałby o tym tak często. A forma żartu, to pewnego rodzaju ochrona, w razie gdybyś nie chciała słyszeć o związku. Wtedy mógłby się wykręcić właśnie żartem.

Wiem z własnego doświadczenia, że faceci często proponują coś, kryjąc się dowcipem i lekką formą rozmowy, żeby nie wyjść na idiotę w razie niepowodzenia. Rozumiem, że można zażartować raz, czy dwa, ale jeżeli to się wciąż powtarza, zaczęłabym się zastanawiać nad głębszą treścią
Stary 2008-10-23, 13:40   #119
froggie
Zakorzenienie

I jak także jestem zdania ze trzeba wyłożyć kawę na ławę.
bo takie owijanie w bawełnę, robienie na próbę czy żarty mogą sprawić drugiej osobie sporo przykrości.
rozbudzić nadzieję na związek by potem powiedzieć ze to był tylko dowcip(?!).
nieee z pewnych rzeczy nie powinno się żartować.
Stary 2008-10-23, 13:59   #120
olksonCK
Raczkowanie

Tak sobie myślę, że rozmawiając z Nim powinnaś zacząć od jakiegoś "przepraszam za przyjaciółkę" i wyjaśnić mu, że zwierzyłaś jej się ze swojego dylematu szukając rady i wsparcia, a ona niepotrzebnie namieszała pisząc z nim, bo chciałaś z nim sama porozmawiać w 4 oczy. A teraz to zaczyna wyglądać jak scenariusz "Mody na Sukces" (oh Bruk, nie wiedziałem, że Tejlor mówi poważnie, poza tym Stefani mówiła, że nie mogę się z tobą związać )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości